'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов ДП ЕКОС до дописувача Nimfa, борг за ЖКП  (Прочитано 27783 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю

Щодо "неявки" відповідача. Негативні наслідки має неявка відповідача, повідомленого належним чином.
Це у чесних і відповідальних судах. Як показує практика, таких у нас майже немає.
Як я доведу, що мене не попередили належним чином?
Півтора року назад, квартирою однієї глибоко недіздатної особи заволоділи шахраї (у Київській обл.), і усі сусіди кинулися її виручати, перше, що вони зробили - це написали прокурору району, щоб він її захистив і визнав договір недійсним. Через 2 місяці сусіди знову написали заяву, бо на першу не одержали відповіді. Але і на другу не одержали відповіді. А ще через півроку ця нещасна особа одержала повістку на судове засідання за позовом прокурора про визнання договору недійсним, виявилося, що це засідання було останнім, на якому вже виголошувалося рішення, але і на це судове засідання ні вона, ні сусіди не попали, бо дата у повістці була вказана неправильна, і коли усі зацікавлені привели її у суд відповідно до цієї повістки, виявилося, що рішення було виголошене вчора, дату вказали у повістці рівно на день пізніше. У позові прокурору було відмовлено. Оскільки містечко маленьке, і всі усіх знають, то було зрозуміло, що всі вони разом із прокурорм шахраї. Виявляється нотаріус, що засвідчила договір - подруга прокурора, а суддя, що розглядала справу, давня подруга нотаріуса і разом з нею колись працювала нотаріусом. А у матеріалах справи було написано, що на усіх засіданнях була присутня ця нещасна постраждала особа, яка й гадки не мала, що у її інтересах прокурор проводить якийсь процес. І ніхто за такі діїї не поніс відповідальності, а людину досі не виселили із квартири завдяки тому, що сусіди продовжують писати скарги в усі інстанції, і тому шахраї поки що позов про виселення із суду забрали.
Це я до того, що за заявою сусідів прокурор подає позов нібито в інтересах цієї нещасної, при цьому ніхто з них не одержав ніяких документів про відкриття провадження, ніхто з них не був викликаний у якості свідка. А щоб зовсім аферою не виглядало написали повістку на інший день, а за день до того вже винесли рішення. На момент подання позову прокурором нещасна ще не була офіційно визнана недієздатною, але позов опікунської ради уже був прийнятий судом і зупинене провадження на час проведення психіатричної експертизи. Причому суддя, що вела процес за позовом прокурора і є подругою нотаріуса, знала про те, що у цьому ж суді є справа про визнання її недієздатною, бо в цей час у цієї ж судді у провадженні був і позов про виселення цієї особи з квартири на основі того шахрайського договору, і сусіди принесли з опікунської ради заяву з проханням зупинити процес про виселення до вирішення справи про її недієздатність. Суддя справу про виселення зупинила, і в той же час не зупинила справу за позовом прокурора. А в рішенні відмовити прокурору у визаннні договору недійним ще й написала, що на рішення вплинуло те, що прокурор не надав довідки про недієздатність постраждалої особи.
Ось такі у нас судові справи.
Вибачаюся за флуд, але після того, як сьогодні з'ясувалося, що мене належним чином не повідомили про прийняття заяви на скасування СН, про час і дату засідання з цього приводу, і про прийняте рішення про скасування СН, але при цьому другу сторону про все це повідомили, то годі й сподіватися, що далі все по буде по закону. Наприклад, напишуть, що я була присутня на цих судових засіданнях, як написали у вищевикладеному випадку. І ніхто того рішення суду не скасував. Хоча писали і у ВРЮ, і ще якусь юридичну контору, і в апеляційний суд від імені секретаріату Карпачової, та з апеляційного суду одержали листа за підписом голови суду, що ця заява сусідів буде долучена до справи, а насправді, проголосили, що в апеляційному оскарженні відмовити. Ніхто ніякого листа від сусідів до справи так і не долучив.
ПС: Скаргу у Генпрокуратуру на того прокурора спустили на розгляд тому ж прокурору  >:( . Враховуючи, що сусіди за півроку не одержали жодної відповіді від прокурора на свої звернення про захист нещасної, а у книзі записана реєстрація відповіді, то відправка скарги з поміткою "розібратися" з прокурором тому ж прокурору, з яким і треба розбиратися вже не дивує. Він сам з собою "розібрався".  ;D
« Останнє редагування: 30 Червня 2011, 02:11:40 від Nimfa »
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Хоча, з огляду на дату подання позову, цілком можливо, що ухвали про відкриття провадження ще не існує, справа до розгляду взагалі ще не призначена.
Скільки ще реально можна почекати ухвали про відкриття, щоб потім бігти до секретаря судді з вимогою надати усі документи?
Щоб не повторилося так, як із скасуванням СН.
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

