'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет  (Прочитано 56899 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Columbina

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 537
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет
« Reply #150 : 26 Лютого 2021, 08:15:29 »

Якщо суд погодиться, що
Цитувати
есть основания для отказа в полном объеме
, то дійсно ніяка "первичка" не потрібна. Але суд на 90% знайде підстави для стягнення. Тож треба мати докази неправомірності нарахувань.
то потрібна, то не потрібна,,,, я запуталась
В отзыве на иск ходатайство о истребовании первички не подавала.
Если суд 90% найдет основания взыскать - все превратится просто в нервотрепку , я все равно оплачу последние 3 года.
Что решит суд - одному Богу известно, я могу только предполагать:1. откажут в иске полностью - судебные издержки за счет истца (4220 грн), ЖСК подаст новый иск в пределах сроков - суд выиграет, судебные издержки полностью оплачу я. 2. Иск удовлетворят частично. в пределах сроков - суд.издержки в зависимости от части иска, что мне выгодно (если истец не изменит исковые требования)
Починаючи з платежу за січень 2018р.
Первый период будет січень 2018р-грудень2020 г? Сумма долга 1 периода= начисление за январь? Или таки начисление за январь станет долгом в феврале? Тогда 1 период будет февраль 2018-декабрь 2020?
МНЕ СТОИТ ПОДАВАТЬ РАСЧЕТЫ В ПРЕДЕЛАХ СРОКОВ ИСКОВОЙ? ЕСЛИ ДА, КАКОЙ ПЕРВЫЙ ПЕРИОД? (в отзыве подавала расчеты за весь период иска)

Требовать первичку  значит  перевести дело из упрощенного рассмотрения  в длительную судебную тяжбу. Я могу заявить сразу, что истцом не предоставлены расчеты и основания для расчетов по каждому пункту начислений за весь период исковых требований.  Договора предоставленные в иске как доказательства водоканал-ЖСК, лифт-ЖСК и т.д. не имеют к ответчику никакого отношения. Доказательства в отношении ответчика основаны на припущеннях. Пропущен срок исковой давности, инфляционные потери и 3% годовых рассчитаны неправомерно  и противоречат  ПКМУ.
« Останнє редагування: 26 Лютого 2021, 08:58:19 від Columbina »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет
« Reply #151 : 26 Лютого 2021, 13:08:06 »

то потрібна, то не потрібна,,,, я запуталась
Так різна тактика - різні підходи... Вам же озвучувались можливі варіанти, з яких Вам робити вибір...
Ваша основна помилка - намагання розділити проблему на окремі запитання, відповіді на які можуть бути діаметрально протилежними в залежності від обставин і умов. Треба було викладати всі матеріали справи зразу і в читабельному вигляді.  Якби зразу виклали розрахунок боргу від позивача, то Вам би зразу відповіли, що
позивачу потрібно довести правомірність розміру нарахувань за кожен місяць у розрахунку боргу. Чому Ви і суд повинні вірити "на слово", що в січні  325,26 а не 176,89, як у жовтні, наприклад. А в жовтні звідки 176,89, а не 120,01? Не повинні вірити.

