'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Потрібна допомога у скасуванні заочного рішення (від Anya).  (Прочитано 8324 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Тема створена для новачка на форумі Anya.
Від Anya надійшло наступне повідомлення:

На моє ім'я надійшов лист, з копією позовної заяви (без додатків), та повістка в суд (без кутового штампу) на попереднє слухання. За день до слухання під штамп у канцелярію занесла заяву про відсутність штампу та підтвердження чи спростування факту порушення справи, та заяви відповідача.
Прийшовши в день попереднього слухання у розкладі слухань моєї справи не було (сфотографувати не здогадалась). Подумавши, що заяву про відкладення справи задовольнили, стала чекати на відповідь. Сьогодні отримала копію заочного рішення.
Суть питання:
1.   Підскажіть правильні подальші дії.
2.   Знайти зразки документів для оскарження рішення.
3.   Знайти зразки заяви для перегляду ухвали.
Дякую.
Записаний

Anya

• *
    • Перегляд профілю

Голові

ЗАЯВА
 Мною було отримано листа, надісланого від імені очолюваного Вами суду, в якому містився документ під назвою “судова повістка” про виклик мене у якості відповідача у судове засідання на 22 січня 2013 р. о 11.30 год. Оскільки на вказаному документі не було передбаченого законодавством обов’язкового реквізиту, а саме - кутового штампу суду, зміст повістки не дозволяє вважати цей документ справжнім та таким, що тягне за собою передбачені процесуальним законодавством юридичні наслідки. Тому прошу Вас:
спростувати або підтвердити факт надсилання з боку вашого суду неналежним чином оформленого документу під назвою “повістка про виклик до суду”,
спростувати або підтвердити факт наявності порушеної судової справи стосовно мене та, в разі наявності такої справи, забезпечити, згідно законодавства, надсилання на мою адресу належним чином оформлених процесуальних документів.

ЗАЯВА ВІДПОВІДАЧА
Мною було отримано листа, в якому містилася судова повістка про виклик мене у якості відповідача у судове засідання на 22 січня 2013 р. о 11.30 год. Але, всупереч вимогам ст. 127 Цивільного процесуального кодексу України, судом до цього моменту не було надіслано на мою адресу  ні копії позовної заяви з додатками, ані копії ухвали про порушення провадження по справі. За таких умов я не маю уявлення щодо змісту позовних вимог та претензій, що пред’являються до мене, не можу підготуватися до судового засідання, надати відповідні заперечення, заявити в разі необхідності клопотання. Також нічого мені не відомо про наявність порушеної справи та про вимоги до сторін, що визначені судом в ухвалі щодо проведення судового засідання. Тому вважаю свою участь у такому судовому засіданні, де я завідомо поставлений цим складом суду в умови нахабного порушення моїх процесуальних прав, неможливою.
 Ураховуючи вищезазначене, керуючись ст.ст. 27, 127, 130 Цивільного процесуального кодексу України, прошу суд:
 1) Забезпечити надсилання мені усіх необхідних документів, передбачених процесуальним законодавством.
 2) Відкласти попереднє судове засідання до виправлення судом припущених ним процесуальних порушень.

Ось скани
Записаний

Anya

• *
    • Перегляд профілю

Хочу додати, що договору на ком послуги ми немає.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Викладайте Рішення суду.
Записаний

Anya

• *
    • Перегляд профілю

заочне рішення від 22.01.2012 (помилка). А супровідний лист від 24.01.2013. Отримали лист сьогодні. 10 денний термін для оскарження від якої дати????
Записаний

Anya

• *
    • Перегляд профілю

Вибачте ось саме рішення.
Записаний

Anya

• *
    • Перегляд профілю

Ще питання.
Оскаржене до апеляційного суду...це я маю подати апеляційну скаргу? від мене і мого чоловіка окремо, чи разом?
Записаний

Anya

• *
    • Перегляд профілю

Спрбувала скласти апеляційну скаргу, прошу продивитися та поправити.
Дякую за допомогу.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Строк на подання заяви про перегляд заочного рішення починається завтра,  06.02.2013, останній день 15.02.2013. , бажано взяти довідку з пошти про дату вручення листа. Заява до суду першої інстанції.
Апеляційну скаргу зараз подавати не варто, її можна буде подати у разі відмови у перегляді заочного рішення.
За подачу заяви потрібно сплачувати судовий збір.
Потрібно ознайомитися з матеріалами справи і зробити фото з усіх листів ( включаючи конверти, поштові повідомлення, ухвали  ( яе потрібно то й з обох сторін)).
Де вказано, що 22.01. засідання попереднє?
Квартира не приватизована?

Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Апепеляційна не годиться.
До відома: зараз вже не можливе повернення на новий розгляд з апеляційного суду, у разі подачі зразу ап. скарги ще потрібно клопотання про поновлення строку на оскарження.
Записаний

Anya

• *
    • Перегляд профілю

Добре завтра спробую ознайомитись зі справою.
Так дійсно, я чогось вважала, якщо мене запросили вперше, то попереднє.
Як дізнатися чи відмовили в перегляді заочного рішення?
Так квартира приватизована, форма власності у свідоцтві- приватна.ще й досі у кредиті.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Як дізнатися чи відмовили в перегляді заочного рішення?
Подасте заяву, отримаєте повістку, заяву розглядатимуть в судовому засіданні, отримаєте ухвалу або про скасування (тоді справа буде розглядатися очно), або про відмову ( тоді можна подавати апеляцію).
Цитувати
Так дійсно, я чогось вважала, якщо мене запросили вперше, то попереднє.
зробити фото з усіх листів справи.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

А лист з рішенням рекомендований?
Записаний

Anya

• *
    • Перегляд профілю

Так лист рекомендований
Сьогодні зробила фото справи.
Повідомлення в справі 2, перше на мене і чоловіка одним повідомленням (чи так можна?)
друге на позивача.
Позивна заява
Довідка Ф-3
Лист на чоловіка від позивача про заборгованість (перший раз бачу)
Розрахунок заборгованності (без рекізитів)
Запити з суду до адресної служби.
зочне рішення
ухвала про відкриття провадження
журнал судового засідання
2 платіжних доручення (судовий збір)
доручення
рішення виконавлого комітету міста про тарифи
постанова від 1.09.1996 №879 м.Київ про встановлення норм користування жк послугами
ухвала суду про відмому видачі судового наказу про стягнення заборгованності
копія додатку рішення виконкому про тариф за утримання будинку
« Останнє редагування: 07 Лютого 2013, 17:26:02 від Anya »
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email