Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
В суд можно подать только иск.По поводу тарифов, сложно чтото посоветовать не зная всей сит-и.... Тарифы на ком услуги обжалованы в суде. Посмотрите пару соседних веток.
С водой и особенно с отоплением тоже не меньше противоречий т беззакония.
... Біля п'яти місяців я домовлявся з ЖЕКом з цього приводу (тепер, після набутого досвіду, це займе менший строк), далі подав на них в суд по укладенню договорів на утримання будинку...
Поки що складно щось конкретне відповісти. Вам треба визначитися, чого конкретно Ви хочете досягти. Хочу сказати наразі всі комунальні послуги, які нраховуються без лічильників нараховуються на кв.м. Тобто для мешканців одного будинку сума нарахувань повинна бути пропорційна площі помешкання (якщо площа вдвічі більша, то і нарахування повинні відрізнятися вдвічі).З приводу претензій. У свій час я, проаналізувавши вміст цього сайту та сайтів попередників, визначив собі за мету укладення прозорих типових договорів з комунальниками. Мети не платити в мене не було. Була мета платити чітко за надані послуги. Біля п'яти місяців я домовлявся з ЖЕКом з цього приводу (тепер, після набутого досвіду, це займе менший строк), далі подав на них в суд по укладенню договорів на утримання будинку. Перебіг подій висвітлюється в темі http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5081.0.html. З тепловодопостачанням ситуація складніша і зараз вона ускладнилася з ліквідацією районних рад. Невідомо до кого позиватися.
Дякую за відповідь. Моя мета перерахуванна боргу за весь період "несплати" лише за утримання прибудинкової території. Я хочу, спочатку, звернутися до керівника ЖЕКу. Може в цьому є сенс? Чи надіслати їм листа з вимогою перерахувати заборгованість. Але на що мені посилатися, які підстави я маю для цього.
Цитата: flat від 22 Грудня 2010, 14:16:13Дякую за відповідь. Моя мета перерахуванна боргу за весь період "несплати" лише за утримання прибудинкової території. Я хочу, спочатку, звернутися до керівника ЖЕКу. Може в цьому є сенс? Чи надіслати їм листа з вимогою перерахувати заборгованість. Але на що мені посилатися, які підстави я маю для цього.З приводу перерахунку не пораджу звертатися. Результат прогнозований і у подальшому Вам нічим не допоможе. Я свого часу звернувся з листом про підстави нарахування боргу. У відповідь отримав перелік постанов КМДА якими керувався ЖЕК при нарахуваннях. Серед них була і одна скасована в судовому порядку. Тепер у судовому порядку вимагаю скасування цих нарахувань через невідповідність їх вимозі ПКМУ №529 робити нарахуванняна підставі тарифів сформованих для кожного будинку окремо. Причому я не можу стверджувати, що послуги мені не надавалися і готовий їх сплатити на підставі первинних документів бухгалтерського обліку (якщо такі існують у природі) які свідчать надання послуг саме нашому будинку. Оскільки позитивних результатів я на цьому шляху не досяг, рекомендувати його іншим не можу, але сам рухаюсь саме в окресленому напрямі.
Мене, як мешканця будинку, не влаштовує саме нарахування за обслуговування прибудинкової території.
Оскільки спілкування в мене продовжується саме з Вами, хочу запитати. Як Ви вважаєте - чи є сенс починати "війну".
Адже, повторююсь, чому я повинен за одну і туж послугу сплачувати втричі більше а ніж сусід? Я розумію, що існують якісь-там тарифи, методи розрахунку и т.п. А ле ж, в моєму випадку, де логіка? Що, тому, що в мене більша за площею квартира, двірник прибирає більшу площу прибудинкової територіїї, чи я виношу з хати більше сміття, аніж сусід?
І ще питання: чи можливо розділити платежі - окремо за воду, окремо за опалення?
Чи можливо укласти договори безпосередньо з відповідними установами та підприємствами?
чому я повинен за одну і туж послугу сплачувати втричі більше а ніж сусід? Я розумію, що існують якісь-там тарифи, методи розрахунку и т.п. А ле ж, в моєму випадку, де логіка? Що, тому, що в мене більша за площею квартира, двірник прибирає більшу площу прибудинкової територіїї, чи я виношу з хати більше сміття, аніж сусід?
"5. Калькуляційною одиницею є 1 кв. метр загальної площі квартири (житлового приміщення у гуртожитку), нежитлового приміщення у житловому будинку (гуртожитку). "
Послуга з вивезення побутових відходів може бути визначена згідно з рішенням органу місцевого самоврядування як окрема комунальна послуга. У такому разі тариф на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій визначається без урахування витрат з вивезення побутових відходів.