'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Борьба не членов ЖСК за свои права (заключение договоров с ЖСК).  (Прочитано 77534 раз)

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю

Автор: varakin_54
Цитувати
ЖЭК тут ни причем. 
Я Вам просто показав, що задекларована у Вашому статуті діяльність є тією самою діяльністю, що й діяльність ЖЕКу. Більше того, з усіх КВЕД, що має ЖЕК, Комплексне обслуговування об'єктів єдиний, що стосується утримання будинку і взагалі жкпослуг.
Статут просто списано  без аналiзу. Тепер ОМС радять всiм писати про витрати на утримання спiльного майна. I  оце порiвняння iз ЖРЕП дiяльнiстю вже буде незастосовним. Сам КВЕД ще нiчого не доводить.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
ЖЭК тут ни причем. 
Я Вам просто показав, що задекларована у Вашому статуті діяльність є тією самою діяльністю, що й діяльність ЖЕКу. Більше того, з усіх КВЕД, що має ЖЕК, Комплексне обслуговування об'єктів єдиний, що стосується утримання будинку і взагалі жкпослуг.
Статут просто списано  без аналiзу. Тепер ОМС радять всiм писати про витрати на утримання спiльного майна. I  оце порiвняння iз ЖРЕП дiяльнiстю вже буде незастосовним. Сам КВЕД ще нiчого не доводить.
Отож бо, що без аналізу. Зміниться "вектор" Мінрегіону і ОМС радитиме по-новому. І знову переписуватимуть без аналізу.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Шановна, TAT1966, Вам інформація для роздумів:
(click to show/hide)
http://reyestr.court.gov.ua/Review/30558660
(click to show/hide)
  http://reyestr.court.gov.ua/Review/31727397
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
що 22 лютого 2012 року постановою державного виконавця ВДВС Святошинського РУЮ у м. Києві        Максиміва М.М. відкрито виконавче провадження № ВП № 31317817 з примусового виконання рішення Святошинського районного суду м. Києва про зобов'язання ЖБК «Ювілейний-3» укласти з ОСОБА_5 типовий договір про надання послуг центрального опалення, холодного та гарячого водопостачання і водовідведення, про надання послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій.
http://reyestr.court.gov.ua/Review/32401781
http://reyestr.court.gov.ua/Review/29246414
(click to show/hide)
  http://reyestr.court.gov.ua/Review/29277980
Записаний

varakin_54

• Гість

Цитувати
ЖЭК тут ни причем. 
Я Вам просто показав, що задекларована у Вашому статуті діяльність є тією самою діяльністю, що й діяльність ЖЕКу. Більше того, з усіх КВЕД, що має ЖЕК, Комплексне обслуговування об'єктів єдиний, що стосується утримання будинку і взагалі жкпослуг. А у Вас ще й     "експлуатація та ремонт жилого будинку та утримання при будинкової території, у порядку, визначеному чинним законодавством України".

