'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Форма власності багатоквартирного будинку  (Прочитано 19027 раз)

0 Користувачів і 11 Гостей дивляться цю тему.

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Подивіться на багатоквартирний будинок №9 по вул. Очаківській в м. Києві...https://www.google.com.ua/maps/@50.4285986,30.4523268,3a,75y,188.65h,106.86t/data=!3m6!1e1!3m4!1sB4XPQ8kWr1uJrS8t6FzVnA!2e0!7i13312!8i6656
На ньому пару років тому зробили надбудову, та розмістили там житлові приміщення.
Я переконаний в тому, що більшість квартир в цьому будинку були давно вже приватизовані мешканцями, і дуже сумніваюсь, що у них хтось запитував дозвіл на надбудову в їхньому будинку...
Це розмова ні про що. Або Ви щось переплутали, або це все незаконно і будь-який співвласник будинку може змусити знести цю надбудову через суд і ще виплатити компенсацію за моральні та матеріальні збитки.
Я живу неподалік від цього будинку, і був свідком, як його надбудовували.
А зараз поряд з цим будинком, але вже на вул. Донецькій, ведуть надбудову ще одного подібного до цього будинку...
Ну то й що це доводить? Нічого.
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Так я Вам кажу, що до надбудови будинку, кількість допоміжних приміщень у будинку складала величину Х, а кількість співвласників була У, і частка кожного співвласника дорівнювали Х поділити на У, а після надбудови, кількість мешканців(співвласників) стала вже У+Z, і таким чином частка співвласності зменшилась...
То чому співвласники втратили частину своєї співвласності?
І який сенс такого закону, який не захищає співвласників власності від втрати її частини?
Ви плутаєте спільну часткову власність зі спільною сумісною. Остання не залежить від кількості співвласників.
Записаний

stepan

• *
  • City: kiev
    • Перегляд профілю
    • Email

Подивіться на багатоквартирний будинок №9 по вул. Очаківській в м. Києві...https://www.google.com.ua/maps/@50.4285986,30.4523268,3a,75y,188.65h,106.86t/data=!3m6!1e1!3m4!1sB4XPQ8kWr1uJrS8t6FzVnA!2e0!7i13312!8i6656
На ньому пару років тому зробили надбудову, та розмістили там житлові приміщення.
Я переконаний в тому, що більшість квартир в цьому будинку були давно вже приватизовані мешканцями, і дуже сумніваюсь, що у них хтось запитував дозвіл на надбудову в їхньому будинку...
Це розмова ні про що. Або Ви щось переплутали, або це все незаконно і будь-який співвласник будинку може змусити знести цю надбудову через суд і ще виплатити компенсацію за моральні та матеріальні збитки.

Я живу неподалік від цього будинку, і був свідком, як його надбудовували.
А зараз поряд з цим будинком, але вже на вул. Донецькій, ведуть надбудову ще одного подібного до цього будинку...

Ви писали, що багатоповерхові будинки, де приватизовано хоча б одну квартиру - вже не знаходяться у власності територіальної громади.
2. Не фантазуйте - таких рішень КМР приймати права не має, бо багатоповерхові будинки, де приватизована хоч одна квартира, вже не знаходяться у власності територіальної громади.
http://gro-za.org/forum/index.php?topic=9875.0.html

А де вони знаходяться, і хто ж тоді приймає рішення про надбудову поверхів над будинками?
У нас в Києві мабуть вже давно абсолютна більшість квартир у багатоквартирних будинках приватизована, а надбудови то там, то тут з"являються...
От ще одна надбудова, що ведеться сьогодні, на вул. Донецкій....
« Останнє редагування: 02 Жовтня 2017, 20:34:34 від stepan »
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

(click to show/hide)
:o Це Ви цілком серйозно? Чи це просто невдалий жарт?  ;D
Ви не знайомі з ч. 2 ст. 382 ЦПК:
(click to show/hide)
?

Я кажу про те, що за законом право співвласності начебто є у співвласників, а фактично його не має...
От наприклад - КМР прийме рішення про надбудову над будинком, що є в комунальній власності громади, і де Ви є співвласником, ще одного поверху(такі приклади в Києві є)...і хто буде співвласником приміщень цього нового поверху?

2. Не фантазуйте - таких рішень КМР приймати права не має, бо багатоповерхові будинки, де приватизована хоч одна квартира, вже не знаходяться у власності територіальної громади.

Ось приклад, де рішенням КМР в 2014 р. по будинку в якому я живу, в приватизованій квартирі, передається житловий фонд(тобто в тому числі і будинок в якому я живу), від КП "Залізничне", де він був у сфері управління Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації та знаходився у них на балансі, до "КП Керуюча компанія".
А якщо житловий фонд знаходиться у сфері управління Солом'янської районної в місті Києві державної адміністрації, та знаходиться у неї на балансі(опосередковано, через КП "Залізничне"), то хіба це не житловий фонд комунальної власності територіальної громади міста?
(click to show/hide)
Записаний

Олександр_2015

• *
    • Перегляд профілю

Ви писали, що багатоповерхові будинки, де приватизовано хоча б одну квартиру - вже не знаходяться у власності територіальної громади.
Ви дійсно вважаєте, що своїми прикладами спростували моє твердження? 
Ви це серйозно?  :o
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Ви дійсно вважаєте, що своїми прикладами спростували моє твердження? 
Ви це серйозно?  :o

