'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Касація. Справа дописувачки Талла  (Прочитано 14106 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Талла

• *
    • Перегляд профілю

У мене також питання по касації: чи є порушенням норм матеріального чи процесуальногоправа такі події:
1. Відповідач зареєстрований в одному р-ні міста Києва а позивач подав до суду в тому районі в якому у відповідача є квартира у власності (в матеріалах справи є копія договору купівлі- продажу квартири є пункт в якому вказано ПІБ, що проживає... і адреса реєстрації та довідка форми№3, де кількість зареєстрованих в квартирі, що знаходиться у власності вказано "0"  та вказано що я є власником)
2. Нараховані мені інфляційні витрати та 3 % від простроченої суми, що, наскільки мені відомо не є правомірним.
3. Позивач стверджує, що він є балансоутримувачем будинку, в якому є вищезгадана квартира, а мені у відповіді на мій запит повідомляє, що це підприємство не є балансоутримувачем.

« Останнє редагування: 11 Липня 2013, 15:19:59 від Талла »
Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю
Re: Касація. Справа дописувачки Талла
« Reply #1 : 02 Липня 2013, 00:29:16 »

1. Відповідач зареєстрований в одному р-ні міста Києва а позивач подав до суду в тому районі в якому у відповідача є квартира у власності.
Що за справа, борг за ЖКП? По якій квартирі, у якій зареєстровані, чи по тій, яка у власності?
2. Нараховані мені інфляційні витрати та 3 % від простроченої суми, що, наскільки мені відомо не є правомірним.
Якщо цивільний позов, то не є, якщо судовий наказ, то є. А у Договорі є пункт про інфляційні?
3. Позивач стверджує, що він є балансоутримувачем будинку, в якому є вищезгадана квартира, а мені у відповіді на мій запит повідомляє, що це підприємство не є балансоутримувачем.
А якими документами позивач підтверджує у позові те, що він є балансоутримувачем? Чому не подали відповідь на запит в АС?

Якщо вам потрібна допомога, викладайте позовну заяву та рішення обох інстанцій, оскільки з ваших питань нічого не зрозуміло.
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #2 : 02 Липня 2013, 00:32:55 »

У мене також питання по касації: чи є порушенням норм матеріального чи процесуальногоправа такі події:
1. Відповідач зареєстрований в одному р-ні міста Києва а позивач подав до суду в тому районі в якому у відповідача є квартира у власності (в матеріалах справи є копія договору купівлі- продажу квартири є пункт в якому вказано ПІБ, що проживає... і адреса реєстрації та довідка форми№3, де кількість зареєстрованих в квартирі, що знаходиться у власності вказано "0"  та вказано що я є власником)

Оскільки в мене практично панічний стан, а спеціаліст який вів мені справу в апеляційному суді та програв її, спочатку відмовився від будь-яких пояснень а тепер взагалі не виходить на зв"язок, хочу якось сама скласти касаційну заяву. Нажаль, я не юрист а бухгалтер, тому буду дуже вдячна за Ваші поради. Якщо можливо, скиньте посилання на приклад касаційної заяви. Апеляційний суд був 25.06.2013р., тому часу залишилось небагато. Можливо, хтось зможе допомогти мені скласти таку заяву, то напишіть мені ваші умови.

спочатку читаєте позов. вивчаєте обставини справи. перевіряєте їх доказами що надав позивач.

Без доказів неможливо  встановить фактичні обставини справи (їх наявність і  відсутність). якщо цього немає, фактично порушено норми процесуального права (ЦПК), наприклад, ст 10,11 ЦПК

Докази повинні бути належними і допустимими ст 58-60 ЦПК.  якщо порушено норми цпк, то на порушення  матеріального права у касації  не спиратися. оскільки немає доказів наявності правовідносин, а тому ні про яке застосування  матеріального права можна далі говорити.

чим у вас обгрунтовані позовні вимоги? і які обставини справи зазначені у позові?

Записаний

Талла

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #3 : 02 Липня 2013, 09:02:53 »

1. Відповідач зареєстрований в одному р-ні міста Києва а позивач подав до суду в тому районі в якому у відповідача є квартира у власності.
Що за справа, борг за ЖКП? По якій квартирі, у якій зареєстровані, чи по тій, яка у власності?
Справа - борг по ЖКХ, по квартирі яка є у моїй власності.
Якщо цивільний позов, то не є, якщо судовий наказ, то є. А у Договорі є пункт про інфляційні?
В суді першої інстанції винесено заочне рішення, мої доводи що я не була належним чином попереджена (оскільки суд прислав мені повідомлення не за місцем реєстрації і на поштовому конверті немає відмітки про його отримання) судом жодної інстанції не враховано.
А якими документами позивач підтверджує у позові те, що він є балансоутримувачем? Чому не подали відповідь на запит в АС?
Я ще раз подивлюсь матеріали справи та відповім на ваше запитання про балансоутримувача, відповідь на запит в Ас не подала, оскільки мені юрист, що займався моєю справою сказав, що це не потрібно. Він ходив і в Шевченківський суд і в Апеляційний по довіреності.
Якщо вам потрібна допомога, викладайте позовну заяву та рішення обох інстанцій, оскільки з ваших питань нічого не зрозуміло.

