'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Відшкодування вартості ремонту пошкодження двері бурулькою.  (Прочитано 4460 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

aliv

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

На жаль, чи на щастя, але так сталося, що мій автомобіль був ушкоджений великою бурулькою, що впала з даху будинку по проспекту Червонозоряному 126Г, який теж обслуговується ТОВ "Новобудовою" (див мою справу по тарифах з Новобудовою тут: http://gro-za.org/forum/index.php?topic=6567.0.html).
Був визваний наряд міліції, але на місце прибув наряд ДАЇ. Зафіксовані обставини події.
Автомобіль стояв на місці розкресленої парковки на прибудинковії територіх.
Мною була проведена експертна оцінка ушкодження автомобіля із повідомленням представників Новобудови про час та місце. Представник Новобудови на місце огляду прибув, але протокол огляду підписувати відмовився.
Жодних документів з ДАЇ я досі не отримав.

Хочу подати цивільний позов до суду.
На моє розуміння - план дій:
1. Звернутися із письмовою заявою до відділу ДАЇ, що приїжджав на місце події із вимогою витребування довідки про подію.
2. Скласти позов до суду, у якості додатків використати довідку із ДАЇ та експертну оцінку.

Питання:

1. Чи потрібні будь-які інші документи від ДАЇ для позову, окрім довідки про подію?
2. Чи портрібно вимагати порущення кримінальної справи? Проти кого? Що робити по цьому питанню?
3. Чи можно ремонтувати автомобіль, чи краще дочекатися розгляду справи (експертна оцінка робилася, Новобудова викликалась)?
4. Які нормативнопроваві акти використовувати для обгрунтування обов'язку Новобудови прибирати кришу від снігу та на що посилатися у намаганні отримати відшкодування завданних збитків.
5. У вказаному будинку я орендую квартиру, договір оренди є. Чи він потрібен?

Дякую за відповіді.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Хочу подати цивільний позов до суду.
На моє розуміння - план дій:
1. Звернутися із письмовою заявою до відділу ДАЇ, що приїжджав на місце події із вимогою витребування довідки про подію.
2. Скласти позов до суду, у якості додатків використати довідку із ДАЇ та експертну оцінку.

Питання:
1. Чи потрібні будь-які інші документи від ДАЇ для позову, окрім довідки про подію?
2. Чи портрібно вимагати порущення кримінальної справи? Проти кого? Що робити по цьому питанню?
3. Чи можно ремонтувати автомобіль, чи краще дочекатися розгляду справи (експертна оцінка робилася, Новобудова викликалась)?
4. Які нормативнопроваві акти використовувати для обгрунтування обов'язку Новобудови прибирати кришу від снігу та на що посилатися у намаганні отримати відшкодування завданних збитків.

Орієнтовно - позов до ЖЕО на захист прав споживача ЖКП та відшкодування шкоди, завданої майну через неналежне обслуговування будинку.
Обгрунтувати та довести:
- факт неналежного надання послуг
- факт завдання шкоди Вашому майну
- факт наявності у ВАс права вимоги до ЖЕО
- факт вини ЖЕО, тобто зв`язку між неналежним наданням послуг та завданням шкоди майну.

По питанням.
1. Треба отримати довідку, далі дивитись зміст документу.
2. По кримінальній справі? Не впевенена, що буде користь. Треба аналізувати документи.
3. Треба подивитись висновок. Далі вирішувати.
4. Щонайменше ЦК, ЗУ Про ЖКП, ПКМУ 529, Наказ Держжитлокомунгоспу № 76
5. Не завадить.

Додатково1. Чи була проведена робота по досудовому врегулюванню? Які подавались заяви та які були відповіді?
Додатково2. Подивіться мою відповідь Вам в особистих повідомленнях.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Питання:
Дякую за відповіді.

1. Достатньо фіксації цього факту.
2. Особисто я не бачу нічого, крім (можливо) ст. 367 КК відносно осіб, що відповідають за благоустрій.
3. Див. відповідь Тетяни.
4. Свіжий приклад: http://reyestr.court.gov.ua/Review/21140273
5. Не буде зайвим.

Щодо позову на підстав захисту прав споживача -не згоден, оскільки тут деліктні правовідносини.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email