'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Як визначити суму боргу?  (Прочитано 12954 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

rectifier

• *
    • Перегляд профілю
Re: Як визначити суму боргу?
« Reply #15 : 20 Вересня 2013, 20:46:25 »

Маю право МИРНО ВОЛОДІТИ своїм майном. ВАС сном і духом не знаю. А тут БАХ! Борг перед ВАМИ в 5556 гривень! Доказів ніяких.  Я Вас ніколи не бачив, розпоряджатися СВОЇМ будинком не доручав. Доказів того, що ВИ маєте право на будь-яку діяльність у МОЄМУ будинку ВИ не можете мати апріорі і САМЕ ТОМУ до позову ВИ їх не  можете прикласти.  Ах, не врахував... "суд" ВАШ....
Питання задавати наперед не маю звички. Я не Вангелія і не Вольф Мессінг. Задаю в міру їх виникнення.
Ну  то, что имеют право МИРНО ВЛАДЕТЬ знают все, забывчивость обычно возникают в момент напоминания об обязанности содержать ВЛАДЕЕМОЕ из своего кармана.
Не нунжно быть Мессингом, но задавать вопросы кто вы такие, и кто вам дал право распоряжаться своим домом надобно не после иска, а в момент возникновения права владеть.
ЖЕК ніхто, (точніше рейдер) сума вигадана, зі стелі. Боргу нема.
Правильно я понимаю, что ежемесячно Вы куда-то что-то платите, а Вам неправомерно начислили такой долг? В чем, собственно, проблема? В размере долга или в существовании долга? Вы вообще что-нибудь оплачивали, или дело принципа?
Те ж саме як у попереднього дописувача. Я свій будинок утримую. А Ви тут при  чому? Саме  Вам маю платити? З яких законних  підстав?
Стаття 60. Обов'язки доказування і подання доказів
  1. Кожна  сторона  зобов'язана  довести ті обставини,  на які
вона посилається як на підставу своїх  вимог  і  заперечень,  крім
випадків, встановлених статтею 61 цього Кодексу.
От як і питаю, якими доказами перевірити борг? Як суддя відкрив провадження, якщо нема доказів, як того вимагає стаття 119 ЦПК? Я не  просив псевдоюридичної полеміки  на загальні теми. Я задав конкретне питання.  Хочу отримати конкретну відповідь. 
« Останнє редагування: 20 Вересня 2013, 21:25:24 від rectifier »
Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю
« Reply #16 : 20 Вересня 2013, 22:48:18 »

Я свій будинок утримую.
Ага, тільки не уточнили, яким чином.

Здається мені, що з вашим менталітетом та неадекватною реакцією на абсолютно справедливі зауваження, вам навряд чи можна допомогти  :(

У вашому випадку краще було б починати з вивчення форуму та законодавства України в сфері ЖКП (така тема є на форумі).
Записаний

rectifier

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #17 : 21 Вересня 2013, 08:51:25 »

Я свій будинок утримую.
Ага, тільки не уточнили, яким чином.

Здається мені, що з вашим менталітетом та неадекватною реакцією на абсолютно справедливі зауваження, вам навряд чи можна допомогти  :(

У вашому випадку краще було б починати з вивчення форуму та законодавства України в сфері ЖКП (така тема є на форумі).
До чого тут мій менталітет? Мій будинок, утримую як можу - володію майном мирно, не воюю ні з ким.
Питання дуже просте. Але досі на нього немає юридичної відповіді. От тому і задаєте питання та поради які абсолютно не стосуються питання.
Допоки  я не побачив застосування  юридичних методів захисту прав на даному форумі. На элементарне питання, ніхто не може дати правильну юридично обгрунтовану відповідь, в тому числі і модератори. Натомість мене соромлять за менталітет та закликають ставитись з розумінням до рейдерства ЖЕКами приватних будинків та РЕКЕТУ  до їх співввласників. Тому так і живемо....
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #18 : 21 Вересня 2013, 11:00:42 »

Суд рассматривает иск в соответствии с заявлеными требованиями истца. Если предметом иска является задолженность за потребленные ЖКУ, то существенными обстоятельствами для дела будут фактическое предоставление и потребление ЖКУ. Если это суд установит, то значит вы потребитель и должны услуги оплатить. Ваша позиция мол мирно владею и т.д. к предмету иска отношение не имеет. Владеете это одно, услуги потребляете - другое, не уполномачивали- может быть, но и не запрещали и от услуг не отказывались, а фактически потребляли - вот и оплатите! Вы так же обязаны предоставить суду доказательства на которых основаны ваши возражения (ст.60 цпк). Полномочия права и обязаности ОМС, потребителя, балансодержателя, управителя, производителя, исполнителя найдете в Законе О ЖКУ. Вы сами являетесь балансодержателем, управителем дома, производителем и исполнителем ЖКУ? Если нет, то кто то же эти функции выполняет, а следовательно и имеет права требования к вам как потребителю. Вот если вы не согласны, то предоставте суду доказательства что все это вы осуществляете сами как владелец. Иначе вы дело проиграете. Учите матчасть: ЦК, ЦПК, ЗУ О ЖКП, О местном самоуправлении
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #19 : 21 Вересня 2013, 11:09:37 »

