'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: колективна забудова гаражів  (Прочитано 14811 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Олександр Григорович

• *
  • City: Дніпро
    • Перегляд профілю
    • Email

Терміново потрібна порада!             

5-поверховий 59-квартирний будинок був збудований у 1996 році силами залізничних підприємств для працівників Придніпровської залізниці. Тоді ж керівниками цих же підприємств з залученням  органів місцевої влади була проведена відповідна робота по забезпеченні мешканців будинку гаражами. Було прийняте рішення про виділення земельної ділянки розміром 1500 кв.м. для будівництва колективних гаражів на 35 автомобілів на відстані 100м. від будинку. Проектною організацією було виготовлено технічну документацію, та отримано дозвіл на початок робіт. Мешканці спробували створити гаражний кооператив, але не сталося. Малими групами почали забудову. На сьогоднішній день збудовано понад 25 гаражів в неповних три ряди. Закінчити будівництво завадила криза, але воно триває.
                На тлі протистояння між мною та ЖЕПом «Експрес» останнє зініціювало позапланову перевірку Інспекцією Державного архітектурно-будівельного контролю у Дніпропетровській області ( та інспекція, інспектор якої рік тому склав той самий правдивий Акт про  порушення, до речі, після того вже він  там не працює) з метою встановлення порушення мною особисто містобудівного законодавства. Ніби-то я самочинно без всякого на те дозволу спорудив собі  гараж на прибудинковій території. Я надав їм копії дозвільних на той момент документів – викладаю їх і вам на рецензію.
                На моє заперечення, що гараж збудований не на прибудинковій території, а на виділеній території для колективної забудови 35-ти гаражів, на що є відповідна дозвільна документація, інспектор відповів, що то не ті документи. Надав мені перелік документів, які потрібно було мені  мати  відповідно до Положення «Про затвердження Порядку розміщення малих архітектурних форм» від 26.08.2009 №982 ?!? Мовляв, немає в мене договору аренди землі, немає кооперативу гаражного і таке інше!    Виписав постанову про адміністративне порушення, та припис з вимогою привести прибудинкову територію у відповідність з нормою, а просто кажучи, розібрати назаконну споруду! На моє заперечення, що при чому тут МАФи, що моя споруда знаходиться в ряду серед інших аналогічних, а не під стіною будинку, відповів, що те саме чекає усих !
Вирішили зіштовхнути нас, мешканців, між собою! Вже почалися тривожні дзвінки!
На 19 лютого призначено засідання комісії про розгляд адмінпорушення, та прийняття рішення.
           Порадьте, будь ласка, що робити в такій ситуації?

Записаний

Олександр Григорович

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: колективна забудова гаражів
« Reply #1 : 16 Лютого 2013, 15:16:43 »

Зрозуміло,що цих документів недостатньо для завершення будівництва зараз, але чи достатньо їх було, щоб в ті роки його розпочати? Є ще викопіровки розбивочного плана місцевості забудови, будівельні креслення елементів споруд.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #2 : 19 Лютого 2013, 19:16:11 »

Порадьте, будь ласка, що робити в такій ситуації?

Оскаржувати можливе рішення про адмінпорушення. І готуватися до суду (вивчайте питання самочинного будівництва).
« Останнє редагування: 19 Лютого 2013, 19:21:46 від Перо »
Записаний

Олександр Григорович

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #3 : 21 Лютого 2013, 22:09:28 »

Так все-таки, 1997-1998 роки. Чи можна було в ті роки розпочати будівництво колективних гаражів при наявності цих документів?
Записаний

Олександр Григорович

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #4 : 21 Лютого 2013, 22:20:21 »

Як бути з гаражним кооперативом-на даний момент його немає. Чи потрібно взагалі створювати кооператив, чи можна проводити процедуру завершення будівництва та вводу в єксплуатацію окремо взятого гаражу, приватизувати земельну ділянку під ним після 15 років користування?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #5 : 23 Лютого 2013, 09:42:59 »

Можливо, що документів достатньо для доведення законності будівництва. Але є обставина спору з ЖЕПом «Експрес», тобто не виключається його вирішення в суді.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #6 : 23 Лютого 2013, 09:44:13 »

Як бути з гаражним кооперативом-на даний момент його немає. Чи потрібно взагалі створювати кооператив, чи можна проводити процедуру завершення будівництва та вводу в єксплуатацію окремо взятого гаражу, приватизувати земельну ділянку під ним після 15 років користування?

Пропонуєте, щоб це за Вас хтось вирішив?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #7 : 23 Лютого 2013, 19:04:28 »

Так все-таки, 1997-1998 роки. Чи можна було в ті роки розпочати будівництво колективних гаражів при наявності цих документів?
Мабуть кооператив повинен був мати проект, чи принаймні якийсь план (схему) забудови та дозвіл від ДАБК (росс. - ГАСК).
« Останнє редагування: 25 Лютого 2013, 16:45:52 від Юрій Васильович »
Записаний

Олександр Григорович

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #8 : 24 Лютого 2013, 23:19:03 »

Автор: Перо:
Цитувати
Пропонуєте, щоб це за Вас хтось вирішив?

