'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Яким чином виконується "Отаке" судове рішення?  (Прочитано 18995 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

focus

• *
    • Перегляд профілю

Юрій Васильович! ви ж прекрасно все розумієте - вимога стягувача до боржника

ст 103 цпк   
Цитувати
3) ім'я  (найменування)  стягувача  і  боржника,   їх   місце проживання або місцезнаходження;
-один боржник-один стягувач

Цитувати
Стаття 96. Вимоги, за якими може бути видано судовий наказ

1. Судовий наказ може бути видано, у разі якщо:

3) заявлено вимогу про  стягнення  заборгованості  за  оплату житлово-комунальних   послуг,  телекомунікаційних  послуг,  послуг
телебачення та радіомовлення з  урахуванням  індексу  інфляції  та трьох    відсотків   річних,   нарахованих   заявником   на   суму заборгованості;

ви можете посилатися на закон,договір, на солідарне стягнення і тд...ви прекрасно все розумієте, у фізиці нчого з простого не виникає, та нікуди не дівається.

який у мене солідарний обовязок з іншими співвласниками квартири перед виконавцем послуг? Тільки на основі договору(якого у справі ясна річ немає), а ст 902 ЦК говорить ясно

Стаття 902. Виконання договору про надання послуг

1. Виконавець повинен надати послугу особисто.

тобто особисто -замовнику- в силу ст.901 цк. у першому пості як видно,
Цитувати
526, 546, 549, 625
суддя придумала зобовязання, намагається ліпити відносини, яких немає.
тому користувач правильно ставить питання.чому з нього стіки а з іншого стіки..

Висновок один- наявність декількох боржників у наказному провадженні автоматично переходить у спір про право- хто що і стіки спожив і чи саме стіки а не більше, і тд.

у наказному провадженні не може бути декілька стягувачів і боржників, -це все -автома5тично  спірні відносини

ну і ви не відповіли на питання

Цитувати
Я наприклад повністю заплачу за інших боржників борг, яку суму мені потім вимагати в порядку регресу у суді з інших боржників і чи не пошлють мене вони доказувати те що вони мені щось винні. боржники мені наприклад ніхто(не  члени сімї)

Цитувати
Ви не крутіть- а скажіть конкретно- є наприклад приватизована квартира. квартира знаходиться у спільній сумісній власності у трьох співвласників. на якій підставі і як стягнути борг у солідарному порядку?

Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
Стосовно цього СН ні хто звісно звертатися не буде. Тут все зрозуміло.

а мені не зрозуміло: як витрати як суму основного боргу слід стягувати з боржників? солідарно? частинами?
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
Дописувач Дятел  автору питання не вдаючись у деталі пояснив, що коли держвиконавцю щось незрозуміло, то він може звернутись за роз`ясненням. І це дійсно так.

чим регулюється розяснення судового наказу? якою нормою права? конкретно?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Автор: focus:
Цитувати
Я наприклад повністю заплачу за інших боржників борг, яку суму мені потім вимагати в порядку регресу у суді з інших боржників і чи не пошлють мене вони доказувати те що вони мені щось винні.
Що не зрозуміло?
Цитувати
Стаття 544. Право боржника, який виконав солідарний   обов'язок, на зворотну вимогу

1. Боржник,  який виконав солідарний обов'язок,  має право на зворотну вимогу (регрес) до кожного з решти солідарних боржників у рівній частці,  якщо інше не встановлено договором або законом, за вирахуванням частки, яка припадає на нього.

2. Якщо один  із  солідарних  боржників  не  сплатив  частку, належну  солідарному  боржникові,  який  у  повному обсязі виконав солідарний обов'язок,  несплачене  припадає  на  кожного  з  решти солідарних боржників у рівній частці.
Цитувати
боржники мені наприклад ніхто(не  члени сімї)
Якщо квартира не приватизована, це не має значення
Цитувати
Стаття 64. Права і обов'язки членів сім'ї наймача

Члени сім'ї наймача, які проживають разом з ним, користуються нарівні  з  наймачем  усіма  правами  і  несуть усі обов'язки,  що випливають з договору найму жилого  приміщення.  Повнолітні  члени сім'ї  несуть  солідарну  з  наймачем  майнову відповідальність за зобов'язаннями, що випливають із зазначеного договору.
     До членів  сім'ї наймача належать дружина наймача,  їх діти і батьки. Членами сім'ї наймача може бути визнано й інших осіб, якщо вони  постійно  проживають разом з наймачем і ведуть з ним спільне господарство.
     Якщо особи, зазначені в частині другій цієї статті, перестали бути членами сім'ї наймача,  але продовжують проживати в займаному жилому приміщенні, вони мають такі ж права і обов'язки, як наймач та члени його сім'ї.
Якщо приватизована і вони є співвласниками, теж не має значення
Цитувати
Стаття 322. Тягар утримання майна
     1. Власник зобов'язаний утримувати майно,  що йому  належить, якщо інше не встановлено договором або законом.
Якщо в приватизованій Вами квартирі вони не є співвласниками ( тобто дійсно ніхто), але зареєстровані вквартирі, то зможете стягнути лише за газ, воду і електрику. Інше ні ( звісно, якщо вони не "лохи").
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
1. Боржник,  який виконав солідарний обов'язок,  має право на зворотну вимогу (регрес) до кожного з решти солідарних боржників у рівній частці,  якщо інше не встановлено договором або законом, за вирахуванням частки, яка припадає на

то я ж питаю- де той солідарний обов'язок у приватизованій квартирі з частками чи без часток?

