'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: адвокат  (Прочитано 48186 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

assia

• Гість
Re: адвокат
« Reply #15 : 20 Червня 2013, 16:36:49 »

Приятно почитать умные мысли, но мы редко встречаемся с подобными ситуациями, потому редко делаем все правильно. Когда все это начиналось,  я не думал о судебном процессе, я читал договор , который подписал с ЖЕК (думаю Вы знакомы с текстом  договора 2002г., если нужно, я его  распечатаю) в нем есть п.п. 3.2.4. и 3.2.5., по которым я принимал решения.  «Далее, был акт обследования и рекомендации». КП Будівельна лабораторі «Київжитлоспецексплуатація»,цитую: «Обстеження проведене 24.01.2003р. згідно із заявкою ЖЕК – 1004 Шевченківського району». Что хочу сказать: ЖЕК заказал, ЖЕК получил рекомендации, Жек ничего не сделал. Балансоутримувачем в это время был КП УЖГ Ш. р-на., в статуте котрого все эти работы прописаны и значаться как «поточный ремонт», собственно, для чего и  назначается балансосодержатель.  В п.2.2.23. статута читаем: «Сприяння організації охорони, реставрації та використання будинків пам я ток історії, культури і архітектури». Не согласовав свои действия надлежащим образом с балансодержателем, вы провели некие работы, которые и оплатили. Теперь требуете возмещения своих расходов от балансодержателя. В договоре нет условия « согласовывания действий». Читаем: п.3.2.4.: Провести ремонтні роботи…, після письмового повідомлення про це «Власника будинку», что я и сделал. Я руководствовался текстом «чинного» договору, а в нем нет условия получать разрешительную документацію. Поточный ремонт дома должен делать  «власник майна» (на то время Шевч. рада). Эти работы не требуют проектной документации.(если нужно дам перечень работ по поточному ремонту согласно Наказу Держжитлокомунгосп № 150). У вас есть сумма неких затрат с вашей стороны согласно одной сметы, но балансодержатель её не признает и имеет свои расчеты. В таком случае, вам надо было доказывать правильность именно ваших цифр, Я СУДУ ПРЕДОСТАВИЛ  документ из института «УкрНДИпроектреставрация» о том, что « застосування елементних кошторисних норм, як В5-17-2 та інші на ремонтно-реставраційні роботи в кВ.№х по вул. У. при розробленні кошторисної документації інститутом правомірні і відповідають ДБН Д.2.5.2001.» Пока на этом остановлюсь и почитаю с удовольствием следующую порцию заметаний. Замечу, что роботы, которые должен делать болансосод. Принимает інженер и мастер Жек. Если после каждого ремонта крыши или парадного вызывать судебно-техничесеую експертизу?????????????????
« Останнє редагування: 28 Жовтня 2013, 15:54:05 від Юрій Васильович »
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #16 : 20 Червня 2013, 16:52:29 »

Вивчайте ЦПК. Тільки висновок судово-будівельної експертизи може дати судові тлумачення фахових положень. Судді не є фахівцями в галузі будівництва, вони про це і зазначили. Ви, як позивач, повинні були надати докази на підтвердження своїх вимог, але замість них надали судові документи від «Київжитлоспецексплуатація», «УкрНДИпроектреставрация», які суд цілком може вважати суб'єктивними висновками певних фахівців. Різні фахівці з одного питання можуть мати протилежні думки. Їх цілком можна сприймати критично, що і зробив суд разом із позивачем. Саме ви, як позивач, несете тягар доказування щодо правильності та обгрунтованості своїх вимог.
Стосовно якогось там Договору, то ви його не оприлюднили! Отже, відсутній об'єкт для аналізу. Крім того, Договір ви укладали до набрання чинності ЗУ "Про ЖКП", яким було передбачено
Цитувати
ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ
     1. Цей Закон набирає чинності з дня його опублікування,  крім частин четвертої, п'ятої, сьомої і восьмої статті 31 цього Закону, які набирають чинності з 1 січня 2005 року.
     Договори про надання житлово-комунальних послуг,  укладені до набрання   чинності   цим   Законом,   мають   бути   приведені  у відповідність із ним  до  1  січня  2006  року.  Договори,  що  не приведені  у  відповідність  із  цим  Законом  у зазначений строк, втрачають чинність.

