'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Заперечення на позов на рецензію  (Прочитано 31636 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

mata

• *
    • Перегляд профілю
Re: Заперечення на позов на рецензію
« Reply #60 : 04 Вересня 2012, 08:33:35 »

Зрозумів,
подам клопотання про поверненя позову на підставі ч. 3 ст. 118, п. 6 ч. 3 ст. 121 ЦПК;
Дякую
Тоді клопотання про відвод судді на підставі ч.4 ст.20 я не подаю.
Оскільки суддя в наказному провадженні на всю сумму позову не приймав участі.
Так?
Чи подати щей й клопотанняпро відвод судді, і хай він сам вибере що йому більше подобається?
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю
« Reply #61 : 04 Вересня 2012, 11:51:24 »

Зрозумів,
подам клопотання про поверненя позову на підставі ч. 3 ст. 118, п. 6 ч. 3 ст. 121 ЦПК;
Дякую
Тоді клопотання про відвод судді на підставі ч.4 ст.20 я не подаю.
Оскільки суддя в наказному провадженні на всю сумму позову не приймав участі.
Так?
Чи подати щей й клопотанняпро відвод судді, і хай він сам вибере що йому більше подобається?
Про відвід судді подається заява. А не клопотання.
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #62 : 07 Вересня 2012, 12:10:29 »

Спасибо за помощь.
Подал две заявы.
Одна на отвод суда (т.к. этот судья ранее выдал судебный приказ, на который ссылается истец)
Вторая на возврат иска (т.к. на всю сумму иска небыло отмены судебного приказа.)
Забавная вилка - как в шахматах.
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #63 : 11 Вересня 2012, 08:50:05 »

Цитувати
Я заявляю, що я не власник і не співвласник будинку і тому не мою обовязку оплачувати його утримання. Я довожу, що одноосібний власник будинку - Міськвиконком і тому він сам повинен утримувати цей будинок. Послугу ВРЕЖО з утримання будинка спожив не я, а власник будинку (Міськвиконком) тому, що нести тягар утримання майна це обовязок власника.

я вважаю що це лишнє, адже предметом вашого позову є правова-матеріальна вимога до вас - стягнення боргу за договірними відносинами і договору найму (ст67-68 ЖК урср), спосіб порушеного права який вибрав позивач(ст.16 ЦК )-дивіться у позов - це може бути виконання обовязку в натурі(виконання договору) або відшкодування майнової шкоди за невиконання договірних відносин (у вигляді штрафу пені збитків неустойки) - тому читайте уважно позов і вивчайте предмет і підставу позову та позовні вимоги.
http://radnuk.info/pidrychnuku/tsuvil-pro/267-biloysov/4076-s-2-----.html прочитайте і розберіть ваш позов
Ваша головна задача-довести відсутність договірних відносин між сторонами

Шановний Focus дякую за Ваші поради, але я мушу враховувати, що
"Позивач протягом усього розгляду справи по суті може змінити підставу або предмет позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від позову."
Тобто позивач (а насправді - суддя безпосередньо в судовому рішенні) може в будь який час  зіскочити з заявлених ними підстав позову (ст.67, 68 Житлового кодексу) і заявити інші підстави, на які я не давав заперечень (наприклад ЗУ Про ЖК послуги, чи ЦК).
 Тому я спираюсь на те, що за будь яким законом я неналежний відповідач і вказую пальцем хто має обовязок (за головним після Конституції законом - Цивільним кодексом) бути належним відповідачем по цій справі і на якій підставі. - Власник будинка зобовязаний нести тягар утримання будинка, якщо інше не встановлено договором, або законом.
Договору нема, закону нема, і я надаю докази, що власником будинку зареєстрована - Міськрада.
Ну, та суддя у нас не залежить від закону.
« Останнє редагування: 11 Вересня 2012, 08:57:04 від mata »
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #64 : 11 Вересня 2012, 10:11:34 »

Цитувати
Тобто позивач (а насправді - суддя безпосередньо в судовому рішенні) може в будь який час  зіскочити з заявлених ними підстав позову (ст.67, 68 Житлового кодексу) і заявити інші підстави, на які я не давав заперечень (наприклад ЗУ Про ЖК послуги, чи ЦК).

