'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Минсоцполитики надеется запустить новую систему субсидий  (Прочитано 77844 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

У Мінсоцполітики кажуть, що грошей на субсидії може не вистачити

Цитувати
Після підвищення тарифів на газ та, відповідно, послуг з теплопостачання кількість заявників на отримання субсидій може зрости на 50% - у цьому випадку 35 млрд грн, виділених цьогоріч, може не вистачити.

Про це під час круглого столу у Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України сказав директор Департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики Віталій Музиченко, повідомляє "Укрінформ".

"35 млрд грн на виплату субсидій може не вистачити. Якщо не зростають доходи населення, то таке населення не зможе оплачувати житлово-комунальні послуги. Прямої залежності немає, але кількість субсидіантів після підняття ціни на газ може зрости на 50%", - сказав він.

Він нагадав, що у минулому опалювальному сезоні субсидії отримували 5,5 млн домогосподарств.

"За результатами опалювального періоду можемо констатувати, що була організована досить налагоджена робота щодо призначення житлових субсидій. Субсидії отримували майже 36% споживачів", - сказав Музиченко.

Він наголосив, що для тих, хто вже раніше подавав заявку, субсидії мають бути перепризначені в автоматичному режимі, без звернень громадян.

Як повідомлялося, ціна на газ для ТКЕ з 1 травня виросте до 6879 грн за 1 тис. кубометрів.

Оскільки ціна на газ становить 76% у структурі тарифів на теплопостачання, з нового опалювального сезону ціна на опалення зросте вдвічі.

http://www.epravda.com.ua/news/2016/04/27/590885/
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Україна за рік витратила 153 мільярди на "енергетичні" субсидії

Цитувати
Україна в 2015 році витратила 153 млрд гривень на так звані енергетичні субсидії, з яких лише 25 млрд гривень були спрямовані на субсидування населення.

Про це повідомив міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко після засідання уряду в середу, передає УНІАН.

"Ми витратили 153 млрд гривень на енергетичні субсидії, і тільки 25 млрд гривень - це субсидії домогосподарствам", - сказав він.

За словами Зубка, основний обсяг субсидій було спрямовано теплогенеруючим підприємствам, та їх використання складно проконтролювати.

При цьому з 25 млрд гривень, спрямованих на потреби населення, в 2015 році було використано лише 18 млрд гривень.

Як повідомлялося, за словами прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, половина вартості газу, який видобувається на території України, буде спрямовуватися до державного бюджету і використовуватися для фінансування субсидій.

За словами міністра фінансів Олександра Данилюка, обсяг субсидій населенню з оплати житлово-комунальних послуг в 2016 році становитиме 40,2 млрд гривень.

Україна за роки незалежності витратила 50 млрд доларів на компенсацію різниці між ринковою ціною на газ та ціною його фактичної реалізації як населенню, так і підприємствам.

Нагадаємо, Кабінет міністрів на засіданні в середу встановив єдину ціну на газ для населення та промисловості - 6,879 тисяч гривень за тисячу кубометрів.

Як відомо, меморандум з МВФ передбачає підняття з 1 квітня 2016 року ціни на газ для населення в рамках соціальної норми 1 200 куб. м в опалювальний сезон до рівня 75% від імпортного паритету.

http://www.epravda.com.ua/news/2016/04/27/590925/
Записаний

nemo

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 293
  • City: Запоріжжя
    • Перегляд профілю

Цитувати
В рамках верификации определены пять групп украинцев, которым грозит блокирование государственной помощи. Запрет может коснуться почти 350 тысяч человек...

