'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Льготная оплата за проезд школьниками и студентами  (Прочитано 68398 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Конкурса нет и не было. Есть перевозчики, которые раннее уже были определены, вероятно конкурсом. Сейчас эти перевозчики подняли вопрос о повышении тарифов на проезд в связи ..... ОМС не стал придумывать каким образом поднять тарифы для маршрутных такси, принимает решение на основании действующего приказа № 1175 для транспорта общественного пользования. Для этого перевозчиков якобы обязывает заключить доп. соглашение (моя версия).
Звісно, у даном випадку конкурс не потрібен. Окремого НПА для розрахунку тарифу на маршрутне таксі нема. Так, як і на "експрес" нема. То не проблема. Застосування розділу II. Формування тарифів на автобусних маршрутах загального користування та автобусних маршрутах спеціальних перевезень є правомірним.
  Но раз уж ОМС принял решение о школьниках, почему проигнорировыны дети, заканчивающие школу в ПТУ, колледжах. Это не основание для суда, а дебаты, чтобы укрепиться в формулировании требования в ОМС при принятии нового решения.
Для висвітлення і вирішення проблеми прийнятно... На ті Громадські слухання треба було виносити.

Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email

Цитувати
  У Р 329 визначили укласти додаткову угоду, саме до  умов з  Р 329. Що не так? Все нормально...    Ні текст договору,  ні текст угоди не є  предметом Р 329. Відповідно не можуть впливати на визначення Р 329 незаконним.
Решение принято на основании заявлений. Чем ОМС подтверждает, что заявители перевозят общественным транспортом. Разве не видно нарушения? Решение по факту принято по заявлению от перевозчиков маршрутных такси.
 Доп. Соглашение потом. Сроков на заключение и ответственности не предусмотрено. А договор для получения компенсации заключат отдельно. Для утверждения тарифов, заявители являются перевозчиками с общественным транспортом, а для отчетности и других вопросов по пассажиропотоку у них маршрутное такси.
Цитувати
  ПКМУ № 812 не зобов'язує ОМС встановлювати пільги для школярів. НЕМА ТАМ ТАКОГО. ПКМУ № 812 надає право ОМС затверджувати у "Правилах користування міським пасажирським автомобільним транспортом" “Порядок проїзду міським пасажирським автомобільним транспортом і його оплати, права та обов’язки пасажирів, а також відносини перевізників і пасажирів під час надання транспортних послуг" .
Цитувати
   В чому невідповідність Р 329 Постанові КМУ  № 812, "Правилам..."? НІ В ЧОМУ...
ОМС не пользуется своими расширенными правами. В ОМС есть право на утверждение оплаты.  Если приняли п.2 решения, почему «рекомендовать», а не «установить»?
О льготах школьникам дальше.
Цитувати
   Внесення змін до "Правил..." не є предметом Р 329...  В "Правилах..."  нема переліку - нема чого  змінювати. Пільги визначені різними НПА. НПА оприлюднені. Тобто інформацція доведена. Хто не читав, так то  його особиста проблема...
Вы когда то меня за подобное …. раскритиковали. Я хотел ссылаться на типовой договор по благоустройству, где указаны НПА, ну Вы и указали…, что так нельзя.
Правила в автобусах видел. Правда не читал и не смотрел кто и когда их утверждал. Правила видимо последние, утвержденные, а когда это было... Правила для того и существуют, чтобы не было споров и неточностей во время пользования транспортом. Поэтому внесение изменений в Правила должны быть.
Цитувати
  Маячня. Де НПА про пільги школярам?
Вот НПА - ЗУ Про місцеве самоврядування в Україні
Цитувати
  4) забезпечення пільгового проїзду учнів, вихованців, студентів та педагогічних працівників до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, за рахунок видатків відповідних місцевих бюджетів;
Цитувати
   ОМС вправі сам вирішити, чи надавати пільги на разові квитки, чи на місячні проїздні...
Надеюсь, это утверждение как вариант ответа. Как быть родителям и школьнику, если школьник в месяц пользуется проездом в троллейбусе 5-10 раз. Покупать месячный билет или оплатить полный проезд, где тогда льготная оплата за проед?
Цитувати
  До якого часу уроки?
Вечерние тренировки в ДСШ, занятия в кружках и тому подобное, начинаются в 17,18,19 часов.
Цитувати
  Застосування розділу II. Формування тарифів на автобусних маршрутах загального користування та автобусних маршрутах спеціальних перевезень є правомірним.
Приказ № 1175 об этом другого мнения.
Цитувати
  1.1. Ця  Методика  визначає  механізм  формування  тарифів на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування,   автобусних  маршрутах  спеціальних  перевезень  та автобусних маршрутах нерегулярних перевезень,  а також тарифів  на послуги  з перевезення пасажирів у таксі та легковими автомобілями на замовлення 
Спец. перевозки и нерегулярные перевозки к обсуждаемому вопросу не относятся.
Цитувати
  транспортний засіб     спеціалізованого     призначення  -транспортний  засіб,  який  призначений  для  перевезення   певних категорій  пасажирів  чи  вантажів (автобус для перевезення дітей, інвалідів,   пасажирів   певних   професій,   самоскид,  цистерна, сідельний  тягач,  фургон,  спеціалізований  санітарний автомобіль екстреної  медичної  допомоги,  автомобіль  інкасації,  ритуальний автомобіль тощо) та має спеціальне обладнання (таксі, броньований, обладнаний   спеціальними   світловими   і  звуковими  сигнальними пристроями тощо); { Абзац статті 1 із змінами, внесеними згідно із Законом N 5081-VI ( 5081-17 ) від 05.07.2012 }
  Еще не согласен с текстом п. 5 решения.
Цитувати
  5. Управлінню транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку міської ради (Віркун М.А.) забезпечити обов’язкове виконання Резолюції громадських слухань проекту регуляторного акта-рішення виконкому міської ради «Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті м. Херсона».
Из текста непонятно: кто должен выполнять Резолюцию? Кто должен довести экземпляр Резолюции до исполнителя. Какие сроки выполнения Резолюции и кто ответственный за выполнение этого пункта?
Вкратце повторюсь о нарушениях:
1. Решение принято на основании заявлений.
2. «Рекомендовано» вместо «установлено»
3. Время действие льготного проезда до 19 часов.
4. Не урегулирован к исполнению п.5 Р 329