поки немає заявленої зміненої позовної заяви -немає підстав для перескочування з теми. позивач вважає вас боржником, а визіскачуєте з теми. так не піде
більш того ви не відповіли на питання- ви заборгованість маєте? як будете виконувати рішення суду?
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #65 : 12 Вересня 2012, 08:20:12 »

ВРЕЖО в додатках до позовної заяви  дало роздруківку особового рахунку по квартирі. В цьому особовому рахунку вони показали нарахування за "сод1004" і "Комунусл" на загальну суму близько 7000 грн.
Вони вважають, що це доказ саме моєї заборгованості.
Але тут щахрайство - підміна термінів.
Вони використовують термін "Особовий рахунок" як "Особистий рахунок". Це різні за змістом слова.
Особовий рахунок відзеркалює стан обьєкта правовідносин, тому сам по собі не створює обовязків для жодного субьєкта.
Я вважаю, що я не маю борга перед ВРЕЖО. ВРЕЖО обсдуговує комунальну власність. Тому всі забаганки - до міськради.

Що стосується ст.67, 68 ЖК, я вказав в заперечення, що це неправильне застосування матеріального права. Квартира приватизована, а ці статті не стосуються приватного жилого фонду. Приватний жилий фонд розгдядається в 6 розділі ЖК, а не в 2. 

На будь яке рішення суду буде апеляція (або моя, або ВРЕЖО).
Якщо апеляцію я програю, хай виконавча служба відрахувує по виконавчому листу з пенсії. Там є певні рамки.
« Останнє редагування: 12 Вересня 2012, 08:31:48 від mata »
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #66 : 12 Вересня 2012, 12:03:09 »

Цитувати
ВРЕЖО в додатках до позовної заяви  дало роздруківку особового рахунку по квартирі. В цьому особовому рахунку вони показали нарахування за "сод1004" і "Комунусл" на загальну суму близько 7000 грн.
Вони вважають, що це доказ саме моєї заборгованості.

заборгованість нарахована з порушенням вимог ст.32 ЗУ про ЖК послуги. на цьому їх і бийте
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #67 : 12 Вересня 2012, 12:45:08 »

Так.
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #68 : 15 Вересня 2012, 11:09:10 »

От я думаю - подвійна власність (юридичної особи на будинок, а фізичної особи на квартиру) існує не тільки для будинків комунальної власності, а і для кооперативних будинків - ст.384 ЦК.
Чи коректно використати для своєї аргументації що комунальну власність має утримувати міськрада таку аналогію права щодо кооперативних будинків

http://zakon1.rada.gov.ua/laws/show/186-85-п/print1347689355090792
      П О С Т А Н О В А РАДИ МІНІСТРІВ УКРАЇНСЬКОЇ РСР
     Про затвердження Примірного статуту житлово-будівельного
                           кооперативу

"     15. Житлово-будівельний  кооператив  здійснює  експлуатацію і
ремонт належного  йому  жилого  будинку  (будинків)  та  утримання
придомової  території  за рахунок  коштів  кооперативу  на засадах
самооплатності.
     Витрати житлово-будівельного   кооперативу   по    технічному
обслуговуванню водопровідних,  каналізаційних,  теплофікаційних та
електричних мереж    і    обладнання    в    будинку    (будинках)
відшкодовуються  кооперативу  підприємствами, які одержують доходи
від експлуатації цих мереж і обладнання.
     Плата за користування тепловою й електричною енергією, газом,
водопроводом  і  каналізацією в будинку кооперативу провадиться за
тарифами, встановленими для державного житлового фонду. "

Чи можна вважати аналогією
Юридична особа кооператив - Юридична особа міськрада
члени кооперативу - мешканці міста
внески членів кооперативу - податки що сплачують мешканці міста до місцевого бюджету
Юридична особа (кооператив) утримує свій будинок - Юридична особа (міськрада) за аналогією права також має утримумати свій будинок
« Останнє редагування: 15 Вересня 2012, 11:14:54 від mata »
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #69 : 26 Вересня 2012, 18:40:56 »

Дякую шановні Друзі за допомогу.
Суддя прочитав заяву про відвід суду і
зачитав свою ухвалу про самовідвід посилаючись, що він брав участь в наказному провадженні. Буде призначений інший суддя.
Жду повістку.

