Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
Автор: Buratino:ЦитуватиЗ досвіду знаю, що такі фірми працюють відповідально і згоду 50 плюс один офрмляють документально. Як вони "документально оформлюють" читайте в темі Тетяни Іванівни."50 + 1" % Дозволу не дає. Цитувати2. Розпоряджання майном, що є у спільній сумісній власності, здійснюється за згодою всіх співвласників. Цитувати 5. Власник не може використовувати право власності на шкоду правам, свободам та гідності громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію та природні якості землі. Автор: Buratino:Цитувати90 відсотків ХОЧУТЬ ДОМОФОН, а ОДИН не хоче, і буде судитися з балансоутримувачем? ОК. Ваше право! Так, це моє право. Скористатися ним не довелось. Питання було вирішене в досудовому порядку. На підставі вище процитованих норм ЦКУ. Взагалі я не був проти того, щоб бажаючі мали домофон (це їх право), я був проти того, щоб тим, хто відмовився від встановлення домофону, ключі надавалися за гроші ( а без ключа не зайдеш, бо функція доступу по коду (кодовий замок) відключена). Бо це обмежувало б доступ мені до моєї особистої власності - квартири, тобто порушувало моє право на користування своєю власністю Цитувати1. Правом власності є право особи на річ (майно), яке вона здійснює відповідно до закону за своєю волею, незалежно від волі інших осіб. Цитувати1. Власникові належать права володіння, користування та розпоряджання своїм майном. 2. На зміст права власності не впливають місце проживання власника та місцезнаходження майна. Цитувати 1. Власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. 3. Усім власникам забезпечуються рівні умови здійснення своїх прав. Автор: Buratino:ЦитуватиДля початку зясуйте, ЧИ ВІН Є. РЕАЛЬНО, НЕ ФІКТИВНО. Квартири розпродав. Отже, одноосібного власника будинку вже немає. Далі читайте матеріали форуму, інші по темі балансоутримувачів і зокрема рішення у справі Тетяни Монтян, хто такий балансоутримувач.Мені з`ясовувати не потрібно. Я вже давно з балансоутримувачем підтримую нормальні стосунки ( правда деякі працівники балансоутримувача вважають, що я "їх вже дістав"; але то їх проблема, і то тільки деякі). Вже й "ЖЕК"- Виконавець послуги намагається налагодити стосунки і в багатьох питаннях вже діє конструктивно. А був період, коли до "ЖЕКу" я навіть не звертався - зразу претензії до балансоутримувача. А балансоутримувач вже "накручував хвоста" "ЖЕКу".Матеріали форуму я читаю ще з моменту заснування цього сайту. Раніш читав ( і зараз теж) матеріали сайту-попередника. Стосовно "РЕАЛЬНО-ФІКТИВНО", то наш балансоутримувач реально ПРАЦЮЄ БІЛЬШ-МЕНШ ЗАДОВІЛЬНО. (Квартири не розпродавав, бо це не його компетенція). Стосовно справи ОСББ "Сердолік" - читайте мої коментарі в тій темі. Якщо балансоутримувач був призначений відповідно до чинного на той час законодавства, то без паредачі коміссійно будинку з балансу на баланс новому балансоутримувачу, він нікуди не зникає.Автор: Buratino:ЦитуватиСкаржтеся, якщо не спроможні домовитись і вирішити питання зі своїми сусідами по дому, тими, які ХОЧУТЬ ДОМОФОН. Але кращий шлях, і я в цьому просто переконаний - це ДОМОВИТИСЯ не скаржусь. Я доводжу до відома відвідувачів форуму, що я цю проблему вирішив. Домофон мені не потрібен (дурна трата грошей). Задля отримання моєї згоди навстановлення домофону фірма виконала мої умови. Фірма зі мною ДОМОВИЛАСЬ. ( Навіщо мені сперечатися-домовлятися з сусідами. Це фірма повинна ДОМОВЛЯТИСЬ З КОЖНИМ СПІВВЛАСНИКОМ.) Зараз "активісти" вже плюються, бо домофон не вирішив проблему "спаму" у поштові скриньки, чистоти в парадному, відвідувань різних агітаторів-сектантів, підвищення тарифу за послугу, проблеми з сплатою за послуги ( міняються рахунки, банки, потрібно ще комісійні сплачувати), тощо. Часто домофон непрацює - ламається, а як працює часто дітвора балується, доводиться зайвий раз реагувати на дзвінки. Ключі ( окрім першого - ОДНОГО) доводиться КУПУВАТИ у фірми, або КОПІЮВАТИ десь, але теж ЗА ГРОШІ. А до мене родичі і друзі проходять з ключами, бо отримали БЕЗКОШТОВНО ключі всі, хто приходить хоча б раз на місяць.Тому агітувати мене - справа марна. Я свої права захистив і при цьому інших мешканців ні чиїх прав не порушив.
З досвіду знаю, що такі фірми працюють відповідально і згоду 50 плюс один офрмляють документально.
