Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
Суд має діяти згідно п. 9 ч. 1 ст. 207 ЦПК або п. 8 ч. 1 ст. 155 КАС України (якщо судове засідання залишено до виходу суду у нарадчу кімнату). Проте позивач вважається присутнім у судовому засіданні, якщо він був відсутнім тільки при проголошенні рішення (треба знайти суд. практику ВСУ з цього питання).
Залишаючи позовну заяву без розгляду, суд першої інстанції та апеляційний суд, погоджуючись з ним, виходили з того, що після оголошення заяви про відвід, при виході головуючої до нарадчої кімнати та до закінчення розгляду справи позивач покинув судове засідання і не подав суду заяви про розгляд справи у його відсутності, що відповідно до п. 9 ч. 1 ст. 207 ЦПК України є підставою для залишення позовної заяви без розгляду. ww.reyestr.court.gov.ua/Review/1620435
Постановляючи ухвалу про скасування рішення суду першої інстанції та залишення позовної заяви без розгляду, апеляційний суд виходив з того, що ОСОБА_1 до закінчення апеляційного розгляду справи залишив зал судового засідання і не подав до суду заяви про розгляд справи у його відсутності. При цьому суд керувався п. 9 ч. 1 ст. 207 ЦПК України.
Особенно последнее решение БРЕД.Согласно ч.2 ст. 305 неявка не препятствует рассмотрению жалобы.И какая разниуца между неявкой, и покидданием суд?!Я несколько раз покидал до оглашения - и НИКАИХ ПРОБЛЕМ
Я несколько раз покидал до оглашения - и НИКАИХ ПРОБЛЕМ
Все следует делать строго по ЦПК: получил -обжаловал. Не получил -обоснуй причину в ходатайстве и приложи доказательства.
...чи мали Ви на увазі саме таку логіку застосування ЦПК в наведених ілюстраціях?
Дима: 2е определение в пользу Вашей теории, или наоборот?
Проблем не буде, проте суд має залишити позов без розгляду. Саме тому я не залишився сьогодні у Амельохіна: