'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов ДП ЕКОС до дописувача Nimfa, борг за ЖКП  (Прочитано 27770 раз)

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю

Гражданские дела в соответсвенном разделе.
Вот одно из дел степана.
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5461.msg27560.html#msg27560

До такой стадии дела мне еще далеко,
а всех предыдущих инстанций, кроме самого иска к Степану там нет.
Так что обстоятельства его судебных решений узнать не удалось.
Зато есть другие важные решения, за то спасибо  ::).

Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Я вже повідомляла, що СН скасовано, і дізналася я про це, завітавши до заг.канц-ї Обол.РС, там і дізналася, що Позивачу про це повідомили. а нам - ні. А тому ДП ЕКОС швиденько після скасування СН подало позов про стягнення заборгованості.
Оскільки канц-я не працювала до 08.07.11, то Ухвалу забрати не вдалося. І от сьогодні одержала позов з Оболонського РС.
Два конверти: мені і моєму чоловікові. Свій відкрила: там Позовна заява ДП ЕКОС, ще купа документів, причому ті самі, що подавалися на СН, Ф-3, виписана на ім'я мого чоловіка (яку, зрозуміло, ми не замовляли), і ... Ухвала про скасування СН (як підстава подати проти нас позов про стягнення заборгованості).
Мало поки що розуміючись на цих питаннях, уже вбачаю такі порушення (суду, канцелярії ?) після відкриття свого конверта, виникає і питання як з цим боротися.
1) У Позовній заяві вказано ще 12 додатків, т.б. разом із позовною заявою, як я розумію, має разом бути 13 документів, а насправді у врученому на моє ім'я конверті лежить 10 документів. І що цікаво - немає найголовнішого -Ухвали про відкриття провадження у справі за Позовом ДП ЕКОС про стягнення заборгованості, тобто з одержаного конверта я не розумію, хто суддя, який № справи і коли відбудеться попереднє судове засідання. Чи це є повідомлення мене належним чином про ... ?
2) Окрім того, у Позові знову три відповідачі, як і в заяві про видачу СН: ми з чоловіком та наш син, хоча квартира є приватною власністю мого чоловіка. Це ще не все: судячи з тексту позову відповідачів троє, поштарка конвертів принесла тільки два, що адресовані мені і моєму чоловікові. Отже, я так розумію, суд належним чином не повідомив третього відповідача по справі, тобто мого сина, про відкриття провадження, час і місце розгляду справи.
3) Конверт, адресований Власнику квартири, тобто чоловікові, я ще не відкривала, щоб потім не сказали, що я навмисно вилучила якісь документи з конвертів, але я зважила обидва на електронних терезах: конверт на ім'я мого чоловіка важить на 70 г більше, ніж мій. Як тепер поступати. Але ж це все одно не гарантія того, що після відкриття конверта там виявляться усі додатки до позовної заяви і Ухвала про відкриття провадження у справі. Може чоловік має тепер відкривати конверт у присутності судді, щоб та бачила, що не вистачає найголовніших документів?

Серед додатків є два рахунки-попередження про заборгованість, підписані працівниками ЖЕКу, які начебто ми відмовилися підписувати. Але нам ніхто ніколи цих попереджень не приносив і не просив підписати!!! Це звичайно дріб'язок у порівнянні з тим, що Договір не відповідає типовому, там немає жодної цифри і жодного переліку послуг, а рахунки у платіжках виставляються зі стелі  >:(
« Останнє редагування: 11 Липня 2011, 17:46:52 від Nimfa »
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

...
Я переживаю о том, что они могут не сообщить нам об открытии производства, также, как не сообщили о принятии нашего заявления об отмены и о назначенном по нему судебному заседанию.
И получится, что ответчик не явился.
99,9% что такого не будет!
Иск к рассмотрению ЕЩЕ не принят. Это дело далеко не 5 дней!

Також маєте можливість звернутись до секретаря судді, якому призначена справа. І отримати: копію ухвали про відкриття провадження; повістку на попереднє судове засідання; матеріали справи на ознайомлення.
Можете написати скаргу на те, що Вам не надіслана копія позову з усіма додатками...
НЕ НУЖНО ЭТОГО!!!
Цитувати
Хоча, з огляду на дату подання позову, цілком можливо, що ухвали про відкриття провадження ще не існує, справа до розгляду взагалі ще не призначена.
я бы сказал 100% ее нет, другое дело что ее потом могут задним числом выдать!
Як бачимо усі помилилися, усе сталося саме так, як я припускала, 100 % ніхто не попередив, 100% - заява вже не тільки була прийнята до розгляду, а й ухвала була винесена (слава богу, що ще на нашу користь  :o). Дата цих повідомлень 30 червня, а Ухвалу винесено, як з'ясувалося 23 травня  >:(.
Викладаю Ухвалу про скасування СН. Червоним виділено, як нас "попередили належним чином" і розглядали справу у нашій відсутності. 
З Ухвали вбачається, що суд не розглянув 2 пункти з нашої заяви на скасування: заперечення проти стягнення боргу з тих, хто не є власником квартири та про невідповідність даних на печатках в заявних документах реквізитам стягувача (може в порівнянні з іншими доказами вбачав їх несуттєвими, доказів й так було достатньо).

