'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: АМКУ і типовий договір на надання ЖКП послуг  (Прочитано 13821 раз)

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.

bav

• *
  • City: Київ
    • Перегляд профілю

Чи може таке прохання ЖЕКи до мешканців про укладання типових договорів бути реакцією на перевірку з боку АМКУ?
АМКУ має надати ЖЕКу припис (копію Вам), а якщо цього не було, то це збіг. В моєму випадку  припис був, але договір так і не уклали! Приписом все нажаль  і закінчилося.
« Останнє редагування: 07 Березня 2012, 11:36:48 від bav »
Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю

АМКУ має надати ЖЕКу припис (копію Вам), а якщо цього не було, то це збіг. В моєму випадку  припис був, але договір так і не уклали! Приписом все нажаль  і закінчилося.
Скільки часу пройшло між заявою і приписом?
А кого тоді АМКУ штрафує?
Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю

Цитувати
Чи може таке прохання ЖЕКи до мешканців про укладання типових договорів бути реакцією на перевірку з боку АМКУ?
... А може бути й реакція, якщо ЖЕКу вже  відомо про скаргу. Якщо це реакція, то вона прогнозована.
Річ у тім, що ЖЕКу потрібно буде якось відписуватися. По-перше будуть заявляти: "А ми пропонували". По-друге, якщо зараз терміново "наберуть" договорів, будуть заявляти: "Інші споживачі поукладали договори, тобто проблем нема".
Як в воду дивилися. Саме так відповів АМКУ аж через 60 днів після звернення. Вони нічого не відповіли з приводу діючого протягом 5 років нікчемного договору, але написали, що вам пропонували укласти відповідні до типових, а ви відмовились. При цьому я їм подала скаргу 14.02.2012, а договір, який мені пропонували, був датований 28.02.2012, причому пропонували мені його 30.03.2012.
Може їм прикласти ці договори з датами і запитати, звідки мені було знати 14.02 при звертанні до АМКУ , що 30.03 мені буде запропоновано договір? І заразом запитати, звідки АМКУ, беручи ще додатково 30 днів на з'ясування обставин, знав про те, що ЖЕКа якраз у цей час запропонує мені договір?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

А договір 30.03.2012р відповідає типовому?
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

А договір 30.03.2012р відповідає типовому?
В Києві переважна більшість договорів від ЖЕО подаються в так званій "редакції Мазурчака". Від Типового в цих договорах майже нічого не лишилось. Права споживачів звужені, на них покладаються не передбачені законом обов`язки. Відповідальність ЖЕО - зведена до мінімуму.

Пані Оксано, опублікуйте будь ласка проект договору від ЖЕО.

Варто подати повторну скаргу. Вказати, що ЖЕО "заворушилось" тільки після Вашої скарги. Підтвердити це все доказами.
Також доцільно подати до АМКУ копію екземпляра договору в редакції ЖЕО і розписати по пунктам всі невідповідності "Типовому договору".
« Останнє редагування: 05 Грудня 2012, 11:29:48 від Тетяна Academia »
Записаний

bav

• *
    • Перегляд профілю

Варто подати повторну скаргу. Вказати, що ЖЕО "заворушилось" тільки після Вашої скарги. Підтвердити це все доказами.
Також доцільно подати до АМКУ копію екземпляра договору в редакції ЖЕО і розписати по пунктам всі невідповідності "Типовому договору".
Думаю це марна справа. Я це вже робив
(click to show/hide)
(click to show/hide)
(click to show/hide)
АМК відмовився задовольнити скаргу, визнавши дії Відділення "правильними"!
« Останнє редагування: 05 Грудня 2012, 12:16:31 від bav »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Думаю це марна справа. Я це вже робив
(click to show/hide)
(click to show/hide)
(click to show/hide)
АМК відмовився задовольнити скаргу, визнавши дії Відділення "правильними"!
Це ж не по темі.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Пані Оксано, Тетяна Іванівна надала слушну пораду.
Але ще слід мати на увазі те, що АМКУ ( точніше його територіальне відділення) не завжди виносить рішення про  покарання порушників. Майже завжди АМКУ спочатку надає рекомендацію про усунення порушення. Вразі не усунення порушення, розпочинає розгляд справи і за наслідками розгляду може зобов'язати усунути порушення та накласти штраф. У раз,і якщо порушення буде усунуто після отримання рекомендацій, АМКУ може обмежитись лише рекомендацією. В Вашому випадку, в разі надання порушником доказів, що типовий договір мешканцям пропонувався, АМКУ вважатиме рекомендації  виконаними. А за докази підуть оті оголошення, що розклеював ЖЕКа.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email