'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Форма власності багатоквартирного будинку  (Прочитано 19036 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Я вважаю, що фактично, всі власники свідоцтв на право власності на квартири в конкретному будинку - є співвласниками багатоповерхового будинку.
Ви загубили власників нежитлових приміщень... Ви загубили власників квартир та нежитлових приміщень, які не мають свідоцтв на право власності, а їх статус визначений  договорами купівлі-продажу,
договорами дарування, свідоцтвами про право на спадщину...
Всі ці, договори купівлі продажу, договори дарування, свідоцтва на спадщину, потрібно реєструвати в реестрі прав нерухомого майна, бо право власності на нерухомість настає з моменту реестрації в реєстрі...
Тому у вигляді "свідоцтва на право власності" я мав на увазі будь який документ, з перерахованих вище, але зареєстрований в реєстрі.
« Останнє редагування: 03 Жовтня 2017, 02:07:35 від stepan »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Чудасія... stepanЕ, Ви спочатку викладаєте свою хибну "теорію", а потім наводите приклади порушень закону щоб виправдати свої помилки...
Ви вважаєте, що надбудова поверхів над багатоповерховим будинком - це порушення законів?
Я ще не бачив в Києві жодної надбудови, яку б знесли...
Здійснення надбудови може бути як законним, так і незаконним... Кожен випадок потрібно розглядати індивідуально.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Чудасія... stepanЕ, Ви спочатку викладаєте свою хибну "теорію", а потім наводите приклади порушень закону щоб виправдати свої помилки...
Ви вважаєте, що надбудова поверхів над багатоповерховим будинком - це порушення законів?
Я ще не бачив в Києві жодної надбудови, яку б знесли...
Здійснення надбудови може бути як законним, так і незаконним... Кожен випадок потрібно розглядати індивідуально.
Ну от, якщо фіз.особа збудувала ще один поверх законно, і передбачила для себе допоміжне приміщення для занять спортом, то що, всі сусіди з нижніх поверхів зможуть ним користуватись вільно?
« Останнє редагування: 03 Жовтня 2017, 02:08:17 від stepan »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Всі ці, договори купівлі продажу, договори дарування, свідоцтва на спадщину, потрібно реєструвати в реестрі прав нерухомого майна, бо право власності на нерухомість настає з моменту реестрації в реестрі...
Тому у вигляді "свідоцтва на право власності" я мав на увазі будь який документ, з перерахованих вище, але зареєстрований в реестрі.
Хто ж може знати наперед, що саме Ви маєте на увазі? М. Жванеький казав: "Тщетильнее надо...".
Щодо реєстру. Існує велика "купа" документів, виданих до створення електронного реєстру... Але вони є дійсними і без реєстру.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Ну от, якщо фіз.особа збудувала ще один поверх законно, і передбачила для себе допоміжне приміщення для занять спортом, то що, всі сусіди з нижніх поверхів зможуть ним користуватись вільно?
А яка різниця фіз. чи юр. особа?
Очевидно Ви не зовсім розумієте різницю між допоміжними приміщеннями будинку і допоміжними приміщеннями квартир, наприклад.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Щодо реєстру. Існує велика "купа" документів, виданих до створення електронного реєстру... Але вони є дійсними і без реєстру.
У мене саме такий паперовий, доелектронний документ(свідоцтво) на право власності за спадщиною, так на його зворотній сторінці стоїть велика печатка, про реєстрацію свідоцтва в реєстрі нерухомого майна.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

А яка різниця фіз. чи юр. особа?
Я кажу наприклад, для спрощення, щоб було ясно, що весь поверх побудовано за кошти однієї особи.
А за юр.особою може бути группа фіз.осіб.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Очевидно Ви не зовсім розумієте різницю між допоміжними приміщеннями будинку і допоміжними приміщеннями квартир, наприклад.
Ну якщо в прибудованому поверсі буде кімната(зал) з окремим входом, та з табличкою "колясочна", а насправді там будуть стояти тренажери для фітнесу, а можливо і сауна, та коляска бабусі тої фізособи, що надбудувала поверх.
То це допоміжне приміщення будинку?
« Останнє редагування: 03 Жовтня 2017, 02:33:18 від stepan »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Ну якщо в прибудованому поверсі буде кімната(зал) з окремим входом, та з табличкою "колясочна", а насправді там будуть стояти тренажери для фітнесу, а можливо і сауна, та коляска бабусі тої фізособи, що надбудувала поверх.
То це допоміжне приміщення будинку?
ЗУ № 417:
Цитувати
2) допоміжні приміщення багатоквартирного будинку - приміщення, призначені для забезпечення експлуатації будинку та побутового обслуговування його мешканців (колясочні, комори, сміттєкамери, горища, підвали, шахти і машинні відділення ліфтів, вентиляційні камери та інші підсобні і технічні приміщення);
Наказ № 76:
Цитувати
Допоміжні приміщення   житлового   будинку   -    приміщення, призначені   для  забезпечення  експлуатації будинку та побутового обслуговування мешканців будинку.
Який "статус" кімнати, про яку Ви питаєте, згідно техпаспорту будинку?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