Я серйозно.
А Ви серйозно?
Прокоментуйте будь ласка рішення КМР, яке я приводжу нижче...
(click to show/hide)
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

stepanЕ, Ви не відповіли на питання:
На мою думку..... 
і вони отримали свідоцтва на право власності фактично лише на цей внутрішній простір....ось це майно і складає спільну сумісну власність співвласників будинків.
Тобто всі власники усіх житлових та нежитлових приміщень у Вашому будинку є співвласниками ВАШОЇ КВАРТИРИ?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Чудасія... stepanЕ, Ви спочатку викладаєте свою хибну "теорію", а потім наводите приклади порушень закону щоб виправдати свої помилки...
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

На мою думку..... 
і вони отримали свідоцтва на право власності фактично лише на цей внутрішній простір....ось це майно і складає спільну сумісну власність співвласників будинків.
Тобто всі власники усіх житлових та нежитлових приміщень у Вашому будинку є співвласниками ВАШОЇ КВАРТИРИ?
Ні, я такого не заявляв.
Я вважаю, що фактично, всі власники свідоцтв на право власності на квартири в конкретному будинку - є співвласниками багатоповерхового будинку.
Внутрішній простір квартири захищений свідоцтвом на право власності, і інші співвласники багатоповерхового будинку не можуть ні володіти, ні розпоряджатися внутрішнім простором квартири її власника.
А право на сумісну власність на допоміжні приміщення, інж. обладнання і таке інше, начебто у власника квартири є за законом, а фактично це право досить ефемерне....фата моргана...і не захищено свідоцтвом, документом...а тому це право може бути порушено, і не зрозуміло як його можна захистити...
« Останнє редагування: 03 Жовтня 2017, 01:24:32 від stepan »
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

На мою думку..... 
Мені теж ніхто не відповів на мої питання...
Наприклад на таке - якась фізична особа добудувала поверх на будинку, і на цьому поверсі влаштувала не тільки квартиру собі, але і допоміжні приміщення, де хоче займатись фітнесом.
То що, всі співвласники нижніх поверхів будуть безперешкодно користуватись новим допоміжним приміщенням?
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Чудасія... stepanЕ, Ви спочатку викладаєте свою хибну "теорію", а потім наводите приклади порушень закону щоб виправдати свої помилки...
Ви вважаєте, що надбудова поверхів над багатоповерховим будинком - це порушення законів?
Я ще не бачив в Києві жодної надбудови, яку б знесли...
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Як не заявляв? Я ж саме Вас цитую:
Але питання інше: на яких підставах будинок знаходиться у комунальній власності територіальної громади, якщо все спільне майно будинку є спільною сумісною власністю співвласників? І чому його досі не списали з баланса?
На мою думку.....житлові багатоквартирні будинки в Києві, що були побудовані державою, були в комунальній власності міста як мінімум з 1991р.(тобто, з точки зору історії сучасної України - завжди), а потім мешканцям цих будинків дозволили приватизувати внутрішній простір квартир, в яких вони мешкали, і вони отримали свідоцтва на право власності фактично лише на цей внутрішній простір....ось це майно і складає спільну сумісну власність співвласників будинків.
А тому підстава знаходження будинку в комунальній власності - це побудова та прийняття цих будинків в експлуатацію(Україна правонаступник СРСР як відомо) державою, частиною якої є териториальна громада міста.
Якщо не помиляюсь, то за законодавством власником побудованої споруди є особа(наприклад юридична), яка замовила, профінансувала, та прийняла цю споруду в експлуатацію, хоча свідоцтво на багатоквартирний будинок законом не передбачено, на відміну від квартири(внутрішнього простору будинку, де мешкають співвласники).
Записаний

stepan

• *
    • Перегляд профілю
    • Email

Як не заявляв? Я ж саме Вас цитую:
Але питання інше: на яких підставах будинок знаходиться у комунальній власності територіальної громади, якщо все спільне майно будинку є спільною сумісною власністю співвласників? І чому його досі не списали з баланса?
На мою думку.....житлові багатоквартирні будинки в Києві, що були побудовані державою, були в комунальній власності міста як мінімум з 1991р.(тобто, з точки зору історії сучасної України - завжди), а потім мешканцям цих будинків дозволили приватизувати внутрішній простір квартир, в яких вони мешкали, і вони отримали свідоцтва на право власності фактично лише на цей внутрішній простір....ось це майно і складає спільну сумісну власність співвласників будинків.
А тому підстава знаходження будинку в комунальній власності - це побудова та прийняття цих будинків в експлуатацію(Україна правонаступник СРСР як відомо) державою, частиною якої є териториальна громада міста.
Якщо не помиляюсь, то за законодавством власником побудованої споруди є особа(наприклад юридична), яка замовила, профінансувала, та прийняла цю споруду в експлуатацію, хоча свідоцтво на багатоквартирний будинок законом не передбачено, на відміну від квартири(внутрішнього простору будинку, де мешкають співвласники).
Так я мав на увазі, що сукупність свідоцтв на право власності на квартири мешканців багатоквартирного будинку є їхньою сумісною співвласністю на будинок...
Я думав, що це і так ясно, без додаткового тлумачення.
А внутрішній простір квартири - це "святе", і ніхто більше в будинку не є її співвласником....за виключенням членів сім"ї власника квартири звичайно...
« Останнє редагування: 03 Жовтня 2017, 01:46:03 від stepan »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Я вважаю, що фактично, всі власники свідоцтв на право власності на квартири в конкретному будинку - є співвласниками багатоповерхового будинку.
Ви загубили власників нежитлових приміщень... Ви загубили власників квартир та нежитлових приміщень, які не мають свідоцтв на право власності, а їх статус визначений  договорами купівлі-продажу,
договорами дарування, свідоцтвами про право на спадщину...
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Так я мав на увазі, що сукупність свідоцтв на право власності на квартири мешканців багатоквартирного будинку є їхньою сумісною співвласністю на будинок...
Стало ще гірше...
Записаний

+ Швидка відповідь

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email