Допоки  я не побачив застосування  юридичних методів захисту прав на даному форумі. На элементарне питання, ніхто не може дати правильну юридично обгрунтовану відповідь, в тому числі і модератори.....
Тогда обратитесь к адвокату. Видимо ваше не восприятие чисто правовых вопросов и не позволит вам понять сути ответов модераторов. Скорее всего вы относитесь к той группе людей которая понятие о судебном процессе формирует по телепередаче "Судовi справи"
Записаний

rectifier

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #20 : 21 Вересня 2013, 11:12:56 »

Суд рассматривает иск в соответствии с заявлеными требованиями истца. Если предметом иска является задолженность за потребленные ЖКУ, то существенными обстоятельствами для дела будут фактическое предоставление и потребление ЖКУ. Если это суд установит, то значит вы потребитель и должны услуги оплатить. Ваша позиция мол мирно владею и т.д. к предмету иска отношение не имеет. Владеете это одно, услуги потребляете - другое, не уполномачивали- может быть, но и не запрещали и от услуг не отказывались, а фактически потребляли - вот и оплатите! Вы так же обязаны предоставить суду доказательства на которых основаны ваши возражения (ст.60 цпк). Полномочия права и обязаности ОМС, потребителя, балансодержателя, управителя, производителя, исполнителя найдете в Законе О ЖКУ. Вы сами являетесь балансодержателем, управителем дома, производителем и исполнителем ЖКУ? Если нет, то кто то же эти функции выполняет, а следовательно и имеет права требования к вам как потребителю. Вот если вы не согласны, то предоставте суду доказательства что все это вы осуществляете сами как владелец. Иначе вы дело проиграете. Учите матчасть: ЦК, ЦПК, ЗУ О ЖКП, О местном самоуправлении
Мені шкода таких, як Ви, Фендерклеп. Самі не володієте предметом, а повчаєте інших. Доки ще не програв, як Ви бачите. Даю 100 відсотків що Ви самі не знаєте достеменно хто у Вашому будинку і на якій законній підставі балансоутримувач і виконавці послуг.  Чому за що і на якій законній підставі Ви їм платите. Але то  Ваші проблеми. Платите - значить визнаєте їх власниками будинку а себе НАЙМАЧЕМ. Успіхів Вам у ролі НАЙМИТА свого власного будинку!
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #21 : 21 Вересня 2013, 11:21:37 »

Мені шкода таких, як Ви, Фендерклеп. Самі не володієте предметом, а повчаєте інших. Доки ще не програв, як Ви бачите. Даю 100 відсотків що Ви самі не знаєте достеменно хто у Вашому будинку і на якій законній підставі балансоутримувач і виконавці послуг.  Чому за що і на якій законній підставі Ви їм платите. Але то  Ваші проблеми. Платите - значить визнаєте їх власниками будинку а себе НАЙМАЧЕМ. Успіхів Вам у ролі НАЙМИТА свого власного будинку!
Ну что ж имеющий уши - да услышит, глаза- да увидит, мозги- да поймет! Думаю, участники форума уже сформировали мнение про Вас. Врядли их советы вам помогут. Верте и далее в свою правоту , но главное что бы в нее поверил суд.
Записаний

rectifier

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #22 : 21 Вересня 2013, 11:33:56 »

Ну что ж имеющий уши - да услышит, глаза- да увидит, мозги- да поймет! Думаю, участники форума уже сформировали мнение про Вас. Врядли их советы вам помогут. Верте и далее в свою правоту , но главное что бы в нее поверил суд.
Вичерпавши  аргументи, деякі дописувачі для досягнення своєї мети пускають  в хід  висміювання та образи на адресу  опонента.
 Вважаю Ваш допис  прямою образою на мою адресу.  Прошу Модератора зробити попередження дописувачу.
« Останнє редагування: 21 Вересня 2013, 11:37:13 від rectifier »
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #23 : 21 Вересня 2013, 12:08:39 »

Вважаю Ваш допис  прямою образою на мою адресу.  Прошу Модератора зробити попередження дописувачу.
Для начала внимательно ознакомтесь с правилами форума. То что можете считать Вы, не обязательно должно совпадать с тем, что имеет место быть на самом деле.
И еще, Юрий Васильевич, однозначно указал Вам Потрібно ознайомитися з матеріалами справи в суді, зробити з них копії (чи сфотографувати), бо інколи "боржнику" надсилають не всі копії. Викладіть копії сюди в темуза допомогою функції "Додаткові опції" (персональні дані можна попередньо видалити). Тоді можно буде Вам щось радити більш конкретно.
Вы ничего из этого не сделали, но уже, походя, успели пожаловаться, что Допоки  я не побачив застосування  юридичних методів захисту прав на даному форумі. На элементарне питання, ніхто не може дати правильну юридично обгрунтовану відповідь, в тому числі і модератори.
Без изучения конкретных обстоятельств дела и не видя искового заявления правильные юридически советы дать не возможно. Из вашей информации возможно только что-то предполагать и соответственно делать только обобщенные умозаключения.
У вас квартира, частный дом (с одним или несколькими владельцами)? Собственником какого именно объекта вы являетесь? Есть ли другие совладельцы?
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #24 : 21 Вересня 2013, 12:20:31 »

Цитувати
Як визначити суму боргу?

