Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
+ содержать дармоедов = правление ОСББ.
Тобто у будинку Gelo збори проходять неодноразово, і без проблем,
Не має значення скільки прийшло співвласників на збори, має значення скільки проголосувало "за" чи "проти"...
Еще один большой минус этого "колхоза". Если я не плач'у по незаконным тарифам, а все остальные платят как рабы, то кто им "доктор"?
ініціативна группа витратила 3000 грн. на розсилку рекомендованих листів,
вручається кожному співвласнику під розписку
А для ОСББ власти придумали кучу преград, которые нужно "героически преодолевать"
+ повышенные тарифы специально для ОСББ.
Зачем вынимать немалые денежки из своего кармана просто так? Полная бессмыслица этот "колхоз" - ОСББ, а кооператив вообще - "мрак"...
Не бачу жодного аргументу на користь створення ОСББ.
Цитата: Олександр_2015 від 06 Лютого 2017, 14:39:21Але є проблеми з іншими ризиками, бо як правило, в ОСББ всі працюють без трудового договору (контракту), але їм платиться винагорода, розмір якої затвердили збори ОСББ.Я так розумію у Вас не ОСББ, Ви не голова правління і навіть не член правління, Ви взагалі не маєте уяви що там і як.Ті, що працюють без договору, отримують зарплатню "в конверті". Звісно вона не "проходить" ні по яким офіційним документам самме як зарплатня чи винагорода.
Але є проблеми з іншими ризиками, бо як правило, в ОСББ всі працюють без трудового договору (контракту), але їм платиться винагорода, розмір якої затвердили збори ОСББ.
+ содержать дармоедов = правление ОСББ; А для ОСББ власти придумали кучу преград, которые нужно "героически преодолевать" + повышенные тарифы специально для ОСББ. Зачем вынимать немалые денежки из своего кармана просто так?
Еще один большой минус этого "колхоза". Если я не плач'у по незаконным тарифам,
Цитата: stepan від 17 Липня 2019, 12:43:11... в нашому будинку, щоб зібрати на збори 40-45% "співвласників", ініціативна группа витратила 3000 грн. на розсилку рекомендованих листів, а потім ще дві неділі ходило по квартирам, і умовляла поставити підписи тих співвласників, які не з"явились на збори. Ще одна ілюстрація того, що всі ці "колгоспи" - штучна, неприродна річ.
... в нашому будинку, щоб зібрати на збори 40-45% "співвласників", ініціативна группа витратила 3000 грн. на розсилку рекомендованих листів, а потім ще дві неділі ходило по квартирам, і умовляла поставити підписи тих співвласників, які не з"явились на збори.
Принаймні, для мого будинку.
Вижу один путь - договор о совместной деятельности без образования юридического лица.
Цитата: Columbina від 13 Серпня 2020, 11:02:33Вижу один путь - договор о совместной деятельности без образования юридического лица.Не зрозумів... ЖБК вже є юрособою, ОСББ - теж...Що за "совместная деятельность"?
Чтобы осуществлять хозяйственную деятельность под управлением одного и того же председателя.
Об'єднання створюється як непідприємницьке товариство для здійснення функцій, визначених законом. Порядок надходження і використання коштів об'єднання визначається цим Законом та іншими законами України.
не видят нас отдельно. себя отдельно. Видят только вместе с одним расчетным счетом.
Власники квартир та нежитлових приміщень у двох і більше багатоквартирних будинках, об’єднаних спільною прибудинковою територією, елементами благоустрою, обладнанням, інженерною інфраструктурою, можуть створити одне об’єднання.
Їх міркування базуються на нормах ЗУ "Про ОСББ". Ви вигадуєте якісь нісенітниці...
То не я вигадую якісь нісенітниці - то они.
Я не вижу перспектив и законодательной нормы для объединения ЖСК и ОСББ, поэтому спрашиваю: есть ли какие-то варианты объединения? например ассоциация?
Мы хотим нанять их председателя в ЖСК на должность управителя, оставить свой расчетный счет. бухгалтера. правление, ревкомиссию.
нанять их председателя в ЖСК на должность управителя
Ні. Для об'єднанння з ОСББ чи входження до асоціації ОСББ вам треба реорганізувати житлово-будівельний кооператив у об'єднання співвласників.
Так найміть його як виконавчого директора. Тільки то буде сумісництво... Чи він погодиться?...
Надавати Вашому ЖБК послугу з управління будинком голова ОСББ, як фізична особа, може лише, якщо він є ФОП...
Що Ви маєте на увазі під Цитуватинанять их председателя в ЖСК на должность управителя? Хто такий "управитель" у Вашому розумінні?