На жаль, чи на щастя, але так сталося, що мій автомобіль був ушкоджений великою бурулькою, що впала з даху будинку по проспекту Червонозоряному 126Г, який теж обслуговується ТОВ "Новобудовою" (див мою справу по тарифах з Новобудовою тут:
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=6567.0.html).
Був визваний наряд міліції, але на місце прибув наряд ДАЇ. Зафіксовані обставини події.
Автомобіль стояв на місці розкресленої парковки на прибудинковії територіх.
Мною була проведена експертна оцінка ушкодження автомобіля із повідомленням представників Новобудови про час та місце. Представник Новобудови на місце огляду прибув, але протокол огляду підписувати відмовився.
Жодних документів з ДАЇ я досі не отримав.
Хочу подати цивільний позов до суду.
На моє розуміння - план дій:
1. Звернутися із письмовою заявою до відділу ДАЇ, що приїжджав на місце події із вимогою витребування довідки про подію.
2. Скласти позов до суду, у якості додатків використати довідку із ДАЇ та експертну оцінку.
Питання:
1. Чи потрібні будь-які інші документи від ДАЇ для позову, окрім довідки про подію?
2. Чи портрібно вимагати порущення кримінальної справи? Проти кого? Що робити по цьому питанню?
3. Чи можно ремонтувати автомобіль, чи краще дочекатися розгляду справи (експертна оцінка робилася, Новобудова викликалась)?
4. Які нормативнопроваві акти використовувати для обгрунтування обов'язку Новобудови прибирати кришу від снігу та на що посилатися у намаганні отримати відшкодування завданних збитків.
5. У вказаному будинку я орендую квартиру, договір оренди є. Чи він потрібен?
Дякую за відповіді.