...
Я переживаю о том, что они могут не сообщить нам об открытии производства, также, как не сообщили о принятии нашего заявления об отмены и о назначенном по нему судебному заседанию.
И получится, что ответчик не явился.
99,9% что такого не будет!
Иск к рассмотрению ЕЩЕ не принят. Это дело далеко не 5 дней!

Також маєте можливість звернутись до секретаря судді, якому призначена справа. І отримати: копію ухвали про відкриття провадження; повістку на попереднє судове засідання; матеріали справи на ознайомлення.
Можете написати скаргу на те, що Вам не надіслана копія позову з усіма додатками...
НЕ НУЖНО ЭТОГО!!!
Цитувати
Хоча, з огляду на дату подання позову, цілком можливо, що ухвали про відкриття провадження ще не існує, справа до розгляду взагалі ще не призначена.
я бы сказал 100% ее нет, другое дело что ее потом могут задним числом выдать!
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Скільки ще реально можна почекати ухвали про відкриття, щоб потім бігти до секретаря судді з вимогою надати усі документи?
Щоб не повторилося так, як із скасуванням СН.
МЕСЯЦ!
...після того, як сьогодні з'ясувалося, що мене належним чином не повідомили про прийняття заяви на скасування СН, про час і дату засідання з цього приводу, і про прийняте рішення про скасування СН, але при цьому другу сторону про все це повідомили, то годі й сподіватися, що далі все по буде по закону. Наприклад, напишуть, що я була присутня на цих судових засіданнях, як написали у вищевикладеному випадку. ...
Вы сравнили: стоимость той квартиры (от 300 тыщ), и Ваш долг - до 20тыщ. Не бойтесь, Вас не будут обманывать, Вы ж не есть "условно недееспособная"
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

ВАВАНчик, посмотрела время Вашего последнего сообщения. :o
 Ну так же нельзя  ;D. Любому человеку нужен здоровый сон, хотя бы 6-часовый.
...
Я переживаю о том, что они могут не сообщить нам об открытии производства, также, как не сообщили о принятии нашего заявления об отмены и о назначенном по нему судебному заседанию.
И получится, что ответчик не явился.
99,9% что такого не будет!
Иск к рассмотрению ЕЩЕ не принят. Это дело далеко не 5 дней!

Тогда объясните дилетанту. Если он есть в базе общей канцелярии, то принят или нет?
Если это дело не 5 дней, то означает ли это, что судья, ознакомившись с поданными документами может вообще отказать в рассмотрении иска? Ведь они хотят взыскать определенную суму,
а других документов, кроме тех, что они подавали в СН, у них нет.
Из тех документов совершенно непонятно, сколько мы должны и должны ли вообще.
Или, если в базе этот иск уже зарегистрирован и отдан определенному судье, то это значит, что он уже принят к рассмотрению и отказано быть не может?

я бы сказал 100% ее нет, другое дело что ее потом могут задним числом выдать!

Чем это нам грозит? Что мы получим документы гораздо позже, чем было открыто дело и состоялось первое заседание?
« Останнє редагування: 30 Червня 2011, 10:11:30 від Nimfa »
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Один из наших соседей подал иск на ЖЕК о признании Договора недействительным.
Было это в конце января. Первое заседание назначили на начало июня (!!!).
Представитель ЖЭКа не явился. Заседание суда из-за этого перенесли на конец августа.
Вот тут у меня два вопроса: почему заседание перенесли, эдак ЖЭК может постоянно не являться,
и то, что этот иск фактически принят в пр-во, означает, что теоретически можно предположить, что Договор все-таки может быть признан недействительным (закл., как и у нас 07.2007).  ::)