борг уже визначений. він знаходиься у розрахунку заборгованості. ви не виконували зобовязання по оплаті послуг, внаслідок чого і виник борг . послуги надавалися, а ви не оплачували. тому і виник борг
Записаний

rectifier

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #25 : 21 Вересня 2013, 12:37:25 »

Цитувати
Як визначити суму боргу?

борг уже визначений. він знаходиься у розрахунку заборгованості. ви не виконували зобовязання по оплаті послуг, внаслідок чого і виник борг . послуги надавалися, а ви не оплачували. тому і виник борг
Зобовязання не виникають на рівному місті, як "непорочне зачатіє".  Співвласник будинку має зобовязання, встановлені законом, лише перед власником  будинку.  Зобовязання перед "ІНШИМИ ОСОБАМИ" ми можемо "набути" тільки добровільно,  незнанням Закону  та діями, що виходять з цього незнання.
Я запитував: "Чим перевіряється нарахована ЖЕКом сума боргу, якшо немає договору і докази не додані до заяви?".
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #26 : 21 Вересня 2013, 12:46:57 »

Цитувати
Я запитував: "Чим перевіряється нарахована ЖЕКом сума боргу, якшо немає договору і докази не додані до заяви?".
якщо ви не погоджуєтеся з позовними вимогами то ви повинні заперечувати і самі надавати докази.
Предметом позову є стягнення боргу внаслідок неналежного виконання вами зобовязань по оплаті послуги. однак, настільки я зрозумів, що ви не погоджуєтеся з боргом, бо відсутні відомості про обгрунтованість нарахування боргу. я правильно зрозумів?
Записаний

rectifier

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #27 : 21 Вересня 2013, 13:00:31 »

Правильно. Заперечувати теба аргументовано,  Як перевірити суму нарахованого боргу, для заперечення? Очевидно "борг" рахували помноживши тариф на площу квартири. Але це тільки припущення. Тариф не ідентифікується з фактично отриманими послугами, а площа квартири не є  моєю часткою в будинку... То того ж я не є споживачем послуг ЖЕКа,  нема доказів що і ЖЕК є виконавцем.... Позовна заява типова, особливої уваги не варта.  Поки не маю можливості відсканувати.
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #28 : 21 Вересня 2013, 13:27:27 »

Зобовязання не виникають на рівному місті, як "непорочне зачатіє".  Співвласник будинку має зобовязання, встановлені законом, лише перед власником  будинку.  Зобовязання перед "ІНШИМИ ОСОБАМИ" ми можемо "набути" тільки добровільно,  незнанням Закону  та діями, що виходять з цього незнання.
Ви конкретно викладіть обставини справи. Чи ви є власником цілого будинку, чи співвласником багатоквартирного, хто утримує їх і прибудинкову територію (конкретно за видами дій з утримання). Вести мову про якісь зобов'язання за договором або законом без дослідження обставин марно. Згідно норм ЦПК суд повинен перевірити наявність і розрахунок суми боргу в тому разі, якщо відповідач не визнає його, вважає розрахунок необгрунтованим. Згідно норм ЦПК суд повинен встановити суттєві для справи обставини в залежності від заперечень відповідача, якими для боргу з ЖКП можуть бути: факт фактичного виконання ЖКП позивачем, факт фактичного отримання/споживання ЖКП відповідачем,  факт наявності/відсутності претензій від споживача за спожиті ЖКП та їх обгрунтованості, факт нарахування споживачу плати за спожиті послуги відповідно до тарифів, які затверджені згідно до закону.
Ви ж весь час ухиляєтеся від прямої відповіді стосовно того, чи Ви фактично споживали якісь ЖКП. За вашими дописами можна дійти висновку, що ви намагаєтеся заперечити наявність права вимоги в позивача. Це те ж можлива позиція для захисту, але її треба належним чином довести.
« Останнє редагування: 21 Вересня 2013, 13:29:10 від thunderclap »
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #29 : 21 Вересня 2013, 14:04:46 »

Цитувати
Згідно норм ЦПК суд повинен перевірити наявність і розрахунок суми боргу в тому разі, якщо відповідач не визнає його, вважає розрахунок необгрунтованим.

тут я не погоджуюся. як суд при відкритті провадження  встановив розмір боргу? як від взяв справу до провадження? у чому полягає спір?

Цитувати
Правильно. Заперечувати теба аргументовано,  Як перевірити суму нарахованого боргу, для заперечення? Очевидно "борг" рахували помноживши тариф на площу квартири. Але це тільки припущення.

очевидно, що це ваше припущення.а позивач  вважає зворотнє. ви не оплачували послуги, тому і виник борг. іншими словами відома фраза
казнить нельзя помиловать .   вам дали можливість самому ставить кому, там де хочете. але очевидно ви не бачите де ставить і чи повинні ви ставить кому
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email