'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Обов'язок укласти договір на постачання теплової енергії.  (Прочитано 12972 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

Геннадий В

• Гість

Факт остается фактом,  законодатель не определил четко, каким образом необходимо производить начисление в случае, если прибор учета находится на поверке больше месяца. Какие санкции может клиент предъявить если поверку прибора затянули.
Я, как клиент, рассуждаю так: - правилами определены два способа оплаты:
 - способ первый - если нет прибора учета. Оплата начисляется по нормам потребления.
 - способ второй - если есть прибор учета. Оплата начисляется в соответствии с показаниями прибора учета.
Т.к в моем случае - есть прибор учета, то начисление очевидно и обязательно производится по показаниям прибора учета. В том случае если прибор не прошел поверку и не подлежит ремонту, - начисление производится по нормам потребления.  В том случае если прибор находится на поверке, - начисления, за это время, производятся по  среднемесячным показаниям за прошлый период. Фраза " .. За это время.." относится не к сроку - месяц, а ко времени - периодическая поверка.
Теплосеть будет доказывать, что время свыше одного месяца не является временем поверки. Т.к УК не заплатила за поверку, прибор находился  у них не по их вине. Но очевидно, что и не по вине клиента (моей).  Т.к по правилам срок поверки не должен превышать  месяц, теплосеть обязана была поставить прибор учета и насчитывать по среднемесячным показаниям или по показаниям прибора. А параллельно предъявлять претензии  балансодержателю за задержку оплаты, а не наказывать клиента, который не виноват в том, что  балансодержатель не оплатил им услуги поверки. Получается, что они не имели права держать прибор у себя больше месяца. Значит виноваты они а не я, т.к нарушили правила по которым  срок поверки прибора не должен превышать месяц. Если месяц считается,  как Вы говорите, с момента распломбирования, значит заканчиватся  он должен в момент запломбирования, т.е взятия на коммерческий учет.
По моему так. Или нет.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Я, как клиент, рассуждаю так:
"Рассуждать" Ви можете як завгодно... Це Ваше право.
Цитувати
законодатель не определил четко
Куди вже чіткіше? "Один місяць"... "За цей час"... Це стосовно місяця.
Цитувати
Значит виноваты они а не я
Винуватий балансоутримувач...  Але Вам ще пощастило - балансоутримувач оплатив...  У Вас витрати на повірку включено до тарифу? До якого?
Цитувати
. Если месяц считается,  как Вы говорите, с момента распломбирования, значит заканчиватся  он должен в момент запломбирования, т.е взятия на коммерческий учет.
  :o   Це у Мюнхаузена було "32 мая"... ;D Та у Джона Прістлі була повість «31 ию́ня» ( по її мотивам був одноіменний радянський фільм)