Наступним кроком буде тяганина щодо відповідності тексту позовної заяви і судового наказу.
Зараз не співпадає сумма і перід часу за який йде стягнення.
В мене таке питання. Які ще є ознаки невідповідності позовної заяви і судового наказу?
Що розглядається - заява на судовий нака, судовий наказ, заява про скасування чи ухвала про скасування, все разом з однієї строни і позов з другої строни?
Що повінно співпадати в судовому наказі і позовній заяві щоб суд мав право розглядати позовну заяву (?) - назва  заяв, сумма, період часу, сторони, загальний зміст заяв, докази в заявах, свідки, НПА на які посилається стягувач і позивач?

За що можна причепитись щоб позовну заяву точно повернули позивачу,
як таку на яку не було наказного провадження?

От наприклад в заяві на судовий наказ стягувач посилався на ст.67, 68 ЖК і жодного разу не згадував ЗУ Про ЖК послуги.
Якщо в позовній заяві позивач почне посилатись на ЗУ Про послуги з утримання будинку - це буде підставою для повернення її позивачу як на таку щодо якої не було наказного провадження?
« Останнє редагування: 26 Вересня 2012, 18:52:44 від mata »
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #70 : 26 Вересня 2012, 19:19:29 »

mata! все дуже просто! відкриваючи провадження у справі, суддя переконався що між вами та вашим жеком склалися цивільно-првові выдносини.
а саме ви щось порушили, а тому повинні відповідати у суді за це.

щоб більш детальніше вам щось сказати-читайте і вивчайте елементи позову, підтсави позову, позовні вимоги і спосіб відносвлення порушеного права (ст 16 цк)
http://studrada.com.ua/content/1-%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%8F%D1%82%D1%82%D1%8F-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D1%83-%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D1%82%D0%B0-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D0%B7%D0%BE%D0%B2%D1%96%D0%B2

ну і не забувайте про змагальність ст10 цпк та диспозитивність ст.11 та про  Процесуальні права та обов'язки сторін  ст.31

Цитувати
Кожна сторона повинна довести ті обставини,  на  які  вона посилається  як  на  підставу  своїх  вимог  або заперечень,  крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Цитувати
Суд розглядає цивільні справи не інакше як  за  зверненням фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цього Кодексу, в
межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін  та  інших осіб, які беруть участь у справі.

Цитувати
  Крім  прав  та  обов'язків,  визначених у статті 27 цього Кодексу,  позивач  має  право протягом усього часу розгляду справи
збільшити або зменшити  розмір  позовних  вимог,  відмовитися  від позову,   а  відповідач  має  право  визнати  позов  повністю  або
частково.  До початку розгляду судом справи по  суті  позивач  має право  шляхом подання письмової заяви змінити предмет або підставу
позову, а відповідач - пред'явити зустрічний позов.

іншими словами якщо позовм задовілльнять, то там (у позові) повинна бути вся правда

Цитувати
От наприклад в заяві на судовий наказ стягувач посилався на ст.67, 68 ЖК і жодного разу не згадував ЗУ Про ЖК послуги.
Якщо в позовній заяві позивач почне посилатись на ЗУ Про послуги з утримання будинку - це буде підставою для повернення її позивачу як на таку щодо якої не було наказного провадження?

у судовому наказі може бути один предмет позову а в позові зовсім інший.
наприклад  стягнення боргу ( ст68) жк-невиконання договору найму в житлових приміщеннях державного житлового фонду та стягнення боргу (збитків) за договірними відносинами- а тоже може бути зовсім інший спосіб відновлення порушеного права.

ваше завдання  зара зробить все щоб позов був залишений без розгляду.
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #71 : 26 Вересня 2012, 20:07:04 »

Так моє завдання  зараз зробить все щоб позов був залишений без розгляду.

Я подав заяву повернути позов без розгляду посилаючись, на те, що в наказному провадженні була інша сума і термін нарахувань.
Новий суддя може просто повернути позов або дати тиждень на виправлення помилки в позові.

Я й питаю за що можна ще зачепитись (крім ціни позову) щоб знову повернути позов без розгляду посилаючись, що він не був в наказному провадженні.

Так на що? Що повинно співпадати з позовом - заява на судовий наказ, судовий наказ чи що?
І які саме обставини повині співпадати - сторони, докази, обставини, НПА підстави чи що конкретно?
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #72 : 26 Вересня 2012, 23:00:19 »

відповідно ст.118 ЦПК
  3. Позовна  заява  щодо  вимог,  визначених  у частині першій
статті 96 цього Кодексу,  може бути подана тільки в разі відмови у
прийнятті  заяви  про  видачу  судового наказу або скасування його
судом.

