'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Обов'язок укласти договір на постачання теплової енергії.  (Прочитано 12981 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Mercedesik

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Ситуація така.
ТзОВ, яке здійснює відпуск теплової енергії, направляло на адресу ТзОВ, яке є споживачем Типовий договір, з метою його пролнгування, та укладення на наступний опалювальний сезон. За декілька місяців до початку сезону, споживачем направлялась заява про відмову в подальшому отриманні послуг теплопостачання. Про такий спосіб припинення договору заначено в самому договорі. Проте, Рішенням Господарського суду Рівненської області задоволено позов, чим визнано договір укладеним.
Прошу, порадити, чи варто апелювати? чи є вже наявна практика? інші поради стосовно цього питання.
Дякую.
http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/42558646
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Когда Вы получили решение суда под роспись? Надо уточнить срок подачи апелляции. По дате из реестра, сроки очень поджимают.
Для должного обсуждения выложите исковое заявление. Надо и договор, который ранее действовал. Также Заявление об отказе дальнейшего получения услуг. Возможно есть другое о чем не сказали.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
За декілька місяців до початку сезону, споживачем направлялась заява про відмову в подальшому отриманні послуг теплопостачання.
Так це вже в 2014р., тобто перед другим сезоном? А за сезон 2013-2014р. послугу проплачено?  А згоду  та ТУ на від'єднання приміщень від загальнобудинкової системи ЦО від балансоутримувача будинку Ви отримали?
Цитувати
Про такий спосіб припинення договору заначено в самому договорі.
Але ж Ви його в 2013 не підписували?

Заперечення проти позову слід було аргументувати тим, що належні Вам приміщення є нежитловими приміщеннями житлового багатоквартирного будинку, що не мають окремого вводу для теплопостачання. Приміщення опалюються за рахунок загальнобудинкової ситеми ЦО ( централізоване опалення). Тому договір укладається не на постачання теплової енергії а на ЦО на підставі ПКМУ № 630-2005р. з виконавцем послуги ЦО.
Записаний

Геннадий В

• Гість

Доброго времени суток. Подскажите пожалуйста, могу ли я при необходимости утверждать, что не имел возможности подписать договор с теплосетью,  т.к они не предоставили мне его на подпись. Примет ли в этом случаи суд мою сторону?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Доброго времени суток. Подскажите пожалуйста, могу ли я при необходимости утверждать, что не имел возможности подписать договор с теплосетью,  т.к они не предоставили мне его на подпись. Примет ли в этом случаи суд мою сторону?
Недостатньо інформації...
Записаний

Геннадий В

• Гість

Если теплосеть будет настаивать в суде, что я их должник, я в свою очередь буду утверждать, что не могу быть их должником, т.к между нами нет подписанного договора. Но т.к по закону я обязан подписать договор,  я буду утверждать что не имел возможности это сделать т.к теплосеть мне его не предоставила. Т.е это его вина, а не моя.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Відсутніть договору Вас не захистить...
Записаний

Геннадий В

• Гість

Не могу понять почему не защитит. Как можно мне предъявить какие либо претензии,  если между нами нет документа который определяет какие у каждого из нас обязанности.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Крім того, апеляційний суд дійшов помилкового висновку, що відсутність між сторонами договору про надання житлово-комунальних послуг є підставою для звільнення відповідачки від оплати даних послуг.   

http://reyestr.court.gov.ua/Review/18194987
Записаний

Геннадий В

• Гість

Я поражен. Верховный суд говорит: т.к по закону предприятие( А) имеет право оказывать услуги гражданину (Б), значит предприятие (А) имеет право требовать оплату от гражданина (Б)  вне зависимости от того есть между ними договор или нет. И следовательно гражданка (Б) обязана услуги оплатить. Т.е по этой логике т.к существует закон Украины о том, что граждане украины достигшие совершеннолетия могут вступать в половые отношения, следовательно любой гражданин (А), имеет право требовать от любой гражданки  (Б)  оказания интимных услуг вне зависимости есть между ними договоренность или нет. И следовательно любая гражданка (Б) обязана эти услуги оказать. Так что-ли?
Записаний

Геннадий В

• Гість

Юрий Васильевич благодарю за информацию. Хотя логику я так и не понял.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Я поражен. Верховный суд говорит: т.к по закону предприятие( А) имеет право оказывать услуги гражданину (Б), значит предприятие (А) имеет право требовать оплату от гражданина (Б)
Не тоу, що має право надавати,  а тому,  що вже надало. Теплова енергія споживачем отримана... Якщо навіть незаконно, то повинна бути повернена. А якщо повернути не можливо,  то оплачена.
Цитувати
Стаття 1212. Загальні положення про зобов'язання у зв'язку з набуттям, збереженням майна без достатньої правової підстави

1. Особа, яка набула майно або зберегла його у себе за рахунок іншої особи (потерпілого) без достатньої правової підстави (безпідставно набуте майно), зобов'язана повернути потерпілому це майно. Особа зобов'язана повернути майно і тоді, коли підстава, на якій воно було набуте, згодом відпала.