Записаний

Геннадий В

• Гість

Юрий Васильевич, Вы как-то странно воспринимаете мои комментарии. Я не сомневаюсь в том, что имею право рассуждать. Если я , по Вашему рассуждаю не так, как написано в законе укажите на это. Вместо этого Вы вырываете из контекста фразу и коментируете ее. Пример: " Законодатель не определил четко". Вообще-то полный вариант моей фразы звучит так: "  ...законодатель не определил четко, каким образом необходимо производить начисление в случае, если прибор учета находится на поверке больше месяца. Какие санкции может клиент предъявить если поверку прибора затянули.". Понимаете, - если прибор находился на поверке больше месяца. Или я не прав, и в правилах описано как в этом случае производится начисление.
 Что касается фразы: " За цей час" - то, тут вообще я бы согласился, если бы Вы сказали, что она относится как к тому, так и к другому. Т.к  время поверки ограничено месяцем, т.е одно  связано с другим.
 Теперь, что касается фразы ".. Винуватий балансоутримувач...  Але Вам ще пощастило - балансоутримувач оплатив...  У Вас витрати на повірку включено до тарифу? До якого?".  А собственно на основании каких законов виноват только балансодержатель. Он был обязан заплатить - не спорю, обязан. А он что, ограничен сроком - нет не ограничен. Он оплатил же в конце концов (формально).  Сроком ограничена теплосеть - месяц. Да дело вобщем-то даже не в этом, а в том, что по правилам N 630 если счетчик есть, теплосеть не имеет права насчитывать мне по нормам потребления, кроме случая если счетчик не подлежит ремонту. Повезло мне с УК или нет, входят затраты на поверку в тариф или нет - это проблеммы касаются меня и УК, какое отношение  они имеют к тому, что теплосеть не выполнила требование правил в отношении меня и теплопоставщика? Я не мешаю теплосети разбираться с УК. ЭТО ИХ ПРОБЛЕММЫ.
 И что касается Вашей последней фразы, - я конечно рад, что Вы знакомы  с творчеством Барона Мюнхаузена и Джона Пристли. Только я не могу понять где в моей фразе: " Если месяц считается,  как Вы говорите, с момента распломбирования, значит заканчиватся  он должен в момент запломбирования, т.е взятия на коммерческий учет." Вы увидели, что я утверждаю что в месяце больше 31 дня. Я  мел ввиду, что если прибор распломбировали 18.08.15 , то месяц истекает 18.09.15. А если теплосеть его взяло на коммерческий учет и опломбировало  02.11.15 значит они нарушили требования правил, по которым не имели право держать его у себя больше месяца. А поскольку начисление они произвели в отношении меня опять же с нарушением правил, то пусть объяснят в чем моя вина, ПОНИМАЕТЕ МОЯ, А НЕ УК "Пиморская". Объясните в соответствии с каким законом теплосеть будет доказывать, что  я должен нести ответственность за УК.
 Я конечно понимаю, что Вы играете роль моего оппонента в возможном суде. Но я ожидал, что реальному оппоненту придется оперировать статьями закона и фактами. Или мне тоже можно будет вместо статей закона цитировать в суде Барона Мюнхаузена?
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

если прибор распломбировали 18.08.15 , то месяц истекает 18.09.15.

При условии, что оплата за поверку была произведена своевременно. Порядок принятия на поверку можно узнать по месту поверки счетчика.
Цитувати
А если теплосеть его взяло на коммерческий учет и опломбировало 02.11.15 значит они нарушили требования правил,
Укажите согласно какой норме из упоминаемых правил, нарушены требования.

Цитувати
А поскольку начисление они произвели в отношении меня опять же с нарушением правил, то пусть объяснят в чем моя вина,
Это Ваше мнение, а не утверждение на основании правовых норм. Укажите правило на которое делаете ссылку и объясните им в чем их вина.
Цитувати
Я конечно понимаю, что Вы играете роль моего оппонента в возможном суде. Но я ожидал, что реальному оппоненту придется оперировать статьями закона и фактами.
Ю.В указал ПКМУ № 630. Ваш вопрос регулируется этим постановлением. Выкладывать и оперировать фактами это уже обязаны Вы сами.
От Вас поступают только рассуждения. Определите дальнейшие свои действия и делайте запросы для определения законности в порядке установки счетчика, начисления за ЦО и по каким тарифам и другое.
Записаний

