'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов від ОСББ про стягнення заборгованості за теплопостачання та квартплати  (Прочитано 92802 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Только форум не пишет за кого-то и не указывает выполнить конкретные действия.
 Гость форума сам определяет способ защиты, необходимость в определенных поступках и свой путь для достижения цели.
Дописувачка киянка. На форумі киян багато. Можливо хтось зможе надати і практичну допомогу...
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Письмове повідомлення я отримала тільки один раз(копія запрошення прилагается). На інші збори , де вірішували про цільові внески, консьержів , то що в мене запрошення (згідно статуту, та ЗУ немає)
Не отримали і не брали участі? Чи неотримали але присутніми були?

Цитувати
І ще питання: підкажіть мені будьласк, яка система підрахунку голосів у нас діє згідно статуту? І можна це дорівнювати до ЗУ Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку
П. 7 статуту : один співласник - один голос. Це може бути правомірним, якщо у будинку є особа у якої у власності більше 50% площі будинку.
Цитувати
Якщо  одна  особа є власником квартир (квартири)   та/або  нежитлових  приміщень,  загальна  площа  яких становить  більш  як  50 відсотків загальної площі всіх квартир та нежитлових приміщень багатоквартирного будинку, кожний співвласник має  один  голос  незалежно  від  кількості  та  площі квартир або нежитлових приміщень, що перебувають у його власності.
У Вас є така особа? Якщо ні, то п. 7 суперечить закону.

Записаний

lev_lvg

• *
    • Перегляд профілю

Письмове повідомлення я отримала тільки один раз(копія запрошення прилагается). На інші збори , де вірішували про цільові внески, консьержів , то що в мене запрошення (згідно статуту, та ЗУ немає)
Не отримали і не брали участі? Чи неотримали але присутніми були?

не отримала і не приймала участь
« Останнє редагування: 05 Лютого 2017, 23:23:17 від lev_lvg »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Можете оскаржувати рішення.
Записаний

lev_lvg

• *
    • Перегляд профілю

сп. еще надо найти к кому более-мение грамотному обратиться:)
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email
Записаний

lev_lvg

• *
    • Перегляд профілю
Записаний

lev_lvg

• *
    • Перегляд профілю

Доброго ранку вельмишановне панство!
Підкажіт мені , будьласка, такі питання.
19 січня 2017р. у нас відбулися загальні збори, що до прийняття кошторису на цей рік, то що.Я маю докази що на 3.02.2017 (15 днів , згідно ЗУ та нашого статуту) потрібної кількості голосів набрано не було. Мені виставляють рахунок за утримання будинку, цельвий внесок та кансьержів - на основі неприйнятого кошторису. я збираюсь подавати до суду за порушення порядку голосування ...
При зверненні до голови  - де перші два листи протоколу (6,02,2017р), я отримала відповідь, що вони ще не готові і ваабще по вопросам ознакомления и получения информации по предидущім зборам и по последнему, я должна обращаться к нему письменно.
Нарушені ли здесь мои права, как пользователя(для подачи на скасування оплати за позив). И я имея троих детей могу ли подать на компенсацию не только судовых, но и моральных затрат, т.к. в ходе этих розбирательств были ущемлены права моих детей (внимание , которое мы, как родители должны были придиляти детям, мы тратили на сбор доказательств правонарушений нашим председателем) и если да, то в каком минимально-максимальном объеме согласно минимальных(или оподаткованих) минумувлв. Спасибо за совет заранее.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Для того, щоб мати докази в суді, дійсно слід звертатися письмово...
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

19 січня 2017р. у нас відбулися загальні збори, що до прийняття кошторису на цей рік, то що.Я маю докази що на 3.02.2017 (15 днів , згідно ЗУ та нашого статуту) потрібної кількості голосів набрано не було. Мені виставляють рахунок за утримання будинку, цельвий внесок та кансьержів - на основі неприйнятого кошторису. я збираюсь подавати до суду за порушення порядку голосування ...
Вашего устава не смотрел. Привожу выдержки из закона "Про ОСББ" несоблюдение которых является основанием для обращения в суд.
Цитувати
Повідомлення  про  проведення зборів направляється не  менше  ніж за 14 днів до дати проведення зборів. Повідомлення направляється в письмовій формі і вручається  кожному співвласнику під розписку або шляхом поштового відправлення   (рекомендованим   листом).   У   повідомленні   про проведення   зборів  зазначається,  з  чиєї  ініціативи скликаються збори, місце і час проведення, проект порядку денного.