Опять вы правы. Но устав типовой, а кооперативы разные есть ,,хрущебы,, , есть 9-ти этажки , а есть 16-ти этажки с подземным гаражом и площадью квартиры как у нас этаж, и хозяева не страдают не выплатой или задержкой зарплаты. Недавно в Донецке осудили председателя за растрату денег кооператива. Первый раз за растрату 1мил.900тыс. , второй 800тыс. Столько нам не собрать со дня сдачи и до... пока дом развалится.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
ЖЭК тут ни причем. 
Отож бо, що без аналізу. Зміниться "вектор" Мінрегіону і ОМС радитиме по-новому. І знову переписуватимуть без аналізу.
Додам до вже сказаного.
Ваші (thunderclap) коментарі та поради відвідувачам форуму базуються на "висновках" Мінрегіону, що викладені ним у листах 26.04.2011 N 7/15-4687  та 30.11.2012 № 7/10-19373 ( або з іншою нумерацією (але однаковими по суті), що направлялися у окремі регіони).
І теж "без аналізу".
Дійсно Мінрегіон "продавив" ОМС в цьому питанні. Останні "здалися", хоч це був тиск "політично-фізичний" ( якщо можна так висловитись), а не переконання на "юридичному обгрунтуванні".
З ОМС все зрозуміло "наказ є НАКАЗ". Не зрозуміло чому інші ( зокрема й ОСББ та ЖБК) так просто здалися.
Листи міністерств не є  НПА, це ж зрозуміло, як божий день.
Міністерство не уповноважене тлумачити закони,  це теж зрозуміло, як божий день. Для цього є КСУ.
Але ж Мінрегіон в листі 26.04.2011 N 7/15-4687 фактично тлумачить норми ГКУ, ЗУ "Про ЖКП" , "Про ОСББ". До того ж ( якщо проаналізувати) тлумачить незграбно, по принципу "здесь читаем... а здесь не читаем, здесь мы рыбу заворачивали".
Стосовно ЗУ "Про ЖКП" - нема питань. Виконавець і Виробник повинні бути суб'єктами господарювання.
З читанням ГКУ вже є проблеми:
По-перше читають у зворотньому порядку, спочатку ст. 55, потім ст. 3 ( бо ж завдання довести що ОСББ не суб'єкт господарювання).
По-друге ч. 2 ст. 3 не побачили зовсім.
Цитувати
2. Господарська діяльність, що здійснюється для досягнення економічних і соціальних результатів та з метою одержання прибутку, є підприємництвом, а суб'єкти підприємництва - підприємцями. Господарська діяльність може здійснюватись і без мети одержання прибутку (некомерційна господарська діяльність).
Проте цмтується ч. 3
Цитувати
Діяльність негосподарюючих суб'єктів, спрямована на створення і підтримання необхідних матеріально-технічних умов їх функціонування,
  Навіщо? Мова ж не про "негосподарюючих", а про "суб'єктів господарювання"? Суб'єкт господарювання що не може "створювати  і підтримувати  необхідні матеріально-технічні умов свого  функціонування? Звісно може! А тому, що плавно підводять до того, щоб читачі листа сприйняли ОСББ як"негосподарюючих суб'єктів" ( замість "неприбуткових").
І "апофеоз" "читання" ЗУ "Про ОСББ": Раз ОСББ
Цитувати
об'єднання створюється з метою "забезпечення і захисту прав його членів та дотримання їхніх обов'язків, належного утримання та використання неподільного і загального майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами".  "основна діяльність об'єднання полягає у здійсненні функцій, що забезпечують реалізацію прав власників приміщень на володіння та користування спільним майном членів об'єднання, належне утримання будинку та прибудинкової території, сприяння членам об'єднання в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обгрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов'язань, пов'язаних з діяльністю об'єднання".
То на думку Мінрегіону це і є
Цитувати
Діяльність негосподарюючих суб'єктів, спрямована на створення і підтримання необхідних матеріально-технічних умов їх функціонування,
( начебто суб'єкт господарювання  не може забезпечують реалізацію прав власників приміщень на володіння та користування спільним майном членів об'єднання, належне утримання будинку та прибудинкової території, сприяння членам об'єднання в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обгрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов'язань, пов'язаних з діяльністю об'єднання" та "забезпечення і захисту прав його членів та дотримання їхніх обов'язків, належного утримання та використання неподільного і загального майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами" Та може ж, панове з Мінрегіону!  ;D  ).
 І висновок Мінрегіону
Цитувати
мета і предмет діяльності ОСББ не передбачають провадження об'єднанням господарської діяльності, а тому ОСББ не є суб'єктом господарювання
  :o  А з якого, такого переляку? Класичний приклад софістики  >:( 
Вибачте, панове з Мінрегіону, як не передбачають?  :o  >:(  ;D  А якже норми ЗУ "Про ОСББ":
Цитувати
Стаття 4. Мета створення об'єднання та його статус
Об'єднання створюється для забезпечення і захисту прав його членів та дотримання їхніх обов'язків, належного утримання та використання неподільного і загального майна, забезпечення своєчасного надходження коштів для сплати всіх платежів, передбачених законодавством та статутними документами.
Об'єднання створюється як організація для здійснення функцій, визначених законом. Порядок надходження і використання коштів об'єднання визначається цим Законом та іншими законами України.
В одному житловому комплексі може бути створене тільки одне об'єднання.
Основна діяльність об'єднання полягає у здійсненні функцій, що забезпечують реалізацію прав власників приміщень на володіння та користування спільним майном членів об'єднання, належне утримання будинку та прибудинкової території, сприяння членам об'єднання в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обгрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов'язань, пов'язаних з діяльністю об'єднання.
Об'єднання може здійснювати господарську діяльність для забезпечення власних потреб безпосередньо або шляхом укладення договорів з фізичними чи юридичними особами.
Об'єднання є юридичною особою, яка створюється відповідно до закону, має печатку із своїм найменуванням та інші необхідні реквізити, а також розрахункові рахунки в установах банку.
Об'єднання є неприбутковою організацією і не має на меті одержання прибутку для його розподілу між членами об'єднання.
Об'єднання відповідає за своїми зобов'язаннями коштами і майном об'єднання, від свого імені набуває майнові і немайнові права та обов'язки, виступає позивачем та відповідачем у суді.
Майно об'єднання утворюється з:
майна, переданого йому членами об'єднання у власність;
одержаних доходів;
іншого майна, набутого на підставах, не заборонених законом.
Це та сама ст. 4, яку цитував Мінрегіон. Вірогілнр саме в тому місці цієї статті, що виділено чкрвоним, пани з Мінрегіону "рыбу заворачивали"?
А що Статут? А ось що:
Цитувати
ЗАТВЕРДЖЕНО
Наказ Держжитлокомунгоспу
України
27.08.2003 N 141
Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
12 грудня 2003 р.
за N 1155/8476
ТИПОВИЙ СТАТУТ
об'єднання співвласників багатоквартирного будинку
1.5. Об'єднання може здійснювати господарську діяльність для забезпечення власних потреб безпосередньо або шляхом укладання договорів з фізичними чи юридичними особами.
1.6. Об'єднання є неприбутковою організацією і не має на меті одержання прибутку для його розподілу між членами об'єднання.
2.2. Завданням та предметом діяльності об'єднання є:
- належне утримання будинку та прибудинкової території;