2. Положення цієї глави застосовуються незалежно від того, чи безпідставне набуття або збереження майна було результатом поведінки набувача майна, потерпілого, інших осіб чи наслідком події.

3. Положення цієї глави застосовуються також до вимог про:

1) повернення виконаного за недійсним правочином;

2) витребування майна власником із чужого незаконного володіння;

3) повернення виконаного однією із сторін у зобов'язанні;

4) відшкодування шкоди особою, яка незаконно набула майно або зберегла його у себе за рахунок іншої особи.

Стаття 1213. Повернення в натурі безпідставно набутого майна

1. Набувач зобов'язаний повернути потерпілому безпідставно набуте майно в натурі.

2. У разі неможливості повернути в натурі потерпілому безпідставно набуте майно відшкодовується його вартість, яка визначається на момент розгляду судом справи про повернення майна.
http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/435-15/page19
Записаний

Геннадий В

• Гість

Доброе утро Юрий Васильевич. В продолжение разговора: т.е теплосети, что не нужно доказывать, какое тепло они предоставили (какого объема и качества). Предоставили и точка. Теплотрассы голые, греют улицы  - ну и что, платить обязан потребитель, голые теплотрассы в подвале обогревают подвал - тоже ну и что, платить обязан потребитель, у потребителя грибок на стенах от влажности - тоже ну и что, открывать окна нельзя чтобы не греть улицу, раз открываете окна - значит мы будем меньше топить. Меньше топят, ниже температура в квартире, ниже температура в квартире, выше влажность, выше влажность больше грибка на стенах, начинаешь проветривать еще больше охлаждаешь квартиру, и дальше цикл повторяется - ниже температура в квартире .... . Что нам (потребителям) остается - сдохнуть в холоде от  грибка? Я видите ли по мнению теплосети получил тепло. По мнению суда - получил, значит заплати или верни. А на основании чего я должен платить или возвращать. Где договор. А не важно. Ты главное верни. Или доказывай что ты не получал того за что у тебя требуют деньги. А как я могу доказать, что я не получил тепло, если нет договора, который определяет за какое тепло я обязан заплатить. Где же призумция невиновности, почему я должен доказывать, что я не получал тепло. Почему я должен доказывать, что мне неправильно насчитали оплату, а им не нужно доказывать, что они насчитали ее правильно. Не клиент всегда прав, а поставщик всегда прав получается.
Записаний

Pravda

• Гість

Цитувати
Не тоу, що має право надавати,  а тому,  що вже надало. Теплова енергія споживачем отримана.

Віртуальні послуги? а чим підтверджують на практиці позивачі факт надання послуг саме відповідачеві?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

а чим підтверджують на практиці позивачі факт надання послуг саме відповідачеві?
Достатньо підтвердити факт подачи телоносія до будинку. Це буде підтверджено відповідними актами, складеними теплопостачальником і управителем/балансоутримувачем будинку.
Или доказывай что ты не получал того за что у тебя требуют деньги. А как я могу доказать, что я не получил тепло, если нет договора, который определяет за какое тепло я обязан заплатить.
Факт ненадання/неналежного надання послуги повинен бути оформлений відповідно до вимог п.п. 33 - 39 "Правил..." (ПКМУ  № 630).  Перерахунок вартості послуги виконується відповідно до ПКМУ № 151.     Якщо споживач з претензіями в установленому порядку вчасно не звертався, то нарікати він може лише собі.
почему я должен доказывать, что я не получал тепло. Почему я должен доказывать, что мне неправильно насчитали оплату, а им не нужно доказывать, что они насчитали ее правильно. Не клиент всегда прав, а поставщик всегда прав получается.
Доказувати повинні всі.
Цитувати
Стаття 60. Обов'язки доказування і подання доказів
1. Кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених статтею 61 цього Кодексу.
Вірогідно Ви не бажаєте доводити обставини на яких базуються Ваші заперечення.
Где же призумция невиновности,
А що, Вас вважають винуватим у вчиненні кримінального злочину? Очевидно Ви не розумієте значення  того терміна.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email