« Останнє редагування: 11 Липня 2011, 19:20:51 від Nimfa »
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Мало поки що розуміючись на цих питаннях, уже вбачаю такі порушення (суду, канцелярії ?) після відкриття свого конверта, виникає і питання як з цим боротися.
1) У Позовній заяві вказано ще 12 додатків, т.б. разом із позовною заявою, як я розумію, має разом бути 13 документів, а насправді у врученому на моє ім'я конверті лежить 10 документів. І що цікаво - немає найголовнішого -Ухвали про відкриття провадження у справі за Позовом ДП ЕКОС про стягнення заборгованості, тобто з одержаного конверта я не розумію, хто суддя, який № справи і коли відбудеться попереднє судове засідання. Чи це є повідомлення мене належним чином про ... ?
2) Окрім того, у Позові знову три відповідачі, як і в заяві про видачу СН: ми з чоловіком та наш син, хоча квартира є приватною власністю мого чоловіка. Це ще не все: судячи з тексту позову відповідачів троє, поштарка конвертів принесла тільки два, що адресовані мені і моєму чоловікові. Отже, я так розумію, суд належним чином не повідомив третього відповідача по справі, тобто мого сина, про відкриття провадження, час і місце розгляду справи.
3) Конверт, адресований Власнику квартири, тобто чоловікові, я ще не відкривала, щоб потім не сказали, що я навмисно вилучила якісь документи з конвертів, але я зважила обидва на електронних терезах: конверт на ім'я мого чоловіка важить на 70 г більше, ніж мій. Як тепер поступати. Але ж це все одно не гарантія того, що після відкриття конверта там виявляться усі додатки до позовної заяви і Ухвала про відкриття провадження у справі. Може чоловік має тепер відкривати конверт у присутності судді, щоб та бачила, що не вистачає найголовніших документів?
Дуже чекаю на поради щодо п.3, виходячи з обставин п.1.
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Люди, так що робити, зараз чоловік прийде, відкривати йому той конверт чи ні?
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Да!
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Все, відкрили. Там є Ухвала про відкриття і всі документи у двох екземплярах.
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Треба буде і заперечення проти позову готувати. І зібрати та подати свої докази. І, можливо, зустрічний позов подати.
Систематизувати матеріали можна. Згідно вимог ЦПК можете потихеньку готувати проекти процесуальних документів (подивіться подібні справи мої, Георгія, Степана).
Але, до отримання ухвали суду про відкриття провадження - ця вся робота є виключно "домашніми роботами".
Через тиждень відвідаєте суд. Дізнаєтесь, чи відкрито провадження, дізнаєтесь про дату засідання (або не дізнаєтесь, бо судді всі у відпустках і провадження не відкрито, і справу не призначено), зробите копію матеріалів справи.
Потім можна буде про щось говорити конкретно.
Оскільки СН скасовано, але уже одержали ухвалу суду про відкриття провадження, дату засідання призначено, можу викладати документи, прошу відкрити нову тему у відповідному розділі, щоб я виклала усі документи по позовній заяві, що одержала із суду. СЗ призначено на 03.08. Але до того часу навряд чи одержу відповіді на будь-які звернення до ЖУ або інших установ.
Не можу знайти справу Безолюк та інші. Пошук на сайті не працює.
Можливо хтось дасть посилання на цю справу.
« Останнє редагування: 12 Липня 2011, 07:12:25 від Nimfa »
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Ищите в Яндексе.
Например так: гро-за безолюк

http://yandex.ua/yandsearch?clid=14585&text=%D0%B3%D1%80%D0%BE-%D0%B7%D0%B0+%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D0%BA&lr=187&ncrnd=5776

После этого находите необходимый Вам сайт, и переходите по ссылке ИШО:

http://yandex.ua/yandsearch?text=%D0%B3%D1%80%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%20%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BE%D0%BB%D1%8E%D0%BA&site=gro-za.pp.ua&clid=14585&lr=187

Ну а дальше находите эту ссылку:

http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5394.0.html

По поводу новой темы: а у Вас нет ручек чтобы создать НОВУЮ ТЕМУ? Ну тогда как в анекдоте: "ну нет ручек. нету и конфеток" ;)

Ответ на http://gro-za.org/forum/index.php?topic=5420.msg28205.html#msg28205

По делу Кличко - есть решение 1й инстанции.
Дело в апелляции, и соответственно решение не набрало силы. А это значит, что до набора РЕШЕНИЕМ СИЛЫ можно останавливать Ваш процесс.
Можно для остановки Вашего дела использовать объявление в газете :)