В отзыве на иск ходатайство о истребовании первички не подавала.
Тепер з'ясовується, що дарма... А після подання відзову клопотання про витребування суд може відхилити, як не подане вчасно.
Требовать первичку  значит  перевести дело из упрощенного рассмотрения  в длительную судебную тяжбу.
Так то є плюс. "Спрощенка" на користь позивача...
Я могу заявить сразу, что истцом не предоставлены расчеты и основания для расчетов по каждому пункту начислений за весь период исковых требований. 
Треба вказати ЩО саме не було надано.
Договора предоставленные в иске как доказательства водоканал-ЖСК, лифт-ЖСК и т.д. не имеют к ответчику никакого отношения.
Опосередковано - мають. Інша річ, що ці договори не можуть слугувати доказами РОЗМІРУ нарахувань.
По воді - повинні бути вказані об'єми споживання, помісячно. Чи по квартирному лічильнику,  чи розрахунок споживання Вашою квартирою, зроблений розрахунково по показникам загальнобудинкового мінус квартирні...  Плюс питання, де ТАРИФИ? Вони ж не були незмінними за сім років... Можливо тариф є в договорі "водоканал-ЖСК", але договір за який період? За сім років? Пролонгований? Тоді де додатки до нього про зміну тарифів?
По електроенергії на освітлення - повинні бути вказані об'єми споживання, помісячно. Договір з "Ахметовим" не свідчить про фактичне споживання. Де акти? Де платіжки? Доречі,  за сім років, через процедури, пов'язані з введенням ринку електроенергії, постачальнк е/е змінився мінімум двічі...  Договори з усіма надано?
По електроенергії на ліфти - теж саме...  Плюс ще, а ЖБК має два прилади обліку е/е? Окремо на ліфти та на освітлення? Бо, якщо один, то яким чином роздільний облік ведеться?
По ліфтам. Договір свідчить про вартість послуги з техобслуговування. Питання, як і по попереднім, договір за який період? За сім років? Пролонгований? Тоді де додатки до нього про зміну вартості послуги? І наступне, якщо ЖБК розподіляє мешканцям фактичні витрати, то де платіжки з фактичними  витратами помісячно? Що за сім років не було жодної зупинки ліфтів, простою не було? А за період простою робиться перерахунок.
Если суд 90% найдет основания взыскать - все превратится просто в нервотрепку , я все равно оплачу последние 3 года.
Что решит суд - одному Богу известно, я могу только предполагать:1. откажут в иске полностью - судебные издержки за счет истца (4220 грн), ЖСК подаст новый иск в пределах сроков - суд выиграет, судебные издержки полностью оплачу я.
1. А що Вам нервувати, якщо Ви вже згодні виплатити за 3 роки? Не вийде "відбитися" повністю, ну то й хай, сплатите те, на що готові... Але ж шанс на більше є, чому не спробувати скористатися? Нервує хай позивач. Якби Ви вимагали надання усієї "первички",  у нього стався б "вынос головного мозга"...
2.  Якщо в позові буде відмовлено, то  новий позов за той самий період позивачу вдасться подати тільки, якщо зможе змінити предмет чи підстави позову.
3. По цій справі пропуск позовної давності не є підставою для відмови у позові в повному обсязі. А є лише в частині вимог, щодо яких строк позовної давності  пропущений.
4. Якщо Вам вдасться довести безпідставність позову з причин ненадання позивачем доказів, недоведення правомірності вимог, то позовна давність не застосовуватиметься, взагалі. Через відсутність такої потреби.

Первый период будет січень 2018р-грудень2020 г? Сумма долга 1 периода= начисление за январь? Или таки начисление за январь станет долгом в феврале? Тогда 1 период будет февраль 2018-декабрь 2020?
МНЕ СТОИТ ПОДАВАТЬ РАСЧЕТЫ В ПРЕДЕЛАХ СРОКОВ ИСКОВОЙ? ЕСЛИ ДА, КАКОЙ ПЕРВЫЙ ПЕРИОД? (в отзыве подавала расчеты за весь период иска)
Період- це відрізок часу. А не якась сума боргу.
Перша частка боргу виникла станом на 01.02.2018р.  Інфляція і 3% до неї застосовуються з лютого 2018р. по листопад 2020р. В грудні 2020р. робився розрахунок, тому грудень не входить.  Але підстави є стягнути їх і за грудень 2020р. і за час до винесення судового рішення у 2021р.  Ви можете грудень 2020р. не включати, навіщо робити підказку суду...
Записаний

Columbina

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 537
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет
« Reply #152 : 26 Лютого 2021, 14:48:53 »

.  Якби зразу виклали розрахунок боргу від позивача, то Вам би зразу відповіли, що
доставлены расчеты и основания для расчетов по каждому пункту начислений за весь период исковых требований. 
Треба вказати ЩО саме не було надано.
нет таким никаких расчетов вообще! Просто квитанция с суммой. Как вы пишите что именно не подано: правовые  основания для начислений (с м2, с головы, решение собрания и т.д.) и сами расчеты, объем фактического потребления конкретного потребителя. - ничего нет. Доказательства основаны на припущеннях.
Договор на вывезення отходов - 24.12.2017, на т\о лифтов 13.12.2019г. э\э - договор с энергонадзором от 9,02,1982+ доп. соглашение с ДТЭК днепроблэнерго от15.03.2013 г ДТЭК , вода 17.04.2017 г
Учет э\э 2 счетчика.
Ваша основна помилка - намагання розділити проблему на окремі запитання, відповіді на які можуть бути діаметрально протилежними в залежності від обставин і умов.
Мне кажется я иду последовательно по иску.  Тезисно: Я не член ЖСК, требования как члену. договора нет и т.д. Расчеты фактического потребления по каждой отдельной услуге истцом не предоставлены. Правомерность расчетов истцом не предоставлена.( Именно по этой причине я перестала оплачивать)  В период 2014-2017 год задолженность представлена одной суммой без наименования услуги и ее стоимости. Договора с водоканалом и т.д. имеют к истцу опосредованное отношение. Инфляция и 3% рассчитаны неправомерно, противоречат ПКМУ. Срок исковой давности начинается в января 2018 года, и т.д. и т.п.
ст. 267 ГКУ п. 4 не мой случай? Что я делю на отдельные вопросы? В пояснениях не свяжу?
Как все сложно...

