'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Позов КП УЖГ Соломянського району м.Києва до stepan та зустрічний позов  (Прочитано 12938 раз)

0 Користувачів і 2 Гостей дивляться цю тему.

виктор андреевич

• Активний Дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email

Уважаемый,stepan, вы столкнулись с обычными "викрутасами" судьи творящими произвол,заявите протест на действия судьи по ст.160 ГПКс занесением в журнал с\з и устно заявите ходатайство о рассмотрении заявления об обеспечении доказательств, либо подавайте отвод судье и жалобу председателю суда . Придется конфликтовать ,видимо судья предвзято имеет уже мнение о взыскании с вас долга,
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю

Пане Степане, упередженість суддів на користь наших КП - це типове явище. І доведеться вчитись з цим боротися. Вам в допомогу статті 1,2,3,5,8,10,14,20,160 ЦПК. Одночасно слід про статтю 162 ЦПК пам`ятати.
Цитувати
3. Учасники цивільного процесу, а також інші особи, присутні в залі судового засідання, зобов'язані беззаперечно виконувати розпорядження головуючого, додержуватися в судовому засіданні встановленого порядку та утримуватися від будь-яких дій, що свідчать про явну зневагу до суду або встановлених в суді правил. За неповагу до суду винні особи притягуються до відповідальності, встановленої законом. Питання про притягнення особи до відповідальності за прояв неповаги до суду вирішується судом негайно після вчинення порушення, для чого у судовому засіданні із розгляду цивільної справи оголошується перерва.

Мої враження від поведінки "суддів нашого суду, найсправедливішого суду в світі" викладені в нарисі на сайті-попереднику "Нарис про те, як суддя Солом'янського райсуду м. Києва О.Б. Калініченко змагалася з відповідачкою" http://io.ua/s79782
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

важко для нефахівця зрозуміти що треба вивчати, і як себе вести.

Вести себе завжди потрібно однаково впевнено і завжди наполягати на своїх клопотаннях. Залізні правила подачі заяв/клопотаннь: виключно в письмовому вигляді (поштою, через канцелярію до судового розгляду) з подальшим повторенням усно. Кожні заяви/клопотання мають бути обгрунтованими -на підтвердження яких саме вимог чи заперечень вони заявляються. У суді не потрібно сприймати сценарій поведінки, який Вам спробують нав'язати суддя чи інша сторона. Дійте виключно в межах своїх прав, встановлених ст. ст. 27, 31 ЦПК і все буде гаразд.
Записаний

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Касаційну скаргу я вже подав 03.01.2011р., по пошті, - це був останній день подання скарги.
Доповнювати, або змінювати скаргу - не можна, поки суд не прийняв її до розгляду?

Див. ст. 218 ЦПК.
А чому  не ст.330 ЦПК?

Цитувати
Стаття 330. Доповнення, зміна касаційної скарги
                 або відкликання її та відмова від неї

1. Особа, яка подала касаційну скаргу, має право доповнити чи
змінити її протягом строку на касаційне оскарження.
Якщо мою скаргу приймуть до розгляду, то напевно буде рішення про усунення недоліків скарги, оскільки я заплатив ІТЗ на р/рах. ВССУ, який тепер змінився на інший.
То у мене питання:

Чи можу я доповнити свою скаргу у строк, наданий судом для виправлення недоліків скарги пунктом, про порушення судом першої інстанції принципу змагальності сторін, що виразилось у "підказці судом" позивачеві, про можливість збільшення ним суми позовних вимог до мене, та про те, що довідка про збільшення моєї заборгованості була надана позивачем у якості доказу не на попередньому засіданні суду, а пізніше, після "підказки" судді у с.з.?
I ще:
06.01.2011р я дізнався в апеляційному суді, що моя справа вже відправлена до суду першої інстанції(строк подання касаційної скарги сплив 03.01.2011р.)
Якщо рішення про відкриття справи в ВССУ ще не буде, а вже почнеться "виконавче провадження" - то як треба діяти в такому разі?

« Останнє редагування: 10 Січня 2011, 09:56:44 від stepan »
Записаний

ВАВАНчик

• Гість
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

А чому  не ст.330 ЦПК?

Ст. 330 ЦПК (вибачаюсь, оскільки послався на ст. 218 КАС).

Цитувати
Чи можу я доповнити свою скаргу у строк, наданий судом для виправлення недоліків скарги пунктом, про порушення судом першої інстанції принципу змагальності сторін, що виразилось у "підказці судом" позивачеві, про можливість збільшення ним суми позовних вимог до мене, та про те, що довідка про збільшення моєї заборгованості була надана позивачем у якості доказу не на попередньому засіданні суду, а пізніше, після "підказки" судді у с.з.?

Ні, оскільки на відмінність від КАС у ЦПК такої можливості немає. Усі зміни -тільки протягом строку на оскарження (20 днів після судового рішення апеляц. інстанції, не враховуючи строку на поновлення). Є тільки процесуальна можливість для позивача після відкриття касаційного провадження просити залишити без розгляду частину позовних вимог (ст. 340 ЦПК). Але можна подати пояснення.