Образец Ходатайства о вступлении я перенес и выложил в соседней теме.
« Останнє редагування: 12 Липня 2011, 17:15:49 від ВАВАНчик »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Не можу знайти справу Безолюк та інші. Пошук на сайті не працює.
Пошук працює. Користуюсь регулярно. Останні пошуки - "ЛВ-4Т", ухвала про виправлення помилки у виконавчому провадженні.
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Щодо підготовки до судового процесу за позовом ЖЕО. Неодноразово повідомлялось, що у нас склалась досить ганебна судова практика, коли судді бездумно проштамповують рішення "стягнути борг за ЖКП". При тому, що позови необгрунтовані, вимоги нічим не доведені. Та за наявності купи інших порушень. http://io.ua/s33822

Як видно з матеріалів форуму, отримати позитивне для споживача рішення можна за умови грунтовної підготовки.
Заперечення проти позову, зустрічний позов, витребування доказів, правовстановлюючих документів, інші процесуальні документи, фіксація порушень вимог ЦПК.

Думаю, що потрібно подати якомога більше доказів на підтвердження факту ненадання послуг, плата за які стягується.
Всі ніші аргументи, на жаль, наші судді відкидають і вважають формальними міркуваннями (в тому числі і не укладені договори). Як приклад - обговорення минулих років. http://gro-za.org/forum/index.php?topic=3223.msg8817.html#msg8817

Звертаю Вашу увагу на Нариси з сайтів-попередників. Там розміщено багато документів, які можна використовувати.
Наприклад, http://io.ua/s75888
http://io.ua/s82594
http://io.ua/s83559
http://io.ua/s81477
http://io.ua/s31407

Ще ось таке.
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4402.msg11363.html#msg11363
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=4228.msg11189.html#msg11189

Успішно побороли позови "Борг за ЖКП" у справах до Захарченко, Бреничів, Кіфи, Реви (можете задавати пошук за цими контекстами.) Поточні справи - в розділі Цивільні справи.
« Останнє редагування: 13 Липня 2011, 23:22:43 від Тетяна Academia »
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Пані Тетяно, дуже дякую.
Кожного дня опрацьовую форум і "набираюсь розуму". У темі "Обгрунтовані рішення ..." мені сподобалися ті, у яких враховано, що борги з'явилися внаслідок нарахувань за скасованими розпорядженнями. Та ще тут бачила два рішення ВССУ
та\або ВСУ про те, що квитанції не є приводом для оплати, договори, що не відповідають постановам КМУ не приймаються до уваги при стягненні заборгованості за ЖКП. Зараз буду займатися перерахунком усіх квитанцій по тарифах до 2006 р, в т.ч. квартплата 0,58 грн за 1 кв.м.  ;)
Для початку моє завдання зупинити провадження або відкласти перше засідання. Оск. про дату судового засідання я дізналася 11 липня, а засідання призначене на 3 серпня, отже, за цей час мені важко буде зібрати усі докази, враховуючи те, що на усі заяви, що я подам до ЖУ, не варто чекати відповіді раніше, ніж через 30 днів. Минулого року я подавала заяву на ознайомлення з документами згідно із ЗУ Про інформацію, то відповідь вони надали ч\з місяць, хоча на ній стояла дата реєстрації, з якої вбачалося, що відповідь надана протягом 12 днів (все одно порушення, мали протягом 10 днів). Можна спробувати подати не заяву, а інф.запит, щоб відповіли ч\з 10 днів, але ЖУ не є органом державної, виконавчої, судової влади, то не впевнена, чи можна до них спрямовувати інформаційний запит.
Сьогодні подали Інф.запит за зразком Перо у ГУ Земресурсів.
Починаю викладати позов.  :)
« Останнє редагування: 12 Липня 2011, 22:21:34 від Nimfa »
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Позовна заява тут
« Останнє редагування: 13 Липня 2011, 01:52:50 від Nimfa »
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Додатково. Не ставте зараз собі завдання "объять необъятное" по зверненням. Краще освіжити в пам`яті ЦПК.  ;)
Зараз доцільно ознайомитись зі справою, скопіювати її всю, викласти на сайті ключові документи. Почати готувати до засідання пакет процесуальних документів та викладати на форумі на рецензію.
Особлива увага - заяві про забезпечення доказів. Заяві про зупинення провадження у справі. Запереченням проти позову та, можливо, зустрічному позову.
Після публікації документів можна буде говорити про наявність чи відсутність підстав для залишення позову без розгляду. Бо стягувачі боргу за ЖКП зазвичай працюють халтурно. І за належної і грунтовної підготовчої роботи справи вигравати можна.
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

У попередньому пості виклала позовну заяву. Тепер повістка.
« Останнє редагування: 13 Липня 2011, 00:51:36 від Nimfa »
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email