- забезпечення реалізації прав власників приміщень будинку на володіння та користування спільним майном членів об'єднання;
- забезпечення сприяння членам об'єднання в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обгрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов'язань, пов'язаних з діяльністю об'єднання;
- здійснення господарської діяльності для забезпечення власних потреб.
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю

Шановний Юрій Васильович! Ви все вірно написали з одного боку. І свого часу я дійшов аналогічних висновків. Але треба визнати, що існує на сьогодні певна невизначеність стосовно правового регулювання діяльності ЖБК та ОСББ, що дозволяє різні трактування їх статусу. Спеціальні закони є суперечливими, приймалися в різний час. ЗУ Про ЖКП приймався пізніше. Зараз Мінрегіон підготував проект змін до ЗУ Про ОСББ, та ЗУ Про особливості права власності у ББ. Фактично ними вводиться обов'язкове членство в ОСББ, прямо вказується на діяльність як господарське забезпечення, і всі неузгодженості із ЗУ Про ЖКУ зникають самі собою, всі відносини зводяться виключно до внутрішніх справ ОСББ.
А поки Мінрегіон займається казуїстикою.
Листи не є НПА, але наші суди охоче послуговуються правовими обгрунтуваннями з них і навіть ВССУ http://reyestr.court.gov.ua/Review/28177527 .
Ваше пояснення засноване на тому, що цитуючи ст.4 ЗУ Про ОСББ, вважаєте що ОСББ здійснюють господарську діяльність. Але ж і ви упускаєте, що стаття говорить тільки про можливість здійснення господарської діяльності об'єднанням. Що не рівнозначно тому, що діяльність об'єднання буде господарською діяльністю.
Чи є діяльність ОСББ господарською діяльністю чи господарським забезпеченням так і залишається відкритим питанням. Бо оте може не дає однозначності у висновку. Спецальний закон не наводить умов достатніх і необхідних. Навпаки, можливо говорити відштовхуючись від нього, що ОСББ за замовчуванням здійснює господарське забезпечення, а от господарську діяльність може в певних випадках.
Крім того, цитована вами ст.4. Закону Про ОСББ, яка визначає мету створення і статус об'єднання, не вказує на те, що воно займається наданням (виробництвом, виконанням) ЖКП власникам, а містить розпливчасте формулювання  про
Цитувати
сприяння членам об'єднання в отриманні житлово-комунальних та інших послуг належної якості за обгрунтованими цінами та виконання ними своїх зобов'язань
Зверніть увагу тільки членам об'єднання, а про нечленів ані слова.   

