'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: КП-виконавець приєднано до КП-2, а КП ГІОЦ від імені ЦКС малює "борг" перед КП-3  (Прочитано 48811 раз)

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Ну і що, що нема його? Ви ж шукаєте правонаступника.То мене цікавить, якщо правонаступник знайдеться, то на якій підставі він зможе вимагати сплати боргу, якщо він не є виконавцем послуг, окрім послуг з утримання будинку?
У Вас питання суто теоретичне?  То відповідь - на підставі того, що він є ПРАВОНАСТУПНИКОМ
Так в тому то і справа, що поки що не ясно хто є правонаступником, у справі Олександра - КП "Дирекції", а у моїй справі КП "Залізничне".
Не смішіть.  ;D
Ви можете надати посилання на документ, в якому визначені правонаступники КП "Дирекції замовника" і КП "Залізничне"?
Ви що. не розумієте, що це не має відношення до того, що Ви вище написали дурницю? Юрій Васильвич Вам відповів, а Ви так і не зрозуміли... Припиніть флуд...
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Про перерахунок говориться тільки у ст. 18 ЗУ "Про ЖКП" і там говориться саме про акт-претензію до виконавця ЖКП (у даному випадку - колишнього).
Так там і підстави такої, як застосування незаконного тарифу, не передбачалося...
Я не знаю, хто ліквідатор.  ??? І який строк я пропустив?
В ЄДР ще раз зазирніть. 
Значить треба подати ще інший запит до КМДА - чи ліквідовано КП "Дирекція замовника" і якщо ні, то яка у нього юридична адреса?
Юридична адреса та сама. Чи ліквідатор її ж використовує, питання...
Може у КМДА треба також запитати, чи не переуступлено дебіторські борги перед КП "Дирекція замовника" третій особі і якщо так, то кому саме, яка у неї юридична адреса, засіб зв’язку та ідентифікаційний код юридичної особи (ЄДРПОУ)? Нехай також нададуть копію документів, які підтверджують право вимоги дебіторських боргів.
Можна.
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Я не знаю, хто ліквідатор.  ??? І який строк я пропустив?
В ЄДР ще раз зазирніть. 
1)
Цитувати
ШАПІРКО НАТАЛІЯ ВІТАЛІЇВНА - голова комісії з припинення або ліквідатор.
2)
Цитувати
Відомості про строк, визначений засновниками (учасниками) юридичної особи, судом або органом, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, для заявлення кредиторами своїх вимог   10.11.2018
Але ж я не кредитор, а дебітор. Чи дебіторам після 10.11.2018 р. також не мають право висувати вимоги про сплату заборгованості?  ??? І що - після 10.11.2018 р. це КП (якщо воно ще не ліквідоване) вже має право взагалі не відповідати на заяви чи претензії споживачів, яким воно раніше надавало ЖКП?  ???
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Написав ще один запит до КМДА:
(click to show/hide)
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Але ж я не кредитор, а дебітор. Чи дебіторам після 10.11.2018 р. також не мають право висувати вимоги про сплату заборгованості?  ???
Звернення за перерахунком цікавий процес... Якби Ви платили, то була б переплата. Ви б звертались за поверненням переплати. Тобто Ви б були кредитором...
І що - після 10.11.2018 р. це КП (якщо воно ще не ліквідоване) вже має право взагалі не відповідати на заяви чи претензії споживачів, яким воно раніше надавало ЖКП?  ???
З 30.08.2018р.
Цитувати
4. До комісії з припинення юридичної особи (комісії з реорганізації, ліквідаційної комісії) або ліквідатора з моменту призначення переходять повноваження щодо управління справами юридичної особи. Голова комісії, її члени або ліквідатор юридичної особи представляють її у відносинах з третіми особами та виступають у суді від імені юридичної особи, яка припиняється.
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Але ж я не кредитор, а дебітор. Чи дебіторам після 10.11.2018 р. також не мають право висувати вимоги про сплату заборгованості?  ???
Звернення за перерахунком цікавий процес... Якби Ви платили, то була б переплата. Ви б звертались за поверненням переплати. Тобто Ви б були кредитором...
