'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Якщо КП погрожує відключити електрику за борг по ЖКП (що робити споживачу)  (Прочитано 38042 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

ВАВАНчик

• Гість

Напишите им письменное предложение заключить договора, и дождитесь ответа!
Записаний

Valentyna

• *
    • Перегляд профілю

Чи потрібно писати в ЖЕК ще один лист, щоб вони пояснили звідки взявся борг? Попередній відправила 20 травня поштою. Чи ще почекати?
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

Подождите до 25....
Потом сможете в прокуратуру написать! Ответ прокуратуры сможете в случае суда (любого) к делу прикрепить , совсем не помешает!
Записаний

Valentyna

• *
    • Перегляд профілю

А в прокуратуру про що писати?
Дякую.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю

Цитувати
Отримавши відповідь ЖЕКу, я подзвонила до Інформаційно-консультаційного центру Київенерго по роботі із споживачами.
потрібно письмово.
Цитувати
Тобто письмової відповіді від Київенерго в мене немає.
От як буде письмова відмова, тоді її можна буде оскаржувати.
Цитувати
Також вони мені сказали, що договір з ними я не можу заключити, тому що будинок обслуговує ЖЕК.
А у Вас часом не гуртожиток? Як що ні, то це "бред сивой кобылы" - навіть у ЖБК та ОСББ на електропостачання договір повинен укладатися на пряму підрозділом Київенерго з кожною квартирою окремо.
Цитувати
У   багатоквартирному   будинку   енергопостачальник  укладає
договори з кожним наймачем (власником) квартири.
(абз. 2 п. 5 ПКЕЕН)

Напишите им письменное предложение заключить договора, и дождитесь ответа!
Саме так. Тільки в заяві зразу посилайтесь на норми законодавства.
На цьому форумі є декілька тем з цих питань, пошукайте.
Цитувати
Що посадові особи Жеку вимагають сплатити гроші, як буцімто борг, в мене боргу немає, але ЖЕК звіряння нарахувань та платежів не провів, зате погрожує від`єднанням від електропостачання.
Домовтесь з кимсь, хто б Вас  знову підключив, якщо ЖЕК погрозу виконає (зробить він це без дотримання процедури то офіційно, відключення мов би і не буде).

Вище є скарга
На : Re: Якщо КП погрожує відключити електрику за борг по ЖКП (що робити споживачу)
« Reply #5 : 11 Травень 2010, 11:57:54 »
« Останнє редагування: 08 Червня 2010, 10:30:23 від Юрій Васильович »
Записаний

ВАВАНчик

• Гість

в прокуратуру напишите если они в положеный законом срок не дадут Вам ответ.
Счас в "частых вопросах" создам образец.
Записаний

Valentyna

• *
    • Перегляд профілю
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Донецькобленерго навіть на своєму сайті розповідає про вичерпний перелік підстав для відключення:
Цитувати
Консультационный центр
Вопрос-ответ (ЧаВО)

На основании чего, мне, как частному физическому лицу, могут отключить электроэнергию?

Просмотров:
145

Ответ
Отключение электрической энергии производится на основании Правил пользования электрической энергии для населения, утверждённых Постановлением Кабинета Министров Украины №1357 от 26.07.1999г. (с изменениями и дополнениями) (далее ППЭЭН).
Так, порядок отключения от энергоснабжения урегулирован в п. 27, 30, 35  ППЭЭН.
В соответствии с абз.1, п.27 ППЭЭН, в случае неуплаты за потреблённую электрическую энергию на протяжении 10 дней после срока, указанного в договоре или платёжном документе, и не получения энергопоставщиком сообщения об оплате, на 20-й день потребителю отправляется предупреждение об отключении электрической энергии. 
В соответствии с абз.2, п. 27 ППЭЭН, в случае неуплаты за потреблённую электрическую энергию на 30-й день после получения потребителем предупреждения энергопоставщик имеет право отключить потребителя от электрической сети.
Т. е. если потребитель имеет задолженность за потреблённую электрическую энергию, и в течение 30 дней после получения письменного предупреждения данную задолженность не погасил, энергопоставщик имеет право прекратить поставку электрической энергии потребителю.
В соответствии с абз.2, п.30 ППЭЭН, если на протяжении двух расчетных периодов (расчетный период это 1 календарный месяц) представитель энергопоставщика не имел доступа к прибору учета, он оставляет потребителю в почтовом ящике сообщение о дате следующего посещения или просьбу передать показание прибора учета энергопоставщику. Если после этого потребитель не передал сведения о количестве потреблённой электрической энергии, энергопоставщик имеет право через 30 дней после даты отправления письменного предупреждения прекратить поставку электрической энергии потребителю.
Пункт 35 ППЭЭН, содержит исчерпывающий перечень других оснований, за которые энергопоставщик имеет право прекратить поставку электрической энергии.
Так, согласно п. 35 ППЭЭН, энергопоставщик имеет право отключить потребителя в случае:
- самовольного подключения к электрической сети;
- расхищения электрической энергии, умышленного повреждения прибора учета и срыва пломбы;
- нарушение сроков оплаты за потреблённую электрическую энергию в порядке, определённом п. 27 ППЭЭН или нарушение условий договора о реструктуризации задолженности;
- неоплату за установку нового прибора учета или других платежей согласно ППЭЭН;
- невыполнение предписания Государственной инспекции по энергетическому надзору за режимами потребления электрической энергии.