« Останнє редагування: 26 Лютого 2021, 15:44:33 від Columbina »
Записаний

Columbina

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 537
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет
« Reply #153 : 26 Лютого 2021, 15:35:35 »

Я не дроблю вопросы. а уточняю отдельные (я так думаю)
Смотрю в реестре судовых решений
22. Відтак, оскільки відповідач звернувся до суду із заявою про застосування позовної давності, а позивач подав позов з порушенням вказаного строку на п`ять років і шість місяців (31.07.2019), суд, керуючись приписами частини 4 статті 267 ЦК, вважає за необхідне у позові відмовити.
https://reyestr.court.gov.ua/Review/92949115
18. Відтак, оскільки відповідачка звернулася до суду із заявою про застосування позовної давності, а позивач подав позов з порушенням вказаного строку (01.07.2020), суд, керуючись приписами частини 4 статті 267 ЦК, вважає за необхідне у позові відмовити.
https://reyestr.court.gov.ua/Review/92390618
« Останнє редагування: 26 Лютого 2021, 16:06:31 від Columbina »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет
« Reply #154 : 26 Лютого 2021, 16:10:10 »

нет таким никаких расчетов вообще! Просто квитанция с суммой.
Є. Оте, що Ви виклали у пості « Reply #145 : 25 Лютого 2021, 13:10:48 » і є частина розрахунку суми боргу. Можливо позивач якось не так його обізвав, у заяві числиться додаток "копія операцій по особистому рахунку". Та й на самому "документі" присутнє слово розрахунок.  Розмір боргу є сума місячних платежів. Все вірно. І оспорювати такий розрахунок в чому - арифметика початкової школи.
Інша річ, що в цьому розрахунку використані суми, походження яких не доведено. Бо кожна така сума є підсумком свого, окремого розрахунку.
І Вам потрібно посилатись на відсутність енної кількості таких розрахунків... І довести суду, що без них оті суми з особового рахунку є рівноцінними даним з "Довідника "Стеля"...
« Останнє редагування: 11 Березня 2021, 19:44:00 від Юрій Васильович »
Записаний

Columbina

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 537
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет
« Reply #155 : 26 Лютого 2021, 18:05:15 »

Спасибо, Юрий Васильевич!
Практики нет, но буду пробовать. Попробую завтра сформировать и выложить устные пояснения для суда.
В понедельник отнесу ходатайство о применении сроков + расчеты в пределах сроков "с целью экономии времени уважаемого суда" и посмотрю есть ли какие-то телодвижения истца.
« Останнє редагування: 26 Лютого 2021, 18:06:58 від Columbina »
Записаний

Columbina

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 537
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет
« Reply #156 : 26 Лютого 2021, 18:14:45 »

Що за сім років не було жодної зупинки ліфтів, простою не було?
Не знаю. Я в квартире никогда не жила, Сейчас там живут квартиранты, ЖСК давит жаба и они хотят "долю" с "незаконно получаемой прибыли" :o,  То что собственник вправе распоряжаться своим имуществом их не колышит.
Опасаюсь вопроса судьи - кто сейчас живет в квартире....Отказаться отвечать? Квартира находится в распоряжении сына?
« Останнє редагування: 26 Лютого 2021, 18:17:35 від Columbina »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет
« Reply #157 : 26 Лютого 2021, 18:16:41 »