Таким чином суд мав підстави констатувати, що вказаний договір 01.01.2006р. втратив чинність на підставі п.1 прикінцевих положень Закону України «Про житлово-комунальні послуги». Станом на момент звернення позивача до суду, договір про надання житлово-комунальних послуг між позивачем та відповідними виконавцями не укладено, що не заперечується сторонами.

« Останнє редагування: 20 Червня 2013, 17:12:44 від thunderclap »
Записаний

assia

• Гість
« Reply #17 : 20 Червня 2013, 18:14:41 »

Мені  дуже вожко сприймати тіж тези, що і суд перш. Інст.. Хіба не зрозуміло, що мова йде про роботи, які були виконані до 2006р., тобто в період  чинного договору.  Керуюсь п. 4 ст 631 ЦК.                З 2007р., дійсно, договору з новим бал-м не має, але ж  це інша справа і вимоги до Керуючої д. інші.  Не розумію , які докази я повинен надати? Я надав ті , які нормальна людина сприймає не залежно від фаховості ( два десятки фото). Одне даю задля сприйняття  людині без фахової підготовки.
« Останнє редагування: 20 Червня 2013, 23:24:53 від Юрій Васильович »
Записаний

assia

• Гість
« Reply #18 : 20 Червня 2013, 20:32:51 »

Хочу дати роз‘яснення по справі. Весь період  охоплює 10 років , з яких у 2003 по 2006роки болансоутримувачем було КП УЖГ ( зараз ЦОС), а з 2007р. – КП Керуюча дирекція.                                      У 2002р. був укладений договір з ЖЕК 1004, який був структурним підрозділом КП УЖГ. Цей договір діяв до 1.01.2006р., але визначений він був  як «безстроковий». Кошти за роботи, виконані з 2003 по 2006 р., тобто , в час дії договору вимагаю з ЦОС згідно п. 4 ст. 631 ЦК:  « закінчення строку договору не звільняє сторони від відповідальності за його порушення, яке мало місце під час дії договору». Якщо я розумію щось не вірно , спростуйте. Я виклав текст договору.  Де там написано для  «споживача» додаткові умови для виконання дій по п.п.3.2.4. та 3.2.5. Може там щось зашифровано ? Пересічний споживач повинен штудуювати  ЦК та ЦПК , щоб зрозуміти текст договору?
Після 2007р. змінився балансоутримувач,  з яким договору немає, але це інша історія. Про неї згодом . Давайте розберемось  з першою серією.
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #19 : 21 Червня 2013, 09:17:35 »

Пересічний споживач повинен штудуювати  ЦК та ЦПК , щоб зрозуміти текст договору?
Будь-який громадянин, а тим більш ще й власник, повинен бути обізнаним з цивільним законодавством своєї країни.
Коли ви виконали/оплатили роботи? Коли звернулися до суду? Вам щось відомо про  позовну давність?
З 2006 року в вас жодного договору немає. Граничний строк для ваших претензій ніби за порушення договору 2002 року - максимум 3 роки після припинення дії договору (до початку 2009 року). За цей період змінювалися балансоутримувачі. Хто і кому є правонаступник, який може бути ступінь відповідальності не визначити без належних документів. Ви порціями надаєте якусь інформацію про справу, а це не дозволяє проаналізувати взаємовідносини в комплексі, всі документи із справи ви так і не надали, що написано в запереченнях відповідачів. За таких обставин про щось предметно говорити не можливо.
Записаний

assia

• Гість
« Reply #20 : 21 Червня 2013, 12:03:36 »