http://donetskoblenergo.dn.ua/index.php?view=items&cid=1%3A-&id=17%3A1-----------&option=com_quickfaq&Itemid=3
« Останнє редагування: 09 Червня 2010, 10:35:07 від Юрій Васильович »
Записаний

Stag

• *
  • City: Kiev
    • Перегляд профілю

А у мене справи з тими погрозами веселі. Відключенням тільки полякали, відключати злякались. На мої претензії КП Чоколівське, КП ДИрекція та на скаргу райрада надали в один день відповіді з слово-в-слово однаковим і досить хамським текстом. Встрягати в листування в стилі "сам дурак" можна, але не хочеться, не бачу в цьому користі. А як хамів на місце поставити - не знаю.
Аналогично :)
Отличие в тексте в обращении и фразе "...задаєте значних матеріальних збитків КП ...., громаді району зокрема та державі в цілому". В варианте имени КП слово Держава написано с большой ;D
Также содержатся скрытые угрозы:
"Зокрема розглядається питання про відключення вашої квартири від інших інженерно-техничних мереж".
Вобщем, я думаю мои страшилки Прокуратурой им глубоко по...
Намерен навесить на щиток приличный замок, так чтобы без болгарки не вскрыть, и уже наклеил текст с выдержками из ст.382 ГК. Но не до конца уверен - электрощит на этаже является общей совместной собственностью жильцов-собственников квартир или нет ? Может владелец квартиры закрыть доступ, установкой замка ?
Записаний

gro-za

• Засновник
  • City: Київ
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

А у мене справи з тими погрозами веселі. Відключенням тільки полякали, відключати злякались. На мої претензії КП Чоколівське, КП ДИрекція та на скаргу райрада надали в один день відповіді з слово-в-слово однаковим і досить хамським текстом. Встрягати в листування в стилі "сам дурак" можна, але не хочеться, не бачу в цьому користі. А як хамів на місце поставити - не знаю.
Аналогично :)
Отличие в тексте в обращении и фразе "...задаєте значних матеріальних збитків КП ...., громаді району зокрема та державі в цілому". В варианте имени КП слово Держава написано с большой ;D
Также содержатся скрытые угрозы:
"Зокрема розглядається питання про відключення вашої квартири від інших інженерно-техничних мереж".
Вобщем, я думаю мои страшилки Прокуратурой им глубоко по...
Намерен навесить на щиток приличный замок, так чтобы без болгарки не вскрыть, и уже наклеил текст с выдержками из ст.382 ГК. Но не до конца уверен - электрощит на этаже является общей совместной собственностью жильцов-собственников квартир или нет ? Может владелец квартиры закрыть доступ, установкой замка ?
Усе обладнання будинку є об'єктом спільної сумісної власності власників квартир (ст. 382 ЦК України). У разі незгоди одного з співвласників з діями іншого він може звернутися з позовом до суду. Але навряд-чи мешканці будуть заперечувати проти Ваших дій по самозахисту порушених права та інтересу.
Записаний

Андрій

• *
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю

Отримав прогнозовану письмову відповідь від ЖЕКу:
Цитувати
Ваша заява з питання відключення електроенергії на квартиру за дорученням директора КП ЖЕК "Нивки" розглянута.

Повідомляємо, що КП ЖЕК "Нивки" не проводить роботи по выдключенню електроенергії на квартиру. Стосовно відключена електроенергії на вашу квартиру пояснюємо, що ці роботи виконувало згідно наряду-допуску №ХХХХ від 02.06.10 року СВП "Енергозбут Київенерго". За їх дії КП ЖЕК "Нивки" відповідальності не несе.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю

Цитувати
Ваша заява з питання відключення електроенергії на квартиру за дорученням директора КП ЖЕК "Нивки" розглянута.

Повідомляємо, що КП ЖЕК "Нивки" не проводить роботи по выдключенню електроенергії на квартиру. Стосовно відключена електроенергії на вашу квартиру пояснюємо, що ці роботи виконувало згідно наряду-допуску №ХХХХ від 02.06.10 року СВП "Енергозбут Київенерго". За їх дії КП ЖЕК "Нивки" відповідальності не несе.
ХА-ХА-ХА!!! :) КП ЖЕК "Нивки" здатен лякати тільки того, хто й сам боїться власної тіні, А як зустрів належний опір, то й сам від своєї тіні  "стрибає в кущі"!!!
Що й потрібно було довести!!! Тепер, Андрію, дочекайтеся відповіді СВП "Енергозбут Київенерго". Потім будемо діяти далі.
« Останнє редагування: 11 Червня 2010, 11:49:59 від Юрій Васильович »
Записаний

gro-za

• Засновник
  • ГРОмадський правоЗАхисник, 050-448-1-844
    • Перегляд профілю

Цитувати

Риторичне питання - так чи був "хлопчик" (несанкціоноване відключення).
Записаний

Андрій

• *
  • io_ua: Андрей
    • Перегляд профілю

Наразі я думаю, що був. У Київенерго квартира вважається відключеною та існує наряд-допуск на відключення. Також бачив у Києвенерго звернення начальника ЖЕКу на "присутність представника на відключенні". Нажаль, не здогадався переписати вихідний номер.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email