Смотрю в реестре судовых решений
22. Відтак, оскільки відповідач звернувся до суду із заявою про застосування позовної давності, а позивач подав позов з порушенням вказаного строку на п`ять років і шість місяців (31.07.2019), суд, керуючись приписами частини 4 статті 267 ЦК, вважає за необхідне у позові відмовити.
https://reyestr.court.gov.ua/Review/92949115
18. Відтак, оскільки відповідачка звернулася до суду із заявою про застосування позовної давності, а позивач подав позов з порушенням вказаного строку (01.07.2020), суд, керуючись приписами частини 4 статті 267 ЦК, вважає за необхідне у позові відмовити.
https://reyestr.court.gov.ua/Review/92390618
В Рішеннях від  Католікяна М.О. не виписано за який період було висунуто вимоги. Перша справа вже у апеляції: https://reyestr.court.gov.ua/Review/94811726
Слід мати на увазі, що так, як інфляцію слід рахувати по кожному несплаченому нарахуванню окремо, так і позовна давність рахується для кожного несплаченого нарахування окремо. 
Цитувати
Стаття 261. Початок перебігу позовної давності
1. Перебіг позовної давності починається від дня, коли особа довідалася або могла довідатися про порушення свого права або про особу, яка його порушила.
5. За зобов'язаннями з визначеним строком виконання перебіг позовної давності починається зі спливом строку виконання.
1. Не міг знати позивач у 2014р. що Ви не сплатите платіж за листопад 2020р. Він про це дізнався в грудні 2020р. А якщо  ЖБК визначено, що платежі за розрахунковий період вносяться до 20 числа місяця наступного за розрахунковим, то 3 роки перебігу позовної давності для платежу за листопад 2020р. почались 21 грудня 2020р. То може суд відмовити у 2021р. у стягненні боргу за листопад 2020р. через пропуск строку позовної давності? Ні, не може.
Цитувати
84.        Розрахунковим періодом для оплати послуг є календарний місяць. Плата за послуги вноситься не пізніше 20 числа місяця, що настає за розрахунковим, якщо договором не встановлено інший строк (пункт 18 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року № 630, у первинній редакції).Розрахунковим періодом для оплати послуг, якщо інше не визначено договором, є календарний місяць. Оплата послуг здійснюється не пізніше 20 числа місяця, наступного за розрахунковим періодом (місяцем), якщо договором не встановлено інший строк (пункт 18 Правил надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 21 липня 2005 року № 630, у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 18 серпня 2017 року № 633, чинної з 30 серпня 2017 року).
85.        Якщо договором не встановлений інший термін, то з 21 числа кожного місяця починається період прострочення оплати наданих у попередньому місяці послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення, а отже, і перебіг позовної давності щодо відповідного щомісячного платежу, за яким споживач допустив прострочення.
https://reyestr.court.gov.ua/Review/91460925

А, якщо Казак С.Ю. повторить "подвиг" Католікяна М.О. , то радітимите ... Як діятиме позивач, загадувати не будемо.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет
« Reply #158 : 26 Лютого 2021, 18:21:13 »

Не знаю. Я в квартире никогда не жила,
Вам знати й не треба. Позивачу треба надати докази на підтвердження нарахувань за ліфти. Не договір (Ви його читайте, там є умови зменшення платежу?), а реальні платіжки.
Записаний

Columbina

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 537
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет
« Reply #159 : 26 Лютого 2021, 18:24:40 »


Слід мати на увазі, що так, як інфляцію слід рахувати по кожному несплаченому нарахуванню окремо, так і позовна давність рахується для кожного несплаченого нарахування окремо. 
Цитувати
Стаття 261. Початок перебігу позовної давності
1. Перебіг позовної давності починається від дня, коли особа довідалася або могла довідатися про порушення свого права або про особу, яка його порушила.
5. За зобов'язаннями з визначеним строком виконання перебіг позовної давності починається зі спливом строку виконання.
1. Не міг знати позивач у 2014р. що Ви не сплатите платіж за листопад 2020р. Він про це дізнався в грудні 2020р. А якщо  ЖБК визначено, що платежі за розрахунковий період вносяться до 20 числа місяця наступного за розрахунковим, то 3 роки перебігу позовної давності для платежу за листопад 2020р. почались 21 грудня 2020р. То може суд відмовити у 2021р. у стягненні боргу за листопад 2020р. через пропуск строку позовної давності? Ні, не може.
Так я не оспариваю  что начисления 2020 р. выходят за сроки исковой давности, Срок начинается с января 2018 года. В январе 2018 года истец знал что я не плачу уже 4 года? Знал. потому что ежемесячно выставлял долг. и в 2015 году знал. А прозрел в 2020 году.
 
« Останнє редагування: 26 Лютого 2021, 18:26:27 від Columbina »
Записаний

Columbina

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 537
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет
« Reply #160 : 26 Лютого 2021, 18:30:02 »

. А якщо  ЖБК визначено, що платежі за розрахунковий період вносяться до 20 числа місяця наступного за розрахунковим, то 3 роки перебігу позовної давності для платежу за листопад 2020р. почались 21 грудня 2020р.
так и я о том же. только в пределах сроков исковой. Начисление за январь 2018 года  вносяться до 20 числа місяця наступного за розрахунковим, т.е. в феврале и только в феврале 2018 г. становятся долгом
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет
« Reply #161 : 26 Лютого 2021, 18:33:53 »