 
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Вкотре на ті самі граблі.... Маячня по всім пунктам.
Записаний

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email

Значит нарушений не выявлено.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Решение принято на основании заявлений. Чем ОМС подтверждает, что заявители перевозят общественным транспортом. Разве не видно нарушения? Решение по факту принято по заявлению от перевозчиков маршрутных такси.
  ЗУ Про автомобільний транспорт
Цитувати
Державне регулювання  та  контроль  у  сфері   автомобільного транспорту   реалізується   шляхом   проведення   центральними  та місцевими    органами   виконавчої   влади,   органами   місцевого самоврядування   економічної,   тарифної,   науково-технічної   та соціальної  політики, ліцензування, стандартизації та сертифікації на  автомобільному  транспорті,  задоволення потреб автомобільного транспорту в паливно-енергетичних і матеріально-технічних ресурсах і транспортних засобах.
  ЗУ "Про місцеве самоврядування..." :
Цитувати
Стаття 28. Повноваження в галузі бюджету, фінансів і цін
До відання виконавчих органів сільських, селищних, міських рад належать:
а) власні (самоврядні) повноваження:
2) встановлення в порядку і межах, визначених законом, тарифів на побутові, комунальні (крім тарифів на теплову енергію, централізоване водопостачання та водовідведення, перероблення та захоронення побутових відходів, послуги з централізованого опалення, послуги з централізованого постачання холодної води, послуги з централізованого постачання гарячої води, послуги з водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем), які встановлюються національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг), транспортні та інші послуги;
  Тобто тариф на транспортні послуги встановлює ОМС. 

