'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: ЖЕК подал в суд по неправдивым доказательствам  (Прочитано 22540 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

bird

• *
  • City: Київ
    • Перегляд профілю

Якщо вже бути принциповим, то вивчається дисципліна (а не курс) на кафедрі бухгалтерського обліку і аудиту, називатися вона може «Особливості бухгалтерського обліку в галузях народного господарства» або «Бухгалтерський облік в галузях народного господарства».
Але в підручнику або методичці по дисципліні «Бухгалтерський облік в галузях народного господарства» все одно існують параграфи які мають назву :
Особливості бухгалтерського обліку в торгівлі.
Особливості організації бухгалтерського обліку в будівництві.
Особливості бухгалтерського обліку в сільськогосподарських підприємствах.
Особливості бухгалтерського обліку в житлово-комунальному господарстві і т.д.

Витяг із підручника :
(Метою дисципліни "Бухгалтерський облік в галузях народного господарства" є надання знань про основні особливості галузей народного господарства та їх вплив на організацію і методику обліку на підприємствах даних галузей. )
Зверніть увагу - основні особливості галузей народного господарства та їх вплив на організацію і методику обліку, а не просто специфіка господарських операцій і їх відображення в б/о, як Ви написали.

А от «Банківська справа» була окремою дисципліною зі своїми власними особливостями бухгалтерського обліку і аудиту. Це, вже вибачте, зовсім «з другої опери».

Вибачте за флуд.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Житлово-комунальні підприємства сплачують податок на прибуток на загальних підставах згідно із Законом про прибуток. Валові доходи і валові витрати визначаються, як і на інших підприємствах.
Ви мабуть мали на увазі ЗУ "Про оподаткування прибутку підприємств". Принаймн, далі ви цитуєте саме його. 
Проте ЗУ "Про оподаткування прибутку підприємств" втратив чинність три роки тому. З набранням чинності Податковим кодексом України.
Цитувати
Вибачте за флуд.
Покищо Ви не навели норму матеріального права, яка б зобов'язувала жек списувати борги за жкп.
Записаний

bird

• *
    • Перегляд профілю

Так визнаю,  ось знову зміни - тепер з  1 січня 2014 року зупиняється дія пункту 13 підрозділу 4 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу, згідно з яким збільшення доходів житлово-комунальних підприємств від надання житлово-комунальних послуг здійснювалось за датою надходження коштів від споживачів. Відповідно витрати на придбання товарів, робіт, послуг у собівартості реалізованих житлово-комунальних послуг визначалися по мірі їх оплати.
Починаючи з 2014 року дохід та відповідно витрати від надання послуг та виконання робіт житлово-комунальними підприємствами буде визначатися у загальному порядку, за датою складання акта або іншого документа, який підтверджує виконання робіт або надання послуг.
Але це тільки зміни одного ЗУ на другий, і не означає що ЖКГ не мають особливостей бухгалтерсьго обліку про що власне і йшла мова в пості.

Прямих норм матеріального права де було б слово зобов’язати списувати борги не існує погоджуюсь.
З другого боку де існують такі норми що забороняють списати бухгалтеру ЖКГ безнадійну дебіторську заборгованість в розрізі окремих квартиронаймачів ?
Якщо ці одиниці квартиронаймачів мають Рішення суду на підставі якого можна признати цю заборгованість безнадійною за якою минув строк позовної давності. Відповідно дебіторська заборгованість не відповідає одному з критеріїв визнання активу, адже немає ймовірності отримати економічні вигоди. Тому її визнають безнадійної та виключають з активів за рахунок резерву сумнівних боргів і т.д. (я вже писала вище).
Якщо бухгалтеру мало просто Рішення суду про срок позовної давності, то Рішення суду про списання безнадійної дебіторської заборгованості окремого квартиронаймача повинно повністтю задовольнити бухгалтера ЖКГ. Це ж не озачає що він повинен списати всю безнадійну заборгованість ЖКГ. Хто їм винен що вони не вживали відповідних заходів для проведення претензійно-позовної роботи. Контролювати строки виникнення та перебігу заборгованості зобов'язаний працівник бухгалтерії, який веде облік розрахунків, головний бухгалтер або його заступник.
« Останнє редагування: 15 Травня 2014, 09:40:26 від bird »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Прямих норм матеріального права де було б слово зобов’язати списувати борги не існує погоджуюсь.
З другого боку де існують такі норми що забороняють списати бухгалтеру ЖКГ безнадійну дебіторську заборгованість в розрізі окремих квартиронаймачів ?
Ніхто і не заперечує можливість списання. В минулому так і робили. Після рішення суду про застосування позовної давності прострочений борг списували за заявою споживача-боржника. Стягнути борг вже не було можливості, то навіщо було створювати собі проблеми отими бухгалтерськими "заморочками". Потім з'явились субсидії на жкп і обов'язок реструтурувати борги для її отримання, потім ще щось... Ось і виникла спокуса "достати" боржника.
Записаний

bird

• *
    • Перегляд профілю

Так отож що є сенс ії не списувати до того часу поки можна якимсь чином "достати" боржника. Але якщо такого сенсу вже немає (боржник має Рішення суду про списання безнадійної дебіторської заборгованості) та ще й достає заявами ЖЭК щоб вони виконали Рішення суду, то який сенс бухгалтеру її не списувати. Змусити реструтурувати вже не мають право, стягнути через суд також.