Що стосується строку позовної давності
В травні 2011р. я отримав зустрічний кошторис з ЖЕК Ярославська,що підпадає під дію п.1 ст.264 ЦК . Крім того, 05.07.2011р. я в перше отримав відмову і зняття відповідальності за мої вимоги від того ж ЖЕК. Я вже написав, що в справі багато документів і я не можу їх усі викласти на форум, крім того , частина документів є в справі ( в суді). Виходячи з цього, я шукаю адвоката, який перегляне наявні документи (не безкоштовно,можливо це хтось з вас), визначить слабкі місця і при допомозі форума ми складемо заяву в касаційний суд. Час спливає, строк до 3 липня, я спілкуючись в форумі можу не встигнути. Після подання заяви буде час на спілкування.
  Стаття 264. Переривання перебігу позовної давності
     1. Перебіг  позовної  давності переривається вчиненням особою
дії,  що  свідчить  про  визнання  нею  свого  боргу  або   іншого
обов'язку.
Інформація про підприємство ЦОС  (офціційний сайт ЦОС)
Комунальне підприємство "Центр обслуговування споживачів Шевченківського району" (попередня назва - КП по утриманню житлового господарства Шевченківської районної у м. Києві ради)  створене у 2001 році на базі Комунальних підприємства по утриманню житлового господарства Старокиївського району,  Радянського району та Шевченківського району м. Києва.
До лютого 2007 року підприємство (кп ужг)було балансоутримувачем та виконавцем усіх житлово-комунальних послуг. В структуру підприємства входило 18 відокремлених структурних підрозділів - житлово-експлуатаційних контор.
Записаний

assia

• Гість
« Reply #21 : 21 Червня 2013, 14:50:07 »

Шановний thunderclap
 , якщо Ви хочете мені допомогти, але Вас влаштовує тільки в спосіб через форум,  надсилаю перелік документів, які я подавав до позову та мої пояснення до ап.. скарги.
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #22 : 21 Червня 2013, 15:31:27 »

Що стосується строку позовної давності
В травні 2011р. я отримав зустрічний кошторис з ЖЕК Ярославська,що підпадає під дію п.1 ст.264 ЦК .
Ви не розумієте норм ЦК. Надання вам якогось кошторису жодним чином не є дією, яка перериває строк позовної давності чи свідчить про визнання боргу. Ви не зрозуміли змісту ст.264. З 2006 року у вас відсутні договірні відносини. Якщо ви до 2006 року виконали/оплатили самостійно якісь роботи направили балансоутримувачу відповідну претензію і хочете в позовному порядку стягнути з балансоутримувача ту вартість, то позов слід було подати до 2009 року. Якщо б до 2009 року балансоутримувач вам щось з ваших вимог виплатив, то він би вчинив дію яка перериває строк. Але ж цього не було... Жодна дія в 2011 році з тим договором вже не є пов'язаною!!! Поїзд пішов. Тим більш, що відповідач ніяких ваших претензій не визнавав і не визнає. А те, що з вами спілкувалися "про дела давно минувших дней" нікого ні до чого вже не зобов'язує. Та й юридичні особи вже зовсім інші, а питання щодо правонаступництва можливо встановити тільки на підставі статутів цих юридичних осіб.
Моя думка, що справа цілком програшна. Слід спілкуватися з адвокатом до подання позову.
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #23 : 21 Червня 2013, 17:01:18 »

Моя думка, що справа цілком програшна. Слід спілкуватися з адвокатом до подання позову.
Вот с этим согласен......
Прочитав решение первого суда, апелляционную жалобу и комментарии форума, первая мысль, это подать новый иск.
Здесь с опытными специалистами написать новый вариант иска, подготовиться, возможно и привлечь кого нибудь в помощь.
В той редакции и принятой правовой позиции, действительно практически невозможно доказать свою правоту.
Записаний

assia

• Гість
« Reply #24 : 21 Червня 2013, 17:21:09 »

А як бути з ст.. 631 п. 4.? Про правонаступництво можна з’ясувати з статутів . які є в справі. Підприємство не зникло, тільки змінило назву з ЖКГ на ЦОС.
Записаний

assia

• Гість
« Reply #25 : 21 Червня 2013, 17:33:40 »