 ЗУ Про автомобільний транспорт
Цитувати
  Стаття 1. Визначення основних термінів
 автобус -  транспортний засіб, який за своєю конструкцією та обладнанням призначений  для  перевезення  пасажирів  з  кількістю місць для сидіння більше ніж дев'ять з місцем водія включно;
автобусний маршрут міський  -  автобусний  маршрут,  який  не виходить за межі території населеного пункту;
  автобусний маршрут  загального  користування  -   автобусний маршрут, на якому здійснюють регулярні пасажирські перевезення;
перевезення пасажирів  у звичайному режимі руху - перевезення пасажирів  автобусами  на  маршруті  загального   користування   з дотриманням усіх зупинок, передбачених розкладом руху;
     перевезення пасажирів в експресному режимі руху - перевезення пасажирів автобусами на маршруті загального користування, на якому є звичайний режим руху,  з дотриманням зупинок,  кількість яких за розкладом руху не перевищує 25%  кількості зупинок при  звичайному режимі руху;
    перевезення пасажирів    у   режимі   маршрутного   таксі   - перевезення  пасажирів  на  міському  чи  приміському  автобусному маршруті  загального  користування за  розкладом  руху,  в  якому визначається час відправлення автобусів з початкового та кінцевого пунктів  маршруту  з  висадкою і посадкою пасажирів чи громадян на їхню вимогу на шляху  прямування  автобуса  в  місцях,  де  це  не заборонено правилами дорожнього руху;
  Стаття 35. Послуги пасажирського автомобільного транспорту
Перевезення пасажирів  на  автобусному  маршруті   загального користування    може    здійснюватися   у   режимах:   звичайному, експресному, маршрутного таксі.
Р329:
Цитувати
1. Встановити Підприємствам-перевізникам, що надають послуги з організації  перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування
Тобто, ОМС встановив нові тарифи на міських автобусних маршрутах загального користування перевізникам, які вже здіснюють перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування. І,  незалежно від того в якому режимі працюють автобуси цих перевізників (у звичайному режимі руху чи  у   режимі   маршрутного   таксі ), тариф не може бути більшим від затвердженого.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Доп. Соглашение потом. Сроков на заключение и ответственности не предусмотрено. А договор для получения компенсации заключат отдельно. Для утверждения тарифов, заявители являются перевозчиками с общественным транспортом, а для отчетности и других вопросов по пассажиропотоку у них маршрутное такси.
Фантазії дописувачів не коментуються.
Щодо "перевозчиками с общественным транспортом".
Цитувати
ДЕРЖАВНИЙ КОМІТЕТ БУДІВНИЦТВА,
             АРХІТЕКТУРИ ТА ЖИТЛОВОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ
                            Н А К А З   N 116 від 11.05.99         

Міський громадський транспорт - міський транспорт  загального користування: автобус, метро, трамвай та тролейбус, що працює на визначених маршрутах, за встановленими розкладом руху та тарифами.
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/z0361-99
Пояснюю в останнє. Автобус на  автобусному  маршруті   загального користування    може    здійснювати перевезення  у   режимі    маршрутного таксі.    
Наступні фантазії з цього питання ВИДАЛЯТИМУТЬСЯ.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
  Застосування розділу II. Формування тарифів на автобусних маршрутах загального користування та автобусних маршрутах спеціальних перевезень є правомірним.
Приказ № 1175 об этом другого мнения.
Цитувати
  1.1. Ця  Методика  визначає  механізм  формування  тарифів на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування,   автобусних  маршрутах  спеціальних  перевезень  та автобусних маршрутах нерегулярних перевезень,  а також тарифів  на послуги  з перевезення пасажирів у таксі та легковими автомобілями на замовлення 
Спец. перевозки и нерегулярные перевозки к обсуждаемому вопросу не относятся.
Це Ви "другого мнения"...  Не треба своє "мнение" ототожнювати з НПА...
Методика  визначає  механізм  формування  тарифів на послуги з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. Р329 встановлює тариф на
Цитувати
послуги з організації  перевезень пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування
   Автобус на  автобусному  маршруті   загального користування    може    здійснювати перевезення  у   режимі    маршрутного таксі.   
Та, навіть, якби маршрутні таксі були б окремим видом громадського транспорту і в "Методіці...." не було окремого розділу щодо них, то застосування розділу II. Формування тарифів на автобусних маршрутах загального користування та автобусних маршрутах спеціальних перевезень було б правомірним на підставі ст. 8 ЦКУ.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Еще не согласен с текстом п. 5 решения.
Цитувати
  5. Управлінню транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку міської ради (Віркун М.А.) забезпечити обов’язкове виконання Резолюції громадських слухань проекту регуляторного акта-рішення виконкому міської ради «Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті м. Херсона».
Из текста непонятно: кто должен выполнять Резолюцию? Кто должен довести экземпляр Резолюции до исполнителя. Какие сроки выполнения Резолюции и кто ответственный за выполнение этого пункта?
1. Зрозуміло, хто. Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку міської ради.
2. Управління транспортної, дорожньої інфраструктури і зв’язку міської ради повинне  мати Резолюцію ще на стадії погодження проекту рішення.
3. Відовідальний - Віркун М.А.
Цитувати
Статут територіальної громади м. Херсона
Частина 4. Громадські слухання
Стаття 77.
Громадські слухання проводяться з питань щодо розгляду :

