'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: адвокат  (Прочитано 48165 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: адвокат
« Reply #30 : 22 Червня 2013, 20:31:46 »

Цитувати
Что касается кассационной жалобы, то ее должен составить юрист, который считает мои требования правильными и . если нельзя на данном этапе бороться за все, то нужно побороться за ту часть, которая реальна на данном этапе.
Вы не захотели знакомиться с правилами :)     Форум помогает материалами и различными рекомендациями, советами.
На форуме выложены образцы различных судебных решений, заявлений и кассационных жалоб в том числе. Здесь не пишут за кого-то,только помогают рецензируя написанное. Подскажут где лучше посмотреть. Укажут на критические ошибки. Стилистика, ссылка на законы и прочее, это индивидуальный выбор каждого. 
Ваши дальнейшие действия определяете сами. 
Поэтому и спрашивал, что вы хотели обсудить, выкладывая свою историю. Какой вопрос хотите поднять?

Можете обратиться к форумчанам с предложением оказать Вам адвокатские услуги или составить туже кассационную жалобу и т.д.
Возможно кто нибудь и возьмется помочь в индивидуальном порядке, вне форума. Вы из Киева, а здесь есть опытные киевляне.

Я согласился сам (будучи на вашем месте) пройти подобный путь до заявления в ВСУ. Мне помогали до самого последнего заявления. По настоящему, здесь замечательные люди. Хотя дело и прошло отрицательно для меня, но благодаря форуму, форумчанам столько всего здесь познал и не только касательно ЖКУ. Очень им всем благодарен.
Но у Вас вопрос действительно сложный и суммы другие.

Вам высказывают различное мнение, Но решать и делать только Вам.
Записаний

assia

• Гість
« Reply #31 : 24 Червня 2013, 22:01:19 »

Ув. ГЕЛО ! Чувствую, что вы хороший человек и хотели бы мне помочь, но мне совершенно не понятно, читаете ли вы мои сообщения или нет. Я никак не могу научиться цитировать, как это делают на форуме, потому отдельным абзацем выпишу смысл моих просьб.
1) Порадьте фахового адвоката для боротьби з "Керуючою дирекцією" (касація).             2) Мені потрібен фаховий адвокат в подібних справах, з яким можна поспілкуватись і вирішити, як діяти далі.                                                                                               3)  Дважды получив по зубам, хочу помощи от живого человека , не исключая работы с форумом. К сожалению, кроме Вас( я понял. что вы из Одесы-мамы),   у нас в Киеве нет адвокатов , заглядывающих на данную страничку форума. ;                              4)Виходячи з цього, я шукаю адвоката, який перегляне наявні документи (не безкоштовно,можливо це хтось з вас), визначить слабкі місця і при допомозі форума ми складемо заяву в касаційний суд.                                                                                    5)  Краще покажіть , де вони ці досвідчені в справах про ЖКП ? Ви знаєте, що зараз всі розумні і всі хочуть швиденько заробити гроші.
Это я просмотрел бегло свои послания и, прочитав ваш ответ :» Можете обратиться к форумчанам с предложением оказать Вам адвокатские услуги или составить туже кассационную жалобу и т.д.
Возможно кто нибудь и возьмется помочь в индивидуальном порядке, вне форума. Вы из Киева, а здесь есть опытные киевляне.
Ну я же это и прошу, но пока все только критикуют , а предложений нет. Почитайте, ни одного дельного совета. Я задаю четкие вопросы, а мне на них не отвечают , совсем , как наши чиновники.  Им задаешь ряд вопросов, получаешь на один глупый ответ, а другие они или игнорируют или не читают( это я про чиновников). Похожая ситуация, к сожалению, и на форуме. Ответы форумчан скорее можно отнести к разделу « полемика», а не к советам или помощи.
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #32 : 25 Червня 2013, 09:26:28 »

