'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов дописувача Gelo до ОМС м.Херсон щодо незабезпечення перевезень пільговиків  (Прочитано 129797 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Причем здесь ПКМУ?
Так Ваші вимоги базуються на ПМКУ... пільга пенсіонерам за віком надана ПМКУ. Надана "крім таксі". Якщо КМУ вважав що і крім маршрутних таксі, то повинен був правити постанову на "крім таксі і автобусів, що  працюють у режимі маршрутних таксі"... Правок не було. Тобто можемо стверджувати що мова про
Цитувати
таксі - легковий автомобіль,
, виключно легковий автомобіль...
А ОМС тепер, на підставі бездарно написаної норми
Цитувати
7) безоплатний проїзд автобусами міських маршрутів (крім таксі)
, стверджуватиме, що за аналогією і для пенсіонерів у ПКМУ  "крім таксі" щодо автобусів слід розуміти як "автобусами міських маршрутів (крім таксі)"... Тобто автобус у режимі маршрутного таксі і є оте "(крім таксі)".
Ваша головна проблема - довести суду що на маршрутки пільги розповсюджуються...
У Вашого попередника цієї проблеми не було. Тому там справа вирішилася просто.
« Останнє редагування: 13 Грудня 2019, 07:58:44 від Юрій Васильович »
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email

Якщо КМУ вважав що і крім маршрутних таксі, то повинен був правити постанову на "крім таксі і автобусів, що  працюють у режимі маршрутних таксі"... Правок не було.
Зачем изменения если законодательством урегулировано толкование что такое маршрутное такси и указана эксплуатация маршрутных такси в режиме общественного городского транспорта.
Цитувати
А ОМС тепер, на підставі бездарно написаної норми
Цитувати
7) безоплатний проїзд автобусами міських маршрутів (крім таксі)
, стверджуватиме, що за аналогією і для пенсіонерів у ПКМУ  "крім таксі" щодо автобусів слід розуміти як "автобусами міських маршрутів (крім таксі)"... Тобто автобус у режимі маршрутного таксі і є оте "(крім таксі)".
Такие предположения должны подтверждаться нормами закона. А так.. с подобными предположениями уже и на Марс слетали. В ЗУ сказано, такси-легковой автомобиль с зеленой лампочкой, шашечками на кузове и счетчиком и еще... и т.д.
Но смысл, где надо усилиться, понял.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Зачем изменения если законодательством урегулировано толкование что такое маршрутное такси и указана эксплуатация маршрутных такси в режиме общественного городского транспорта.
Та Ви що? Може Ви наведете це "толкование"?
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

В 1993р. ПКМУ № 354
Цитувати
Ввести безплатний  проїзд  для  пенсіонерів  за  віком  на міському пасажирському транспорті  загального  користування  (крім метрополітену і таксі) та приміських маршрутах.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/354-93-%D0%BF/ed19930517
В 1997р. ПКМУ № 176
Цитувати
Затвердити Правила надання послуг пасажирського автомобільного транспорту (додаються).
Цитувати
2. У цих Правилах наведені нижче терміни вживаються в  такому
значенні:
     автобус -  пасажирський  автомобіль  з  кількістю  місць  для сидіння більше дев'яти, з місцем водія включно;         
     маршрут - заздалегідь визначений  шлях  проходження  автобуса між визначеними пунктами, відповідно обладнаними;
     мікроавтобус - одноповерховий автобус з кількістю  місць  для сидіння не більше сімнадцяти, з місцем водія включно;
       таксі   -   спеціальний   легковий   автомобіль,   обладнаний таксометром і призначений для перевезення пасажирів  та  багажу  в порядку індивідуального користування;
      трафарет - покажчик інформації для пасажирів  про  маршрут  і режим роботи автобусів;
       
Цитувати
Розділ I.

