'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов від ДП "ЕКОС" про стягнення заборгованості після скасованого судового нака  (Прочитано 82756 раз)

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

З тих підстав, що я запропонувала? Цікаво, як відреагує АСК. Чекаю з нетерпінням.
Думаю, що буде відмова, оскільки такі ухвали не оскаржуються окремо від рішення суду (ст.293 ЦПК).

Я в клопотанні написав так як у Вас - залишити без розгляду.
А тепер бачу, що потрібно було мабуть написати - залишити без руху, та повернути заяву позивачеві.
Так було б правильніше, і в ст.293 ЦПК сказано, що -
Цитувати
Стаття 293. Ухвали, на які можуть бути подані скарги окремо
                 від рішення суду
1. Окремо   від   рішення   суду   можуть  бути  оскаржені  в
апеляційному порядку ухвали суду першої інстанції щодо:
3) повернення заяви позивачеві (заявникові);
http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1618-15/page8
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

На жаль мої сподівання не справдились, сьогодні дізнався у представника ДП "ЕКОС", що суд прийняв вчора заочне рішення по справі.
Щось мені підказує, що моє клопотання з копією лікарняного могло за один день взагалі не дійти до судді(представник ДП "ЕКОС" щось на минулому засіданні говорила мені, що всі документи подані до канцелярії цього суду, надходять до судді лише через 2 дні), або він зробив вигляд, що клопотання не дійшло до нього(залишалось в канцелярії суду), і в рішенні суду буде сказано, що я не з"явився з невідомих причин, а був належно повідомлений.

Як тепер правильно розрахувати - скільки в мене буде часу на подання заяви про скасування заочного рішення?
Згідно ЦПК подати заяву можна на протязі 10 днів, від дня ознайомлення з заочним рішенням суду.
Заочне рішення надсилається рекомендованим листом, не пізніше 3-х днів, від дня прийняття рішення.
Сьогодні заходив до поштового відділення - сказали, що у разі надходження рекоменд. листа з суду, він зберігається на протязі 5 днів.
Отже, якщо наприклад сьогодні(26.04.2012) лист буде відправлено, то через 2-3 дні він може бути у моєму поштовому відділенні - наприклад це буде 28.04.2012р., до цієї дати додаю 4 дні(зберігання у відділенні).
2-3 травня лист може бути відправленний назад до суду(02.05.2012р. - вихідний, пошта не працює)
То від якої дати суд буде вважати, що я ознайомлений з заочним рішенням, якщо я лист поштою отримувати не буду, а він повернеться до суду?
Якщо 10 днів від 2 травня, то це буде 12 травня(субота) - дуже добре, можна буде подати заяву в понеділок 14 травня.
Якщо від 27.04.2012р.(дня відправки листа) то крайній строк буде 7 травня, дуже погано, мене неділю не буде в Києві, повернусь лише 6 травня(в неділю) вранці.

Для судового наказу визначення дати його отримання через пошту - знайшов.

Цитувати
Стаття 104. Надіслання боржникові копії судового наказу

4. Днем отримання боржником копії  судового  наказу  є  дата,
зазначена  у  поштовому  повідомленні  про  вручення.  У разі якщо
боржник відмовляється від  отримання  копії  судового  наказу
або
відсутній  за  вказаною  адресою
, днем  отримання боржником копії
судового наказу
є  день  проставлення  у  поштовому  повідомленні
відмітки  про  відмову  боржника отримати копію судового наказу чи
відмітки про відсутність боржника за вказаною адресою.

http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1618-15/page3

А для визначення дати отримання судового рішення, так само, чи ні?
Де про це вказано?

Ще питання: чи можна в заяві про скасування заочного рішення посилатись на нові докази, які не були подані до початку розгляду справи по суті?
« Останнє редагування: 26 Квітня 2012, 15:19:46 від stepan »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
А для визначення дати отримання судового рішення, так само, чи ні?
Ні. 10 днів з дати ОТРИМАННЯ. Якщо пошта недочекається і поверне лист, подасте до суду заяву про надання копії заочного рішення і датою отримання буде дата у Вашій розписці про отримання рішення.
Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю

Я в клопотанні написав так як у Вас - залишити без розгляду.
А тепер бачу, що потрібно було мабуть написати - залишити без руху, та повернути заяву позивачеві.
Все правильно написали, тільки суддя не знає ЦПК, тому й написав, що оскарженню підлягає.
А питання залишати заяву без руху це виключно справа суду і з його подачі, сторони по справі про таке клопотати не можуть.

