'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов від ЖБК після скасування судового наказу (договору немає)  (Прочитано 27877 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

focus

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
А хто написав:
Я лише хотів сказати, що спір про заборгованість
Цитувати
Про які послуги мова?
Ну наприклад, утримання будинку, вивіз сміття, опалення, вода, газ.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Ну наприклад, утримання будинку, вивіз сміття, опалення, вода, газ.
Тут вже не "наприклад", а конкретна справа.
По газу дійсно боргу бути не може з дати початку оплати за договором з Київгаз.
По ЦО, ГВП, ХВП, водовідведнню даних нема, покищо... Суддя "підкаже" Позивачу (  якщо вже не підказав, чому і перенесено засіданння) що треба зробити з  розрахунком боргу і що до нього потрібно  додати. Довести факт наданняя і отримання цих послуг не  вважко. А Відповідачу Ви пропонуєте тупо заперечувати і все? Але ж  підстави для заперечення теж потрібно доказувати
Цитувати
Стаття 60. Обов'язки доказування і подання доказів
1. Кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень, крім випадків, встановлених статтею 61 цього Кодексу.
Записаний

Чечако

• Гість

Шановні добродії!!! На роботі "запарка" і вже котру суботу доводиться працювати і, звичайно, усю неділю.  Зараз у мене може статись перерва до доступу на сайт Gro-za.pp.ua. Крім рідкого Ланету кілька днів нічого не буде, а там з доступом до Gro-za останнього разу виникли непереборні перешкоди.
Я розумію, і не маю нічого проти того, щоб сплачувати за реальні послуги, реальні гроші, але виключно у правовому полі. Звичайно, хотілося б мати можливість відмовитись від тих послуг, які занадто дорогі, чи тих які я можу надавати собі сам. Наприклад, майже три роки тому я встановив електричний накопичувальний бойлер, бо ледь тепла вода з гарячого крану і постійні ремонти дратували. З того часу я не користуюсь гарячою водою від Київенерго. На гарячій воді стоїть лічильник, вентиль вводу у квартиру перекритий. І є сплата за травень 2009 з показниками. І є не сплачена різниця між травнем 2009 року і датою встановлення бойлеру. І є відписка Київенерго по гарячій воді і опаленню (на заяву з вимогою укласти договір у 2012 році) типу "виконавці (чи виробники) не визначені". Гаряча вода з електричного накопичувального бойлеру мене майже влаштовує. Електрики усе разом тягне 90-120кВт. Зараз вкладаюсь у 100кВт.
Щодо психологічного стану, то я спробую прийняти те, що зрозумію, а якщо не зрозумію, то спробую зрозуміти потім. Я маю давній досвід з бухгалтерського обліку, а також з ціноутворення та розрахунку вартості послуг, та обліку їх надання (колись потрібна була людина, яка не боїться комп"ютера, може зробити розрахунок вартості послуг і вести облік наданих послуг, і мене запросили). Тож у мене є доволі чітка уява, як зробити вартість обслуговування мінімальною. А от з захистом своїх прав досвіду немає. Мене намагались не помічати, ігнорувати, вішати локшину на вуха, а от укласти договір - не намагались (Крім КиївГазу). Досвіда опиратись у суді - немає. Спробую якось розібратись.
Якось виникла (пан Gelo нагадав і я зустрічав в Інтернеті) і оформлюється ідея подання ЗУСТРІЧНОГО ПОЗОВУ. Це дозволить якоюсь мірою виправити те, що я напортачив з запереченням, заявами, клопотанням. Знову заявити про неналежного відповідача, вимагати всіх необхідних документів і навіть того висновку аудиту, який ЖБК замовив за власний рахунок, я також здав 50грн., чув якісь витяги, але надати завірену копію мені відмовились і ніякого звіту про використанні кошти не було. Тобто є якийсь аналіз діяльності ЖБК до 2012року(сподіваюсь фаховий), який бачили одиниці і там напевно багато порушень. Можна також вимагати відшкодування моральних та матеріальних збитків, за ті ігнорування та порушення і за роботу поза межами правового поля, а також за витрачені час та нерви. Але, мене не влаштовує, що шкоду за порушення керівництва ЖБК, можуть сплачувати мої сусіди, хоча, можливо, керівництво може зробити з цього непоганий бізнес: створювати порушення для своїх "агентів" і програвати цим "агентам" у суді будь-які кошти. Тож на якомусь етапі необхідно зупинитись.
На засіданні представник Позивача згадував і газ, і тепло, і воду, але це не послуги ЖБК. ЖБК можливо може (ніяких документів не надано) обслуговувати інженерні мережі, а от бути виробником... І як вимогу закону прямої дії про ЖКП обходять - не уявляю, але саме це зараз і відбувається.
Щиро дякую за підтримку.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
На засіданні представник Позивача згадував і газ, і тепло, і воду, але це не послуги ЖБК.
Що тоді "послуги ЖБК" на 1104 грн. за місяць?  І навіщо тоді Ви згадуєте в  суді про відмову укладення договорів Київенерго, водоканалу, про договір з Київгазом, коли це ні як не стосується позову? Ви думаєте, що чим білььше Ви "накидаєте", то краще?
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю

Цитувати
Довести факт наданняя і отримання цих послуг не  вважко.
Цей факт у позові недоведний, і не зазначено якими доказами будеться доводитися.
Я вже не кажу про кількісні і якісні показники, правильність і обгрунтованість нарахування оплати, періодичність надання послуг, розрахунки вартості робіт і тд
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Довести факт наданняя і отримання цих послуг не  вважко.
Цей факт у позові недоведний, і не зазначено якими доказами будеться доводитися.
Я вже не кажу про кількісні і якісні показники, правильність і обгрунтованість нарахування оплати, періодичність надання послуг, розрахунки вартості робіт і тд
Ці послуги в цей позов вірогідно і не входять. Ви не читаєте дописи автора теми! Ви весь час подаєте голос невпопад! Вам вже декілька раз дописувачі зауважували не лізьте в чужі  теми з порадами з довідника СТЕЛЯ.  І я  вже це теж зауважував.
Фактичне надання послуг ЦО ,  ГВП, ХВП доводяться елементарно. Або показниками лічильників,  або застосуванням норм споживання за відсутності лічильників і відсутності актів -претензій,  оформлених  належним чином.
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Цитувати
Щодо психологічного стану,
Пора продолжить подготовку к следующему заседанию.

Нет информации об ознакомлении и снятии фотокопий с материалов дела в суде. Фотографируйте максимум листов, проще будет разбираться. Проверьте наличие и содержание решений суда по вашим ходатайствам и заявлениям.
Определите (хотя бы на форуме) перечень документов и порядок оформления дела и сверяйте с делом.
Выкладывайте на рецензию подготовленные ходатайства, заявления, встречный иск.
Время.

Записаний

Чечако

• Гість

Шановні добродії! Сфотографував додаткові матеріали Позивача.
Більш розгорнута довідка про нарахування та сплату (Додаю).
Протокол загальних зборів за грудень 2014року (Додаю).
Договір Водоканалу з ЖБК - 2001 року.
Договір КиївЕнерго з ЖБК на постачання теплової енергії та гарячої води - травень 2004р.
Договір  з ГІОЦ на надання та інформаційно-технологічне супроводження програмного забезпечення по задачі "Розрахунок платні за ЖКП на ПК Виконавця"- жовтень 2011р.
Договір з ГІОЦ на обробку,розщеплення та перерахуванню платежів населення - жовтень 2011р.
Договір з ГІОЦ липень 2015року (Додаю)
Рішення Господарського суду щодо позову КиївЕнерго проти ЖБК майже на мільйон грн.(Задовольнити повністю)-жовтень 2015року
Виконавче провадження на стягнення з ЖБК приблизно 70тисяч грн. на користь Водоканалу.(травень 2015року)
Ніяк не міг "зклеїти" фото. І якість погана. І на роботі запарка і відправляють у відрядження. Одна надія, що усе одразу запрацює і можна буде швидко повернутись до Києва.
Напевно показники питної води та гарячого водопостачання завищенні. У мене лічильники, але я не платив за комплексним рахунком з червня 2009року, пропонував укласти договір і нагадував про відсутність договору.
Крім того з червня 2013року я встановив електричний накопичувальний бойлер і зовсім перестав споживати гарячу воду. Але ні до кого не звертався, бо не знав до кого звертатись - усі футболяють, або намагаються ігнорувати. Збільшилось споживання електроенергії (десь на 50кВт на місяць). Поки що усе. Досі не зорієнтувався. Може у відрядженні щось прийде...