Загалом буду діяти, побачим що вийде. Потім продовжим розмову.

В суді, представник позивача юрист КП УЖГ, після нашого спілкування (я його запевнила, що це ще не все, і я буду звертатись з позовом до суду як що бухгалтерія не спише мені заборгованість) він мене запевнив що, як тільки буде Рішення суду вони обов'язко її спишуть. Я розумію що це все балачки в коридорі, і Рішення суду у мене поки що про строки позовної давності, а Рішення про списання немає.
Він взагалі був у шоці від того що я надала заперечення, і заяву, і од нашого спілкування взагалі. Сказав що це дуже одиночний випадок.
Час покаже.
« Останнє редагування: 15 Травня 2014, 12:29:32 від bird »
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю

В суді, представник позивача юрист КП УЖГ, після нашого спілкування (я його запевнила, що це ще не все, і я буду звертатись з позовом до суду як що бухгалтерія не спише мені заборгованість) він мене запевнив що, як тільки буде Рішення суду вони обов'язко її спишуть.
Час покаже.
Юрист КП УЖГ так легко погодився на списання за наявності рішення суду про це тому, що розуміє - ніякого рішення суду, яким ЖРЕО буде зобов'язано списати ваш борг найімовірніше не буде. Поясню чому. Якщо ЖРЕО обгрунтовано нараховувало вам борг і звернулося із позовом про його стягнення, суд за вашою заявою може застосувати строк позовної давності, якщо він дійсно сплив, або задовольнити заяву позивача про його продовження за наявності поважних обставин пропуску. Застосування строку позовної давності судом матиме наслідком відмову в позові, і тільки. Позовною давністю погашається не право на пред'явлення позову, тобто звернення до суду, а право на позов у розумінні одержання судового захисту, якщо суд не визнає причини пропуску позовної давності поважними. Тобто, позивач через пропуск вже не може захистити своє порушене право в судовому порядку, але це не позбавляє його права отримати заборговане в позасудовому порядку. Наприклад, з доброї волі боржника, який усвідомив хибність своєї поведінки, або з інших причин. Так в цивільному законодавстві передбачено, що особа, яка виконала зобов'язання після спливу позовної давності, не має права вимагати повернення виконаного, навіть якщо вона у момент виконання не знала про сплив позовної давності.
Після спливу позовної давності суд тільки відмовляє в позові, але згідно ЦК не може зобов'язати позивача її списати. Було б можливо вимагати анулювання в судовому порядку безпідставно нарахованої заборгованості, але в такому випадку суд має встановити, що заборгованість була нарахована без належних правових підстав.
Записаний

bird

• *
    • Перегляд профілю

Зрозуміло.
Але спроба не катування, в крайньому випадку останеться все без змін.
А що, ще не було випадків щоб ЖЄК списав цю кляту заборгованість комусь ?
Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю

А що, ще не було випадків щоб ЖЄК списав цю кляту заборгованість комусь ?

Та були. Але треба дійти згоди між ЖЕКом і боржником. Заборгованість фізособи перед юрособою є дебіторською заборгованістю такої юрособи. А списання або припинення такої заборгованості без її погашення спричинює виникнення доходу у фізособи. Бо списана заборгованість - це як подарунок, для боржника це дохід і відповідно він підлягає відображенню у звітних формах. А є ще й інші питання http://online.dtkt.ua/Book/4e0b3df6-77dd-44fc-b772-3d423db31e9b/navPoint-9
То навіщо ЖЕКу ускладнювати собі життя... висить собі та заборгованість, ну і нехай висить. Може колись то й боржник її раптом і сплатить
« Останнє редагування: 15 Травня 2014, 22:34:11 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Змусити реструтурувати вже не мають право
Реструктуризація це справа добровільна. Змусити взагалі не можливо. Але можливо створити умови (наприклад не надання субсидії, на щастя ця норма в минулому) за яких боржник погоджується гасити борг добровільно.
У вашому випадку можливо сподіваються, що на Вас подіє різниця в тарифах "до" і "після" 20-го.
Записаний

bird

• *
    • Перегляд профілю

Після мого з ними багаторічного листування і спілкування, я взагалі не розумію на що вони там іще сподіваються, хоча ці кляті ЖЄКи міняються і потрібно з кожним новим керівником починати знову спочатку, от так і зараз вийшло.
Я ім мозок виїм за цю різницю до "20" числа і після. І це на ради грошей, а ради принципу.
Сьогодні відправила першого листа. Буду чєкати на відповідь.
Записаний

bird

• *
    • Перегляд профілю

Наказ Держкомстату України від 15.10.2003 № 346 „Про затвердження форми державного статистичного спостереження №1-заборгованість (ЖКГ)
Цитувати
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ СТАТИСТИКИ УКРАЇНИ