У мене саме такий паперовий, доелектронний документ(свідоцтво) на право власності за спадщиною, так на його зворотній сторінці стоїть велика печатка, про реєстрацію свідоцтва в реєстрі нерухомого майна.
То у Вас. А безліч людей ще мають з відміткою про реєстраіцю у реєстровій книзі, яких теж купа у країні. І до електронного реєстру ще дані не перенесено...
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Ну наприклад "колясочна", або "технічне приміщення".
Тільки вхід на новопобудований поверх буде оснащено бронедверями з надійним замком.
Важливо, що весь новопобудований поверх замовила, профінансувала, та прийняла в експлуатацію як замовник - фізична особа.
Цитувати
Виходячи зі змісту частин першої, другої статті 331 ЦК, частини першої статті 182 ЦК та пункту 8 Тимчасового положення про порядок державної реєстрації права власності та інших речових прав на нерухоме майно, затвердженого наказом Міністерства юстиції України  від 07 лютого 2002 року № 7/5 (зі змінами і доповненнями станом на  22 січня 2009 року), право власності на новостворене нерухоме майно виникає у особи, яка створила це майно, після закінчення будівництва об’єкта нерухомості, введення його в експлуатацію, отримання свідоцтва про право власності та реєстрації права власності.
http://yurholding.com/news/46-uvaga-nove-rozyasnennya-vischiy-specalzovaniy-sud-ukrayini-pro-zahist-prava-vlasnost.html
« Останнє редагування: 03 Жовтня 2017, 10:36:57 від stepan »
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Ви впевнені, що там є слово "реєстр"? Наприклад, я купляв квартиру у 2003 році, коли електронних реєстрів ще не було і у мене також "паперовий, доелектронний документ(свідоцтво) на право власності" і "на зворотній сторінці стоїть велика печатка, про реєстрацію свідоцтва в"... Київському міському бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна. Я впевнений, що у Вас така сама печатка і більше ніяких "реєстрів".
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Ну наприклад "колясочна", або "технічне приміщення".
...
Так справа не піде. Вас питають про документ, а Ви продовжуєте фантазувати...  :-\
Більше того, навіть дивлячись у свій документ на квартиру, Ви бачите одне, а пишете все одно свої фантазії.
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Ну то й що це доводить? Нічого.

Ви писали, що багатоповерхові будинки, де приватизовано хоча б одну квартиру - вже не знаходяться у власності територіальної громади.
Ви дійсно вважаєте, що своїми прикладами спростували моє твердження? 
Ви це серйозно?  :o

Я серйозно.
А Ви серйозно?
Прокоментуйте будь ласка рішення КМР, яке я приводжу нижче...
(click to show/hide)
Ви можете зрозуміти, що факт того, що хтось порушує закон не є доказом того, що цього закону немає? Це тільки факт його порушення, не більше і не менше.
Що до рішення КМР, то воно було до 01.07.2015, коли став чинним Закон України № 417-VIII, де записано:
Цитувати
6. Кабінету Міністрів України:

до 1 липня 2015 року розробити порядок списання з балансу міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади, державними підприємствами та органами місцевого самоврядування багатоквартирних будинків, у яких розташовані приміщення приватної та інших форм власності;
і яким була внесена правка до ЦКУ:
Цитувати
Стаття 382. Квартира як об'єкт права власності
...
2. Усі власники квартир та нежитлових приміщень у багатоквартирному будинку є співвласниками на праві спільної сумісної власності спільного майна багатоквартирного будинку. Спільним майном багатоквартирного будинку є приміщення загального користування (у тому числі допоміжні), несучі, огороджувальні та несуче-огороджувальні конструкції будинку, механічне, електричне, сантехнічне та інше обладнання всередині або за межами будинку, яке обслуговує більше одного житлового або нежитлового приміщення, а також будівлі і споруди, які призначені для задоволення потреб усіх співвласників багатоквартирного будинку та розташовані на прибудинковій території, а також права на земельну ділянку, на якій розташований багатоквартирний будинок та його прибудинкова територія, у разі державної реєстрації таких прав.
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Ви впевнені, що там є слово "реєстр"? Наприклад, я купляв квартиру у 2003 році, коли електронних реєстрів ще не було і у мене також "паперовий, доелектронний документ(свідоцтво) на право власності" і "на зворотній сторінці стоїть велика печатка, про реєстрацію свідоцтва в"... Київському міському бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна. Я впевнений, що у Вас така сама печатка і більше ніяких "реєстрів".

А що ж там, як не реєстр?
Фантазії співробітника БТІ на вільну тему?

(click to show/hide)
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email