2. Розпоряджання майном, що є у спільній сумісній власності, здійснюється за згодою всіх співвласників.
5. Власник не може використовувати право власності на шкоду правам, свободам та гідності громадян, інтересам суспільства, погіршувати екологічну ситуацію та природні якості землі.
90 відсотків ХОЧУТЬ ДОМОФОН, а ОДИН не хоче, і буде судитися з балансоутримувачем? ОК. Ваше право!
1. Правом власності є право особи на річ (майно), яке вона здійснює відповідно до закону за своєю волею, незалежно від волі інших осіб.
1. Власникові належать права володіння, користування та розпоряджання своїм майном. 2. На зміст права власності не впливають місце проживання власника та місцезнаходження майна.
1. Власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. 3. Усім власникам забезпечуються рівні умови здійснення своїх прав.
Для початку зясуйте, ЧИ ВІН Є. РЕАЛЬНО, НЕ ФІКТИВНО. Квартири розпродав. Отже, одноосібного власника будинку вже немає. Далі читайте матеріали форуму, інші по темі балансоутримувачів і зокрема рішення у справі Тетяни Монтян, хто такий балансоутримувач.
Скаржтеся, якщо не спроможні домовитись і вирішити питання зі своїми сусідами по дому, тими, які ХОЧУТЬ ДОМОФОН. Але кращий шлях, і я в цьому просто переконаний - це ДОМОВИТИС
ШАНОВНИЙ ЮРІЙ ВАСИЛЬВИЧ! Ви мене нічого не питали. А я відповідав не Вам. Тому мені не зрозуміла направленість Ваших просторих тирад.
Цитата: Юрій Васильович від 10 Липня 2012, 13:46:43ЦитуватиЖивете в обществе - смиритесь с выбором общества. Хотите жить по своим правилам - поселитесь в собственном (частном) доме. Ща-а-а-ас!Коли в нас забажали поставити домофон, то балансоутримувач ( після отримання мого попередження, що судитимусь не з фірмою, а саме з балансоутримувачем) поставив умову фірмі - бажаєте отримати дозвіл, домовляйтесь з співвласником. Тож фірма виконала всі мої умови. Основне - надала безоплатно стільки ключів, скільки мною було заявлено і договір на безоплатну заміну у разі виходу з ладу ( всім безоплатно надають по одному ключу). В тому числі і ключ від другого парадного ( бо я ж співвласник всього будинку, а не тільки свого парадного). Подробиці пошукайте на форумі.ЦитуватиКак быть с чего начать? Поставить в известность жэк ? Или дождаться когда застеклят крыльцо и после этого начинать писать письма? А куда писать?Почніть з реєстрації офіційної заяви до балансоутримувача.Дивна позиція. ВИ ПРОТИ ДОМОФОНА? Я не говорив, що фірма-установник домофона повинна працювати без дозволу і тим більше - обманювати мешканців будинку. З досвіду знаю, що такі фірми працюють відповідально і згоду 50 плюс один офрмляють документально. 90 відсотків ХОЧУТЬ ДОМОФОН, а ОДИН не хоче, і буде судитися з балансоутримувачем? ОК. Ваше право!Для початку зясуйте, ЧИ ВІН Є. РЕАЛЬНО, НЕ ФІКТИВНО. Квартири розпродав. Отже, одноосібного власника будинку вже немає. Далі читайте матеріали форуму, інші по темі балансоутримувачів і зокрема рішення у справі Тетяни Монтян, хто такий балансоутримувач. Скаржтеся, якщо не спроможні домовитись і вирішити питання зі своїми сусідами по дому, тими, які ХОЧУТЬ ДОМОФОН. Але кращий шлях, і я в цьому просто переконаний - це ДОМОВИТИСЬ.
ЦитуватиЖивете в обществе - смиритесь с выбором общества. Хотите жить по своим правилам - поселитесь в собственном (частном) доме. Ща-а-а-ас!Коли в нас забажали поставити домофон, то балансоутримувач ( після отримання мого попередження, що судитимусь не з фірмою, а саме з балансоутримувачем) поставив умову фірмі - бажаєте отримати дозвіл, домовляйтесь з співвласником. Тож фірма виконала всі мої умови. Основне - надала безоплатно стільки ключів, скільки мною було заявлено і договір на безоплатну заміну у разі виходу з ладу ( всім безоплатно надають по одному ключу). В тому числі і ключ від другого парадного ( бо я ж співвласник всього будинку, а не тільки свого парадного). Подробиці пошукайте на форумі.ЦитуватиКак быть с чего начать? Поставить в известность жэк ? Или дождаться когда застеклят крыльцо и после этого начинать писать письма? А куда писать?Почніть з реєстрації офіційної заяви до балансоутримувача.
Живете в обществе - смиритесь с выбором общества. Хотите жить по своим правилам - поселитесь в собственном (частном) доме.
Как быть с чего начать? Поставить в известность жэк ? Или дождаться когда застеклят крыльцо и после этого начинать писать письма? А куда писать?