Ну я же это и прошу, но пока все только критикуют , а предложений нет. Почитайте, ни одного дельного совета. Я задаю четкие вопросы, а мне на них не отвечают , совсем , как наши чиновники.  Им задаешь ряд вопросов, получаешь на один глупый ответ, а другие они или игнорируют или не читают( это я про чиновников). Похожая ситуация, к сожалению, и на форуме. Ответы форумчан скорее можно отнести к разделу « полемика», а не к советам или помощи.
Шановний добродію! Ваше бажання повернути витрачені кошти по-людськи зрозуміле. Проте, за тих обставин які склалися воно не може бути задоволене. Втішайтеся тим, що витратили ви їх на власну квартиру, яка зазнала значних поліпшень. Почуйте не те, що ви бажаєте. Дослухайтеся до думок стороннього, бо з боку ситуація виглядає інакше. Ви можете і надалі витрачати кошти на адвокатів, і вони їх охоче від вас візьмуть! Але адвокат вже нічого не змінить. Бо касаційний суд не має права досліджувати та оцінювати докази наново. Він тільки перевірить застосування норм матеріального права, а з цим і в рішенні суду першої інстанціїї, і в апеляції все нормально. Які докази ви подали, ті й були досліджені та оцінені. Скоріш за все касація навіть відмовить вам у відкритті провадження за відсутності підстав, бо доводи касаційної скарги не спростовують висновків суду. Є така фішка в суддів касаційної інстанції.
Подавати новий позов з тих самих підстав та з тими ж позовними вимогами ЦПК не дозволяє. То ж судова перспектива ваших вимог ще раз більш ніж сумнівна.
На мою думку, у вас був шанс виправити ситуацію навіть при недолугому позові. У мене була подібна ситуація, коли під час розгляду справи, посилаючись на її складність та необхідність фахових висновків, було подано клопотання щодо призначення судом будівельно-технічної експертизи. ЦПК дозволяє самому запропонувати експертну установу та експетрта, визначити коло питань для дослідження. Під висновок експертизи, було уточнено позовні вимоги. Таким чином, суду було обгрунтовано доведено підставність позовних вимог та суму коштів в них. Висновок судового експерта для суду є об'єктивним доказом.
« Останнє редагування: 25 Червня 2013, 10:09:35 від thunderclap »
Записаний

assia

• Гість
« Reply #33 : 25 Червня 2013, 10:44:03 »

Шановний thunderclap
Дуже вдячний Вам  за співчуття «Втішайтеся тим, що витратили ви їх на власну квартиру, яка зазнала значних поліпшень.» Цей вислів дуже засмучує мене. Я не розумію Ви юрист чи аматор? Я весь час кажу , що за ремонт своєї квартири не вимагаю грошей , Якщо Ви юрист , то повинні відокремити емоції від суті справи. Купуючи квартиру в занедбаному стані, я по-перше, не міг з ясувати в якому стані перекриття будинку, який я не купував, по-друге, в кошторисі витрати тільки на роботи, які в статуті балансоутримувача. Як би я купував квартиру разом зі стінами і  перекриттями, то була б інша справа. Ви знаєте , що будинок є власністю Київської міської ради, що вона на утримання свого майна отримує кошти з бюджету.
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #34 : 25 Червня 2013, 10:50:00 »

Ув. Gelo
 Да, попался мне молодой и не опытный адвокат, но он не плохой человек и у него еще жизнь в переди, научится. Он старался, а виновна юридическая компанія «Кириченко и портнеры», которые обещали дать опытного адвоката по спорам с ЖЕК.
Як кажуть "у кожного лікаря є своє кладовище". Адвокати не виняток, перш ніж довіритсь комусь варто все зважити та обміркувати. Ваш адвокат поховав справу, і винен саме він. На жаль, він буде вчитися за рахунок таких як ви! Якщо він не погана людина, то сприймайте результат його роботи належно!
Цитувати
Как я понимаю, именно в решениях судов нужно искать те мелочи . за которые можно потятуть ниточку, а их там достаточно
Наприклад? Що на вашу думку не було вірно досліджено та оцінено судом? Які обставини справи суд не врахував та не дав їм належної правової оцінки? Які докази залишились поза увагою? Що із вашого обгрунтування позову не було відображено в мотиваційній частині рішення.
Ви шукаєте упущення в судовому рішенні, але не бачите помилок в ваших діях, які передували позову. Можна бути сто відсотково правим за суттю, але помилитися щодо форми та способу захисту свого права і цим "завалити" справу. Таке вже воно судочинство!
Записаний

assia

• Гість
« Reply #35 : 25 Червня 2013, 11:00:03 »

Надсилаю документ про власника будинку.
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #36 : 25 Червня 2013, 11:02:37 »

assia!

вам тут ніхто адвоката не порадить. суть проста. ви пробігли дві інстанції.маєте два рішення. маєте право подати касацію на рішення з яким не погоджуєтеся.

читайте цпк. ст.324
Цитувати
2. Підставами    касаційного    оскарження    є   неправильне
застосування судом норм  матеріального  права  чи  порушення  норм
процесуального права.

тобто шукаєте порушення процесуального права чи порушення матеріального права.

іншими словами, якщо не було порушення проц права (всім обставинам справи дана оцінка, перевірені обставини належними і допустимими доказами і тд), то далі перевіряєте чи правильно застосоване мат право.

