Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
І, звичайно, не через "відсутність договірних відносин", а через відмову в укладенні.
Наврядчи. відмови немає. Просто сторони тривалий час не можуть дійти згоди до умов договору.
Я, собственно, и требую заключить типовой договор, но водоканал не хочет, ...
Полные тексты Типового договора и текст договора от водоканала представлены в иске в виде приложений. В приложениях также содержаться копии моих заявлений с требованием заключить договор на основе Типового ( в полном соответствии) и ответы водоканала о том, что их "договор" "конкретизирован" под соответствующего потребителя.
7. Договір на надання послуг з централізованого опалення, послуг з централізованого постачання холодної води, послуг з централізованого постачання гарячої води, послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), що укладається виконавцем із споживачем - фізичною особою, яка не є суб’єктом господарювання, є договором приєднання.{Статтю 26 доповнено частиною сьомою згідно із Законом № 1198-VII від 10.04.2014}
Чи доцільно подавати апеляцію? У мене великі сумніви.Вам суддя не пропонувала уточнити позовні вимоги?
ЦитуватиІ, звичайно, не через "відсутність договірних відносин", а через відмову в укладенні.Наврядчи. відмови немає. Просто сторони тривалий час не можуть дійти згоди до умов договору.
Звісно, на початку засідання суддя запитувала чи наполягаю я на підтримці вимог позовної заяви,
Якщо я вірно зрозумів Ваші поради, то після вступної частини, доказів і висновків слід вимоги викласти у форміПрошу:1. Визнати, що договір підготовлений «Інфоксводоканалом» не відповідає Типовому договору, затвердженому ПКМУ №630 від 21.07.2005.2. У зв'язку з відмовою «Інфоксводоканалу» укласти договір у відповідності с Типовим договором, що затверджений ПКМУ №630 від 21.07.2005 (Додаток 3), визнати договір між мною, як споживачем послуг з водопостачання і водовідведення і «Інфоксводоканалом», як виконавцем таких послуг, укладеним на умовах передбачених нормативним актом обов'язкової дії.3. Визначити, що відмова виконавця послуг від укладання договору у відповідності з Типовим договором в письмовій формі є порушенням чинного законодавства України.[/i]
Не хватает раздела - Обязать «Інфоксводоканал» заключить Типовой договор.... и т.д.
Ви вірно зазначили. Водоканал не висловлюється у вигляді "я не бажаю". Він не приймає оферту на основі типового договору і підсовує свій "договорчик"
Стаття 646. Відповідь про згоду укласти договір на інших умовах1. Відповідь про згоду укласти договір на інших, ніж було запропоновано, умовах є відмовою від одержаної пропозиції і водночас новою пропозицією особі, яка зробила попередню пропозицію.
В данному випадку відмова від укладення договору на умовах і по формі затверджених НПА обов'язкової дії. Відмова підтверджена письмовим доказом - наданим проектом договору на інших умовах.
ЦитуватиВ данному випадку відмова від укладення договору на умовах і по формі затверджених НПА обов'язкової дії. Відмова підтверджена письмовим доказом - наданим проектом договору на інших умовах.Наврядчи. Не факт, що відповідач визначений виконавцем послуг органом місцевого самоврядування (у 2013 році). Принаймі доказів цього у рішенні суду і в позовній заяві я не побачив
5. Виконавцем послуг з централізованого постачання холодної води та послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для об’єктів усіх форм власності є суб’єкт господарювання, що провадить господарську діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення.{Статтю 19 доповнено новою частиною згідно із Законом № 1198-VII від 10.04.2014}
ЦитуватиЗвісно, на початку засідання суддя запитувала чи наполягаю я на підтримці вимог позовної заяви, Це стандартне запитання, я не про те. Про вимоги:П.3 зайвий. Це і так зрозуміло... До того ж викладено взагалі, а не відносно конкретних послуг і конкретних осіб.П.1 не є обов'язковим. Було б достатньо і п.2. Та, якщо ж його включати, потрібно точно зазначити: що то за договір, його № та дату, повне найменування сторін з усіма їх реквізитами.П.2 Слова "У зв'язку з відмовою «Інфоксводоканалу» укласти договір у відповідності с Типовим договором, що затверджений ПКМУ №630 від 21.07.2005" слід викладати до слів "на підставі" та "прошу".Також слід точно зазначити: що то за договір, повне найменування сторін з усіма їх реквізитами.Краще весь текст договору викласти у цьому пункті.
Цитата: focus від 04 Грудня 2014, 18:33:59ЦитуватиВ данному випадку відмова від укладення договору на умовах і по формі затверджених НПА обов'язкової дії. Відмова підтверджена письмовим доказом - наданим проектом договору на інших умовах.Наврядчи. Не факт, що відповідач визначений виконавцем послуг органом місцевого самоврядування (у 2013 році). Принаймі доказів цього у рішенні суду і в позовній заяві я не побачив Факт не заперечувався ні позивачем ні відповідачем. http://infoxvod.com.ua/information/obschaya_informaciyaПозов подано в жовтні 2014р. Відповідно до нової редакції ЗУ "Про ЖКП" по послузі водопостачання виконавцем є виробник прямо за законом. Цитувати5. Виконавцем послуг з централізованого постачання холодної води та послуг з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для об’єктів усіх форм власності є суб’єкт господарювання, що провадить господарську діяльність з централізованого водопостачання та водовідведення.{Статтю 19 доповнено новою частиною згідно із Законом № 1198-VII від 10.04.2014}
Нема гарантій, що після позитивного рішення суду водоканал не буде триматися версії, що саме його варіант договору і є тим самим актом обов'язкової дії. Ймовірно, що так воно і буде.
Але як тільки я сплачу без договору, плату зарахують як часткове погашення боргу і пролонгують приписані борги, що нараховують сьогодні за своїм "договорчиком".