Щодо заочного рішення: я ж попереджала, що незалежно від поважності причин неявки, дві неявки підряд (хоч реанімація) - це заочне рішення. От якщо ви важко хворі, то можна було подати заяву про зупинення провадження до повного виліковування. Тепер це вже на майбутнє.
« Останнє редагування: 28 Квітня 2012, 23:32:20 від Nimfa »
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Щось мені підказує, що моє клопотання з копією лікарняного могло за один день взагалі не дійти до судді(представник ДП "ЕКОС" щось на минулому засіданні говорила мені, що всі документи подані до канцелярії цього суду, надходять до судді лише через 2 дні), або він зробив вигляд, що клопотання не дійшло до нього(залишалось в канцелярії суду), і в рішенні суду буде сказано, що я не з"явився з невідомих причин, а був належно повідомлений.
Подаючи папери через канцелярію бажано вказувати, на коли призначено розгляд справи, тоді папери надійдуть і за хвилину до слухання. В такому випадку з канцелярії телефонують до помічника судді і просять зайти за паперами (звичайно, що за умови вашої настирливості і тиску). В останньому нашому суд.засіданні, що почалося о 15-00, о 15-30 через канцелярію було нами подано клопотання, і його занесли прямо у судове засідання через 5 хв. після подачі. Хоча судді просять такі папери подавати завчасно.
Є ще один спосіб: надіслати факс. При перевірці надсилання попередити, що засідання от-от і ви дуже просите передати. Його реєструють і передають. Навчилася у Екоса. Побачила їх факс у справі, датований за 20 хв до слухання справи.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Сьогодні заходив до поштового відділення - сказали, що у разі надходження рекоменд. листа з суду, він зберігається на протязі 5 днів.
Уточнення, на моє питання на пошті відповіли, що - 5 днів зберігається лист з суду з надписом "повістка".
Інші листи з суду зберігаються на протязі 1 місяця.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Ухвалу про заочне рішення досі поштою мені не надіслали.
Ходив в райсуд, хотів ознайомитись зі справою - сказали в канцелярії, що справа пішла в апел. суд.
Я переспросив - вся справа, чи виділена частина?
Відповіли - вся справа.
Сьогодні був в апел. суді, ознайомився зі справою - ухвали про заочне рішення в ній не має, як і мого останнього клопотання з копією лікарняного.
Апеляційний суд прийняв ухвалу про виправлення недоліків(я не сплатив суд. збір), ухвала ще поштою не надійшла.
Чи міг райсуд прийняти заочне рішення, коли справа вже була в апеляціїї?
Що зараз робити - чекати поштою заочне рішення, чи йти до райсуду, і просити, щоб його надали?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Чи міг райсуд прийняти заочне рішення, коли справа вже була в апеляціїї?
Що зараз робити - чекати поштою заочне рішення, чи йти до райсуду, і просити, щоб його надали?

Суд без матеріалів справи ніякого рішення прийняти не міг. Можливо, що його і немає. Не треба нічого просити -потрібно чекати отримання з/р поштою (якщо воно є).
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Суд без матеріалів справи ніякого рішення прийняти не міг. Можливо, що його і немає.
І справді, сьогодні виявилось, що заочного рішення суду не було!
Принаймні так мені сказала помічник(чи секретар) судді, і підтвердила канцелярія суду - у них в комп. базі заочного рішення не має.
Тоді навіщо представнику ДП "ЕКОС" було мене вводити в оману?
Записаний

Nimfa

• *
    • Перегляд профілю

Тоді навіщо представнику ДП "ЕКОС" було мене вводити в оману?
Мабуть, щоб Ви не з'явилися на наступне засідання, і тоді буде так, як їм хочеться: заочне рішення на їхню користь  ???
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Розгляд моєї апеляційної скарги на ухвалу Солом"янського рай. суду призначено АСК на 26.06.12 р. на 11 год.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Розгляд моєї апеляційної скарги на ухвалу Солом"янського рай. суду призначено АСК на 26.06.12 р. на 11 год.
Помилка - засідання о 10-00.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Відбулось сьогодні с.з. по моїй апел. скарзі на ухвалу суду.
В задоволенні вимог скарги - відмовлено.
Касаційному оскарженню ця ухв. АСК не підлягає.
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Чому відмовлено?
Було оголошено рішення  "відмовити".
Головуючий сказав, що ухвала буде надана через 5 днів.
Заяву на отримання ухвали я подав.

Представник ДП "ЕКОС" мотивувала те, що позов вийшов за часові межі та суму заборгованості скасованого наказу тим, що "Позичав до сих пір не платить, і тому ми вимушені виходити за межі суми заборгованості та часу, які були в судовому наказі".
Суддів колегії більше за все теж цікавило питання - "Сплачую я за ЖКП, чи ні?", а не питання чому я вважаю ухвалу районного суду такою, що не відповідає умовам ЦПК.
Були такі зауваження суддів до моїх пояснень по скарзі -
"Вас що цікавить сам процес суду?
Ви що, хочете довести, що комунальне підприємство взагалі не може подати до вас позов?", і таке інше.
Cклалось враження, що встановлення судом факту продовження мною не сплати за ЖКП є - "Отягчающим обстоятельством".
Так, що тут вже не до тонкощей ЦПК - "відмовити".
« Останнє редагування: 26 Червня 2012, 19:14:36 від stepan »
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email