Первая группа, которую внесли в черный список, — социальные выплаты по утерянным паспортам. Сюда попали только те, у кого дата утраты паспорта раньше: а) открытия счета в банке; б) назначения социальной выплаты.
"Версии две: либо по этим документами кто-то другой получает выплаты, либо это те же люди, имея на руках уже новый документ, дублируют какие-то виды социальной помощи. И то, и другое возможно по причине разрозненности информационных баз социальных фондов. Эта группа на сегодняшний день составляет 31 тыс. человек. По этому источнику мы проверили 4 029 тыс. человек. Если наложить выявленную пропорцию на 48 млн всех соцвыплат, то имеем потенциально более 372 тыс. выплат по утерянным документам. Целый город. И это только одна группа. Около 0,5 млрд гривен кто-то получает ежемесячно в карман по утерянным паспортам. В год — около 6 млрд гривен", — заявил Рязанцев.
Вторая группа в черном списке — получатели, у которых отсутствуют, подозрительны или отменены идентификационные коды, — это 75 765 человек.
"Под подозрительными понимаются: а) наличие к одному коду двух разных людей; б) код к паспорту вообще не прикреплен, что ставит под сомнение природу происхождения паспорта; в) регистрационный номер закрыт, лицо снято с учета; г) дата рождения не совпадает с кодом и пр. Здесь речь идет либо о полном хаосе с документами, либо тоже о схеме", — подчеркнул глава департамента финансов социальных программ Минфина.
Третья группа риска — переселенцы, у которых есть недвижимость на подконтрольной территории. Таких граждан насчитали 11 924 человека.
В четвертую группу риска, по словам чиновника, входят 13 150 переселенцев, депозиты которых составляют более 10 прожиточных минимумов — 13,7 тыс. гривен.
Рязанцев также сообщил о наличии пятой группы граждан из категории так называемых субсидиантов.
"Безусловно, нам еще предстоит выяснить, как так получилось, что газа мы потребили на 18 млрд грн, а субсидий выдали на 27 млрд гривен. Однако уже сейчас есть прямые вопросы к 115,3 тыс. граждан (из 2,48 млн проверенных), которые приобретали недвижимость, землю на суммы более 50 тыс. грн в течение 12 месяцев перед обращением за субсидией", — подчеркнул Андрей Рязанцев.

Глава департамента финансов социальных программ Минфина Андрей Рязанцев: "Около 60 млрд грн бюджета могут уходить на незаконные соцвыплаты"
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

После повышения тарифов на газ в субсидиях будут нуждаться 8 миллионов семей, - Минсоцполитики
http://censor.net.ua/news/386733/posle_povysheniya_tarifov_na_gaz_v_subsidiyah_budut_nujdatsya_8_millionov_semeyi_minsotspolitiki
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Субсидія з 1 травня не буде нараховуватися при наявності заборгованості по ЖКГ

Цитувати
Житлова субсидія на наступний період з 1 травня не буде призначатися при наявності у споживача двомісячної заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг.

Про це йдеться в постанові уряду №300 від 26 квітня, передає УНІАН.

Згідно з постановою, в разі отримання інформації про прострочену більш як два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний термін не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує споживача.

При цьому, якщо протягом двох місяців з дати інформування громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або уклав договір про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку - з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору.

Крім того, документом вводиться смс-інформування та інформування по електронній пошті громадян про призначення субсидії.

Нагадаємо що Кабінет міністрів України прийняв рішення про монетизацію суми зекономленої субсидії на оплату газу і електроенергії. Вона торкнеться приблизно 1,5 млн українських сімей, які отримають до 700 грн.

http://www.epravda.com.ua/news/2017/05/3/624463/
Записаний

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю

Направив запит через "Урядову гарячу лінію" з питаннями:
1) Заборгованість за ЖКП мається на увазі за будь-який період, чи за період, коли людина отримувала субсидію?
2) Що мається на увазі під "інформацію про заборгованість за ЖКП" - це має бути рішення суду, чи достатньо думки виконавця ЖКП?
 >:(
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Направив запит через "Урядову гарячу лінію" з питаннями:
1) Заборгованість за ЖКП мається на увазі за будь-який період, чи за період, коли людина отримувала субсидію?
2) Що мається на увазі під "інформацію про заборгованість за ЖКП" - це має бути рішення суду, чи достатньо думки виконавця ЖКП?

Цитувати
13...
...Для нарахування субсидій на запит структурних підрозділів з питань соціального захисту населення у п'ятиденний строк з дня його отримання подаються відомості про:
забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами за формами, затвердженими Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською і Севастопольською міськими держадміністраціями, в яких зазначається вартість послуг у межах соціальної норми житла та соціальних нормативів користування комунальними послугами в опалювальний і неопалювальний періоди, а також сума простроченої понад два місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, - підприємствами - виробниками/виконавцями житлово-комунальних послуг;