                 Перевезення пасажирів та багажу
                     Види транспортних послуг

     13. Послуги     пасажирського    автомобільного    транспорту поділяються на автобусні і таксомоторні перевезення  пасажирів  та багажу.
     Автобусні перевезення - це  переміщення  людей  і  багажу  за допомогою автобусів, до яких належать:
     міські;
     приміські;
     міжміські;
     міжнародні;
     туристичні;
     на замовлення;
     експресні;
    маршрутні таксомоторні;
     вантажопасажирські.
Цитувати
Перевезення пасажирів за міськими та приміськими  маршрутами можуть  виконуватися в режимі звичайних,  експресних та маршрутних таксомоторних перевезень.
...
 Маршрутні таксомоторні перевезення - це перевезення пасажирів мікроавтобусами та автобусами за встановленими маршрутами (далі  - таксомоторні  маршрути) з обов'язковим наданням місць для сидіння.
Вимоги  щодо  організації  маршрутних   таксомоторних   перевезень встановлюються Мінтрансом.
...
Таксомоторні перевезення  - це перевезення пасажирів і багажу таксі.
Цитувати
Автобусні перевезення
 29. Маршрутні   таксомоторні   перевезення  здійснюються  за маршрутами та розкладами  руху,  які  затверджуються  відповідними державними адміністраціями або органами місцевого самоврядування в межах їх повноважень.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/176-97-%D0%BF/ed19970218 Така редакція правил дозволяла заборону безкоштовних перевезень маршрутними таксомоторними автобусами...
В 2001р. з'явився  ЗУ "Про автомобільний транспорт"
Цитувати
автомобільний транспортний  засіб  -  дорожній   транспортний засіб,  за  допомогою  якого  здійснюється перевезення пасажирів і вантажів автомобільними дорогами чи виконання спеціальних  робочих функцій;
     автобус -  пасажирський  автомобільний  транспортний  засіб з кількістю місць для сидіння більше дев'яти з місцем водія включно;
     автобусний маршрут (маршрути,  рейс) загального  користування (далі  -  автобусний маршрут загального користування) - визначений уповноваженим органом шлях  проходження  автобуса  між  відповідно обладнаними пунктами для перевезення пасажирів;
  легковий автомобіль - пасажирський автомобільний транспортний засіб  з числом місць для сидіння не більше дев'яти з місцем водія включно;
Цитувати
Глава 8

             Загальні положення перевезення пасажирів  автомобільним транспортом

     Стаття 35. Послуги пасажирського автомобільного  транспорту загального користування та правила їх надання

     Послуги пасажирського  автомобільного  транспорту  загального користування поділяються на автобусні, таксі та вантажопасажирські перевезення пасажирів та багажу.

     Автобусні перевезення  -  це  переміщення  людей  і багажу за допомогою автобусів. Внутрішні перевезення пасажирів на автобусних маршрутах   загального   користування   поділяються   на:  міські, приміські,  міжміські внутрішньообласні,  міжміські міжобласні. До міських  належать  перевезення  за  маршрутами  в  межах території
населеного пункту (далі - міські маршрути). До приміських належать перевезення за маршрутами завдовжки до 50 кілометрів незалежно від адміністративно-територіального  поділу,  крім  міських  маршрутів (далі  -  приміські  маршрути).  До  міжміських внутрішньообласних належать перевезення за  маршрутами, довжина яких  перевищує  50 кілометрів і які проходять у межах території Автономної Республіки Крим,  області.  До міжміських міжобласних належать перевезення за маршрутами, довжина яких перевищує 50 кілометрів і які виходять за межі території Автономної Республіки Крим, області.