Геннадий В

• Гість

Автору Gelo.  Вы пишете:
"При условии, что оплата за поверку была произведена своевременно. "
Во первых: это , извините, какой пункт Правил N° 630 Вы процитировали ?
Во вторых: какое это вообще имеет ко мне отношение как к потребителю? Пибор принадлежит балансодержателю.
"Порядок принятия на поверку можно узнать по месту поверки счетчика."
А зачем это извините мне. Не я сдаю прибор на поверку.
"Укажите согласно какой норме из упоминаемых правил, нарушены требования. "
Правила N°630 п.15"... Періодична повірка засобів обліку води і теплової енергії
проводиться у строк, що не перевищує одного місяця."
" Это Ваше мнение, а не утверждение на основании правовых норм. Укажите правило на которое делаете ссылку и объясните им в чем их вина."
Правила N°630 п.12 "... У разі встановлення будинкових засобів обліку теплової
енергії споживач оплачує послуги згідно з їх показаннями ..."
  И п.15 .... .
т.е - 1) теплосеть не имеет право начислять мне оплату иначе как по показаниям прибора учета.
         2) Начислять оплату по нормам потребления  теплосеть имеет право только в случае когда прибор не подлежит ремонту.
         3) Прибор находился на поверке более месяца не по моей вине. Ссылки на виновность третьего лица меня не касаются. В правилах N°630 отсутствует норма по которой я несу ответственность за третье лицо.
         4) Период с 18.08.15 ( момент распломбирования для отправки на поверку) по 02.11.15 ( момент опломбирования после поверки ) - считается  временем поверки, просроченным не по вине потребителя. Следовательно оплата должна насчитываться " .. згідно із середньомісячними
показаннями засобів обліку за попередній опалювальний період"(п.15)
         5) Притензии по несвоевременной оплате поверки предъявляйте балансодержателю прибора.

Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Вы вырываете из контекста фразу и коментируете ее. Пример: " Законодатель не определил четко". Вообще-то полный вариант моей фразы звучит так: "  ...законодатель не определил четко, каким образом необходимо производить начисление в случае, если прибор учета находится на поверке больше месяца. Какие санкции может клиент предъявить если поверку прибора затянули."
Ви не зрозуміли... Я не коментував  "шматочок"... Коментар стосувався речення вцілому: "  ...законодатель не определил четко, каким образом необходимо производить начисление в случае, если прибор учета находится на поверке больше месяца." Скорочення пов'язано з браком часу... Вибачте...
Что касается фразы: " За цей час" - то, тут вообще я бы согласился, если бы Вы сказали, что она относится как к тому, так и к другому. Т.к  время поверки ограничено месяцем, т.е одно  связано с другим.
Ви можете не погоджуватися... Це не має значення.  Має значення норма "Правил..." :
Цитувати
Періодична повірка засобів обліку  води  і  теплової  енергії проводиться  у  строк,  що не перевищує одного місяця.  За цей час споживач оплачує відповідні послуги у такому порядку:
Російською:
Цитувати
Периодическая поверка средств учета воды и тепловой энергии проводится в срок, не превышающий одного месяца. За это время потребитель оплачивает соответствующие услуги в таком порядке:
Ваші міркування:
В том случае если прибор находится на поверке, - начисления, за это время, производятся по среднемесячным показаниям за прошлый период. Фраза " .. За это время.." относится не к сроку - месяц, а ко времени - периодическая поверка.
помилкові. Строк-  це час, місяць-  це час. Повірка - це не час! Повірка це процедура,  подія.

Сроком ограничена теплосеть - месяц.
"Теплосеть" у Вашому випадку взагалі ні  до  чого (принаймні до 01.01.2016р., бо з 01.01.2016р. законодавство змінюється) з 2-х причин. 1. Тепломережа не є  власником лічильника. 2. У тариф на ЦО витрати на повірку теплолічильників не входять (див. вкладення). 
Цитувати
Скасовуючи рішення міськрайонного суду та відмовляючи у задоволенні позовних вимог, апеляційний суд, на підставі доказів, поданих сторонами, що належним чином оцінені (ст. 212 ЦПК України), дійшов до правильного висновку про те, що періодична повірка засобів обліку холодної води, які є власністю споживача, здійснюється ним за власний рахунок.
Аналогічна правова позиція викладена у постанові Верховного Суду України від 22 квітня 2015 року № 6-60цс15 у справі за позовом про визнання дій неправомірними, зобов'язання вчинити дії та стягнення моральної шкоди, яка, відповідно до положень статті 360-7 ЦПК України , є обов'язковою для всіх судів України.
http://reyestr.court.gov.ua/Review/45388264 Тепломережа зобов'язана повідомити про закінчення строку і розпломбувати лічильник. Після того як власник лічильника його демонтує, повірить і поверне на місце тепломережа повинна його опломбувати і знову взяти на облік.
Да дело вобщем-то даже не в этом, а в том, что по правилам N 630 если счетчик есть, теплосеть не имеет права насчитывать мне по нормам потребления,
Так в тому то й річ,  що нема. Лічильник, в якого закінчився міжповірочний інтервал вже не може застосовуватись для обліку.     
Цитувати
Стаття 11. Застосування, ввезення, виробництво, ремонт,   продаж і прокат засобів вимірювальної техніки
         1. Засоби вимірювальної техніки можуть застосовуватися,  якщо вони  відповідають  вимогам  щодо  точності,  встановленим для цих засобів, у певних умовах їх експлуатації.
    2. Засоби вимірювальної техніки, на які поширюється державний метрологічний  нагляд,  дозволяється  застосовувати,  випускати  з виробництва,  ремонту та у продаж  і  видавати  напрокат  лише  за умови,   якщо  вони  пройшли  повірку  або  державну  метрологічну атестацію.