скоріш за все суд відмовив вам, оскільки ви не надали доказів на підтверження викладених обставин

Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #37 : 25 Червня 2013, 11:07:31 »

Шановний thunderclap
Купуючи квартиру в занедбаному стані, я по-перше, не міг з ясувати в якому стані перекриття будинку, який я не купував, по-друге, в кошторисі витрати тільки на роботи, які в статуті балансоутримувача. Як би я купував квартиру разом зі стінами і  перекриттями, то була б інша справа. Ви знаєте , що будинок є власністю Київської міської ради, що вона на утримання свого майна отримує кошти з бюджету.
Вам ще вчити і вчити матеріальну частину! Напевно, ви дуже здивуєтеся, але ви, як і всі інші власники квартир в багатоквартирному будинку є співвласниками всього будинку. Всі питання було знято рішенням КСУ від 9 листопада 2011 року N 14-рп/2011, який розтлумачив
Цитувати
1. .....  що   власники   квартир   дво-   або багатоквартирних  житлових  будинків  та  житлових   приміщень   у гуртожитку,  незалежно від підстав набуття права власності на такі квартири,  житлові   приміщення,   є   співвласниками   допоміжних приміщень   у   будинку   чи  гуртожитку,  технічного  обладнання, елементів зовнішнього благоустрою.
Це омана, якщо ви вважаєте, що придбали тільки квартиру. Ви придбали право співвласносності на весь будинок. Ви як співвласник повинні утримувати його. Для  цього співвласники створюють ОСББ і беруть весь тягар утримання на свої плечі, або діє радянський механізм ЖЕКівський варіант. Але ЖЕК не є власником будинку. Згідно до ЗУ "Про ЖКП" він за договорм з власником(співвласниками) утримує та обслуговує будинок, надаючи їм житлово-комунальні послуги, за що отримує відповідну плату згідно затверджених ОМС тарифів.
Записаний

assia

• Гість
« Reply #38 : 25 Червня 2013, 11:53:30 »

По- перше , хочу зазначити , що незважаючи на прохання в запереченнях відповідача ЦОС застосувати  ст.257 ЦК  , ні суд першої інстанції, ні ап.. суд цю ст.. не застосували.                                                                                           «Що на вашу думку не було вірно досліджено та оцінено судом? Які обставини справи суд не врахував та не дав їм належної правової оцінки? Які докази залишились поза увагою? Що із вашого обгрунтування позову не було відображено в мотиваційній частині рішення.»                 1) Судом (та і Вами) якось дивним чином не враховується та обставина, що під час чинного договору вчинялися дії по відновленню несучої спроможності конструктивних елементів будинку, а не моєї квартири. В договорі немає пункту про обов язок саме мені виконувати ці роботи. В той же час це внесено до статуту бал-а.                                                                                                2) Немає реакції на моє запитання про ст.. 631 п. 4. Порушник умов договору живий і здоровий та функціонує на даний час.                                                                                                       3) про збитки застосована 22ст. ЦК, в той час коли повинен застосовуватися закон про ЖКП , який є спеціальним, а в ньому є ст.. 20 п.3. «споживач має право: на відшкодування збитків завданих його майну або приміщенню….в наслідок надання або ненадання житлово-комунальних послуг.» ,( читайте п 2.1.1. договору)                                                                                              4) Поточний ремонт не потребує проекту.                                                                                         5) При покупці квартири мово йшла тільки про приміщення, будинок я не купляв. Це все про роботи до 2006р. Хочу , що б ми не плутали етап до 2096р. і другий етап з 2007р.
Записаний

assia

• Гість
« Reply #39 : 25 Червня 2013, 12:21:41 »

Шановний thunderclap! Ви мабуть здивуєтесь , але це рішення КС я знаю майже на ізусть , але в ньому йдеться про приміщення, а не про будинок. Там немає ні одного слова про весь комплекс. Давайте жити реаліями, подобається Вам чи ні , а де-юре всі будинки крім ОСББ є власністю громади. Для того, щоб передати старі будинки у власність мешканців , їх треба відремонтувати за кошт держави. Ви повинні знати, що новозбудований будинок, якщо не створив ОСББ, то йому назначається бал-ч.
Записаний

assia

• Гість
« Reply #40 : 25 Червня 2013, 12:54:38 »