Цитувати
I ще:
06.01.2011р я дізнався в апеляційному суді, що моя справа вже відправлена до суду першої інстанції(строк подання касаційної скарги сплив 03.01.2011р.)
Якщо рішення про відкриття справи в ВССУ ще не буде, а вже почнеться "виконавче провадження" - то як треба діяти в такому разі?

ВССУ може зупинити виконання рішення, якщо про це подавалося клопотання. А щодо виконавчого провадження див. відповідний Закон:
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=606-14
(вивчати свої права боржника і подавати скарги щодо незаконних дій державного виконавця, якщо вони мають місце на користь стягувача).
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

ВССУ може зупинити виконання рішення, якщо про це подавалося клопотання. А щодо виконавчого провадження див. відповідний Закон:
http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=606-14
(вивчати свої права боржника і подавати скарги щодо незаконних дій державного виконавця, якщо вони мають місце на користь стягувача).

Клопотання про зупинення виконання рішення суду я подав разом з касаційною скаргою.
Але чи приймуть взагалі скаргу до розгляду, невідомо.
З приводу стягнення виконавчого збору 10% - мені не зовсім зрозуміло:
Цитувати
Стаття 46. Виконавчий збір
 http://zakon.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?page=3&nreg=606-14

У разі   невиконання  рішення  у  строк,  установлений  для
добровільного  його  виконання,  з  боржника постановою державного
виконавця,  яка  затверджується  начальником  відповідного  органу
державної    виконавчої    служби,    якому    він   безпосередньо
підпорядкований, стягується виконавчий збір у розмірі 10 відсотків
від  фактично  стягненої  суми  або  вартості  майна боржника.
............................................................
Постанова  про  стягнення  виконавчого  збору  виноситься при
першому  надходженні
виконавчого  документа державному виконавцю.

Таке враження, що якщо я добровільно виконаю рішення суду про стягнення заборгованості  - то постанова про стягнення виконавчого збору все одно вже буде винесена державним виконавцем і його треба буде сплатити?

Цитувати
Л И С Т
07.09.2006  N 25-2/256/7
Щодо строку винесення постанови про стягнення виконавчого збору
http://uazakon.com/document/fpart12/idx12436.htm

Враховуючи викладене,   аналіз   згаданих   положень   Закону
( 606-14   )   та   Інструкції   про   проведення  виконавчих  дій
( z0865-99 ) дозволяє зробити висновок,  що державний  виконавець
виносить   постанову
   про   стягнення   виконавчого  збору після
пересвідчення в отриманні боржником копії
постанови про  відкриття
виконавчого  провадження  та  здійснення  ним дій,  спрямованих на
добровільне виконання рішення та закінчення  добровільного  строку
виконання  рішення,  але до початку здійснення примусового заходу,
зокрема звернення стягнення на кошти боржника.

Тобто, у мене, після отримання повідомлення від виконавчої служби, є лише 7діб, щоб не була прийнята постанова про стягнення виконавчого збору?
Хто небуть з учасників форуму практично стикався з діями державного виконавця?
« Останнє редагування: 10 Січня 2011, 18:53:24 від stepan »
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Цитувати
Таке враження, що якщо я добровільно виконаю рішення суду про стягнення заборгованості  - то постанова про стягнення виконавчого збору все одно вже буде винесена державним виконавцем і його треба буде сплатити?
НЕТ
Читай внимательнее:
Цитувати
У разі   невиконання   рішення  у  строк,  установлений  для
добровільного  його  виконання,
  з  боржника постановою державного
виконавця,  яка  затверджується  начальником  відповідного  органу
державної    виконавчої    служби,    якому    він   безпосередньо
підпорядкований, стягується виконавчий збір у розмірі 10 відсотків
від  фактично  стягненої  суми  або  вартості  майна боржника.
Цитувати
Тобто, у мене, після отримання повідомлення від виконавчої служби, є лише 7діб, щоб не була прийнята постанова про стягнення виконавчого збору?
ДА.
Если в течении 7 дней ДОБРОВОЛЬНО оплатишь - то сбор не берется...
НО: ты можешь смело обжаловать постановлении об открытии исполнительного производства. (на все время обжалования прервется срок на добровольное исполнение)
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

НО: ты можешь смело обжаловать постановлении об открытии исполнительного производства. (на все время обжалования прервется срок на добровольное исполнение)
На каком основании обжаловать?
На основании того, что я подал касационную жалобу и ВССЦКУ еще не принял жалобу к рассмотрению?
Или есть другие основания для обжалования?
Обжаловать нужно в суде первой инстанции?
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Якщо позивач КП Дирекція Солом`янської райради, КП Чоколівське (чи БАтиївське чи інші)...
На підставі того, що провадження відкрито за заявою неповноважної особи. Райради ліківдовані. КП, створені цими райрадами, висять в повітрі. Вони ще правоздатні. А от статути їх - недійсні. І повноваження керівників ліквідатором не підтверджені.
Тому директори - неповноважні. І юрисконсульти, які до ВДВС принесли виконавчі листи - неповноважні.