http://zakon0.rada.gov.ua/laws/show/113/98-вр  (Повторю, редакція діє до 01.01.2016р.)
Цитувати
48. Під  час експлуатації засіб вимірювальної техніки повинен мати свідоцтво про повірку або відбиток повірочного тавра.

http://zakon3.rada.gov.ua/laws/show/332-2009-п  Строк дії свідоцтва закінчується в день закінчення міжповірочного інтервалу.  Є й інші підзаконні акти з цього питання.

Объясните в соответствии с каким законом теплосеть будет доказывать, что  я должен нести ответственность за УК.
Тепломережа  аргументуватиме, що не є належним відповідачем використовуючи наведені законодавчі акти і висновки як у рішенні ВССУ. Я переписувати все це для Вас не буду, вибачте. 
Я не дарма питав про тарифи. Позиватись Ви можете до того, в кого витрати на повірку є в тарифі.
Только я не могу понять где в моей фразе: " Если месяц считается,  как Вы говорите, с момента распломбирования, значит заканчиватся  он должен в момент запломбирования, т.е взятия на коммерческий учет." Вы увидели, что я утверждаю что в месяце больше 31 дня. Я  мел ввиду, что если прибор распломбировали 18.08.15 , то месяц истекает 18.09.15.
Я думки не  читаю і що Ви мали на увазі не знаю. Але є беззаперечним те, що те,  що Ви начебто мали на увазі, ніяким чином не може бути висновком з того речення: " Если месяц считается,  как Вы говорите, с момента распломбирования, значит заканчиватся  он должен в момент запломбирования, т.е взятия на коммерческий учет." Бо дата опломбування може бути реально і до закінчення місяця ( дуже часто) і вже після спливу місяця (як у Вашому випадку).

« Останнє редагування: 07 Грудня 2015, 22:47:43 від Юрій Васильович »
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Геннадий В, почему не сделать запрос в теплосети и выяснить на каком основании с 18.08.15 (момент распломбирования) поверка производилась по 02.11.15 (момент опломбирования после поверки), если по ПКМУ 630 поверка должна производиться не более месяца.
 До получения ответа давайте приостановим рассуждения кто, что, где и как сказал. Получите и предоставьте хоть один документ для дальнейшего рассуждения.
Записаний

Геннадий В

• Гість

Для Gelo
Я процитировал письмо с теплосети на свой запрос. Посмотрите 04.12.
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Для Gelo
Я процитировал письмо с теплосети на свой запрос. Посмотрите 04.12.
Видел его ранее и вопрос к теплосетям появился именно оттуда
в связи с несвоевременной оплатой работ по госповерке жилищной организацией,
На каком основании несвоевременная оплата является основанием для несвоевременного выполнения поверки и установки счетчика. Был ли уведомлен и когда балансодержатель о возможной задержке поверки. Почему не установили счетчик в месячный срок, что соответствует законодательству. В Постановлении 630 не указано о продлении сроков при несвоевременной оплате. Должны были поверить, установить, а неоплату балансодержателем решать в судебном порядке.
Вот поэтому, правда не расписывая таким образом, и предложил сделать запрос в теплосети и все выяснить.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