або діє радянський механізм ЖЕКівський варіант. Але ЖЕК не є власником будинку. Згідно до ЗУ "Про ЖКП" він за договорм з власником(співвласниками) утримує та обслуговує будинок, надаючи їм житлово-комунальні послуги, за що отримує відповідну плату згідно затверджених ОМС тарифів. Я не дарма питав Вас, чи Ви юрист. Хочу Вас трохи теж просвітити. Власник будинку діє за договором з балансоутримувачем, якому в статуті прописується « виконання всього комплексу робіт по утриманню будинку…». Оце завдання від власника будинку (Київської міської ради) балансоутримувач, в лиці свого структурного відділення у вигляді ЖЕК, декларує «співвласнику» ( власнику кв.) і пропонує йому отримувати комунальні послуги , при цьому додавати 10% за оплату цих послуг на поточний ремонт будинку. В договорі немає пункту про спільне утримування будинку. На свій запит я отримав відповідь про те, що будинок утримується за рахунок бюджету( копію додам, оригінал надав ап.. суду).
Записаний

assia

• Гість
« Reply #41 : 25 Червня 2013, 13:26:25 »

або діє радянський механізм ЖЕКівський варіант. Але ЖЕК не є власником будинку. Згідно до ЗУ "Про ЖКП" він за договорм з власником(співвласниками) утримує та обслуговує будинок, надаючи їм житлово-комунальні послуги, за що отримує відповідну плату згідно затверджених ОМС тарифів. Я не дарма питав Вас, чи Ви юрист. Хочу Вас трохи теж просвітити. Власник будинку діє за договором з балансоутримувачем, якому в статуті прописується « виконання всього комплексу робіт по утриманню будинку…». Оце завдання від власника будинку (Київської міської ради) балансоутримувач, в лиці свого структурного відділення у вигляді ЖЕК, декларує «співвласнику» ( власнику кв.) і пропонує йому отримувати комунальні послуги , при цьому додавати 10% за оплату цих послуг на поточний ремонт будинку. В договорі немає пункту про спільне утримування будинку. На свій запит я отримав відповідь про те, що будинок утримується за рахунок бюджету( копію додам, оригінал надав ап.. суду).
цитую з  рішення КС "..незалежно від підстав набуття права власності на такі квартири...є співвласниками допоміжних приміщень у будинку...технічного обладнання, елементів зовнішнього благоустрою. Де тут про власність на будинок ? Читайте далі справу № 4-рп/2004.
« Останнє редагування: 06 Березня 2014, 11:49:02 від Юрій Васильович »
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #42 : 25 Червня 2013, 13:57:47 »

1) Судом (та і Вами) якось дивним чином не враховується та обставина, що під час чинного договору вчинялися дії по відновленню несучої спроможності конструктивних елементів будинку, а не моєї квартири. В договорі немає пункту про обов язок саме мені виконувати ці роботи. В той же час це внесено до статуту бал-а.
У вас є висновок експерта що ті конструктивні елементи до квартири стосунку не мають? Ви ж експертизу не просили. Суд про це і зазначив.
Договір той що з 2006 року втратив чинність? Про нього вам суд в рішенні вказав, що не бере до уваги. Статут тут ні до чого. Права і обов'язки сторін визначаються договором. Статут документ установчий, в ньому тільки декларується право, а не обов'язок, проводити певну діяльність.
Цитувати
2) Немає реакції на моє запитання про ст.. 631 п. 4. Порушник умов договору живий і здоровий та функціонує на даний час.
Договору який втратив чинність? Який не прийнятий судом та за яким сплив строк позовної давності, хоч відповідачі і не заявили про його застосування.
Цитувати
3) про збитки застосована 22ст. ЦК, в той час коли повинен застосовуватися закон про ЖКП , який є спеціальним, а в ньому є ст.. 20 п.3. «споживач має право: на відшкодування збитків завданих його майну або приміщенню….в наслідок надання або ненадання житлово-комунальних послуг.» ,                                                                                           
ЗУ "Про ЖКП" згадали. Ну то він був прийнятий 2004 року і до правовідносин за договором від 2002 року не може застосовуватися. У вас був договір не про надання ЖК послуг, а про участь у витратах на утримання будинку....   ви несли участь у витратах на утримання будинку, а не споживали ЖКП послуги. Саме тому з 2006 року за законом ви мали укласти новий договір.
Цитувати
4) Поточний ремонт не потребує проекту.
Ви ж написали що виконувалося відновлення несучої спроможності, а це ознака капітального ремонту
Цитувати
Капітальний ремонт  будівлі  -  комплекс ремонтно-будівельних
робіт,  пов'язаних з відновленням або покращенням  експлуатаційних
показників,    із    заміною    або   відновленням   несучих   або
огороджувальних  конструкцій та інженерного  обладнання 
без зміни
будівельних   габаритів   об'єкту   та   його  техніко-економічних
показників.
Цитувати
5) При покупці квартири мово йшла тільки про приміщення, будинок я не купляв. Це все про роботи до 2006р. Хочу , що б ми не плутали етап до 2096р. і другий етап з 2007р.
Певно, важко зрозуміти пенсіонерові, що будинок вам у співвласність дістався автоматом при купівлі квартири. Тай грець з тим.
Але тоді постає інше питання. Якщо ви не володієте будинком, але самостійно вчиняли дії щодо відновлення несучої спроможності конструктивних елементів будинку, то хто вас на це уповноважив?
Цитувати