Мои обстоятельства: меня должны уведомить об открытии провадження, как и в случае с СН. уведомлением под роспись?
А если я откажусь принимать конверт, дело будет рассматриваться без меня или перенесут до отыскания ответчика?
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Простите, ежели я много пишу, потому как я после всей вчера свалившейся на меня инфы, пока маловменяемая и нахожусь в метаниях, с чего начать, что делать, куда бежать?
Какие предложения будут у форумчан по поводу предмета встречного или независимого иска?
Или пока не увидим документы, ничего планировать нельзя?
А если увидим за 1 день до первого заседания, то окажемся не готовы.  :'(
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

ВАВАНчик, посмотрела время Вашего последнего сообщения. :o
 Ну так же нельзя  ;D. Любому человеку нужен здоровый сон, хотя бы 6-часовый.
Цитувати
Тогда объясните дилетанту. Если он есть в базе общей канцелярии, то принят или нет?
обиясняю.
Канцелярия принимает 99,99% документов приходящих к ним (остальные "теряют", умышленнно или нет, это вопрос другого порядка), и соответсвенно регистрируют.
Иск к Вам попал в часть непотеряных.
Цитувати
Если это дело не 5 дней, то означает ли это, что судья, ознакомившись с поданными документами может вообще отказать в рассмотрении иска?
ДА!
Цитувати
Ведь они хотят взыскать определенную суму,
а других документов, кроме тех, что они подавали в СН, у них нет.
Судья не в праве оченивать доказательства до того, как пройдет судебное слушанье!
После поступления иска к судье - судья проверяет его на правильность подачи (ст. 110-114), а потом на соответствие 119-120 ЦПК. Если все правильно, то он принимает иск к рассмотрению, если нет - или возвращает (если нарушены 110-114), или дает время на исправление недостатков! (119-120).
Цитувати
Из тех документов совершенно непонятно, сколько мы должны и должны ли вообще.
Вот для того, чтобы установить должен-недолжен, и если должен то сколько - проводится судебное заседание!
Цитувати
Или, если в базе этот иск уже зарегистрирован и отдан определенному судье, то это значит, что он уже принят к рассмотрению и отказано быть не может?
отказано в чем? В иске, или в приеме иска к производству?  (в любом случае ответ ОТКАЗАНО МОЖЕТ БЫТЬ)

Цитувати
Чем это нам грозит? Что мы получим документы гораздо позже, чем было открыто дело и состоялось первое заседание?
НИЧЕМ!
Пока Вы не получите по почте или под расписку повестку на первое заседание - ОНО НЕ СОСТОИТСЯ.
Один из наших соседей подал иск на ЖЕК о признании Договора недействительным.
Было это в конце января. Первое заседание назначили на начало июня (!!!).
В Шевченковском суде в прошлом году я подал иск в июне, а первое заседание в конце октября было! В некоторых судах это нормальная практика!
Цитувати
Представитель ЖЭКа не явился. Заседание суда из-за этого перенесли на конец августа.
Это его право. Хочет приходит, не хочет - НЕТ.
Цитувати
Вот тут у меня два вопроса: почему заседание перенесли, эдак ЖЭК может постоянно не являться,
Так он может не являтся 1 раз! 2я неявка - это выносится ЗАОЧНОЕ решение! Так по закону. В конце концов у любого человека могут быть жизненные трудности! (застрял в лифте например)
Цитувати
и то, что этот иск фактически принят в пр-во, означает, что теоретически можно предположить, что Договор все-таки может быть признан недействительным (закл., как и у нас 07.2007).  ::)
ДА. Но с точно такой же вероятностью можно предположить, что он не будет признан недействительным!