В Постановлении 630 не указано о продлении сроков при несвоевременной оплате. Должны были поверить, установить, а неоплату балансодержателем решать в судебном порядке.
Так  Геннадий В це ж і намагається доводити. Але в законодавстві такої норми нема.
Цитувати
ЗАТВЕРДЖЕНО
постановою Кабінету Міністрів України
від 29 серпня 2012 р. № 805
ПОРЯДОК
оплати метрологічних робіт і послуг

5. Оплата метрологічних робіт і послуг здійснюється на підставі договору та рахунка на оплату шляхом перерахування замовником коштів через банки та/або відділення поштового зв'язку та/або внесення готівки в касу підприємства. Підтвердженням оплати є платіжний документ (платіжне доручення, квитанція) з відміткою банку або відділення поштового зв'язку. Підтвердження готівкової оплати, яка здійснювалася через касу підприємства, є квитанція з відміткою про сплату.

http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/805-2012-п
Тепломережа і балансоутримувач є юридичними особами. Їх відносини регулюються Господарським кодексом. Знайдіть в ГКУ норму, яка б зобов'язала тепломережу, як комерційне підприємство, виконати роботи до отримання оплати, окрім випадку, коли тепломережа сама це погодить...

Для Геннадий В
Цитувати
НАЦІОНАЛЬНИЙ СТАНДАРТ УКРАЇНИ
ДСТУ 2708:2006
МЕТРОЛОГИЯ
Видання офіційне
Чинний від 2006–07–01
ПОВІРКА ЗАСОБІВ ВИМІРЮВАЛЬНОЇ ТЕХНІКИ
МЕТРОЛОГІЯ
Організація та порядок проведення
1 СФЕРА ЗАСТОСУВАННЯ
Цей стандарт установлює основні положення щодо організації, порядку проведення та оформлення результатів повірки засобів вимірювальної техніки.
Стандарт є обов’язковим для підприємств (їх об’єднань), установ і організацій, незалежно від форм власності та виду діяльності, що діють на території України,…..
Цей стандарт також поширюється на фізичних осіб, які не є суб’єктами підприємницької
діяльності, — власників засобів вимірювальної техніки, результати вимірювання якими застосовують для виконання розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду.
3.1 міжповірочний інтервал
Установлений максимальний проміжок часу або наробіток між первинною та першою періодичною повіркою, а також між двома послідовними періодичними повірками, протягом якого значення метрологічних характеристик засобів вимірювальної техніки перебувають у нормованих границях.
4.1.1 Повірці підлягають засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, випускаються з серійного виробництва, ремонту та у продаж, видаються напрокат, на які поширюється державний метрологічний нагляд, а саме ті, які застосовують під час:
— торговельно-комерційних операцій і розрахунків між покупцем (споживачем) і продав-цем (постачальником, виробником, виконавцем), у тому числі у сферах побутових і комунальних послуг, телекомунікаційних послуг і послуг поштового зв’язку;
4.1.10 Засоби вимірювальної техніки визнають придатними до застосування, якщо результати повірки підтверджують їх відповідність метрологічним і технічним вимогам до цих засобів вимірювальної техніки, встановленим у нормативних чи експлуатаційних документах.
4.2 Види повірки
4.2.1 Для засобів вимірювальної техніки, які підлягають повірці відповідно до 4.1.1, встановлено такі види повірки: первинна, періодична, позачергова, інспекційна та експертна.
4.2.3 Періодичній повірці підлягають засоби вимірювальної техніки, які перебувають в експлуатації, в тому числі ті, які видають напрокат.
5 ПОРЯДОК ПРОВЕДЕННЯ ПОВІРКИ ЗАСОБІВ ВИМІРЮВАЛЬНОЇ ТЕХНІКИ
5.4 Періодична повірка
5.4.1 Періодичній повірці підлягає кожен засіб вимірювальної техніки відповідно до 4.2.3, за винятком тих, періодичну повірку яких не передбачено методикою повірки.
5.4.2 Засоби вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, в тому числі ті, які видають напрокат, підлягають періодичній повірці через встановлені міжповірочні інтервали.
5.4.4 Періодичну повірку проводять у календарні терміни, встановлені переліком засобів вимірювальної техніки, які перебувають в експлуатації та підлягають повірці, або за письмовим зверненням заявників.
5.4.5 Порядок подання фізичними особами, які не є суб’єктами підприємницької діяльності, — власниками засобів вимірювальної техніки, результати вимірювання якими застосовують для здійснення розрахунків за спожиті для побутових потреб електричну і теплову енергію, газ і воду, на періодичну повірку цих засобів встановлює Кабінет Міністрів України.
5.4.6 Тривалість перебування засобів вимірювальної техніки на повірці, за умови їх подання відповідно до переліку засобів вимірювальної техніки, які перебувають в експлуатації та підлягають повірці, або письмового звернення, не повинна перевищувати 15 робочих днів після оплати за повірку (за винятком засобів вимірювальної техніки, тривалість повірки яких згідно з методикою повірки перевищує цей термін).
5.6 Оформлення результатів первинної, періодичної та позачергової повірки
5.6.1 Результати вимірювання та інші дані, отримані під час проведення повірки, має бути задокументовано відповідно до методики повірки.
5.6.2 Позитивні результати первинної, періодичної та позачергової повірки засобів вимірювальної техніки засвідчують відбитком повірочного тавра на засобі вимірювальної техніки і (або) свідоцтвом про повірку чи записом з відбитком повірочного тавра у відповідному розділі експлуатаційних документів.
Якщо доступ до вимірювального механізму (органів регулювання) засобів вимірювальної техніки пломбують, відбиток повірочного тавра ставлять на пломбу.
5.6.3 Форми свідоцтв про повірку наведено в додатку А.
5.6.5 Якщо відбиток повірочного тавра або пломбу пошкоджено чи свідоцтво про повірку втрачено, то засіб вимірювальної техніки вважають не повіреним.