Я платив цьому КП за надані ЖКП, але не ті суми, що вони виставляли. І тому для визначення хто я - дебітор чи кредитор, спочатку треба зробити помісячний перерахунок за надана ЖКП у минулі періоди.

І що - після 10.11.2018 р. це КП (якщо воно ще не ліквідоване) вже має право взагалі не відповідати на заяви чи претензії споживачів, яким воно раніше надавало ЖКП?  ???
З 30.08.2018р.
Цитувати
4. До комісії з припинення юридичної особи (комісії з реорганізації, ліквідаційної комісії) або ліквідатора з моменту призначення переходять повноваження щодо управління справами юридичної особи. Голова комісії, її члени або ліквідатор юридичної особи представляють її у відносинах з третіми особами та виступають у суді від імені юридичної особи, яка припиняється.
Чудово. Значить завтра я надішлю рекомендованим листом на юридичну адресу КП "Дирекція замовника" лист з актом-претензією про перерахунок за ЖКП та заяву з проханням зробити помісячний перерахунок за минулі періоди (як я й хотів так зробити з самого початку):
(click to show/hide)
(click to show/hide)
Щодо Концерну, до складу якого входить це КП, то після того, як це КП ліквідують, а право вимоги заборгованості перед ним не буде передано 3-й особі і це буде відомо з листа від КМДА, їм дійсно треба буде написати вимогу, щоб вони дали доручення КП ГІОЦ зменшити суму моєї заборгованості на суму моєї заборгованості перед КП "Дирекція замовника" (бо не буде існувати суб'єкта, який би представляв права ліквідованого КП).
Записаний

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Який стосунок, взагалі, має КП "Залізничне" до цієї теми? На скільки я пам'ятаю, у Вас навіть райони різні...
Просто ситуації з правонаступниками комунальних підприємств подібні.
Наскільки я пам"ятаю у Дарницькому районі до 2015 р. послуги надавало КП "Дирекція замовника", потім було створено нове КП "Керуюча компанія Дарницького району", і воно почало надавати послуги(значилось в платіжках КП ГІОЦ), але правонаступник КП "Дирекції замовника" при створенні КП "Керуюча компанія" не було визначено.
Потім КП "Дирекція замовника Дарницька" потрапило в стадію припинення(чи ліквідації).
Подібно до цього, в Солом"янському районі з 2013 по 2015 р. послуги (по платіжкам КП ГІОЦ) надавало КП "Залізничне", у якого з КП "Дирекцією Солом. р-ну" був укладений договір про сприяння стягнення заборгованості, а з 2015 р. в платіжках КП "Залізничне" зникло, і з"явилось (як і у Дарницькому районі) КП "Керуюча компанія Солом"янського району".
Відмінність в тому, що вона була не новостворена, як у Дарницькому районі, а перейменована з КП "Дирекція Солом"янського району".
Але як і у Дарницькому районі, у Солом"янському р-ні не було визначено правонаступників - у Дарницькому не було визначено правонаступника: КП "Дирекції замовника", а у Солом"янському правонаступника: КП "Залізничне".
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Який стосунок, взагалі, має КП "Залізничне" до цієї теми? На скільки я пам'ятаю, у Вас навіть райони різні...
Наскільки я пам"ятаю у Дарницькому районі до 2015 р. послуги надавало КП "Дирекція замовника", потім було створено нове КП "Керуюча компанія Дарницького району", і воно почало надавати послуги(значилось в платіжках КП ГІОЦ), але правонаступник КП "Дирекції замовника" при створенні КП "Керуюча компанія" не було визначено.
Цитувати
Стаття 104. Припинення юридичної особи

1. Юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов’язки переходять до правонаступників.
Ніякого правонаступника не повинно було виникати, бо не було реорганізації! А у Вашому випадку реорганізація була (перетворення) і тому правонаступник повинен бути. Тому у нас різні ситуації.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Цитувати
Ніякого правонаступника не повинно було виникати, бо не було реорганізації!