Пошукайте по сайту - була окрема тема про запити до КМДА щодо повноважень керівників КП вирішувати в судовому порядку спори з споживачами.
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

На основании того, что я подал касационную жалобу и ВССЦКУ еще не принял жалобу к рассмотрению?
Да на любом. (цвет глаз исполнителя, опечатка в исполнительном листе, и т.д.)
Во первых: дождись пока в исполнительную службу обратятся, а там будет видно :)
Во 2х: обжалование (в данном случае) будет именно чтобы тянуть время, поэтому сначала пишется жалоба на имя начальтника отдела.
Потом постановление обжалуется в суде по месту нахождения исполнительной службы.
(вообщем просто затягивается время, стандартная сит-я). Госпошлина 3,40 грн.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Да на любом. (цвет глаз исполнителя, опечатка в исполнительном листе, и т.д.)
Во первых: дождись пока в исполнительную службу обратятся, а там будет видно :)
Во 2х: обжалование (в данном случае) будет именно чтобы тянуть время, поэтому сначала пишется жалоба на имя начальтника отдела.
Потом постановление обжалуется в суде по месту нахождения исполнительной службы.
(вообщем просто затягивается время, стандартная сит-я). Госпошлина 3,40 грн.
Спасибо, буду пытаться тянуть время.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Якщо позивач КП Дирекція Солом`янської райради, КП Чоколівське (чи БАтиївське чи інші)...
На підставі того, що провадження відкрито за заявою неповноважної особи. Райради ліківдовані. КП, створені цими райрадами, висять в повітрі. Вони ще правоздатні. А от статути їх - недійсні. І повноваження керівників ліквідатором не підтверджені.
Тому директори - неповноважні. І юрисконсульти, які до ВДВС принесли виконавчі листи - неповноважні.

Пошукайте по сайту - була окрема тема про запити до КМДА щодо повноважень керівників КП вирішувати в судовому порядку спори з споживачами.
Дякую!
Ви здається писали на форумі, що почали сплачувати заборгованість(по 300грн. в місяць), коли програли всі інстанції судів(можливо я помиляюсь, і це були не Ви).
То я хотів запитати - хто прияняв це рішення про виплату заборгованості у розстрочку, суд?
Якщо це ухвалив суд - то чи завжди суд на прохахання боржника може ухвалити таке рішення, а не скажімо вимагає погасити всю суму заборгованості одразу?
І що потрібно робити, щоб добитись рішення про розстрочку виплати заборгованості, коли вже почато виконавче провадження?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Якщо добровільно сплатиш -збір не стягується. Якщо добровільно не сплатиш, то при стягуванні 4947 грн. ДВС відразу залишає собі 494,7 грн. (повністю або частинами, поки не буде цієї суми) і тільки після цього стягує власне борг 4947 грн.

Цитувати
Хто небуть з учасників форуму практично стикався з діями державного виконавця?

Я стикався тільки як стягувач. Матеріалів виконавчих проваджень у мене значно більше, ніж власне матеріалів судових справ, за наслідками рішень по яким вони були відкриті.  :-\
Записаний

Тетяна Academia

• Правонаступник
    • Перегляд профілю

Дякую!
Ви здається писали на форумі, що почали сплачувати заборгованість(по 300грн. в місяць), коли програли всі інстанції судів(можливо я помиляюсь, і це були не Ви).
То я хотів запитати - хто прияняв це рішення про виплату заборгованості у розстрочку, суд?
Якщо це ухвалив суд - то чи завжди суд на прохахання боржника може ухвалити таке рішення, а не скажімо вимагає погасити всю суму заборгованості одразу?
І що потрібно робити, щоб добитись рішення про розстрочку виплати заборгованості, коли вже почато виконавче провадження?
1. Я не почала сплачувати ані копійки. Немає послуг. Борг я не визнаю. Хоч неправосудне рішення лже-судді Калініченко набрало законної сили з 25.03.2010 року.
2. Я програла НЕ ВСІ судові інстанції. В роботі зверенння до Конституційного суду. Ще не подвавалась заява до Стразбургу. На черзі касаційне оскарження ухвал по заяві про перегляд рішення за н/о №1. На 19.01.2011 - ап. суд по оскарженню ухвали про перегляд рішення за н/о №2.
3. У мене в провадженні 3 позови до наших КП. За 2010-2011 роки дві постанови прокуратури про притягнення КП Чоколівське до дисциплінарної відповідальності. Два штрафа на КП Чоколівське від СЕС за антисанітарний стан будинку. На черзі - позови про скасування нарахувань за ненадані послуги.
4. Найцікавіше. Представник КП Дирекція виконавчий лист отримав на початку листопада 2010 року. До цього часу виконавче провадження не відкрито. Станом на 10.12.2010 - до ВДВС ніхто не звертався.

Розстрочка - це прохання боржника в процесі виконавчого провадження. А воно у Вас відкрито?

Я стикалась з ВДВС, коли отримала в них довідку для проходження ТО автомобіля. Все як в усіх конторах - знаєш свої права та вимагаєш їх дотримання. Перелік НПА при спілкуванні з ВДВС я десь на сайті опублікувала.
« Останнє редагування: 11 Січня 2011, 09:48:31 від Тетяна Academia »
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email