- програми соціально - економічного розвитку;
- програм охорони довкілля, охорони здоров'я, розвитку освіти, культури та інших міських цільових програм;
- пропозицій щодо проекту бюджету міста;
- створення об'єднаної територіальної громади та об'єднання територіальних громад;
- актів органів державної влади, підприємств, установ та організацій, що торкаються інтересів територіальної громади міста.
Пропозиції, внесені за результатами громадських слухань відповідно до цього пункту, письмово оформлюються у вигляді резолюції і передаються до міської ради та її виконавчих органів разом із протоколом.
Стаття 90.
За результатами громадських слухань приймається рішення. Право голосу на слуханнях мають лише особи, що володіють правом голосу на місцевих виборах та проживають відповідно на території міста або населеного пункту, що належить до юрисдикції міської ради.

Рішення відповідних громадських слухань приймається у формі резолюції. Резолюція громадських слухань є рекомендаційним актом для відповідної ради, який підлягає розгляду на сесії відповідної ради, а також розгляду міським, селищним, сільським головами.

За результатами розгляду відповідних громадських слухань міська рада, селищна, сільська ради, міський, селищний, сільський голови приймають у межах своєї компетенції відповідні рішення та враховують у своїй діяльності.

Суб'єкт ініціативи проведення слухань оприлюднює рішення громадських слухань через ЗМІ.
http://www.hgi.org.ua/?ch=r1c1c1
« Останнє редагування: 14 Листопада 2018, 04:22:38 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

О льготах школьникам дальше.
Цитувати
Де НПА про пільги школярам?
Вот НПА - ЗУ Про місцеве самоврядування в Україні
Цитувати
  4) забезпечення пільгового проїзду учнів, вихованців, студентів та педагогічних працівників до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, за рахунок видатків відповідних місцевих бюджетів;
   Шукали Ви паганенько... (1)

Дошкільнята: безкоштовно - електротранспорт до 7 років, автобуси до 6 років
Цитувати
ПРАВИЛА  надання населенню послуг з перевезень  міським електротранспортом
4.   Відносини  перевізників  і  пасажирів  під  час  надання транспортних послуг регламентуються Правилами користування міським електричним  транспортом,  які  затверджуються відповідним органом місцевого самоврядування.

33.  Безквитковий  проїзд пасажира (несплата проїзду протягом однієї  або  більше  зупинок),  в тому числі проїзд без реєстрації електронного  квитка або компостування абонементного талона, а так само  провезення  без  квитка/талона  дитини  віком  від  семи  до шістнадцяти  років тягне за собою адміністративну відповідальність згідно із законом.
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1735-2004-п

Цитувати
ПРАВИЛА  надання послуг пасажирського автомобільного транспорту
1. …
Порядок  проїзду  міським пасажирським автомобільним транспортом і його оплати, права та обов’язки пасажирів, а також відносини  автомобільних  перевізників і пасажирів під час надання транспортних    послуг,   враховуючи   особливості   транспортної інфраструктури  та наявність автоматизованої системи обліку оплати проїзду,  визначаються Правилами користування міським пасажирським автомобільним транспортом, що затверджуються відповідним органом місцевого  самоврядування.

159. Пасажир автобуса має право:
7) безоплатно перевозити з собою одну дитину віком  до  шести років без права зайняття нею окремого місця;
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/176-97-п
Дітям з багатодітних сімей
Цитувати
ЗУ "Про охорону дитинства"
Стаття 13. Державна допомога сім’ям з дітьми
Дітям з багатодітних сімей надаються такі пільги:
4) безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрірайонних, внутрі- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання за наявності посвідчення встановленого зразка, а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду - також електронного квитка, який видається на безоплатній основі;
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2402-14
Студенти закладів вищої освіти що навчаються за денною формою навчання 
Цитувати
ЗУ "Про вищу освіту"
Стаття 62. Права осіб, які навчаються у закладах вищої освіти
9. Здобувачі вищої освіти, які навчаються у закладах вищої освіти за денною формою навчання, мають право на пільговий проїзд у транспорті у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1556-18
Цитувати
ПКМУ № 541 2. Пільговий проїзд у міському й приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією  України  встановлюється в розмірі  половини вартості квитка для  студентів  денної  форми  навчання  вищих  навчальних закладів  I-IV  рівнів  акредитації  та учнів професійно-технічних навчальних  закладів,  незалежно  від форм власності.
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/541-99-п
Це пільги, встановлені на законодавчому рівні.
« Останнє редагування: 15 Листопада 2018, 05:06:20 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

