'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Прилад обліку за межами будинку не звільнить власника  (Прочитано 2728 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Nashe Misto

• Гість

Прилад обліку за межами будинку не звільнить власника квартири від сплати за електроенергію? Він звільнить сторони від взаємних обвинувачень. Два проводки, що дійдуть до квартири не можна пошкоджувати. Таким чином самовільно приєднатися до електромережі буде просто не можливо. Додатковий прилад обліку у квартирі призначеній для внутрішнього контроль з боку власника квартири. Я, не юрист, але технології спрацьовують краще законів. Мені важко щось на законодавчому рівні сформулювати, вибачте, але і Народні депутати недалеко відійшли. Всім зрозуміло, що у нас окрім обленерго і вибору більше не має, і обленерго це розуміє і тому діє таким чином, як і діє. Мені постійно здається, що я скоро у магазин піду за ковбасою з приладом вимірювання! Тому не переймайтеся жалістю до монополіста, нічого гарного він нам ще не зробив і не зробить. Намагатися з Павлограду підготувати і змінити закон - це … Але Ви мабуть здогадується де взявся отой лист... Комуналка – це велика політика і зрозуміло, що реакція буде, бо тиск буде постійно зростати на всіх рівнях. Ви досвідчений юрист, виграли багато справ і ми від Вас чекаємо конкретної допомоги.

З повагою Юрій Муха – Павлоград, Громадське об’єднання власників житла «Наше місто».
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

На жаль, наш обмін думками не вийшов за межі загальних міркувань. Тому важко зорієнтуватися, чим можу Вам допомогти. Якщо говорити про юридичні питання, то я завжди займаю позицію, задекларовану у Конституції - перед усім це верховенство права. А потім вже доцільність, справедливість і таке інше. Тільки на правовій основі можна вирішувати будь-яке питання. А якщо сторони не можуть дійти до згоди, тоді можна звернутися до суду. Але ж і суд повинен діяти у відповідності з цим принципом.

Тепер давайте розберемося, в чому корінь проблеми. На мій погляд йдеться про дві речі: встановлювати чи не встановлювати загальнобудинковий лічильник. А далі - яким чином покривати різницю вартості товарної продукції, яку обліковує загальний лічильник, якщо сумарні покази парціальних лічильників не дають можливості скласти баланс.

Що стосується першого - на жаль, без зміни Правил нічого вдіяти не можна. А змінити Правила шляхом скарг, звернень, переписки - це утопія. НКРЕ на це не піде, і ніхто не змусить відмовитися від загальнобудинкового лічильника. І навіть з точки зору здорового глузду таке неможливе. Ще Ленін говорив про соціалізм, як устрій, де повинен здійснювати облік та контроль. А що говорити про капіталізм? Ну хто повинен покривати спожиту Вами електроенергію? Не Пушкін же.

Щодо другого питання. Моя позиція полягає в тому, що різниця в показах буде завжди існувати. І оскільки витрати електроенергії на загальні потреби (освітлення коридорів, підвалів, сходових кліток, на підкачку води, на ліфти) на даний час повинні включатися в тариф на утримання будинків, споруд та прибудинкової території, і оскільки ці витрати можуть коригуватися не частіше, ніж переглядаються тарифи, наприклад, раз на рік, то ідеального балансу ніколи не буде, навіть якщо заплющити очі на можливі крадіжки. Тому я запропонував на нараді у Міністерстві ці різниці унормувати і включити до тарифу. Тобто замість нинішньої норми втрат у 4 відсотки запровадити, скажімо, 5 відсотків.

До речі, те ж саме спостерігається і при наданні інших комунальних послуг - водо та теплопостачання. Втрати у тепломережах міста Києва сягають 30 відсотків, і це враховано в тарифах.

Тобто, питання потребує обговорення. Я звернувся через цей сайт до всіх бажаючих надати свої пропозиції, оскільки у мене є можливість донести їх до Міністерства, а якщо потрібно, то і до Кабміну. Але пропозиції повинні бути конкретними і обгрунтованими.

Відносно квартирного лічильника за межами будинку? Мабуть, це утопія. Мешканець квартири повинен мати можливість доступу до лічильника для зняття його показів щомісяця. Інакше він не буде знати, за що платити.

І ще раз хочу підкреслити - нам не варто винаходити свій велосипед. Давайте вивчимо зарубіжний досвід. На жаль, наші чиновники дурніші, ніж у Європі. То нехай повчаться і нас повчать. Або самим слід проявити ініціативу.

Взагалі то на даний час принаймі у Києві це не таке вже болюче питання. Набагато більше проблем виникає з погашенням дійсної та штучної заборгованості ОСББ/ЖБК за теплоенергію та питну воду. І вирішуються вони не де небудь, а в судах (господарських).

Запрошую до продовження обговорення теми.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email