     Внутрішні перевезення  пасажирів  на   автобусних   маршрутах загального  користування  здійснюються  у звичайному (основний вид перевезень) і експресному режимах руху  та  у  режимі  маршрутного таксі   (додаткові   види  перевезень).  Перевезення  пасажирів  у звичайному режимі руху здійснюється з  дотриманням  усіх  зупинок, передбачених   розкладом  руху.  Експресні  перевезення  пасажирів здійснюються із скороченням кількості зупинок та часу перевезення. Маршрутні  таксі здійснюють  перевезення пасажирів з обов'язковим наданням їм місць для сидіння та з висадкою і  посадкою  пасажирів на їх вимогу.
  Перевезення таксі  - це перевезення пасажирів та їх багажу на таксі.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2344-14/ed20010405
 Тобто ні яких "маршрутних таксомоторних автобусів".  Але є "Маршрутні  таксі" - перевезення  пасажирів  на   автобусних   маршрутах загального  користування  у  режимі  маршрутного таксі. Тому, ЯКЩО КМУ ВВАЖАВ БИ, ЩО У  АВТОБУСАХ  У РЕЖИМІ  МАРШРУТНОГО ТАКСІ ПІЛЬГА НЕ ДІЄ, СЛІД БУЛО Б ЦЕ ЗАЗНАЧИТИ У ПКМУ № 354.
У 2003р. КМУ вніс правки до ПКМУ № 176. Видалив термін "маршрутні таксомоторні" та увів "у режимі маршрутного таксі". А ПКМУ № 354 уточнити "забули". https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/176-97-%D0%BF/ed20030129
В 2006р. ЗУ "Про автомобільний транспорт" "перевидано" у новій редакції. Видалено " Маршрутні  таксі здійснюють  перевезення пасажирів з обов'язковим наданням їм місць для сидіння та з висадкою і  посадкою  пасажирів на їх вимогу. " Введено:
Цитувати
Стаття 35. Послуги пасажирського автомобільного транспорту

     Послуги пасажирського автомобільного транспорту поділяють  на послуги з перевезення пасажирів автобусами,  на таксі та легковими автомобілями на замовлення.
     Перевезення пасажирів   автобусами  в режимі регулярних пасажирських перевезень здійснюють  автомобільні  перевізники на автобусних маршрутах загального користування на договірних  умовах із органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.
   На приміських та міських  маршрутах  дозволяється  перевозити стоячих  пасажирів  автобусами,  які  за  своєю конструкцією мають місця для стоячих пасажирів,  у кількості,  передбаченій технічною характеристикою транспортного засобу та визначеній у реєстраційних документах на цей транспортний засіб.
    Перевезення пасажирів  на  автобусному  маршруті   загального користування    може    здійснюватися   у   режимах:   звичайному, експресному, маршрутного таксі.
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2344-14/ed20060407 
« Останнє редагування: 14 Грудня 2019, 20:00:06 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Такие предположения должны подтверждаться нормами закона. А так.. с подобными предположениями уже и на Марс слетали.
Так я Вам раніш п. 7) частини першої статті 6-1 в повному обсязі наводив... Марс Марсом, а маршрутки в Херсоні безкоштовно пенсіонерів не возять. Інакше чого б Ви так "колотилися"?
В ЗУ сказано, такси-легковой автомобиль с зеленой лампочкой, шашечками на кузове и счетчиком и еще... и т.д.
А в іншом ЗУ
Цитувати
7) безоплатний проїзд автобусами міських маршрутів (крім таксі) і міським електричним транспортом, автобусами приміських і міжміських маршрутів у межах області (Автономної Республіки Крим) за місцем проживання, залізничним, морським та річковим транспортом приміського сполучення за наявності посвідчення встановленого зразка, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду - також електронного квитка, який видається на безоплатній основі;
{У частину першу статті 6-1 включено пункт 7 згідно із Законом № 2542-VIII від 18.09.2018}
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1584-14
Но смысл, где надо усилиться, понял.
Нарешті. Сподіваюсь, що це дійсно так... А то, на підставі попередніх Ваших дописів, доводиться сумніватися...
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

законодательством урегулировано толкование что такое маршрутное такси и указана эксплуатация маршрутных такси в режиме общественного городского транспорта.
Щодо термінології. Звикайте до офіційної. Прикро буде, коли у задоволенні позову відмовлять через термінологію.
Нема "общественного  транспорта". Є
Цитувати
транспорт загального користування
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/232/94-%D0%B2%D1%80
Цитувати
автобусний маршрут загального користування
Цитувати
транспортні засоби загального призначення;
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2344-14
Термін "маршрутне таксі" залишився лише в ПКМУ № 176 (таблички). В законі " у режимі маршрутного таксі ". Тим паче Вам треба особливо підкреслювати, що то ніяке не "таксі", а "перевезення пасажирів на міському чи приміському автобусному маршруті загального користуванняу режимі маршрутного таксі ".
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email