ДОДАТОК А(обов’язковий)
ФОРМИ СВІДОЦТВ ПРО ПОВІРКУ
А.1 Форма свідоцтва про повірку робочого засобу вимірювальної техніки, що видаєнауковий метрологічний центр або територіальний орган ЦОВМ
СВІДОЦТВО
про повірку робочого засобу вимірювальної техніки

№ __________ Чинне до «__» _____________
http://www.etp.zp.ua/gosty/62-gost-2708-2006
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Тепломережа і балансоутримувач є юридичними особами. Їх відносини регулюються Господарським кодексом. Знайдіть в ГКУ норму, яка б зобов'язала тепломережу, як комерційне підприємство, виконати роботи до отримання оплати, окрім випадку, коли тепломережа сама це погодить...
Почему результат взаимоотношения этих юридических лиц не оказался в суде, а отразился на жильцах.
Относительно нормы ГКУ. Постановление 630 обязывает выполнить поверку и установить в течение месяца. Несвоевременная оплата должна быть отражена договором на поверку счетчика. Взаимоотношения балансодержателя и теплосетей не должны влиять на третье лицо. 
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Почему результат взаимоотношения этих юридических лиц не оказался в суде, а отразился на жильцах.
Тому, що мешканці будинку не хочуть (принаймні покищо) позиватись до Керуючої компанії.
Тому, що в тарифі КК наврядчи є врахованими витрати на повірку ( вірогідність 90%, підтвердити чи спростувати може Генадій). Якщо нема в тарифі, то кошти потрібно збирати мешканцям (а вони або нехочуть або запізнилися) або виділяти з бюджету міста ( можливо це й сталося, але з запізненням, могло і зовсім не статися, тому я й кажу що можливо мешканцям ще й пощастило).
Цитувати
Несвоевременная оплата должна быть отражена договором на поверку счетчика.
Ви самі зрозуміли, що сказали? Договір на повірку укладають так: "Особа 1 зобов'язується сплатити Особі 2 ххххгрн.хх коп.  Особа 2 після отримання коштів виконає демонтаж, транспортування, монтаж". Доречі особі 2 ще ж потрібнно оплачувати послуги Укрметртестстандарту, а ті те ж "у борг" не працюють.
Цитувати
Постановление 630 обязывает выполнить поверку и установить в течение месяца.
Круто... А якщо не пройде повірку, може ще й новий купити?