Кожний співвласник (його представник) під час голосування має кількість  голосів, пропорційну до частки загальної площі квартири або  нежитлового  приміщення  співвласника  у загальній площі всіх квартир  та нежитлових приміщень, розташованих у багатоквартирному будинку.
Рішення  вважається  прийнятим,  якщо  за нього проголосувало більше половини загальної кількості усіх співвласників.

Якщо  в результаті проведення зборів для прийняття рішення   не   набрано   кількості   голосів   "за"  або  "проти", встановленої  частиною  дев’ятою цієї статті, проводиться письмове опитування  співвласників, які не голосували на зборах.
Письмове   опитування   співвласників   проводиться   протягом  15 календарних   днів  з  дати  проведення    зборів.  Якщо протягом зазначеного  строку  необхідну кількість голосів "за" не набрано, рішення вважається неприйнятим.

Рішення  приймається  шляхом  поіменного голосування. Під час підрахунку  голосів  враховуються  і голоси, подані співвласниками під  час  проведення  зборів, і голоси, подані під час письмового  опитування.  Рішення  оформляється  особистим підписом кожного,  хто  проголосував, із зазначенням результату голосування ("за" чи "проти").
Если Ваш устав содержит аналогичные цитаты (надо сверить, они должны быть). Надо для суда собрать следующее: копию устава, доказательство того, что Вам не было вручено письменного уведомления о предстоящем собрании 19.01.2017.
 Копию протокола от 19.01. со всеми подписями (заверенную ОСББ), где по Вашему утверждению не достаточно голосов (за) для принятия сметы.
 Письменное подтверждение о том, что в течение 15 дней от даты протокола 19.01. не проводился письменный опрос совладельцев, которые не голосовали на собрании.
Если все таки опрос проводился, даже позже 15 дней, возьмите копию результата опроса с подписями жильцов.
Соберете, можно обсуждать составление иска.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Відповідно до закону статут повинен мати :
Цитувати
перелік питань,  для  вирішення  яких  потрібна кваліфікована більшість голосів;
Відповідно до типового статуту:
Цитувати
Рішення про визначення переліку та розмірів внесків і платежів співвласників, порядок управління та користування спільним майном, передачу у користування фізичним та юридичним особам спільного майна, а також про реконструкцію та капітальний ремонт багатоквартирного будинку або зведення господарських споруд вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало не менш як дві третини загальної кількості усіх співвласників, а в разі якщо статутом не передбачено прийняття таких рішень, - більшістю голосів.
Потрібно дивитися як це оговорено у статуті Вашого ОСББ.    Бо кваліфікованою більшістю може бути і 2/3, і 3/4 (законодавчо це не встановлено).

Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Надо для суда собрать следующее:....... доказательство того, что Вам не было вручено письменного уведомления о предстоящем собрании 19.01.2017.
  :o
Я вчора Вам вручив листа... Ви заперечуєте? А які у Вас є докази того, що я Вам не вручав?  ;D
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Я вчора Вам вручив листа... Ви заперечуєте? А які у Вас є докази того, що я Вам не вручав?  ;D
Если Вы вчера вручили письмо - подтвердите. Нет подписи ФИО в ведомости о поквартирном вручении уведомлений о предстоящих сборах или уведомления с почты о получении ФИО письма с приложением описи - выходит ОСББ ничего не вручал. Как доказать? Заявление в ОСББ, пусть предоставят копию документа, подтверждающее письменное уведомление ФИО о проходивших сборах ХХ числа.  ;D ;D ;D
« Останнє редагування: 12 Лютого 2017, 10:02:36 від Gelo »
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email