В будинку, де я живу, стоїть кодовий замок. Я маю термінал і всі необхідні мені ключі.
Не хочете замка на вхідних дверях? Хочете БОМЖАРНЮ на техповерсі?
3.2. Особливості утримання горищ та технічних поверхів3.2.5. Вхідні двері або люки (для горищних приміщень із запасними, напірними і розширювальними баками) виходу на покрівлю повинні бути утеплені, обладнані ущільнювальними прокладками, завжди замкнені (один комплект ключів зберігається в чергового диспетчера ОДС або кімнаті техніка-майстра виконавця послуг, а другий - у консьєржа чи двірника), про що робиться відповідний напис на люку чи дверях. 3.3. Особливості утримання підвалів і технічних підвалів 3.3.5. Вхідні двері в технічний підвал, підвал повинні бути замкнені (ключі зберігаються у виконавця послуг, про місце зберігання робиться спеціальний напис на дверях).
Я (і не тільки) не поважаю співмешканців з такою позицією, яку Ви виклали у темі.
Ви вільні у своєму ОСОБИСТОМУ домі не вішати ніякого замка на вхідні двері, взагалі їх зняти і жити без них.
А в іншому випадку - Поступай з іншими так, як би хотів, щоб поступали по відношенню до тебе.
Саме так! Я захистив свої права, жодним чином не порушивши прав інших мешканців. Ваші б слова та "домофонщикам" у вуха. Щоб і вони не мухлювали, не підтасовували, не "розводили лохів на бабки", не нав`язували послуги, які не є обов`язковими, а ДОМОВЛЯЛИСЯ.
Я відповідав, тому хто задав питання - Спектру.
Я й зараз вважаю, що він не зовсім правий.
На загальних зборах будинку громада вирішила зібрати необхідні кошти і встановити ЗПП. Актив САМ звернувся, вибрав найкращі умови, і лише тоді доручили одній із фірм монтаж обладнання.
Обслуговування коштує 6 грн. на місяць.
Стаття 321. Непорушність права власності 1. Право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні.
Моя позиція в цьому питанні дуже проста. Dura lex, sed lex. Є закон і він повинен виконуватись. Виконуватись і тими мешканцями, що хочуть монтувати в під`їзді домофонне обладнання, і тими, хто категорично проти цього заперечує, і суб`єктом господарювання, який монтує домофонне обладнання, і балансоутримувачем будинку, і виконавцем ЖКП в будинку.Є статті 19 та 55 Конституції.Правовий порядок в Україні грунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.Кожен має право будь-якими не забороненими законом засобами захищати свої права і свободи від порушень і протиправних посягань.Є Закон про житлово-комунальні послуги і його статті 19 та 29.Є Цивільний кодекс, в якому є 319, 369 та 382 статті.Власник володіє, користується, розпоряджається своїм майном на власний розсуд. Усім власникам забезпечуються рівні умови здійснення своїх прав.Для розпорядження майном, яке є у спільній сумісній власності співвласників житла в багатоквартирному будинку, потрібна згода всіх співвласників. Крапка. І якщо хоча б одна "баба-яга буде проти", то правочин не повинен укладатись.Щодо діяльності домофоннних фірм, розмов про спільне благо, про інтереси 50% чи 75% мешканців. Добрими намірами вимощена дорога в пекло. Діяльність фірм по добровільно-примусовій домофонізації багатоквартирних будинків і наступного викачування з мешканців цих будинків плати за обслуговування має на меті задоволення статутних вимог цих фірм - отримання прибутку. Всі інші розмови про безпеку, захищеність, чистоту тощо - суть рекламний шум. Під цей шум домофонні фірми займаються свідомим обманом громадян, повідомляючи, що для монтажу обладнання достатньо згоди 51% мешканців під`їзду, і порушуючи вимоги статей 369 та 382 ЦК України.
очень прошу помощи!!!или дождаться когда сделают грязное дело и далее руководствуясь Закону України «Про звернення громадян» написать претензию? Если придет ответ, который меня не удовлетворит что далее нужно делать?Квартира принадлежит жене, я там не зарегистрированный, могу я от своего имени защищать нашу собственность?
т.е. обязательно нужно нотариально доверенность оформить? Самим от руки с подписями написать доверенность можно?Эх, всё вокруг да около...
Если Ваша квартира куплена во время брака, то Вы есть сособственником, и никаких доверенностей не нужно! Действуйете от своего имени!
Стаття 42. Документи, що посвідчують повноваження представників1. Повноваження представників сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, мають бути посвідчені такими документами:1) довіреністю фізичної особи;2) довіреністю юридичної особи або документами, що посвідчують службове становище і повноваження її керівника;3) свідоцтвом про народження дитини або рішенням про призначення опікуном, піклувальником чи охоронцем спадкового майна.2. Довіреність фізичної особи повинна бути посвідчена нотаріально або посадовою особою організації, в якій довіритель працює, навчається, перебуває на службі, стаціонарному лікуванні чи за рішенням суду, або за місцем його проживання.