Цитувати
Мои обстоятельства: меня должны уведомить об открытии провадження, как и в случае с СН. уведомлением под роспись?
ДА
Цитувати
А если я откажусь принимать конверт, дело будет рассматриваться без меня или перенесут до отыскания ответчика?
если откажетесь - значит Вы уведомлены! Нет разницы пприняли письмо, не приняли, или отказались от его получения!
Простите, ежели я много пишу, потому как я после всей вчера свалившейся на меня инфы, пока маловменяемая и нахожусь в метаниях, с чего начать, что делать, куда бежать?
Можете на пляж сбегать, или на море!
Главное не паниковать!
Цитувати
Какие предложения будут у форумчан по поводу предмета встречного или независимого иска?
Может сначала дождаться открытия производства по первому иску?
Хотя: тут возможны варианты!
Цитувати
Или пока не увидим документы, ничего планировать нельзя?
А если увидим за 1 день до первого заседания, то окажемся не готовы.
чтото планировать можно.
Если увидите за 1 день, то просто в суд подадите заявление о переносе слушанья изза того, что невовремя получили документы!
« Останнє редагування: 30 Червня 2011, 10:41:41 від ВАВАНчик »
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Огроменное спасибо за столь подробную консультацию  :)
Вот-вот стану вменяемой.
Какие сейчас подготовительные работы можно провести?
И еще: у меня очень много видео-, аудио- и фотодоказательств против ЖЭКа.
Но не представляю, как ими можно воспользоваться в суде, ведь там нет техники?
И еще на 10-й странице есть мое большое сообщение, где вкратце описаны мои
трехлетние отношения с ЖЭКом, естественно все бумаги в целости и сохранности,
как и фото, видео, аудио записи.
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Почитала ЦПК.
Ст.122 ч.4  Питання про відкриття провадження у справі або про відмову у  відкритті  провадження  у справі суддя вирішує не пізніше трьох днів  з  дня  надходження  заяви  до  суду ...
Значит судья уже к 01.07 должен принять какое-то решение.
Предположим, что он принял к рассмотрению.
Может начать следует со ст.128 ч.2 - подать заперечення проти позову?

Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Значит судья уже к 01.07 должен принять какое-то решение.
А в ЗКУ написано что каждый гражданин имеет право на получение земли бесплатно. Много вы таких знаете?
Цитувати
Предположим, что он принял к рассмотрению.
Вы знаете что еще бывают выходные и праздники ;)
Цитувати
Ну если Вы не знаете о чем иск, как можно создавать "запереченнЯ"?
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Треба буде і заперечення проти позову готувати. І зібрати та подати свої докази. І, можливо, зустрічний позов подати.
Систематизувати матеріали можна. Згідно вимог ЦПК можете потихеньку готувати проекти процесуальних документів (подивіться подібні справи мої, Георгія, Степана).
Але, до отримання ухвали суду про відкриття провадження - ця вся робота є виключно "домашніми роботами".
Через тиждень відвідаєте суд. Дізнаєтесь, чи відкрито провадження, дізнаєтесь про дату засідання (або не дізнаєтесь, бо судді всі у відпустках і провадження не відкрито, і справу не призначено), зробите копію матеріалів справи.

Потім можна буде про щось говорити конкретно.
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Чтоб в запереченни указать на решение ВССУ, что при рассмотрении таких дел нельзя принимать во внимание договора, не соотв.типовым, ведь этот договор есть единственным, что позволило им подать иск.
И еще, стоит ли завтра подать в ЖЭК заявление о разрыве договора по причине его мошеннического содержания и несоответствия типовому? И можно ли в качестве образца взять заявление Монтян, на к-рое здесь на форуме была ссылка?
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Треба буде і заперечення проти позову готувати. І зібрати та подати свої докази. І, можливо, зустрічний позов подати.
Систематизувати матеріали можна. Згідно вимог ЦПК можете потихеньку готувати проекти процесуальних документів (подивіться подібні справи мої, Георгія, Степана).
Дякую, зараз пошукаю ці теми, бо ще не зорієнтувалася в інших темах.
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Если Вы разорвете договор, то что это даст?
Какой Вы будете встречный иск подавать?

А вот я ж не зря написал:
Цитувати
"Может сначала дождаться открытия производства по первому иску?
Хотя: тут возможны варианты!"
, и вот почему!

Меня посетила вот такая мысль: подать иск про РАЗРЫВ ДОГОВОРА (признание его недействительным/никчемным).
И подать его не как встречный иск, а именно как отдельный!
В случае открытия производства по данному делу - будет основание для остановки производства про взыскание долга! Это номер один.
В случае удовлетворения того иска, очень интересная сит-я получится с ЭТИМ делом. Но об этом поже!
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email