суд прийшов до висновку, що позивачем вчинено дії в майнових інтересах іншої особи без її доручення, що регулюється положеннями глави 79 ст.ст.1158-1160 ЦК України
А ви про якісь неякісні послуги.... Ви плутаєте стосунки різної правової природи
У вас відсутня чітка правова позиція і має місце намагання вибірково використовувати законодавство.
« Останнє редагування: 25 Червня 2013, 13:59:34 від thunderclap »
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #43 : 25 Червня 2013, 14:21:08 »

Шановний thunderclap! Ви мабуть здивуєтесь , але це рішення КС я знаю майже на ізусть , але в ньому йдеться про приміщення, а не про будинок.
Будинок - це сукупність приміщень, хто ними володіє - той володіє будинком. Чи ви вважаєте, що стіни, перекриття, дах не належать співвласникам? а приміщення - це просто кубатура відокремлена від них?
Цитувати
Давайте жити реаліями, подобається Вам чи ні , а де-юре всі будинки крім ОСББ є власністю громади. Для того, щоб передати старі будинки у власність мешканців , їх треба відремонтувати за кошт держави. Ви повинні знати, що новозбудований будинок, якщо не створив ОСББ, то йому назначається бал-ч.
О це типова омана. Саме «де-юре» всі особи, хто має зареєстроване право власності на квартири, є колективними власниками будинку. Правова позиція КСУ  така, що
Цитувати

1.1. Допоміжні приміщення (підвали,  сараї, кладовки, горища, колясочні і т.ін.)  передаються  безоплатно  у  спільну  власність громадян   одночасно   з  приватизацією  ними  квартир  (кімнат  у квартирах)   багатоквартирних   будинків.   Підтвердження    права власності   на   допоміжні   приміщення   не  потребує  здійснення додаткових  дій,  зокрема   створення   об'єднання   співвласників багатоквартирного будинку, вступу до нього.
І ОСББ не є власником будинку, воно тільки керує ним. А там де нема ОСББ самозванно керують ОМС , «де-факто» визначаючи себе власниками будинку і призначаючи балансоутримувачів за повної  байдужості мешканців.
Суд повинен оцінювати правовідносини за конституцією та законами. «Де-факто» поза правосуддя.

Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #44 : 25 Червня 2013, 15:50:35 »

Идет обсуждение уже свершившегося суда. Как Вы заметили формируется общее мнение, что в кассационной инстанции будет решение аналогичное ранним двум, т.е. кассацию не пройти.

Вам правильно говорят, что вы не видите своих ошибок в период судебных решений. Эти ошибки в данной ситуации уже неисправимы.
 На кассацию отведено 20 дней с даты получения  решения апел.суда. Пройдите этот путь сами. Другие за это не возьмутся, уже ведь сказали-дело проигранное. Будь у Вас неплохой шанс выиграть кассацию, уже были бы предложения по его сопровождению. Порядочные люди даже не хотят вас обнадеживать. Это не просто отказ.

Много чего поймете, пока будете писать кассационную жалобу. Ведь придется перечитать здесь много материала, чтобы найти нужное для себя. На рецензии его подкорректируют и укажут на серьезные ошибки по законодательству, если такие будут.
После этого сможете обсудить и готовить повторный иск. Надо формировать иск, обходя формулировки и требования этого. по которому есть решения судов.
Тогда Вам реально помогут на форуме и в личном общении.  А сейчас в чем нужна помощь? Обсуждении пройденного..?

Цитувати
Я никак не могу научиться цитировать, как это делают на форуме, потому отдельным абзацем выпишу смысл моих просьб

Нажимая на слово "Цитата" справа от автора поста, в уведомлении будет полная версия высказывания автора. Удаляете лишнее, только сохранив скобки.
Нажимая на панели на значок "Цитата" появятся скобки, между скобками можете перенести и вставить любой текст. Используя для переноса правую кнопку мышки.

Принимайте решение. Время идет.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email