« Останнє редагування: 08 Грудня 2015, 01:40:39 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Тому, що в тарифі КК наврядчи є врахованими витрати на повірку ( вірогідність 90%, підтвердити чи спростувати може Генадій).

Цитувати
Перечень услуг и размер статей затрат по содержанию домов, сооружений и придомовых территорий, которые подлежат перерасчету в случае не выполнения работ (услуг) или выполнения их не в полном объеме утвержден решением исполкома городского совета от 15.06.2011 №170 «Об утверждении документов, которые регулируют взаимоотношения между исполнителем и потребителем услуг по содержанию домов, сооружений и придомовых территорий» (с изменениями).
Согласно вышеуказанному решению к перечню работ, которые выполняются предприятиями, обслуживающими жилой фонд, согласно утвержденным тарифам на содержание домов и придомовой территории относятся:
1. Уборка лестничных клеток.
2. Уборка придомовой территории, подвалов домов (в том числе, мусорокамер).
3. Обслуживание дымовентиляционных каналов.
4. Техническое обслуживание и текущий ремонт внутридомовых систем: водо-, теплоснабжения, водоотведения, сливной канализации в многоквартирном доме.
5. Техническое обслуживание внутридомовых электросетей до ввода на квартирный счетчик.
6. Ликвидация аварийных ситуаций на инженерных сетях.
7. Текущий ремонт конструктивных элементов конструктивных элементов.
8. Подготовка жилья к эксплуатации в осенне-зимний период.
9. Содержание мастерских транспортных средств и механизмов для обслуживания и текущего ремонта жилья.
10. Освещение мест общего пользования.
11. Дератизация.
12. Дезинсекция.
13 Электроэнергия лифтов.
14. Техническое обслуживание бытовых электроплит.
15. Техническое обслуживание лифтов.
Де тут повірка?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Ще й тому, що мешканці навіть не заперечують проти затвердження ОМС свого містечкового договору на послугу

Цитувати
Додаток №4
до решения
виконкому мюько! ради
20.12.2006 №351
ДОГОВОР
о предоставлении услуг по содержанию дома, сооружения и придомовой территорий
Це в них на сайті "висить".
Навіть черрез декілька років після мого "прецеденту" зі скасуванням такої маячні у своєму місті.
Записаний

Геннадий В

• Гість

Юрий Васильевич и Gelo, не могу не поблагодарить Вас за участие в моей проблемме.  Мне даже не удобно, что Вы практически до 2 часов ночи пытались растолковать мне законы. Серьезно - спасибо!
 Вы наверно уже поняли, чего я собственно добиваюсь ( 5 пунктов от 7 декабря время 21.08).
 Юрий Васильевич,  Вы перечислили ряд законов, дополнений и  стандартов. Но в ответе теплосети, который они мне прислали, они четко указывают, на то что начисление по нормам потребления они осуществляли согласно Правил N°630. Поэтому я и пытаюсь отыскать пункт Правил на который они ссылаются. Я понимаю, что если я их " припру к стенке" они будут искать лазейки в других законах, и скорее всего найдут.
 Но все-же, давайте сначало разберемся с Правилами N°630. Так все-же,  есть пункт Правил который дает право Теплосети насчитывать мне оплату по нормам потребления, учитывая конечно тот факт, что на  дом установлен с мая 2008г  прибор учета,  который 18.08.15 был распломбирован теплосетью для отправки на поверку и в конце концов эту поверку успешно прошел и 02.11.15  был снова взят теплосетью на коммерческий учет?
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email