'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов ДП ЕКОС до дописувача Nimfa, борг за ЖКП  (Прочитано 27769 раз)

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю

Кому жаловаться, и для чего?
СН - отменен, что не так?
Вот теперь-то есть смысл перейти к плохой новости.
Когда в компе в общей канцелярии искали инфу о нашей заяве на отмену СН, дама произнесла такую фразу, а какое именно решение вас интересует, может по примусовому стягненню заборгованости?
Я говорю, какое примусове, если нет решения ни по отмене СН, ни по отказу отмены. Она говорит, вот у меня в компе инфа, что на вас подали иск о принудительном взыскании долга в пользу ЖЭКа.
Это означает, что нам судья не сообщил о ходе рассмотрения нашего заявления, а ЖЭКу сообщил.
В общем начинается вторая часть боевика "Мы против ЖЭКа".
Что посоветуете. С чего начать?
Кто посоветует хорошего юриста?
У кого был опыт?
Это, наверное, уже другая тема и в другом разделе?
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

.... дама произнесла такую фразу, а какое именно решение вас интересует, может по примусовому стягненню заборгованости?
Я говорю, какое примусове, если нет решения ни по отмене СН, ни по отказу отмены. Она говорит, вот у меня в компе инфа, что на вас подали иск о принудительном взыскании долга в пользу ЖЭКа. ...
БРЕД!
При чем не знаю кто его сказал: содрудница суда, или Вы дали свой свободный пересказ сказанного в суде!
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

БРЕД!
При чем не знаю кто его сказал: содрудница суда, или Вы дали свой свободный пересказ сказанного в суде!
Вы, наверное, не поняли. Когда я в канцелярии стала выяснять, как продвигается наше дело по отмене СН. Чтоб найти о нем информацию (я не могла пойти к судье, тк не знала его фамилию и решила выяснить в канцелярии). Спросили фамилию, я назвала. И на эту фамилию выскочила в компе инфа на три дела: 1) о выдаче СН от 13.04.11; 2) заявление на отмену от 29.04 по которому в компе не было решения; 3) иск ЖЭКа на принудительное взыскание с нас долга по ЖКХ от 24.06.
Вот и я подумала, что это бред и сказала, как можно взыскивать принудительно, если еще нет решения об отмене или неотмене СН. А дама из канцелярии сказала, что СН тут не при чем, что ЖЭК подал судебный иск на взыскание с нас долга. И даже назвала, какому судье отдали этот иск. Пока я ходила по секретарям судей, чтобы узнать, что с отменой СН, я все переосмыслила, вернулась в канцелярию и переспросила, является ли этот иск обычным гражданским иском, где назначаются судебные заседания, заслушиваются обе стороны и т.д. Она сказала, что это обычный гражданский иск.
Т.е. у них в компе он уже числится, а нам еще никакие бумаги, о том, что мы ответчики по гражданскому иску не приходили. Т.е. если б я сегодня не заявилась в суд узнать по СН, то не узнала б об поданном ЖЭКом иске.
Ситуация, как у Вас, кто-то там обмолвился, что ЖЭК на Вас в суд подал.
Вот получается, что ЖЭК, получив решение суда об отмене СН, подал исковое заявление на стягнення, но дамочка произнесла слово "примусове".
Почему ЖЭКу сообщили об отмене СН, а нам - нет?
Вообще-то мы собирались после отмены СН как раз на ЖЭК подавать, они нас опередили именно по вине суда.
« Останнє редагування: 29 Червня 2011, 22:23:53 від Nimfa »
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Кстати, по всем трем делам разные судьи: издавал СН один, отменял другой, а иск от ЖЭКа принял третий.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

В общем начинается вторая часть боевика "Мы против ЖЭКа".
Что посоветуете. С чего начать?
Кто посоветует хорошего юриста?
У кого был опыт?
Это, наверное, уже другая тема и в другом разделе?
Слід звернутись до цивільної канцелярії суду (мати з собою паспорт) з запитанням про наявність чи відсутність до Вас позовів.

Якщо у Вас є підстави вважати, що існує якесь прихоування інформації, можете ще подати на ім`я голови суду "заяву про надання інформації щодо наявності чи відсутності до Особа-1 позовів".
Далі або по паперовому талмуду, або "по компюьтеру" за прізвищем відповідача Вам повідомлять про наявність чи відсутність до Вас будь-яких позовів.

За наявності позову отримуєте інформацію про ПІБ судді, № справи, дату попереднього с/засідання. Далі ознайомлюєтесь з матеріалами справи (з фотоапаратом або сканером, копіюєте собі всі аркуші, з обкладинками, квитанціями тощо). Далі - опрацьовуєте подібні теми в розділі "Цивільні справи".