Н А К А З

15.10.2003 N 346
  Про затвердження форми державного статистичного спостереження N 1-заборгованість (ЖКГ)
20.07.2007 Втрата чинності (наказ від 20.07.2007 N 236 /v0236202-07/)

Цю статистичну звітність ЖЄКи всеж здають і здавали тільки редакції змінювались.
Ось свіжа редакція Наказ Державної служби статистики України "Про затвердження форми державного статистичного спостереження № 1-заборгованість (ЖКГ) (місячна) "Про оплату населенням житлово-комунальних послуг та електроенергії" від 17.10.2013 р. № 314

І ось що написано в інструкції до заповнення :
 Порушення порядку подання або використання даних державних |
   | статистичних спостережень тягне за собою відповідальність, |
   |      яка встановлена статтею 186-3 Кодексу України         |
   |     про адміністративні правопорушення ( 80731-10 )

А ЖЄКи подають неправдиві данні такої заборгованості що вони не хочуть списувати.

« Останнє редагування: 28 Травня 2014, 15:36:07 від bird »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Цю статистичну звітність ЖЄКи всеж здають і здавали тільки редакції змінювались.

Так, змінювались. Зараз чинна редакція від 21.07.2008  N 249 зі змінами внесеними згідно з Наказом Державного
комітету статистики N 311  від 03.08.2010   http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/z0743-08 
Цитувати
- у  графі  1,  рядках 01-09,  наводяться суми заборгованості населення на перше число звітного місяця,  за період,  що  передує звітному  (без  сум  заборгованості  бюджетів  за  субсидіями  та пільгами);
- у  графі  2,  рядках  01-08,  наводяться  суми,  нараховані населенню до  сплати  у  звітному  місяці  (без  сум,  призначених субсидій та пільг);
     - у  графі  3,  рядках  01-09,  наводяться   суми,   сплачені населенням  у  звітному місяці (без сум,  перерахованих з бюджетів субсидій та пільг);
     - у графі 4, рядках 01-08, відображаються суми заборгованості на  перше  число  місяця,   наступного   за   звітним   (без   сум заборгованості  бюджетів  за  субсидіями  та пільгами),  при цьому показник графи 4 = графа 1 + графа 2 - графа 3;  у разі  переплати
  Де Ви тут бачите якісь обмеження щодо "за період,  що  передує звітному"? Навпаки, якщо сума заборгованості не буде вказана в повному обсязі, то це буде порушенням подання статистичних даних. Коли заборгованість буде списана, тоді її й не потрібно буде вказувати.
Записаний

bird

• *
    • Перегляд профілю

А що як робить наголос на порушенні прав споживача ?
Наприклад отак :
Цими діями ЖРЄО порушує мої права як споживача згідно ЗУ «Про захист прав споживачів» ст. 21 3) виконавець нав'язує такі умови одержання послуги, які ставлять споживача у нерівне становище порівняно з іншими споживачами . Цим самим ЖРЕО не дає мені змоги користуватись додатковими знижками згідно заходів «для заохочення населення своєчасно та в повному обсязі вносити плату за спожиті житлово-комунальні послуги» а саме знижкою в тарифах «для оплати населенням житлово-комунальних послуг до 20 числа місяця.  Якщо в  «рахунку на сплату за житлово – комунальні послуги та інші послуги» стоїть борг то КП ГІОЦ згідно Роспорядження від 03.02.2011 р. N 140 Виконавчий  орган Київської міської Ради (КМДА) «Про впорядкування нарахування плати за житлово-комунальні послуги в м. Києві» п. 2.6. Застосовує тарифи, встановлені для розрахунків з населенням з оплатою останнім після 20 числа місяця, що настає за розрахунковим, у разі: п 2.6.3. Наявності заборгованості за спожиті житлово-комунальні послуги за попередні періоди.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

На мою думку, краще об'єднати вимоги про списання боргу, про визнання дій по застосуванню тарифу "після 20-го" неправомірним та зобов'язання здійснити перерахунок.
Записаний

bird

• *
    • Перегляд профілю

Я так і планувала, але без перерахунку. Зараз жду відповідь на мою Заяву про прохання списання заборгованості, підложу ії як доказ до позовної.
Вже пішла третя неділя, мовчать.....
На днях писала претензію про відсутність освітлення в під'їзді, так зразу прибігли.
Як не дождусь відповіді в прокуратуру писать, чи зразу в суд ?
Як Ви порадите Юрій Васильович ?
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email