О льготах школьникам дальше.
Цитувати
Де НПА про пільги школярам?
Вот НПА - ЗУ Про місцеве самоврядування в Україні
Цитувати
  4) забезпечення пільгового проїзду учнів, вихованців, студентів та педагогічних працівників до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, за рахунок видатків відповідних місцевих бюджетів;
   Шукали Ви паганенько... (2)
Школярі та учні ПТУ.
З 2015р. надання і фінансування пільг законом «Про внесення змін та визнання такими, що втратили чинність, деяких законодавчих актів України» від 28 грудня 2014 року № 76-VIII "перекинули" виключно на ОМС
Цитувати
ЗУ "Про охорону дитинства"
Стаття 5. Організація охорони дитинства
Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування відповідно до їх компетенції, визначеної законом, забезпечують:
можуть забезпечувати пільговий проїзд учнів, вихованців, студентів до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, та передбачати на це відповідні видатки з місцевих бюджетів;
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2402-14
Цитувати
ЗУ "Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні"
Стаття 9. Сприяння підвищенню рівня життя молоді
Органи    місцевого   самоврядування  можуть   забезпечувати пільговий  проїзд  учнів,  вихованців,  студентів  та педагогічних працівників  до  місця  навчання  і  додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, та передбачати на це відповідні видатки з місцевих бюджетів.
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2998-12
 
Цитувати
ЗУ "Про позашкільну освіту"
Стаття 20. Права, обов'язки та соціальний захист вихованців, учнів і слухачів закладу позашкільної освіти
8. Органи місцевого самоврядування можуть забезпечувати пільговий проїзд учнів, вихованців, слухачів до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, та передбачати на це відповідні видатки з місцевих бюджетів.
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1841-14/page
Цитувати
ЗУ "Про професійну (професійно-технічну) освіту"
Стаття 37. Права здобувача освіти закладу професійної (професійно-технічної) освіти
Органи місцевого самоврядування можуть забезпечувати пільговий проїзд здобувачам освіти до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, та передбачати на це відповідні видатки з місцевих бюджетів.
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/103/98-вр
Цитувати
ЗУ "Про загальну середню освіту"
Стаття 21. Соціальний захист учнів (вихованців)
1. Учням (вихованцям) закладів загальної середньої освіти може подаватися додатково соціальна і матеріальна допомога за рахунок коштів центральних органів виконавчої влади та місцевих бюджетів, коштів юридичних і фізичних осіб України та громадян, які проживають за її межами, а також коштів фонду загальнообов'язкового навчання та за рахунок інших надходжень.
Органи місцевого самоврядування можуть забезпечувати пільговий проїзд учнів, вихованців до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, та передбачати на це відповідні видатки з місцевих бюджетів.
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/651-14
Цитувати
ЗУ "Про освіту"
Стаття 56. Державні гарантії здобувачам освіти
1. Особи, які здобувають повну загальну середню освіту в закладах освіти не за місцем проживання, на період навчання забезпечуються гуртожитками та/або підвезенням.
2. Органи місцевого самоврядування забезпечують пільговий проїзд учнів, вихованців, студентів та педагогічних працівників до місця навчання і додому у визначених ними порядку та розмірах за рахунок видатків відповідних місцевих бюджетів.
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2145-19
Останній закон після 2015р. змінився ще і процитованй вже в новій редакції, чинній з 28.09.2017р.  Прибрали "можуть", проте можливість маніпулювання для ОМС залишилась:
Цитувати
у визначених ними порядку та розмірах


У підсумку
Пільговики (їх представниики), зазначені в попередньому пості, мають на що посилатися у позовах до перевізників.
Представникам школярів посилань на закони недостатньо... Суд питатиме чи є рішення ОМС.
Представникам учнів ПТУ посилань на закони недостатньо... Суд питатиме чи є рішення ОМС. ПКМУ № 541 суд до уваги не братиме, бо ЗУ "Про професійну (професійно-технічну) освіту" має вищу силу...