Щодо "хорошого юриста". Слід розуміти, що робота по судовому супроводженню справи коштує недешево. Інколи вартість є співмірною з вартістю "боргу за ЖКП", що намагається стягнути ЖЕО. Одночасно слід зауважити, що багато учасників форуму, використовуючи наявні матеріали форуму, готували процесуальні документи і вели справу самостійно, отримуючи поради від постійних учасників форуму.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Кстати, по всем трем делам разные судьи: издавал СН один, отменял другой, а иск от ЖЭКа принял третий.
Це відповідає вимогам ЦПК.

Почему ЖЭКу сообщили об отмене СН, а нам - нет?
Вообще-то мы собирались после отмены СН как раз на ЖЭК подавать, они нас опередили именно по вине суда.
Причин неповідомлення Вас може бути багато, але це вже не важливо. СН скасований. І витрачати час на ці розборки не варто.

Якщо ЖЕО Вас випередила - можете свій позов переформатувати в зустрічний позов. Або подати його як самостійний позов, а у справі за позовом ЖЕО просити зупинити провадження до розгляду по суті Вашого позову. Або інші варіанти.
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Якщо ЖЕО Вас випередила - можете свій позов переформатувати в зустрічний позов. Або подати його як самостійний позов, а у справі за позовом ЖЕО просити зупинити провадження до розгляду по суті Вашого позову. Або інші варіанти.
Я тепер думаю, а що як із суду не надішлють нам матеріали цього позову. І судові засідання проходитимуть без нас, як і засідання по скасуванню СН.
І який позов у цій ситуації краще подати: 1)про визнання Договору зЖЄКом недійсним чере його невідповідність з чиннрим закон-вом, 2) про розірвання Договору, бо він не відповідає закон-ву (на зразком Монтян), 3) про надання усіх документів, по яких формувався наш борг, тобто показників лічильників тепла, договори з Теплоенерго, законність тарифів, по яких нараховувалася плата. 
Як краще у цій ситуації? Чи взагалі не подавати зустрічний? Чи відбиватися у суді?
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

.....
Причин неповідомлення Вас може бути багато, але це вже не важливо. СН скасований. І витрачати час на ці розборки не варто.
100% поддерживаю!

Цитувати
Якщо ЖЕО Вас випередила - можете свій позов переформатувати в зустрічний позов.
Это и хотел посоветовать :)
Цитувати
Або подати його як самостійний позов, а у справі за позовом ЖЕО просити зупинити провадження до розгляду по суті Вашого позову. Або інші варіанти.
Нужно определиться с предметом иска!

ПС: если нужна помощь - я к Вашим услугим ;)
ПС2: Т.И. Вас это тоже касается :)
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Я розумію, що є постанова ВССУ, що при стягненні боргів за ЖКГ, Договори, що не відповідають законодавству судами до уваги прийматися не повинні. То мені на першому засіданні треба поінформувати суд про це рішення? Адже якщо суд їх позов прийняв, а інших привидів для стягнення боргу, крім Договору, у ЖЕКа немає, то виходить, що суд невідповідний закон-ву договір прийняв до уваги.