Тоді на підставі чого Ви збираєтесь подавати претензію про перерахунок до Комунального Концерну, якщо правонаступника не повинно було бути?
« Останнє редагування: 25 Січня 2019, 22:00:37 від stepan »
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Ну і що, що нема його? Ви ж шукаєте правонаступника.То мене цікавить, якщо правонаступник знайдеться, то на якій підставі він зможе вимагати сплати боргу, якщо він не є виконавцем послуг, окрім послуг з утримання будинку?
У Вас питання суто теоретичне?  То відповідь - на підставі того, що він є ПРАВОНАСТУПНИКОМ
Цитувати
Стаття 104. Припинення юридичної особи
1. Юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов’язки переходять до правонаступників.
А є він виконавцем послуг, чи не є виконавцем послуг, то не має ні якого значення...
Так якщо не було реорганізації ні КП "Дирекція замовника", ні КП "Залізничне", а ми бачимо їх на стадії ліквідації, то права цих КП ні до кого не переходять, бо нема правонаступника згідно ст.104 ЦК.
« Останнє редагування: 25 Січня 2019, 22:00:04 від stepan »
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
Тоді на підставі чого Ви збираєтесь подавати претензію про перерахунок до Комунального Концерну, якщо правонаступника не повинно було бути?
Ви читаєте, що я пишу?
https://gro-za.org/forum/index.php?topic=10217.msg63494#msg63494
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Коли КП буде ліквідоване без правонаступника, а в платіжках від ГІОЦ та Комунального Концерну борг залишиться, пан Олександр матиме право вимагати видалення згадування про борг.
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Так якщо не було реорганізації ні КП "Дирекція замовника", ні КП "Залізничне", а ми бачимо їх на стадії ліквідації, то права цих КП ні до кого не переходять, бо нема правонаступника згідно ст.104 ЦК.
Якщо у Вашому випадку була зміна назви (перетворення), то це - реорганізація і правонаступник - КП з новою назвою. У моєму випадку, до моменту ліквідації КП "Дирекція замовника" я ще можу пред'являти претензії і позови до суду на нього (його права буде представляти ліквідатор), що я й зроблю.
А якщо і коли його ліквідують, то можливі 2 варіанта:
1) право вимоги сплати заборгованості перед ліквідованим КП було передано 3-й особі і тоді я буду мати справу з ним у суді (скоріше за все, це буде Концерн);
2) право вимоги сплати заборгованості перед ліквідованим КП не було передано 3-й особі і тоді я буду писати вимогу до Концерну, щоб він надав доручення КП ГІОЦ, що воно зменшило суму мого боргу на величину суми заборгованості, яку мені "намалювало" ліквідоване КП (вже не буде юридичної особи з правою вимоги сплати дебітної заборгованості).
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Цитувати
Ви читаєте, що я пишу?
https://gro-za.org/forum/index.php?topic=10217.msg63494#msg63494
(click to show/hide)
Прочитав, що Ви хочете, щоб КП ГІОЦ зменшив суму Вашої заборгованості.
А чому не написати вимогу, що б він взагалі прибрав з сайту, та з платіжок, будь які відомості про Ваш борг?
Яке КП ГІОЦ діло до Ваших боргів?
Це персональні дані про Ваш матеріальний стан, та стосунки з третіми особами, які не мають нікого цікавити(в тому числі навіть Державу), крім того, кому Ви заборгували.
« Останнє редагування: 25 Січня 2019, 22:27:28 від stepan »
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Коли КП буде ліквідоване без правонаступника, а в платіжках від ГІОЦ та Комунального Концерну борг залишиться, пан Олександр матиме право вимагати видалення згадування про борг.
На мою думку пан Олександр і зараз має право вимагати видалення згадування про борг, не залежно від того, ліквідовано то КП, чи ні.
Це його персональні дані про матеріальний стан, та стосунки його з третіми особами, і він не надавав нікому згоди на їх збирання, зберігання, та обробку.
Рішення КСУ стосовно перехідних положень в бюджеті тому підтвердження.
« Останнє редагування: 25 Січня 2019, 22:24:49 від stepan »
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email