Записаний

Чечако

• Гість

Додаю те, що не пішло з попереднім повідомленням.
Записаний

Чечако

• Гість

Додаю, залишки бісового договору.
Додатки які згадуються на останній сторінці договору відсутні (Позивач не надав ні переліку послуг, ні складових послуг, ні розрахунку тарифів на ці складові та послуги)
Записаний

Чечако

• Гість

Пропустив один файл - проблема з зклеюванням окремих частин сторінки. Додаю.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Більш розгорнута довідка про нарахування та сплату (Додаю).
Щось раніше поданий розрахунок не дуже кореспондується з цим розгорнутим.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Я вже зауважував
Не витрачайте час і сили  на  доведення  тези "в  ЖБК все не  так". Суду це не цікаво. Є конкретні позовні вимоги. Вам потрібно використовувати ті обставини і докази, які впливають на розмір т.з.  "боргу".
А вкотре витрачаєте час на розповіді про "все пропало". Але не робите елементарних досліджень і висновків по суті позову.
На засіданні представник Позивача згадував і газ, і тепло, і воду, але це не послуги ЖБК. ЖБК можливо може (ніяких документів не надано) обслуговувати інженерні мережі, а от бути виробником..
У Вас платіж за утримання будинку 50,67 кв. м х 3,22 грн. = 163,16    Плюс капремонт 10 грн.  А в першому розрахунку суми місячних платежів вдвічі, втричі більші. Ви розумієте,  що ЖБК нарахував борг і по іншим послугам?

Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

майже три роки тому я встановив електричний накопичувальний бойлер, бо ледь тепла вода з гарячого крану і постійні ремонти дратували. З того часу я не користуюсь гарячою водою від Київенерго. На гарячій воді стоїть лічильник, вентиль вводу у квартиру перекритий.
Крім того з червня 2013року я встановив електричний накопичувальний бойлер і зовсім перестав споживати гарячу воду.
В розрахунку є нарахування за ГВП по травень 2014р. включно...
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

В протоколе №14 указано кол-во присутствующих 84 чел. Общее кол-во членов кооператива в протоколе не указано. Запросите через суд в ЖСК общее количество членов кооператива , мотивируя тем, что возможно решение нелегитимное?
Цитувати
На засіданні представник Позивача згадував і газ, і тепло, і воду, але це не послуги ЖБК. ЖБК можливо може (ніяких документів не надано) обслуговувати інженерні мережі, а от бути виробником..
У Вас платіж за утримання будинку 50,67 кв. м х 3,22 грн. = 163,16    Плюс капремонт 10 грн.  А в першому розрахунку суми місячних платежів вдвічі, втричі більші. Ви розумієте,  що ЖБК нарахував борг і по іншим послугам?
По этому "недоразумению" также делайте запрос. Надо в ходатайстве  указать документы на которые вы делаете ссылку и указать номер стр. в деле где расположены эти документы (надеюсь нумерацию страниц в деле Вы себе записали).
Цитувати
Плюс капремонт 10 грн. 
Затребуйте решение общего собрания по утверждение взносов на капремонт и расчет, подтверждающий ежемесячный взнос на капремонт в размере 10грн.
В уставе или в решении общего собрания должен быть прописан период сборов взносов по капремонту. Утвержденная сумма на капремонт имеет определенную сумму и сроки ее сборов. Всякое может быть, вдруг этого нет. Возможно эти взносы на капремонт незаконные.

По тарифам Водоканала и Киевэнерго. В иске не указано по каким тарифам сделаны начисления по этим услугам. Затребуйте тарифы. Будете проверять их действительность и правомерность применения в ЖСК.
На форуме есть много материала по вопросу.
Потяните для себя время.

Выкладывайте ходатайства по истребованию доказательств перед их подачей в суд.
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email