'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Вопрос одесситов.  (Прочитано 3972 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Александр Гусак

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2
    • Перегляд профілю
    • Email
Вопрос одесситов.
« : 23 Вересня 2014, 10:57:47 »

Здравствуйте. Вот уже несколько лет коллектив жильцов нашего дома борется с ЖКС. Сейчас возник ряд вопросов по СДПТ. За что платить нужно, а за что можно не платить. Относительно постановления минюста № 869 от 01.06.11 возник вопрос - кто должен и за какие средства оплачивать уборку придомовой территории? И нужно ли ее оплачивать, если уборка систематически не производится?
Записаний

thunderclap

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 601
    • Перегляд профілю
Re: Вопрос одесситов.
« Reply #1 : 23 Вересня 2014, 15:18:05 »

кто должен и за какие средства оплачивать уборку придомовой территории? И нужно ли ее оплачивать, если уборка систематически не производится?
Постанова КМУ №869 затвердила "Порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій". Цей Порядок визначає механізм формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій і поширюється на суб'єктів господарювання всіх форм власності, які надають послуги (далі - виконавці), суб'єктів господарювання всіх форм власності, що спеціалізуються на виконанні окремих послуг, на умовах субпідрядних договорів з виконавцями (далі - субпідрядники), органи місцевого самоврядування, власників, орендарів житлових будинків (гуртожитків), власників (наймачів) квартир (житлових приміщень у гуртожитках), власників нежитлових приміщень у житлових будинках (гуртожитках).
Відповідно п. 7 до порядку
7. Витрати з прибирання прибудинкової території (Впт) визначаються за формулою Впт=(Оз+Вф+Н+М+І):Пз

де Оз - заробітна плата; Вф - відрахування із заробітної плати внесків до Пенсійного фонду України та інших фондів соціального страхування; Н - накладні витрати; М - матеріальні витрати; І - обов'язкові платежі до бюджету; Пз - сумарна загальна площа (зазначена у технічному паспорті житлового будинку (гуртожитку) квартир (житлових приміщень у гуртожитку) та нежитлових приміщень у житловому будинку (гуртожитку).
Як видно з формули - всі витрати сумуються і розподіляються на одиницю виміру загальної площі квартир та нежитлових приміщень у будинку. Потім вони включаються як складова в тариф грн/кв.м. за утримання.
Ці витрати сплачують власники (наймачі) квартир та власники нежитлових приміщень у житлових будинках.

Ці послуги мають надаватися відповідно до затвердженої періодичності. Якщо цієї періодичності не дотримуються, то необхідно складати відповідні акти, що дозволить вимагати здійснення перерахунку в оплаті.
ЗУ Про ЖКП ст.16
Цитувати
Виконавець/виробник зобов'язаний проводити перерахунок розміру плати за житлово-комунальні послуги у разі перерви в їх наданні, ненаданні або наданні не в повному обсязі у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
Записаний

Александр Гусак

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: Вопрос одесситов.
« Reply #2 : 23 Вересня 2014, 16:33:35 »

Это понятно. Акты составляются, заносятся и регистрируются.  Перерасчет делается, но не понятно как и не всегда. Просочилась информация, что есть определенные  параметры по размерам отступа от дома, что якобы до 6 м по периметру - обязан оплачивать Горисполком, а более 6 м - тарифицироваться и оплачиваться жильцами по той схеме, что Вы описали. Где бы про это узнать или найти нормативный документ какой?
Записаний

thunderclap

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 601
    • Перегляд профілю
Re: Вопрос одесситов.
« Reply #3 : 23 Вересня 2014, 16:49:24 »

Просочилась информация, что есть определенные  параметры по размерам отступа от дома, что якобы до 6 м по периметру - обязан оплачивать Горисполком, а более 6 м - тарифицироваться и оплачиваться жильцами по той схеме, что Вы описали. Где бы про это узнать или найти нормативный документ какой?
Не слід послуговуватися плітками. А направду все досить просто. Після того, як земельним законодавством було дозволено співвласникам багатоквартирних будинків приватизовувати земельні ділянки під будинками для їх обслуговування, то юридичні особи ОСББ та ЖБК стали отримувати у власність прибудинкові території і в такому випадку ота прибудинкова територія визначається землевпорядною документацією і закріплюється свідоцтвом про право власності на земельну ділянку. В усіх інших випадках прибудинкова територія закріплюється за багатоквартирним будинком ОМС відповідно до проектної документації на будинок, якою саме і визначалася зона зовнішнього благоустрою довкола будинку. В районах щільної забудови така прибудинкова територія буде невеликою, а в інших може бути значною, що в свою чергу впливатиме на тарифну складову.
Цитувати
Стаття 42. Земельні ділянки багатоквартирних жилих будинків
Земельний кодекс України (ЗКУ). Стаття 42
1. Земельні ділянки, на яких розташовані багатоквартирні жилі будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території державної або комунальної власності, надаються в постійне користування підприємствам, установам і організаціям, які здійснюють управління цими будинками.
2. У разі приватизації громадянами багатоквартирного жилого будинку відповідна земельна ділянка може передаватися безоплатно у власність або надаватись у користування об'єднанню власників.
3. Порядок використання земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні жилі будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території, визначається співвласниками.
4. Розміри та конфігурація земельних ділянок, на яких розташовані багатоквартирні жилі будинки, а також належні до них будівлі, споруди та прибудинкові території, визначаються на підставі відповідної землевпорядної документації.

Правила визначення площ та конфігурації земельних ділянок багатоквартирних житлових будинків визначаються відповідно до ДБН 360-92** "Містобудування. Планування і забудова міських і сільських поселень" за допомогою показника розрахункової щільності забудови. Між тим необхідно враховувати, що в минулому при забудові використовувалися й інші нормативні документи144:
• ПиН 1929 "Правила і норми забудови населених місць, проектування і зведення будинків і споруд" від 20.06.29;
• СН 41-58 "Правила і норми планування і забудови міст" від 01.12.58;
• СНиП П-К.2-62 "Будівельні норми і правила. Планування і забудова" від 07.05.66;
• СНиП 11-60-75 "Норми проектування. Планування і забудова міст, селищ і сільських населених пунктів" від 11.09.75;
• СНиП 207.01-89* "Норми проектування. Планування і забудова міст, селищ і сільських населених пунктів" від 13.07.90.
Тому, визначаючи розміри земельних ділянок будинків, збудованих під час дії відповідних норм, слід керуватися саме цими нормами.
« Останнє редагування: 23 Вересня 2014, 16:52:51 від thunderclap »
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email