ст.322 ЦК
Цитувати
     1. Власник зобов'язаний утримувати майно,  що йому  належить, якщо інше не встановлено договором або законом.

і де ті договора(якщо вони між споживачем і виконавцем на укладені) ?
чи можна намалювати скажімо договір між ОМС і виконавцем послуг? і сказати -вот договір між омс і виконавцем послуг,- а ви - споживачі повинні платити на остові ст 20 зу про житлово-ком послуги? тобто у моїм будинком розпоряджаються посторонні= а я мушу платити за це?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Стаття 541. Солідарне зобов'язання

1. Солідарний обов'язок  або  солідарна  вимога  виникають  у випадках,  встановлених  договором  або  законом,  зокрема  у разі неподільності предмета зобов'язання.

Ви не крутіть- а скажіть конкретно- є наприклад приватизована квартира. квартира знаходиться у спільній сумісній власності у трьох співвласників. на якій підставі і як стягнути борг у солідарному порядку?

Шановний, вибирайте вирази!
На підставі:
Цитувати

Цитувати
Стаття 541. Солідарне зобов'язання

1. Солідарний обов'язок або  солідарна  вимога  виникають  у випадках,  встановлених  договором  або  законом,  зокрема  у разі неподільності предмета зобов'язання.

На практиці - солідарно- виходить з когось одного (з кого простіше, наприклад). Тому комунальники ліплять "просимо стягнути солідарно" навіть там де квартири у частковій власності. І ВДВС так простіше.
А як частинами, то спробуй всіх знайти та стягнути з кожного по частині.
Ось приклад: заочне рішення стягнути солідарно з 3-х осіб. 3 виконавчі листи. Знайшли тільки одну особу і в/лист в бухгалтерію. А в них квартира у частковій ( по 1/3 ) власності. Заочне скасовуємо. Отримуємо очне таке саме. Подаємо апеляцію. Ап/суд скасовує рішення  і виносить своє стягнути з кожного по 1/3 боргу ( ще правда й розмір боргу вдалось зменшити ). Позивач касацію. ВССУ позивачу дулю. http://reyestr.court.gov.ua/Review/23828062  ( Особа 1 мій підопічний).
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/572-92-%D0%BF

10. Мешканці  квартири,  в  якій  проживає   два   і   більше
співвласники, наймачі (орендарі):

Цитувати
за  послуги з централізованого опалення, з утримання житлових
будинків  і  споруд  та прибудинкових територій - за встановленими
тарифами  відповідно  до опалюваної та загальної площі приміщення,
яким  користується власник, співвласник, наймач (орендар).
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
1. Боржник,  який виконав солідарний обов'язок,  має право на зворотну вимогу (регрес) до кожного з решти солідарних боржників у рівній частці,  якщо інше не встановлено договором або законом, за вирахуванням частки, яка припадає на

то я ж питаю- де той солідарний обов'язок у приватизованій квартирі з частками чи без часток?

ст.322 ЦК
Цитувати

і де ті договора(якщо вони між споживачем і виконавцем на укладені) ?
чи можна намалювати скажімо договір між ОМС і виконавцем послуг? і сказати -вот договір між омс і виконавцем послуг,- а ви - споживачі повинні платити на остові ст 20 зу про житлово-ком послуги? тобто у моїм будинком розпоряджаються посторонні= а я мушу платити за це?
Ви не переводьте "стрілки" з однієї теми на іншу. Про "законність" боргу в темі питання не ставилось.
А по ст 322, так там слово договір в іншому контексті. Власник зобов'язаний утримувати майно,  що йому  належить, а якщо в договорі чи законі написано що не повинен, то тоді може і не утримувати. Покажіть мені договір де б було записано, що Вашу власність повинен утримувати хтось інший. Або закон де Вас звільняють від утримання своєї власності.
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
На практиці - солідарно- виходить з когось одного (з кого простіше, наприклад). Тому комунальники ліплять "просимо стягнути солідарно" навіть там де квартири у частковій власності. І ВДВС так простіше.
Ось приклад: заочне рішення стягнути солідарно з 3-х осіб. 3 виконавчі листи. Знайшли тільки одну особу і в/лист в бухгалтерію. А в них квартира у частковій ( по 1/3 ) власності. Заочне скасовуємо. Отримуємо очне таке саме. Подаємо апеляцію. Ап/суд скасовує рішення  і виносить своє стягнути з кожного по 1/3 боргу ( ще правда й розмір боргу вдалось зменшити ). Позивач касацію. ВССУ позивачу дулю. http://reyestr.court.gov.ua/Review/23828062  ( Особа 1 мій підопічний).