(абзац одинадцятий пункту 13 із змінами, внесеними згідно зпостановами Кабінету Міністрів України від 26.06.2015 р. N 475,від 26.04.2017 р. N 300)
Цитувати
Після закінчення строку отримання субсидії структурні підрозділи з питань соціального захисту населення самостійно здійснюють розрахунок субсидії на наступний період для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді (крім орендарів житлового приміщення, осіб, яким субсидія була призначена за зареєстрованим місцем перебування, та осіб, які звертаються за субсидією на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива). Для цього структурні підрозділи з питань соціального захисту населення збирають необхідну інформацію у порядку, передбаченому пунктом 13 цього Положення, без звернення громадян і протягом десяти днів після отримання зазначеної інформації приймають рішення про призначення (непризначення) субсидії та інформують про прийняте рішення громадян. У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний строк не призначається, про що структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує особу. Якщо протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію, субсидія призначається з дати закінчення дії попередньої субсидії, в іншому випадку - з місяця, в якому громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору. Зазначений строк може бути продовжений на підставі рішення районної, районної у містах Києві і Севастополі держадміністрації, виконавчого органу міської, районної у місті (у разі її створення) ради або комісії, яка ними утворюється, за наявності поважних причин.

Якщо отримати інформацію про доходи, необхідну для проведення автоматичного розрахунку субсидії, неможливо внаслідок помилки, виявленої в персональних даних особи під час обміну інформацією, структурний підрозділ з питань соціального захисту населення повідомляє особу про необхідність виправлення помилки і проводить розрахунок субсидії протягом десяти днів після подання особою оновлених даних та отримання інформації про доходи.

(абзац одинадцятий пункту 14 замінено абзацами одинадцятим і дванадцятим згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 26.04.2017 р. N 300, у зв'язку з цим абзаци дванадцятий - тридцятий вважати відповідно абзацами тринадцятим - тридцять першим)
http://search.ligazakon.ua/l_doc2.nsf/link1/KP950848.html    На сайті ВРУ текст ПКМУ № 300 станом на 04.05.2017р. ще не викладено.
1).  Заборгованість за ЖКП мається на увазі за будь-який період.
2).   Ніякого рішення  суду не  потрібно. Просто в "Довідці про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами",  за формою, затвердженою Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською і Севастопольською міськими держадміністраціями, з'явиться   (або буде уточнена, якщо вона вже є) графа про заборгованість.  Заборгованість  визначається за даними особового рахунку споживача.
P.S. У  договорах виконавців послуг з  УПСЗН «Про проведення розрахунків …  … при наданні  пільг та житлових субсидій»,  в 2017г. передбачено подання щомісячно (до зазначеної в договорі дати) списків споживачів, які мають заборгованість з оплати послуги. ( Тобто ПКМУ № 300 вже чекали...)
Записаний

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю

1).  Заборгованість за ЖКП мається на увазі за будь-який період.
2).   Ніякого рішення  суду не  потрібно. Просто в "Довідці про забезпеченість громадян житловою площею та комунальними послугами",  за формою, затвердженою Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласними, Київською і Севастопольською міськими держадміністраціями, з'явиться   (або буде уточнена, якщо вона вже є) графа про заборгованість.  Заборгованість  визначається за даними особового рахунку споживача.
P.S. У  договорах виконавців послуг з  УПСЗН «Про проведення розрахунків …  … при наданні  пільг та житлових субсидій»,  в 2017г. передбачено подання щомісячно (до зазначеної в договорі дати) списків споживачів, які мають заборгованість з оплати послуги. ( Тобто ПКМУ № 300 вже чекали...)
Навіть щомісячно? А чому тоді мені не припинили сплачувати субсидію у 2017 році, бо так званих "боргів" за різні ЖКП у мене немало? Тобто цю "інформацію" УПСЗН буде отримувати майже в автоматичному режимі від виконавців ЖКП? Навіть, якщо виконавець ЖКП сам не зацікавлений її надавати, він все одно буде зобов'язаний це робити? :o

Але ж є презумпція невинуватості! Ніхто не може назвати людину боржником до відповідного рішення суду! До речі, у Київенерго 100% користувачів електроенергії - перманентні боржники.
А як щодо "боргів", відносно яких вже сплив термін давності?  :o
Свавілля!  >:(
Записаний

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю

Не так все похмуро:
Цитувати
Наличие задолженности по оплате коммунальных услуг не является препятствием для получения субсидии.

Об этом сообщил в эфире "112 Украина" сообщил вице-премьер-министр Павел Розенко, передает Цензор.НЕТ.

"Любая семья может получать субсидию. В том числе субсидию может получить человек, который имеет долг по уплате за ЖКУ... Мы сделаем рассрочку долга на год, это будет совместно согласовано между предприятием, которое предоставляет услуги, и гражданином Украины, и спокойно назначим субсидию. Человек будет иметь возможность спокойно рассчитаться с долгами и заплатить за субсидию.

А правительство недавним решением уточнило норму, когда может быть приостановлена субсидия. Потому что субсидия сегодня защищает всех. И средний чек по оплате ЖКУ и оплате за газ для людей, которые получают субсидию, не превышает 10-12% их доходов. Мы создали все условия... Мы просим, что эти небольшие платежи человек должен платить. Поэтому мы говорим, что речь идет о том, если человек не платит по субсидии свыше 2 месяцев, то она не требует такой формы государственной социальной поддержки, как субсидия", - отметил Розенко.

При этом чиновник отметил, что даже после того, когда человеку отменят субсидию, он может восстановить себе выплату субсидии после того, как она заключит дополнительный договор для того, чтобы погасить ту небольшую задолженность, которая у нас есть. У нас на сегодняшний день среди субсидиантов на уровне 95% идет оплата за ЖКУ, особых проблем здесь нет.

"Если мы увидим, что следующий отопительный сезон будет более экстремальный, температура в Украине будет ниже, чем прогнозируемые нами величины, мы в любой момент готовы откорректировать, в том числе показатели установления социальных норм. Если их будет не хватать, мы в оперативном режиме сможем при необходимости увеличить эти нормы и автоматически пересчитать людям субсидии", - отметил министр. Источник: http://censor.net.ua/n438786
Я так розумію ці його слова, що маються на увазі поточні борги, які виникли за період, коли людині виплачували субсидію. Це - справедливо навіть без рішення суду (хоча воно й бажане).
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Не так все похмуро:
Я так розумію ці його слова, що маються на увазі поточні борги, які виникли за період, коли людині виплачували субсидію. Це - справедливо навіть без рішення суду (хоча воно й бажане).
Є два моменти. 1. Призначення\не призначення  субссидії.  2. Припинення надання вже призначеної субсидії.
Щодо другого. Все залишилось так, як і було. Надавач послуги може клопотати про припинення  надання вже призначеної субсидії через несплату "вартості фактично спожитої послуги з урахуванням розміру призначеної субсидії".  Робити подання чи ні, то право виконавця послуги. Якщо подання є, обов'язок УПСЗН призупинити надання субсидії.
Щодо першого. Колись, у разі наявності боргу, субсидія не призначалася. Потім від цього відмовилися. Нова редакція п. 13 вимагає вказувати будь-яку заборгованість, незалежно від того утворилася вона під час отримання субсидії, чи раніше... Нова редакція п. 14 описує випадок перепризначення субсидії особам, які її вже отримували. Норма така: "У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати послуг субсидія на наступний строк не призначається." Рішення про відмову може бути переглянуто у разі " Якщо протягом двох місяців з дати інформування про непризначення субсидії на наступний строк громадянин документально підтвердив сплату заборгованості або укладення договору про її реструктуризацію..."  Мова про борг, визначений " збирають необхідну інформацію у порядку, передбаченому пунктом 13 цього Положення...", тобто за будь-який період.   Про умови щодо боргу для осіб,  що звернулися за субсидією вперше, у "Порядку..." окремо не виписано. Можна застосувати аналогію... Саме так і Розенко прокоментував: "Любая семья может получать субсидию. В том числе субсидию может получить человек, который имеет долг по уплате за ЖКУ... Мы сделаем рассрочку долга на год, это будет совместно согласовано между предприятием, которое предоставляет услуги, и гражданином Украины, и спокойно назначим субсидию. Человек будет иметь возможность спокойно рассчитаться с долгами и заплатить за субсидию."
Інша частина його коменту ( щодо "уточнило норму, когда может быть приостановлена субсидия.") не досить вдала... Але це не має значення. Комент - то не НПА.
Але ж є презумпція невинуватості! Ніхто не може назвати людину боржником до відповідного рішення суду!
Не чудіть...
Цитувати
Стаття 17. Презумпція невинуватості та забезпечення доведеності вини

1. Особа вважається невинуватою у вчиненні кримінального правопорушення і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено у порядку, передбаченому цим Кодексом, і встановлено обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили.

2. Ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні кримінального правопорушення і має бути виправданим, якщо сторона обвинувачення не доведе винуватість особи поза розумним сумнівом.

3. Підозра, обвинувачення не можуть ґрунтуватися на доказах, отриманих незаконним шляхом.

4. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на користь такої особи.