Правильным будет: горсовету в приложении к иску дать документы только те, которые  касаются его вопроса, исполкому соответственно документы по их вопоросам. Уж очень будет много страниц - доказательств, думаю, всего будет далеко за сотню. А если каждому весь комплект? Печально, что у них берутся документы и через суд им возвращаются.
С понедельника буду знакомиться с принятыми изменениями начиная с 2005 г. Что-то становится не по себе от их количества в страницах. Конечно, основная часть изменений останется не востребованной для суда, но прояснится вопрос относительно льгот на транспорте для пенсионеров по возрасту.
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email

Тим паче Вам треба особливо підкреслювати, що то ніяке не "таксі", а "перевезення пасажирів на міському чи приміському автобусному маршруті загального користуванняу режимі маршрутного таксі ".
Количество страниц в иске все увеличивается и увеличивается. Все больше всплывает вопросов, которые необходимо отразить в иске. Надеюсь, на следующей неделе иск будет готов.
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email

Так может подать иск с требованием, распределение компенсационных выплат с учетом на пільговий проїзд автомобільним транспортом окремих категорій громадян. Для обеспечения иска просить суд запретить ОМС распределение бюджетных средств 2020 в этой части вопроса.
Що первинне "Програма..." чи Бюджет? Бюджет приймається, щоб виконати програму, чи програма приймається, щоб виправдати витрати бюджету?
Сейчас в ОМС заканчивается составление проекта бюджета 2020.  20 декабря будет сессия (возможно придумают внеочередную, если не успеют). В этом случае можно подать заявление об обеспечении иска. Утвердят бюджет, а распределение средств будет после закрытия финансового года и годового налогового отсчета, первые денежки пойдут в январе-феврале.
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email

БЮДЖЕТНИЙ  КОДЕКС  УКРАЇНИ
Цитувати
Стаття 20. Застосування програмно-цільового методу у бюджетному
1. У бюджетному процесі програмно-цільовий метод застосовується на рівні державного бюджету та на рівні місцевих бюджетів.
{Частина перша статті 20 із змінами, внесеними згідно із Законом № 2233-VIII від 07.12.2017}
2. Особливими складовими програмно-цільового методу у бюджетному процесі є бюджетні програми, відповідальні виконавці бюджетних програм, паспорти бюджетних програм, результативні показники бюджетних програм.
3. Бюджетні програми формуються головними розпорядниками бюджетних коштів під час підготовки пропозицій до Бюджетної декларації (прогнозу місцевого бюджету) та складання бюджетного запиту з урахуванням планів діяльності на середньостроковий період, прогнозних та програмних документів економічного і соціального розвитку.

Стаття 22. Розпорядники бюджетних коштів
1. За обсягом наданих повноважень розпорядники бюджетних коштів поділяються на головних розпорядників бюджетних коштів та розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня.
2. Головними розпорядниками бюджетних коштів можуть бути виключно:
3) за бюджетними призначеннями, визначеними іншими рішеннями про місцеві бюджети, - місцеві державні адміністрації, виконавчі органи та апарати місцевих рад (секретаріат Київської міської ради), структурні підрозділи місцевих державних адміністрацій, виконавчих органів місцевих рад в особі їх керівників. Якщо згідно із законом місцевою радою не створено виконавчий орган, функції головного розпорядника коштів відповідного місцевого бюджету виконує голова такої місцевої ради. 
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2456-17#n2033
 
Цитувати
ХЕРСОНСЬКА  МІСЬКА  РАДА
XХVI  сесія міської ради IV скликання

Р І Ш Е Н Н Я

від 25.10.05 № 932

Про затвердження   міської комплексної
програми „Соціальний захист”