Юрій Васильович. Ви прерасно розумієте. є позовні вимоги, предмет позову і підстави позову.
є змагальність і диспозитивність судового процесу. можна багато про що в суді говорити.
але є ст 11 цпк

Цитувати
Суд розглядає цивільні справи не інакше як  за  зверненням
фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цього Кодексу, в
межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін  та  інших
осіб
, які беруть участь у справі.

заявлені позовні вимоги відомі-солідарне стягнення. а  суд у вас стягує в рівних частинах.-як це назвати?

коли у позові -читаєш ні одного слова про квартиру- тіки про послуги або договір найму(якого немає), а суд чипляється за квартиру, витребовує докумнети на власність, а потім обгрунтовує своє рішення ним (намагаючись обійти договір якого немає) -гидко дивитися. тобто суд не розглядає фактично позов, а міняє предмет і підставу позову. так робити не можна.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
10. Мешканці  квартири,  в  якій  проживає   два   і   більше
співвласники, наймачі (орендарі):
ЦК :
Цитувати
Якщо постанова    Кабінету   Міністрів   України   суперечить положенням  цього  Кодексу  або  іншому   закону,   застосовуються відповідні положення цього Кодексу або іншого закону.
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

розумієте- спір про борг- це по суті спір про комунальні послуги, наприклад послуга утримання будинку- чомусь омс та виконавець послуги вважають цей багатоповерховий будинок комунальним, заключають між собою угоди про надання послуг, а я вважаю його своєю власністю -разом з власниками приватизованих і куплених квартир.

тому тут відносиниу вигляді  содлідарності я не бачу, є лише відповідальність власників будинку(у вигляді частки)

Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

можна було б і стягнути з особи 2 і особи 1-якби захотіти- ст.901 ЦК + ст 20 про жкп послуги. головне щоб ці особи була присписані у квартирі і споживала тепло і в солідарному порядку. а там між собою потім хай розбираються
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати

Юрій Васильович. Ви прерасно розумієте. є позовні вимоги, предмет позову і підстави позову.
є змагальність і диспозитивність судового процесу. можна багато про що в суді говорити.
але є ст 11 цпк

Цитувати
Суд розглядає цивільні справи не інакше як  за  зверненням
фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цього Кодексу, в
межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін  та  інших
осіб
, які беруть участь у справі.

заявлені позовні вимоги відомі-солідарне стягнення. а  суд у вас стягує в рівних частинах.-як це назвати?

коли у позові -читаєш ні одного слова про квартиру- тіки про послуги або договір найму(якого немає), а суд чипляється за квартиру, витребовує докумнети на власність, а потім обгрунтовує своє рішення ним (намагаючись обійти договір якого немає) -гидко дивитися. тобто суд не розглядає фактично позов, а міняє предмет і підставу позову. так робити не можна.

Я багато чого прекрасно розумію. В тому числі і про проблему "КРИВОСУДДЯ". Але розмовляти "взагалі", це майже теж саме, що і "НІ ПРО ЩО". По кожній справі потрібно мати матеріал. Тоді можна робити висновки. Автор теми нам, окрім СН, ніяких даних не надав. Тож обговорювати нема чого. А на питання, чи можуть стягнути з однієї особи весь борг, відповідь ТАК ( згідно до такого СН). Є питання по правомірності вимог стягувача, хай подає заяву про скасування СН і хай побореться у позовному провадженні. А може і йому пощастить, хоч частково, як у наведених мною прикладах. Той хто бореться може виграти, може не виграти. Той хто нівть не пробує боротися точно не виграє!
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

так от про солідарне стягнення боргу за жкп

приклад такий стоматолог-виконавець, і скажімо сімя з двоє людей-замовники послуг
то відповідно до умов договору про надання послуг - стоматолог надає послуги кожному члену сімї особисто. особисто і кожен платить

але якщо ви підписали договір трохсторонній (чого постанови 529, 630 не передбачають) - то у сімї виник солідарний обовязок по оплаті наданих послуг
 сімю чи замовника не цікавдять послуги- цікавить результат діяльності стоматолога-зуб. тоді можна виконати свій солідарний обовязок відповідно до угоди
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

можна було б і стягнути з особи 2 і особи 1-якби захотіти- ст.901 ЦК + ст 20 про жкп послуги. головне щоб ці особи була присписані у квартирі і споживала тепло і в солідарному порядку. а там між собою потім хай розбираються
Ви нічого не зрозуміли. Суд першої інстанції так і зробив, як Ви кажете. Апеляційний визнав це протиправним. ВСУ рішення апеляційного залишив без змін. Це газ, вода, електрика споживаються особисто "прописаними". А майно утримує кожен своє сам. То між собою вони можуть вирішувати кому скільки платити. А для суду є ВЛАСНИК. ( доречі вони обоє там прописані, більше того це подружжя, от тільки квартира належить тільки чоловіку, дружині - ні).
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email