« Останнє редагування: 15 Листопада 2018, 05:34:59 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
  До якого часу уроки?
Вечерние тренировки в ДСШ, занятия в кружках и тому подобное, начинаются в 17,18,19 часов.
  Не аргумент.
Цитувати
ЗУ "Про позашкільну освіту"
Стаття 20. Права, обов'язки та соціальний захист вихованців, учнів і слухачів закладу позашкільної освіти
8. Органи місцевого самоврядування можуть забезпечувати пільговий проїзд учнів, вихованців, слухачів до місця навчання і додому у порядку та розмірах, визначених органами місцевого самоврядування, та передбачати на це відповідні видатки з місцевих бюджетів.
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1841-14/page Можуть, це не зобов'язані...
 
« Останнє редагування: 14 Листопада 2018, 03:55:50 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
ОМС вправі сам вирішити, чи надавати пільги на разові квитки, чи на місячні проїздні...
Надеюсь, это утверждение как вариант ответа. Как быть родителям и школьнику, если школьник в месяц пользуется проездом в троллейбусе 5-10 раз. Покупать месячный билет или оплатить полный проезд, где тогда льготная оплата за проед?
  Це відповідь, а не варіант...
Цитувати
ЗУ "Про освіту"
Стаття 56. Державні гарантії здобувачам освіти
2. Органи місцевого самоврядування забезпечують пільговий проїзд учнів, вихованців, студентів та педагогічних працівників до місця навчання і додому у визначених ними порядку та розмірах за рахунок видатків відповідних місцевих бюджетів.
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/2145-19 Визначати порядок надання пільг - ПРАВО ОМС.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Р 329 планируется отменить на основании результатов голосования. "За" проголосовало на три голоса меньше необходимого большинства.  Оставить такое исковое требование, будет просто переголосование без изменения текста. Вот и ищу нарушения для обновления самого текста решения.
Це як? Голосів не вистачило, а рішення було прийняте? Протокол є? Члени виконкому не знають регламент? Цирк на дроті... 
http://www.city.kherson.ua/articles/reglament-vikonavchih-organiv
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Принял ОМС один пункт о школьниках в непонятном порыве доброты, а тут шум подняли.

Раз в решении подняли вопрос о школьниках, то есть о детях которые учатся, так надо решать этот вопрос целиком. Делением можно дойти до абсурда. Не говорится о включении всех категориях льготников. О школьниках, так о школьниках. Дети из ПТУ, колледжей и других учебных заведений где получают или заканчивают среднее образование уже не надо упоминать? Это все разновидность школьников

Но раз уж ОМС принял решение о школьниках, почему проигнорировыны дети, заканчивающие школу в ПТУ, колледжах.

"Смотрю в книгу,  вижу ...." Ви,  взагалі, про яке рішення?
Про Р350? Так там у тролейбусі
Цитувати
                  - для учнів загальноосвітніх шкіл ‒ 45,00 грн;
                  - для     студентів       денних відділень ‒ 60,00 грн;
у автобусі
Цитувати
дітей шкільного віку