« Останнє редагування: 21 Листопада 2013, 16:16:35 від thunderclap »
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю

Дійсно Мінрегіон "продавив" ОМС в цьому питанні. Останні "здалися", хоч це був тиск "політично-фізичний" ( якщо можна так висловитись), а не переконання на "юридичному обгрунтуванні".
З ОМС все зрозуміло "наказ є НАКАЗ". Не зрозуміло чому інші ( зокрема й ОСББ та ЖБК) так просто здалися.
Листи міністерств не є  НПА, це ж зрозуміло, як божий день.
Міністерство не уповноважене тлумачити закони,  це теж зрозуміло, як божий день. Для цього є КСУ.
Діячі від колгоспів ( зокрема й ОСББ та ЖБК) не здалися, а прямо благали через свої асоціації Мінрегіон розіслати відповідні листи. Вони їм як манна з неба, бо виводять їх з під тягаря обов'язків визначених ЗУ Про ЖКП, Захиста прав споживачів, НПА про формування тарифів та звільняють від затвердження/погодження з ОМС розмірів платежів з квартировласників. Не зрозуміло чому окремі квартировласники мовчать. Свого часу я писав,  закликав до об'єднання всіх небайдужих, організовува листи до Януковича щодо не підписання ним змін до ЗУ Про ОСББ, які були прийняті ВР, але Богу дякувати були заветовані.
А зараз маємо те, що маємо!
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Чи є діяльність ОСББ господарською діяльністю чи господарським забезпеченням так і залишається відкритим питанням. Бо оте може не дає однозначності у висновку. Спецальний закон не наводить умов достатніх і необхідних. Навпаки, можливо говорити відштовхуючись від нього, що ОСББ за замовчуванням здійснює господарське забезпечення, а от господарську діяльність може в певних випадках.
Зверніть увагу. Навіть якщо погодитись на 100% з цим Вашим висновком,  то МОЖЕ  ( хай навіть і з деякими застереженнями, проте можливість не виключена). А Мінрегіон заявив, що НЕ МОЖЕ ВЗАГАЛІ.  Різницю відчуваєте?
"Логіка" Мінрегіону:
Виконавець (Виробник) це суб'єкт господаювання.
ОСББ не є суб'єтом господарювання, тому не є Виконавцем (Виробником) .
Чому не є суб'єтом господарювання? Тому що не займається господарською діяльністю! Не тому, що йому заборонено, а тому, що  не займається!  ;D
Вибачте. Так то його ПРАВО чи займатися, чи не займатися.  Так як і право брати будинок на баланс, чи не брати; наймати управителя, чи управляти самостійно.
« Останнє редагування: 21 Листопада 2013, 18:34:13 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Діячі від колгоспів ( зокрема й ОСББ та ЖБК) не здалися, а прямо благали через свої асоціації Мінрегіон розіслати відповідні листи.
Лист 26.04.2011 N 7/15-4687 , а перша в Києві Асоціація ОСББ з'явилась лише 25.11.2011р., тобто без одного дня через 7 міяців після листа.
Цитувати
НОВИНИ РАЙОНУ
29 листопада 2011
Створена перша в столиці Асоціація ОСББ – «Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Святошинського району міста Києва»

25 листопада за підтримки Святошинської райдержадміністрації зареєстровано першу в столиці Асоціацію «Об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Святошинського району міста Києва». До Асоціації увійшли чотири об’єднання співвласників багатоквартирних будинків Святошинського району міста, а саме:  ОСББ «Добробут», ОСББ «Авіатор-4», ОСББ «Дім-Ранок» та ОСББ «Верховинна-84».
Не думаю, що асоціації  з областей мали б такий вплив на міністерство ( тимпаче на його донецьку команду ( Близнюк, Аліпов і Ко) яка сприймала як належне затвердження ОМС виконавцями послуг ЖБК та ОСББ в усіх містах області).  Підозрюю, що то один з "елементів" іншої "блакитної мрії" тієї "і Ко" - ОСББ та ЖБК повинні замовляти послугу у ЖЕКи.

Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю

Помиляетеся. Ось тут можете прочитати багато цiкавого щодо дiчльностi ОСББ та iх асоцiацiй http://proosbb.info/
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Помиляетеся. Ось тут можете прочитати багато цiкавого щодо дiчльностi ОСББ та iх асоцiацiй http://proosbb.info/