З метою посилення соціального захисту окремих категорій городян, керуючись п. 22 част.1  ст.26 , пп.1 п. ”а” част.1 ст.34 Закону України „Про місцеве самоврядування в Україні”, міська рада

В И Р І Ш И Л А :

1. Затвердити міську комплексну програму „Соціальний захист” (додається).
http://www.city.kherson.ua/act_search/3?number=932&text=&date_from=&date_to=&search=1
Р2041(изменения в Р932) тоже утверждено городским советом.
Вопрос: Налоговым кодексом определен Главный распорядитель бюджетных средств - исполнительные органы и аппараты местных советов. Аппарат не может утверждать, это не местный совет. Законное в этом случае утверждение Программы „Соціальний захист” городским советом.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

До чого тут Податковий кодекс, коли ви цитуєте бюджетний?
Хай собі формують і пропонують... Відповідно до своїх повноважень.
Цитувати
Стаття 19. Стадії та учасники бюджетного процесу

1. Стадіями бюджетного процесу визнаються:

1) складання та розгляд Бюджетної декларації (прогнозу місцевого бюджету) і прийняття рішення щодо них;

2) складання проектів бюджетів;
...
3. Учасниками бюджетного процесу є органи, установи та посадові особи, наділені бюджетними повноваженнями (правами та обов'язками з управління бюджетними коштами).
Цитувати
Глава 2.
Повноваження виконавчих органів сільських, селищних, міських рад
Стаття 28. Повноваження в галузі бюджету, фінансів і цін

До відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать:

а) власні (самоврядні) повноваження:

1) складання, схвалення та подання на розгляд відповідної ради прогнозу місцевого бюджету, складання проекту місцевого бюджету, подання його на затвердження відповідної ради, забезпечення виконання бюджету; щоквартальне подання раді письмових звітів про хід і результати виконання бюджету; підготовка і подання відповідно до районних, обласних рад необхідних фінансових показників і пропозицій щодо складання проектів районних і обласних бюджетів;
А рада затверджуватиме:
Цитувати
Стаття 26. Виключна компетенція сільських, селищних, міських рад

1. Виключно на пленарних засіданнях сільської, селищної, міської ради вирішуються такі питання:

22) затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку відповідних адміністративно-територіальних одиниць, цільових програм з інших питань місцевого самоврядування;

23) розгляд прогнозу місцевого бюджету, затвердження місцевого бюджету, внесення змін до нього; затвердження звіту про виконання відповідного бюджету;
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email

С приведенных норм понятно, исполком создает, а совет утверждает. Только из Р932 понятно, что городской совет утверждает свою Программу..., а исполкому указывает
Цитувати
2.Виконкому міської ради та міському голові переглянути акти стосовно соціального захисту окремих категорій громадян та привести їх у відповідність до цієї програми.

Так Р932 принято городским советом с превышением своих полномочий?
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Ні.
Цитувати
Стаття 144. Органи місцевого самоврядування в межах повноважень, визначених законом, приймають рішення, які є обов'язковими до виконання на відповідній території.
Цитувати
2. Виконавчі органи сільських, селищних, міських, районних у містах рад є підконтрольними і підзвітними відповідним радам, а з питань здійснення делегованих їм повноважень органів виконавчої влади - також підконтрольними відповідним органам виконавчої влади.
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email

ЗУ Про місцеве самоврядування в Україні
Цитувати
Стаття 26. Виключна компетенція сільських, селищних, міських рад
22) затвердження програм соціально-економічного та культурного розвитку відповідних адміністративно-територіальних одиниць, цільових програм з інших питань місцевого самоврядування;

Стаття 27. Повноваження у сфері соціально-економічного і культурного розвитку, планування та обліку
До відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать:
а) власні (самоврядні) повноваження:
1) підготовка програм соціально-економічного та культурного розвитку сіл, селищ, міст, цільових програм з інших питань самоврядування, подання їх на затвердження ради, організація їх виконання; подання раді звітів про хід і результати виконання цих програм;
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/280/97-%D0%B2%D1%80
Вот нашел. Как быть с этими нормами. Получается городской совет все таки превысил полномочия?
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email