Про Р329? Так там у автобусі
Цитувати
дітей шкільного віку

Для студентів коледжей та учнів ПТУ діє ПКМУ № 541
Цитувати
2. Пільговий проїзд у міському й приміському пасажирському транспорті та міжміському автомобільному і залізничному транспорті територією  України  встановлюється в розмірі  половини вартості квитка для  студентів  денної  форми  навчання  вищих  навчальних закладів  I-IV  рівнів  акредитації  та учнів професійно-технічних навчальних  закладів,  незалежно  від форм власності.
http://zakon.rada.gov.ua/laws/show/541-99-п  Коледж, це вищий  навчальний заклад  I  рівня  акредитації. Тобто для студентів коледжей та учнів ПТУ затверджувати вартість проїзду не потрібно. Потрібно профінансувати затрати перевізника
Цитувати
4. Кошти на пільговий проїзд студентів та  учнів  у  міському транспорті  передбачаються  у  відповідних  місцевих  бюджетах,  у
приміському і міжміському автомобільному транспорті - у кошторисах доходів і    видатків    навчальних   закладів,   у   залізничному транспорті - централізовано у державному бюджеті для МОН.
« Останнє редагування: 14 Листопада 2018, 11:28:40 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Р 329 планируется отменить на основании результатов голосования. "За" проголосовало на три голоса меньше необходимого большинства.  Оставить такое исковое требование, будет просто переголосование без изменения текста. Вот и ищу нарушения для обновления самого текста решения.
Це як? Голосів не вистачило, а рішення було прийняте? Протокол є? Члени виконкому не знають регламент? Цирк на дроті... 
Клоуны...
Цитувати
Сегодня, 6 ноября, 15 членов Херсонского исполкома проголосовали за повышение тарифа на проезд в городских «маршрутках» до 6 гривен.
Теперь в течение пяти дней мэр должен подписать это решение, а с момента его опубликования в прессе, оно вступит в силу.
Это решение может отменить сессия Херсонского городского совета, которая состоится 30 ноября. Конечно, если депутаты проголосуют против него, сообщает Вгору.
http://khersonline.net/novosti/obschestvo/121572-deputaty-hersonskogo-gorsoveta-mogut-otmenit-reshenie-ispolkoma-o-podorozhanii-proezda-v-marshrutkah.html 
Цитувати
6 ноября исполком Херсонского горсовета принял решение, которым был установлен новый тариф на проезд в маршрутках в размере 6 гривен днем и с 20:00 – по 8 гривен. Вчера решение было подписано Владимиром Миколаенко и опубликовано на официальном сайте городского совета.
Стоит отметить, что сразу после голосования членов исполкома в соцсетях и среди депутатов начался свой подсчет голосов по видеотрансляции заседания. Напомним, что Владимир Миколаенко объявил, что «за» проголосовали 15 членов комитета, 2 – против, 4 – воздержались. По разным подсчетам, руки подняли 12-14 членов исполкома. По словам депутата горсовета Дмитрия Ильченко, протокольный отдел не считал количество голосов «за».  Об этом он заявил в соцсетях. Важно добавить, что протокол заседания до сих пор не составлен.
«Протокола еще нет – писали про 15», - пишет в соцсетях активистка Евгения Вирлич.
Вчера Ильченко заявил, что готовит судебный иск против исполнительного комитета по факту фальсификации протокола. Он отметил, что полный текст искового заявления еще не готов полностью. Когда начнется процесс тоже пока неизвестно.
http://khersonline.net/novosti/obschestvo/121773-v-hersonskom-gorsovete-nazrevaet-transportnyy-skandal.html
Цитувати
Невыполнение городскими властями постановления окружного суда о приостановлении тарифного решения исполкома станет поводом для подачи заявления в правоохранительные органы. Об этом на пресс-конференции заявил депутат горсовета Дмитрий Ильченко. Он обвинил Управление транспорта в саботаже и игнорировании судебного решения, которое касается тарифа на проезд в маршрутках.
«Я подам заявление в прокуратуру за умышленное невыполнение судебного решения. Хочу добавить, что постановление суда действует до рассмотрения дела по сути. Уже известна дата первого заседания – 6 декабря», - отметил Дмитрий Ильченко.
Напомнил Ильченко и странность подсчета голосов на заседании исполкома. По его словам, Миколаенко ведет подсчет «методом отнимания».
«Присутствует на исполкоме 20 членов. 2 голосуют «против». 1 воздержался. Получается 17 «за». Могли подсчитать голос человека, который просто держал в руках телефон», - добавил Ильченко.
После Ильченко заявил, что ситуация с тарифами и судебным постановлением, а вернее его невыполнение, имеет признаки монопольного сговора перевозчиков, которые заявили, что о решении суда не слышали и не знают. По этому поводу будет заявление в Антимонопольный комитет, заявил депутат горсовета.
«Они говорят, что постанову не видели, не слышали. Хотя сами присутствовали вчера на заседании сессии и кричали «ганьба». Интересно, что вместе с ними кричала и начальница Управления коммунальной собственности Вербицкая. Но это уже ее дело», - говорит Ильченко.
http://khersonline.net/novosti/obschestvo/122118-hersonskim-gorsovetom-zaymetsya-prokuratura-a-perevozchikami-antimonopolnyy-komitet.html


Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email