Чи правильно я розумію, що позовна заява повинна буквально повторювати кожну літеру заяви про видачу судового наказу?
І в разі будь яких розходжень позовна заява має бути повернута позивачу.

Якщо це так, то крючкотворство може тривати до закінчення строку позовної давності,
а остаточний текст (з оглячду на буквальний текст судового наказу)
можна затюкати не виходячи за рамки дурнуватих аргументів судового наказу.
(Якщо суддя спробує підбирати підходяще законодавство, то апелювати можна посилаючись на відмінність аргументів судового рішення і заяви про видачу судового наказу).
Якщо це так, то програти можна тільки вразі процедурної помилки.
« Останнє редагування: 26 Вересня 2012, 23:09:41 від mata »
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #73 : 26 Вересня 2012, 23:28:36 »

ви оприділили предмет позову? може там інші поззовні вимоги? не такі як у судовому наказу.

рекомендації вам такі
1) подати до суду заяву про застосування позовної давності (з приводу вимог щодо стягнення зщаборгованості за борг опалення, та аб. плату за опалення 582,18 грн, борг по гарячий воді 294,60 грн.і якщо є підстави то для вимоги щодо утримання будинку)
2)якщо квартира знаходиться у приватній власності, то вас вимоги ст 67-68 жк урсср не стосуються - а саме стягнення комунальних плажедів за користування житловими приміщеннями у будинках державного комунального фонду
3) щодо приєднаного договору до позову. що то за договір? чи дійсний він? і чи укладений? якщо не укладений то посилатися можете на ст 32 зу про жкп і ст 16 зу про жкп- порядок надання житлово-комунальних послуг і порядок нарахуання цих послуг є законним?
4) чи має ваша дочка повну-  Цивільну процесуальну правоздатність та Цивільну процесуальну дієздатність  28-29 цпк?
5) Врахувати, що солідара відповідальність винаикає на основі закону або договору в силу полежень цк. якщо квартира приватна і немає договру- відповідачі не можуть нести солідарну відповідальність
6) перевірити повноваження юристконсультатна щодо звернення до суду з позовом
7) просити залишити позов без розгляду на підставі ст.119 цпк а саме не зазначено доказів, що ви користуєтеся державними  жилими житловими приміщеннями  див гл.2 ЖК УРСР та не приєднано їх до позову ст.119 цпк ч2 п.7

ну і вибирайте тактику. у даному випадку суд може стягнути борг за договірними відносинами або  за не виконання вами ст68 жк урср
тому ви можете звертутися з зустрічним позовом щодо укладання договорів про надання жкп послуг якщо є підстави та цим самим ви  зможете відбити наявність договірних відносин.
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #74 : 27 Вересня 2012, 00:10:58 »

Позов тут оприлюднено. Відмінність з судовим наказом є в сумі і терміні.
Заява про повернення позову вже подана. Напишуть новий позов - знову звірю його по буквам з заявою на судовий наказ і хай суд знову поверне його.

по п.1 - про позовну давність - так заява подана.
по п.2. - так це є в запереченняї на позов.
по п.3 - в заяві на судовий наках вказано, що договору немає, а в позовній заяві (по судовому наказу) договір є. Тим самим позивач заявляє суду, що збрехав суду або зараз або в наказному проваджені. Насправді збрехав зараз - є письмові докази.
по п.4 - так.
по п.5 - в запереченнях на судовий наказ це вказано. В запереченнях на позов це пропущено.
по п.6 - У судді три засідання підряд по боргам цьому ВРЕЖО - думаю це не випадково. Договірняк. Крім того позивач змінив юристконсульта. Нова - агресивна стерва. Налаштована вороже, намагалась зразу бодатись. Не сталось. Суддя заявив самовідвід.
Але далі я її не перегавкаю. Думаю треба уникнути галасу і перевести розгляд в письмову форму.
по п.7 - ще немає. згодом зроблю

Зі зустрічним позовом про вимогу укласти договір я вже пройшов апеляцію.
Суди вирішили, що свобода договору не дозволяє нікого примушувати укласти договір. (Тепер я ніколи не буду укладати договір з ВРЕЖО посилаючись на ці рішення судів. Оскільки вдруге ВРЕЖО не має права звернутись до суду з цього приводу).
« Останнє редагування: 27 Вересня 2012, 00:28:22 від mata »
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email