Ні, вирішувати будемо самі.
 Необхідна порада, чи потрібно взагалі створювати кооператив?
 Чи може можна провести процедуру завершення будівництва та ввести в єксплуатацію окремо взятий  гараж, чи окрему групу з 5 - 10 компактно  розташованих гаражів, чи може навіть приватизувати земельну ділянку під ними після 15 років користування? Адже забудувати зараз всю ділянку практично неможливо - потрібно побудувати ще 10 гаражів. Ось в чому проблема.
  А інспекція ДержАрхБудКонтролю, як я вже говорив, у зговорі з Експресом. Надала мені припис про знесення самовільно збудованого мною гаража на ніби-то прибудинковій території. Мій гараж крайній, зфоткали так, що не видно сусідніх гаражів. Хоча ця територія під гаражами має свою адресу, зазначену в ГоловАПУ міста Дніпропетровська ( вул. Привокзальна, 7-Г ),  бо двоє власників встигли до 2010 року оформити свої гаражі у БТІ, в звязку з чим і була  встановлена адреса.

Редагування: Виправлено межі цитування.
« Останнє редагування: 25 Лютого 2013, 12:51:55 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #9 : 25 Лютого 2013, 15:12:38 »

Автор: Олександр Григорович:
Цитувати
А інспекція ДержАрхБудКонтролю, як я вже говорив, у зговорі з Експресом. Надала мені припис про знесення самовільно збудованого мною гаража на ніби-то прибудинковій території.
А що, МК ЖЕП "Експрес" має земельні акти на прибудинкову територію?
А другі примірники 2Акту про перевірку дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил" та "Протоколу про адміністративне правопорушення" Вам надали? Чи вже винесено "Постанову по справі про адміністративне правопорушення"?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #10 : 25 Лютого 2013, 16:53:05 »

Цитувати
бо двоє власників встигли до 2010 року оформити свої гаражі у БТІ, в звязку з чим і була  встановлена адреса.
То можливо вони брали індивідуальні дозволи ДАБК на будівництво. Отримання дозволу ДАБК було передбачене і в "ті роки".
Записаний

Олександр Григорович

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #11 : 07 Березня 2013, 22:35:23 »

Актів на землю у Експреса, звісно ж, ніяких немає ( див. відповідь на мій запит в УЗР).
Далі, поштою я отримав одним листом  Протокол, Акт, і Припис.  Мої пояснення та заперечення до уваги не приймалися. За словами інспектора, я мав би подати дозвільні документи на будівництво у відповідності з «Порядком розміщення малих архітектурних форм (МАФів)»  №982 від26.08.2009 року.  На мої здивування що при чому тут МАФи, йому й самому  стало  дивно, що щось таке ляпнув? Але процес, як кажуть, уже пішов.  Я все одно наполягав на поясненні мені суті мого порушення. Знову, але вже заступник начальника, намагається мене навчити, посилає до Постанови КМУ №466 від13.04.2011р. На моє заперечення в тому, що за Конституцією Закони не мають зворотної дії у часі , адже то був 1998 рік. Я ще раз наголошував, що двоє за цими ж документами, що і я надав, отримали техпаспорти.  Мене знову не чують, але я все-таки вимагаю надати мені відповідь відносно порушень на період 1998 року.
          Тим  часом 7 березня я отримую  вже Постанову по справі про сплату штрафу, яка набере законну силу 8 березня !?  (див.  копію)
        В понеділок необхідно подати заяву до суду про оскарження? Де для цього брати образець?

Якщо не вдасться оскаржити, то прийдеться що, і штраф платить і гараж розбирать. А як при цьому не пошкодити сусідські гаражі?
Записаний

Олександр Григорович

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #12 : 07 Березня 2013, 22:55:08 »

і в списках я є
Фото з 5-го поверху будинку. на відстані 100 м. ділянка землі з гаражами.
« Останнє редагування: 07 Березня 2013, 23:18:56 від Юрій Васильович »
Записаний

Олександр Григорович

• *
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #13 : 07 Березня 2013, 23:06:30 »

Перепрошую, Протокол розбіжностей - це помилковий файл
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #14 : 08 Березня 2013, 19:18:29 »

Зразок позовної заяви. Випадок не аналогічний, але по формі годиться. А суть викладете свою.
http://advokatms.com.ua/zrazki-procesualnix-dokumentiv/pozovna-zayava-pro-viznannya-nezakonnoyu-ta-skasuvannya-postanovi-pro-nakladennya-shtrafu-za-pravoporushennya-u-sferi-mistobuduvannya
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email