5. Поводження з особою, вина якої у вчиненні кримінального правопорушення не встановлена обвинувальним вироком суду, що набрав законної сили, має відповідати поводженню з невинуватою особою.
Записаний

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю

Але Розанко сказав і таке:
Цитувати
И средний чек по оплате ЖКУ и оплате за газ для людей, которые получают субсидию, не превышает 10-12% их доходов. Мы создали все условия... Мы просим, что эти небольшие платежи человек должен платить. Поэтому мы говорим, что речь идет о том, если человек не платит по субсидии свыше 2 месяцев, то он не требует такой формы государственной социальной поддержки, как субсидия", - отметил Розенко.
Тобто тут чітко йде мова саме про період, коли людині призначили субсидію. Побачимо, може вони ще щось підкорегують в постанові КМУ № 300 від 26 квітня 2017 року...

Я думаю, що мені не повинні припинити виплачувати субсидію, бо:
а) старий великий "борг" - перед КП, яке з травня 2015 року не надає ЖКП (правда, він з якогось дива вказується у платіжках КП ГІОЦ, як борг перед... новим КП >:( , але само нове КП мені його не виставляє);
б) за період, коли мені надавали субсидію, я регулярно сплачував за поточні ЖКП (правда є спірний момент з КП: я плачу за пільговими тарифами "до 20-го числа", ігноруючи РКМДА, яке дозволяє це робити тільки тим, у кого немає боргів, та субсидії, через те, що цю РКМДА відмінив адмінсуд, але КП робить вигляд, що це рішення адмінсуду його не стосується, бо вони... не були учасники процесу >:( );
в) всі інші "борги" перед іншими виконавцями ЖКП можна погасити за два місяці.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Але Розанко сказав і таке:.....Тобто тут чітко йде мова саме про період, коли людині призначили субсидію.
Це не спростовує того, що я виклав раніше.
а) старий великий "борг" - перед КП, яке з травня 2015 року не надає ЖКП (правда, він з якогось дива вказується у платіжках КП ГІОЦ, як борг перед... новим КП >:( , але само нове КП мені його не виставляє);
Нове КП і не має права "виставляти" борг що йому "не належить"...
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

Субсидії по-новому: для людей чи монополістів


http://www.epravda.com.ua/publications/2017/05/24/625237/
Записаний

Перо

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 8691
    • Перегляд профілю

На субсидії на оплату ЖКП у Бюджеті-2018 закладено 71 млрд грн

Цитувати
КИЇВ. 7 грудня. УНН. У Держбюджеті на наступний рік на надання пільг та субсидій населенню для оплати житлово-комунальних послуг закладено 71 млрд гривень. Про це йдеться в ухваленому Верховною Радою законопроекті про Державний бюджет України на 2018 рік, повідомляє УНН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Основні показники Держбюджету-2018

Зокрема, на надання допомоги в оплаті за житлово-комунальні послуги, придбання твердого палива та скрапленого газу передбачено субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг 71 млрд грн та на придбання твердого палива і скрапленого газу 2,7 млрд грн.

Нагадаємо, за словами віце-прем’єр-міністра Геннадія Зубко, перший відчутний ефект від реформи житлово-комунального господарства можна буде отримати протягом трьох-п’яти років.

Як повідомляв УНН, 7 грудня після 23 години Верховна Рада ухвалила Держбюджет-2018.

http://www.unn.com.ua/uk/news/1703231-na-subsidiyi-na-oplatu-zhkp-u-byudzheti-2018-zakladeno-71-mlrd-grn
Записаний

stepan

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2196
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email


Я думаю, що мені не повинні припинити виплачувати субсидію, бо:
а) старий великий "борг" - перед КП, яке з травня 2015 року не надає ЖКП (правда, він з якогось дива вказується у платіжках КП ГІОЦ, як борг перед... новим КП >:( , але само нове КП мені його не виставляє);
б) за період, коли мені надавали субсидію, я регулярно сплачував за поточні ЖКП (правда є спірний момент з КП: я плачу за пільговими тарифами "до 20-го числа", ігноруючи РКМДА, яке дозволяє це робити тільки тим, у кого немає боргів, та субсидії, через те, що цю РКМДА відмінив адмінсуд, але КП робить вигляд, що це рішення адмінсуду його не стосується, бо вони... не були учасники процесу >:( );
в) всі інші "борги" перед іншими виконавцями ЖКП можна погасити за два місяці.
То Вам платять субсидії з 1 травня цього року, чи ні?
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email