Ви б мене ще на Вінницький сайт ОСББшників відправили http://osbb.vinnytsya.info/  . Я не є прихильником ОСББ ( принаймні у своєму будинку). І саме через "програми" "Кучеренко і Ко", "Хівріч і КО", "Близнюк і Ко". Темника я не знаю, але він ще року не працює. Тому мені не цікаво. Законопроекти я на сайті ВР дивлюся. Скільки їх було про зміни ЗУ Про ЖКП", що толку - "а воз и ныне там".
Помиляюсь у чому?  В оцінці команди мінрегіону що була після Кучеренко з "донецьких" ( я там ще тезку Хівріча забув згадати)? Не думаю.
Щось кардинально змінить Темник? Не знаю... побачимо.
В тім, що в Києві асоціацію створили лише на прикінці 2011р.?  Так то з інтернету: http://www.svyatoshin.kyiv-city.gov.ua/?area_id=85&id=7084
Щодо того, що та "команда" мріяла щоб ЖЕКи послуги надавали? Так вони це майже кожен тиждень у різних ток-шоу розповідають.
« Останнє редагування: 21 Листопада 2013, 21:19:58 від Юрій Васильович »
Записаний

varakin_54

• Гість

Ви б мене ще на Вінницький сайт ОСББшників відправили http://osbb.vinnytsya.info/  . Я не є прихильником ОСББ ( принаймні у своєму будинку). І саме через "програми" "Кучеренко і Ко", "Хівріч і КО", "Близнюк і Ко". Темника я не знаю, але він ще року не працює. Тому мені не цікаво. Законопроекти я на сайті ВР дивлюся. Скільки їх було про зміни ЗУ Про ЖКП", що толку - "а воз и ныне там".
Помиляюсь у чому?  В оцінці команди мінрегіону що була після Кучеренко з "донецьких" ( я там ще тезку Хівріча забув згадати)? Не думаю.
Щось кардинально змінить Темник? Не знаю... побачимо.
В тім, що в Києві асоціацію створили лише на прикінці 2011р.?  Так то з інтернету: http://www.svyatoshin.kyiv-city.gov.ua/?area_id=85&id=7084
Щодо того, що та "команда" мріяла щоб ЖЕКи послуги надавали? Так вони це майже кожен тиждень у різних ток-шоу розповідають.

Спасибо за поддержку, я тут посчитал заплату ЖСК по Винницкому сайту получилось 8200 гр. На 5000 больше чем взносы на содержание. Юрий Васильевич мы же договаривались, о политике ни слова. Не пишем же о Ю. и Ко.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Автор: thunderclap:
Цитувати
Зверніть увагу тільки членам об'єднання, а про нечленів ані слова.
Не хвилюйтесь нечленів не забули:

Цитувати
Стаття 12. Управління неподільним та загальним майном житлового комплексу
Управління неподільним та загальним майном житлового комплексу здійснює управитель ....
Стаття 13. Відносини власників приміщень і управителя
Відносини власників приміщень і управителя регулюються договором між ними, який укладається на основі Типового договору, форму якого затверджує центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування.
( Частина перша статті 13 із змінами, внесеними згідно із Законом N 5459-VI від 16.10.2012 )
У разі передачі частини функцій по управлінню неподільним та загальним майном житлового комплексу юридичній особі між власником приміщення і цією юридичною особою укладається окремий договір. ...
----------
Спори щодо змісту конкретного договору вирішуються за згодою сторін або у судовому порядку.
Укладення договору між власником окремого приміщення у житловому комплексі та управителем є обов'язковим і не залежить від членства в об'єднанні, за винятком випадку, коли власник і управитель є однією особою.
У разі відмови власника приміщення укладати договір або сплачувати обов'язкові платежі на утримання та ремонт неподільного майна та відповідної частки загального майна об'єднання має право звернення до суду для стягнення нарахованих платежів у судовому порядку.
Право на звернення до суду виникає у об'єднання через шістдесят днів з дня припинення платежів або відмови в укладенні договору.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Юрий Васильевич мы же договаривались, о политике ни слова. Не пишем же о Ю. и Ко.
Я не про політику, а про наміри "керівників від ЖКГ".    Ко - то компания. Ви ж не будете заперечувати, що кожен міністр "своїх людей" в міністерстві працевлаштовує?
Стосовно 8 тис. - 5 тис.  За часів ще Близнюка "губернатором", один з його команди на Донецькому радіо агітував за створення ОСББ. На питання "Як вкластися у суму збору по будинку у 5000 грн. ( без можливості заробити на аренді - нема таких приміщень)?" Відповів: "А вы председателя и бухгалтера берите на общественных началах. Пусть вся сумма идёт на обслуживание дома.  Лет на 5, пока подремонтируете". А на питання про капремонт від колишнього власника відповів: "Таких денег нет, но что-нибудь сделаем. Выбирайте или крышу, или подвал, или фасад...."   
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email