А можливі предмети зустрічного позову - у попередньому повідомленні. Треба щось вибрати.
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Нужно определиться с предметом иска!
ПС: если нужна помощь - я к Вашим услугим ;)
Я - только за. У Вас уже был такой опыт?
Тогда Вы можете знать все о предмете иска.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Пропоную опублікувати текст позову від ЖЕО та текст Вашого позову. За відсутності конкретної інформації говорити про щось немає сенсу.
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Подождите!
Кто Вам сказал, что
...виходить, що суд невідповідний закон-ву договір прийняв до уваги....
???????????
Вы получили определение про открытие производства?
НЕТ?
Так откуда у Вас инфа про то, что "суд принял"
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Пропоную опублікувати текст позову від ЖЕО та текст Вашого позову. За відсутності конкретної інформації говорити про щось немає сенсу.
У мене ще немає тексту ЖЕКівського позову. Ми ніякого позову не отримували.
Вище я писала, що про ЖЕКівський позов дізналася випадково від працівниці канцелярії суду, коли вона в компі шукала рішення по скасуванню СН. Що ж до зустрічного позову, то звичайно найкраще позиватися на незаконність виставлених сум у платіжках, але у мене з ЖЕКом є трирічна переписка, з якої слідує, що вони нічого не роблять (у мене тече квартира, новобудова, тече весь будинок), і я у своїх заявах загрожую, що не буду платити за утримання будинку доти, доки у мене буде текти квартира, а за опалення не плачу, бо вони його неправильно нараховують, нараховують навіть у неопалювальний сезон, хоча у нас новобудова і ми маємо платити лише по показниках лічильника,  у квартирі холодно до +13 взимку, про що до ЖЕКу є також декілька заяв, є акт комісії, де засвідчено, що температура батарей 38 град. і температура у квартирі 16-17 град. Є відповідь ЖЕКу, де вони визнають, що нараховували за опалення неправильно, і обіцяють, що зроблять перерахунок, при цьому уже за травень у квитанції знову нараховано за опалення (!!!) 250 грн.
Тобто вони не тільки не повернули усім мешканцям гроші, а продовжують незаконно виставляти суми за опалення і уже не квадратними метрами, як раніше, а ніби то по лічильнику. Як у неопалювальний місяць лічильник може показати такі показники, що тягнуть аж на 250 грн? Взагалі ДП "ЕКОС" - це грандіозна афера, яку порівняти можна лише з такими монстрами як МММ, Остап Бендер відпочиває. причому цей лічильник одночасно показує к-сть Гкал, витрачених і на нагрів гарячої води, тобто оплачуючи опалення, ми вже оплачуємо і нагрів води. При цьому тариф на гарячу воду виставляється не по тарифу холодної, а по тарифу гарячої. Тобто за гарячу воду весь будинок платить двічі. Я вже не кажу про утримання прибудинкової території, за яку також виставляються рахунки. Як свідчить інфа з ЖЕКу у нашого будинку немає прибудинкової території. Частково те, що висвітила зараз можна прочитати у відповіді ЖЕКу на звернення мешканців будинку щодо формування прозорих тарифів згідно чинного законодавства. Обидва ці документи (і звернення мешканців, і відповідь на нього є на початку теми, оскільки саме ці документи ми додавали до заяви про скасування СН.
Ще у мене є заяви до ЖЕКу, у яких я вимагає надати мені структуру тарифів, що виставлені у моїх платіжках. На цю заяву відповідь виглядала так: перераховані у ствпчик послуги, що їх ніби то надає ЖЕК, а навпроти жодної цифри. Тобто навіть на моє заернення ЖЕК не роз'яснив мені, скільки і за що я маю платити. Тобто фактів проти ЖЕКа багато, у них же проти мене, крім Договору, що не відповідає Типовому, нема нічого. Крім того, я справно плачу за ті послуги, що дійсно отримую, тобто холодну і гарячу воду, електроенергію. Також у мене є графік (перелік робіт і дата їх виконання) усунення будівельних недоліків, виявлених у квартирі, і жодного акту про виконання цих робіт, бо вони досі не виконані. Так що у нас цілий букет, але треба цей букет дуже грамотно вручити, чого ми звичайно своїми силами зробити не зможемо.
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Вы получили определение про открытие производства?
НЕТ?
Так откуда у Вас инфа про то, что "суд принял"
Ну я ж объяснила, что пока в компе искали решение про отмену СН, нашли инфу про иск "Экоса" к моему мужу о принудительном взыскание долга по ЖКХ. Там была указана дата принятия иска 24.06 и фамилия судьи, принявшей его в производство.
Мы же лично ничего не получали. Это все со слов работницы канцелярии, которая даже показала мне экран компа, где были заполнены три ячейки по трем делам: даты, фамилии судьи и (но тут я не уверена) номер дела.
Напротив заяви на отмену СН фамилии судьи не было и ячейка с решением тоже не была заполнена.
а после этой строчки шла новая строчка с датой 24.06 и фамилией судьи и ячейка о решении тоже была незаполнена. Это и есть иск на взыскание долга.
Я переживаю о том, что они могут не сообщить нам об открытии производства, также, как не сообщили о принятии нашего заявления об отмены и о назначенном по нему судебному заседанию.
И получится, что ответчик не явился.
« Останнє редагування: 30 Червня 2011, 00:42:17 від Nimfa »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Щодо "неявки" відповідача. Негативні наслідки має неявка відповідача, повідомленого належним чином.
Якщо маєте якісь підозри щодо повідомлення належним чином...
Якщо у Вас є підстави вважати, що існує якесь прихоування інформації, можете ще подати на ім`я голови суду "заяву про надання інформації щодо наявності чи відсутності до Особа-1 позовів".

Також маєте можливість звернутись до секретаря судді, якому призначена справа. І отримати: копію ухвали про відкриття провадження; повістку на попереднє судове засідання; матеріали справи на ознайомлення.
Можете написати скаргу на те, що Вам не надіслана копія позову з усіма додатками...
Хоча, з огляду на дату подання позову, цілком можливо, що ухвали про відкриття провадження ще не існує, справа до розгляду взагалі ще не призначена.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email