Якщо Ви ознайомились з переліком документів, то там є свідчення того, що з адвокатом не тільки спілкувався, а і користувався його допомогою. Прошу Вас, тільки не кажіть, що він був поганий або не досвідчений, це зрозуміло. Краще покажіть , де вони ці досвідчені в справах про ЖКП ? Ви знаєте, що зараз всі розумні і всі хочуть швиденько заробити гроші. Скажіть мені, якщо так просто з позовною давністю, чому суд не закрив справу за давністю і ад. суд на цю обставину теж не звернув уваги?
 Стаття 261. Початок перебігу позовної давності
     1. Перебіг позовної давності починається від дня,  коли особа
довідалася  або могла довідатися про порушення свого права або про
особу, яка його порушила. 
Вважаю, що дати гроші,  чи визнати наявність боргу, це є дія. Хотілося б почути думки інших дописувачів. Де ви???????????????АУУУУУУУУУУУУУ
Я вже надіслав це повідомлення, але його немає в форумі. Надсилаю ще раз. Я вибачаюсь, ще декілька днів і я все буду робити як слід.
« Останнє редагування: 21 Червня 2013, 22:24:27 від Юрій Васильович »
Записаний

assia

• Гість
« Reply #26 : 21 Червня 2013, 17:39:20 »

Думка про новий позов слушна , мені  вже казали про це. Але як бути з цим позовом? В ньому є продовження з 2007 по 2013р.
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #27 : 21 Червня 2013, 17:56:35 »

Вважаю, що дати гроші,  чи визнати наявність боргу, це є дія. Хотілося б почути думки інших дописувачів. Де ви???????????????АУУУУУУУУУУУУУ
В чем смысл обсуждать действия или решения судов, где уже приняты окончательные судебные решения?
У вас сейчас будет следующий, да и последний этап, подача кассационной жалобы. Вы вероятно хотели это обсудить?
 Изложите более конкретней свой вопрос? Какой помощи вы хотите от форумчан?
Записаний

assia

• Гість
« Reply #28 : 21 Червня 2013, 19:51:50 »

Ув. Gelo
 , я не могу понять Вашу мысль. Если розговор идет о кассации ( а я об этом  сразу написал в первом послании) , то что мы должны обсуждать . есть ли жизнь на Марсе? Ведь, как я понимаю,  нужно составить  кассационную жалобу не в  стиле:  «Я не розумію норм ЦК; моя думка, справа цілком програна; поїзд пішов»  і таке інше. С одной стороны Вы пишете, что согласны с мыслью о подаче нового иска, с другой стороны « нет смысла обсуждать принятые решения». Если я согласен с принятыми решениями, то не следует морочить себе и суду голову, но я не согласен ! Да, попался мне молодой и не опытный адвокат, но он не плохой человек и у него еще жизнь в переди, научится. Он старался, а виновна юридическая компанія «Кириченко и портнеры», которые обещали дать опытного адвоката по спорам           с ЖЕК. Возьмите их на заметку в чорный список. Как я понимаю, именно в решениях судов нужно искать те мелочи . за которые можно потятуть ниточку, а их там достаточно. Меня учили, что майстерство в мелочах.  От форум чан я прошу помощи в составлении кассационной жалобы, но , если  все считают, что дело проиграно . то помощ будет нулевая. Даже в суде первой инстанции сказали мне, что  поддерживают мои требования, но нужно было взять более опытного адвоката.
Записаний

assia

• Гість
« Reply #29 : 21 Червня 2013, 22:43:07 »

Когда мне говорят, что дело проиграно , хочется узнать: проиграно оно потому, что я нахал и требую то , что мне не положено или , что я хороший и  мои требования правильные и законные,  но я юридически их не правильно заявил? Один мой знакомый убеждает меня , что мне ничего никто не должен, дом мой , ремонтировать его я должен сам, а ЖЕКу я вообще ничего платить не должен  и послать его подальше. Мысль хорошая, но дом старый, запущеный.  Десятилетиями эти «редиски» получали деньги из бюджета плюс наши 10% с коммунальных платежей и ничего не делали . Для таких домов ОСББ не рентабельно, кроме того на лицах ОСББистов не видно особой радости, в руководство туда идут типы особого склада, в общем, « наши люди». Что касается кассационной жалобы, то ее должен составить юрист, который считает мои требования правильными и . если нельзя на данном этапе бороться за все, то нужно побороться за ту часть, которая реальна на данном этапе. Потом можно подать новый иск, правильно его сформулировав.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email