Мені допомога безперечно потрібна. Рішення адміністративного суду я не отримала, оскільки навіть не знаю де його отримувати (якщо це можливо , підкажіть), маю тільки копію з реєстру судових справ. Я маю викласти позовну заяву чи всі матеріали справи? Я все відсканую на викладу десь о 10 годині вечора
« Останнє редагування: 02 Липня 2013, 09:54:31 від Юрій Васильович »
Записаний

Талла

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #4 : 02 Липня 2013, 09:24:33 »

Цитата: focus в 00:32:55
Цитувати
спочатку читаєте позов. вивчаєте обставини справи. перевіряєте їх доказами що надав позивач.

Без доказів неможливо  встановить фактичні обставини справи (їх наявність і  відсутність). якщо цього немає, фактично порушено норми процесуального права (ЦПК), наприклад, ст 10,11 ЦПК

Докази повинні бути належними і допустимими ст 58-60 ЦПК.  якщо порушено норми цпк, то на порушення  матеріального права у касації  не спиратися. оскільки немає доказів наявності правовідносин, а тому ні про яке застосування  матеріального права можна далі говорити.

чим у вас обгрунтовані позовні вимоги? і які обставини справи зазначені у позові?

Позивач у якості доказів наявності боргу надав табличку, що складена працівниками УЖХ, де вказані нараховані та сплачені суми за послуги УЖХ, розрахунок інфляційних витрат та 3%.  Договору у мене на надання послуг з КП намає ніякого взагалі. У рішенні судів всіх інстанцій вони пишуть, що з матеріалів справи видно, що відповідачка є власницею та проживає у квартирі. Я не знаю по яких доказах вони це вбачають. В матеріалах справи є довідка ф.3, де вказано кількість проживаючих "О" та те що я є власницею. Причому ця довідка є факсовою копією, що завірена оргаізацією з якою КП заключив договір про надання послуг ЖК споживачам. Я цю довідку не замовляла і в ній написано, що вона видана без пред'явлення документа. У документах справи є договір купівлі-продажу моєї квартири, де зазначена адреса мого проживання(реєстрації), я зареєстрована в Печерському районі м.Києва а суд Шевченківського р-ну (де знаходиться квартира, що належить мені на праві власності) всерівно прийняв справу до розгляду. Я сьогодні ввечері викладу всі необхідні документи, оскільки їх ще необхідно відсканувати. Буду дуже вдячна за допомогу.
« Останнє редагування: 02 Липня 2013, 09:53:28 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #5 : 02 Липня 2013, 10:26:09 »

Автор: Талла:
Цитувати
Рішення адміністративного суду я не отримала, оскільки навіть не знаю де його отримувати

Мабуть апеляційного?
Повинні були надіслати поштою.
Якщо мова про апеляційний суд міста Києва то його адреса: вул.Солом'янська, 2-А м.Київ, 03680, сайт: http://www.apcourtkiev.gov.ua/apcourtkiev/uk/publish/article/90609
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #6 : 02 Липня 2013, 10:35:42 »

Якщо Ви є власником квартири, то непроживання не є підставою для звільнення від оплати за утримання будинку та за ЦО квартири.
По інших послугах, за відсутності лічильників, потрібно опломбування вхідних кранів, інакше можливе нарахування як на одну особу.
Викладайте матеріали, бо дійсно нічого не зрозуміло.
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #7 : 02 Липня 2013, 11:29:55 »

http://reyestr.court.gov.ua/Review/32063164

це ваша справа?

Цитувати
Будинок АДРЕСА_1 перебуває на балансі КП «Центр обслуговування споживачів Шевченківського району».

чим підтверджує цю обставину  позивач?

де докази , що надавалися послуги? і який вид житлово-комунальних послуг надавався конкретно?

Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #8 : 02 Липня 2013, 12:29:37 »

Позивач у якості доказів наявності боргу надав табличку, що складена працівниками УЖХ, де вказані нараховані та сплачені суми за послуги УЖХ, розрахунок інфляційних витрат та 3%.  Договору у мене на надання послуг з КП намає ніякого взагалі. 
Табличка - це єдиний доказ, який вони здатні надати. Він є неналежним і недопустимим, але з судами вже давно домовлено, що для справи борг за ЖКП - це належний і допустимий доказ. У мене така табличка містила арифметичні помилки, тобто, якщо вираховувати вручну все, що там було написано, то сума боргу не виходила. Якби і у вас така ситуація, то вона б допомогла у касації довести, що ця табличка не є належним доказом хоча б тому, що містить арифметичні помилки.
Якщо у вас немає Договору, то немає і простроченого зобов'язання, тому ніяких інфляційних і 3% нараховувати не мають права. Є Ухвала ВССУ, що ці позиції нараховуються на борг виключно, коли він є безспірним, тобто при поданні заяви на видачу судового наказу. От вам і перше порушення для касації.
Щодо вашої реєстрації, то вона може бути підтвердженням того, що ви не проживаєте у квартирі, яка є вашою власністю.  КП може подати позов за своїм місцеперебуванням, яке в даному випадку просто збіглося з адресою вашої власності.
На якій підставі КП подало до вас цивільний позов по стягненню боргу? Чи є у додатках по позовної заяви ухвала про скасування судового наказу чи ухвала про відмову у видачі судового наказу?
Якщо немає, то позов подано з порушенням вимог ст.118,119 ЦПК, тобто процесуальне порушення для касації.
У вашому випадку має бути ухвала про відмову у видачі судового наказу, оскільки у вас немає з КП договору (оск. договір є обов'язковим документом для видачі судового наказу).

Записаний

Талла

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #9 : 02 Липня 2013, 15:07:09 »

Автор: Талла:
Цитувати
Рішення адміністративного суду я не отримала, оскільки навіть не знаю де його отримувати

Мабуть апеляційного?
Повинні були надіслати поштою.
Якщо мова про апеляційний суд міста Києва то його адреса: вул.Солом'янська, 2-А м.Київ, 03680, сайт: http://www.apcourtkiev.gov.ua/apcourtkiev/uk/publish/article/90609

Ви праві, апеляційного суду.
« Останнє редагування: 02 Липня 2013, 15:15:12 від Талла »
Записаний

Талла

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #10 : 02 Липня 2013, 15:14:30 »

http://reyestr.court.gov.ua/Review/32063164

це ваша справа?

Цитувати
Будинок АДРЕСА_1 перебуває на балансі КП «Центр обслуговування споживачів Шевченківського району».

чим підтверджує цю обставину  позивач?

де докази , що надавалися послуги? і який вид житлово-комунальних послуг надавався конкретно?
Так, це моя справа. Ввечері я надішлю сюди матеріали справи та копії рішень. Нажаль, я неможу відповісти на Ваші питання. Не знаю, чи стосується це моєї справи(юрист мені казав що не стосується), але в 2002-2004 році мою квартиру двічі затоплювали з вини ЖЕКу. У мене є багато листів переписки, є 2 рішення  Шевченківської РДА. Власне, тому і виникла заборгованість, я намагалась довести що вони мають сумму завданої шкоди вирахувати з моєї квартплати. І тільки в цьому році мені фактично в цьому було відмовлено в тому листі, де вони пишуть, що КП не балансоутримувач(його копія потрібна?)
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #11 : 02 Липня 2013, 20:28:31 »

Так, це моя справа.
Як АС розглянув справу вже зрозуміло з цього тексту:
Цитувати
З матеріалів справи вбачається, що квартира АДРЕСА_1 належить на праві власності ОСОБА_1, в якій відповідач зареєстрована та проживає.
.
Дивіться їх код у реєстрі юр.осіб. щоб побачити, у якому районі вони зареєстровані. Знайти можна десь у шапці на позовній заяві.
Записаний

Талла

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #12 : 02 Липня 2013, 22:30:24 »

Автор: Nimfa:
Цитувати
Дивіться їх код у реєстрі юр.осіб. щоб побачити, у якому районі вони зареєстровані. Знайти можна десь у шапці на позовній заяві.
Поясніть, будь ласка, що мені треба шукати?
« Останнє редагування: 02 Липня 2013, 23:29:45 від Юрій Васильович »
Записаний

Талла

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #13 : 02 Липня 2013, 22:31:46 »

Надсилаю матеріали справи. Доречі, в тих табличках я знайшла помилку, з неї випав період з 01 01 2005 по 01.01.2006р.  Не знаю, наскільки це важливо.
« Останнє редагування: 03 Липня 2013, 00:04:19 від Юрій Васильович »
Записаний

Талла

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #14 : 02 Липня 2013, 23:17:05 »

...
« Останнє редагування: 02 Липня 2013, 23:49:50 від Юрій Васильович »
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email