э\э - договор с энергонадзором от 9,02,1982+ доп. соглашение с ДТЭК днепроблэнерго от15.03.2013 г ДТЭК ,
Зараз постачальник ТОВ "Дніпровські енергетичні послуги"...
Записаний

Columbina

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 537
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет
« Reply #162 : 26 Лютого 2021, 18:41:12 »

э\э - договор с энергонадзором от 9,02,1982+ доп. соглашение с ДТЭК днепроблэнерго от15.03.2013 г ДТЭК ,
Зараз постачальник ТОВ "Дніпровські енергетичні послуги"...
ненене!!!! у нас публичное акционерное общество ДТЭК Днепроблэнерго! :o
Ваш намек я поняла,,,
договор на т\о лифтов с научно-производственной фирмой "Подъемник" :o а где его лицензия?
https://www.ua-region.info/20271409
https://youcontrol.com.ua/ru/catalog/company_details/20271409/
« Останнє редагування: 26 Лютого 2021, 18:47:44 від Columbina »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет
« Reply #163 : 26 Лютого 2021, 20:53:50 »

Так я не оспариваю  что начисления 2020 р. выходят за сроки исковой давности, Срок начинается с января 2018 года. В январе 2018 года истец знал что я не плачу уже 4 года? Знал. потому что ежемесячно выставлял долг. и в 2015 году знал. А прозрел в 2020 году.
Не виходять! Ви все з ніг на голову перевертаєте...
Ще раз. Строк давності у кожного платежу свій, свої 3 роки.   
Січень 2014р. - три роки сплили  у січні 2017р.
Січень 2015р.  - три роки сплили  у січні 2018р.
Січень 2016р.  - три роки сплили  у січні 2019р.
Січень 2017р.  - три роки сплили  у січні 2020р. Не має значення, коли позивач "прозрел". Він, взагалі, не може казати що "не знав" про борг! Бо він щомісячно "веде бухгалтерію", подає звітність. Має значення, коли він подав позов.  Щодо платежу за січень 2018р. у нього строк до січня 2021р. Позов подано у грудні 2020р. Тобто щодо січня 2018р. позов подано в межах строку позовної  давності. А щодо наступних місяців 2018р. та всіх місяців 2019р. і 2020р. і поготів.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: ЖСК вспомнил обо мне через 7 лет
« Reply #164 : 26 Лютого 2021, 21:32:42 »

ненене!!!! у нас публичное акционерное общество ДТЭК Днепроблэнерго!
Ви "не в темі".
Цитувати
В апреле 2018 г. общее собрание акционеров ПАО «ДТЭК Днепрооблэнерго» приняло решение о переименовании общества в АО «ДТЭК Днепровские электросети», а 21 мая 2018 года состоялась регистрация нового наименования предприятия. С этой даты услуги по распределению и поставке электроэнергии жителям Днепропетровской области начал предоставлять уже АО «ДТЭК Днепровские электросети».
https://www.dtek-dnem.com.ua/ru/about
Цитувати
Скачать Реестр субъектов хозяйствования, которые проводят деятельность по поставке электрической энергии потребителю, получивших доступ к сетям АО «ДТЭК Днепровские электросети»
https://www.dtek-dnem.com.ua/ru/supplier-registry

З 01.01.2019р. послуги по розподілу та постачанню розділені.
Оператор системи розподілу - ДТЕК Дніпровські електромережі.
Постачальник е/е - ТОВ "Дніпровські енергетичні послуги"... (або навіть хтось інший , але це малоймовірно, бо це потребувало б оформити зміну постачальника,  відповідно і договір новий, а ТОВ "Дніпровські енергетичні послуги" з 01.01.2019р. з'явилось "автоматиично")

Цитувати
ОСР – абревіатура від «оператор системи розподілу». Після реформи ринку електроенергії так називають звичні нам обленерго. З 1 січня 2019 року, відповідно до закону «Про ринок електричної енергії», функції оператора системи розподілу в Дніпрі виконує ДТЕК Дніпровські електромережі.
Оператор системи розподілу відповідає за:
•   якість і надійність електропостачання;
•   управління системою розподілу електроенергії всім абонентам регіону;
•   обслуговування та ремонт ліній електропередач, підстанцій та інших енергооб'єктів;
•   приєднання до електромереж нових споживачів;
•   встановлення лічильників і фіксацію їхніх показань.
При цьому оператор системи розподілу не продає електроенергію клієнтам і не виставляє за неї рахунки. У нових умовах енергетичного ринку це роблять компанії-постачальники. Кожен житель області має право самостійно вибрати собі постачальника.
https://www.dtek-dnem.com.ua/ua/field-of-activity


Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email