'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Заперечення на позов на рецензію  (Прочитано 31661 раз)

0 Користувачів і 4 Гостей дивляться цю тему.

Тетяна Academia

• Правонаступник
  • City: Київ
  • io_ua: Тетяна Academia
    • Перегляд профілю
Re: Заперечення на позов на рецензію
« Reply #45 : 01 Вересня 2012, 09:02:21 »

Шановна Тетяна Academia,
бесперечно не всі поради доречно буде використовувати.
Заперечення на позов на основі документів МВК - на мій погляд натякає що МВК сам дурак.
Тим не менш я розумію, що хоч ці рішення МВК і спірні, але інші рішення МВК призвели б до зупинки ЖКХ міста. Я думаю, що суддя по цьому питанню прийме таке рішення, яке йому скажуть зверху.

На апеляції можна розраховувати на незалежність і неупередженість суду.
Ви сформували свою позицію, знаєте її сильні і слабкі сторони, неодноразово отримували застереження щодо можливих ризиків.
Ви будуєте свій захист на існуючій доказовій базі. Наскільки він буде успішним і результативним - покаже практика.  Бажаю успіху і перемоги в "мистецтві можливого".

На жаль, Ваш прогноз по судовому рішенню першої інстанції цілком справедливий.
Сподіватись на об`єктивнісь і незалежність апеляційної інстанції, на мою думку, не варто. Переважну більшість неправосудних рішень в сфері ЖКП судів 1 інстанції апеляційні суди лишають в силі. Так є.  :( Хоча бувають поодинокі виключення.
Зараз, на жаль, судовий захист доводиться будувати паралельно з підготовкою матеріалів для скарги до ЄСПЛ.
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #46 : 03 Вересня 2012, 08:30:30 »

Шановні друзі,
позивач просить стягнути нарахування зроблені ним з 01.01.2001р. по 01.02.2012р.
Чи буде вважатись обгрунтованним таке моє клопотання і чи не означає воно (часткове) визнання боргу?:

" На підставі ч.2 ст.101 ЦПК прошу відмовити позивачу в стягненні нарахувань зроблених ним після 01.01.2011р.
Позивач не має права на розгляд справи по цих нарахуваннях в позовному провдженні у звязку з тим, що по нарахуванням, зроблені ним після 01.01.2011р. не було відмови щодо їх розгляду в наказному провадженні.
Додатки:
 1) судовий наказ про стягнення нарахувань з 01.01.2001р. по 01.01.2011р.
 2) ухвала про скасування судового наказу
« Останнє редагування: 03 Вересня 2012, 09:21:38 від mata »
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #47 : 03 Вересня 2012, 09:19:36 »

Шановні друзі,
я грунтую свій захист на підставі зареєстрованого права власності МВК на будинок (з раніше приватизованими квартирами), відсутності прибудинкової території і права власності МВК на всі земельні ділянки навколо будунка.
З дати реєстрації цих прав МВК пройшло більше 10 років
і ця реєстрація права власності МВК досі ніким не оскаржена і судом не скасована.

Чи не втрачено право на скасування цих рішень і реєстрації в держ реєстрі прав власності?

Чи можу я стверджувати, що тим самим порушено (скасоване) моє право співвласності на будинок?

Чи можу я стверджувати, що тим самим порушено (скасоване) моє право власності на квартиру ?

Чи потрібно мені подати клопотання про ухвалу суду, (або подати позов) про порушення мого права співвласності на будинок, витребування мого майна з незаконного володіння МВК і ВРЕЖО і стягнення на мою користь незаконно отриманих ВРЕЖО прибутків за 10 років.
« Останнє редагування: 03 Вересня 2012, 09:33:03 від mata »
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #48 : 03 Вересня 2012, 09:45:38 »

Шановні друзі,
в позовній заяві, я кажу, шо договір позивачем сфальшований і що це має ознаки право порушення означеного в ст.190 кримінального кодекса.

Чи можливо і чи потрібно це підправити подавши клопотання про визнання договору не укладенним (в додатках надати лист ВРЕЖО в якому він повідомляє, що моя пропозиція укласти договір буде розглядатись в суді і з цього приводу ВРЕЖО вже подав позов.  Суд відмовив сторонам в примусовому укладанні договору).
« Останнє редагування: 03 Вересня 2012, 09:48:22 від mata »
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #49 : 03 Вересня 2012, 11:39:19 »

І на останок - чи правильно буде в трьох попередніх клопотаннях просити суд прийняти окремі ухвали суду
1)ухвала - відмовити позивачу в частині нарахувань, по яким не було відмови в наказному проваджені.
2) ухвала - про скасування рішення щодо реєстраціі права власності МВК на будинок і передачі на цій підставі будинку в повне господарське відання ВРЕЖО,
а також про відновленя мого право співвласності на будинок з правом вимоги на прибутки отримані ВРЄЖО за цей період часу відповідно моєї частки майна в будинку.
3) ухвала - про визнання договору ВРЕЖО зі мною - неукладеним.
« Останнє редагування: 03 Вересня 2012, 11:44:33 від mata »
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #50 : 03 Вересня 2012, 18:07:49 »

Ну, это полный капец.
У меня вроде спорный случай МВК законный владелец дома, а я законный владелец квартиры.
Не может быть - одно отменяе другое?

Прочитал ЦК - ничто ниче не отменяет. Все существует одновременно и законно.
    Стаття 384. Права житлово-будівельного (житлового)
                 кооперативу та їх членів на квартиру в будинку
                 кооперативу

1. Будинок,  споруджений  або  придбаний  житлово-будівельним
(житловим) кооперативом, є його власністю.

2. Член   житлово-будівельного  (житлового)  кооперативу  має
право володіння і  користування,  а  за  згодою  кооперативу  -  і
розпоряджання  квартирою,  яку  він  займає в будинку кооперативу,
якщо він не викупив її.

3. У   разі   викупу   квартири   член   житлово-будівельного
(житлового) кооперативу стає її власником.

и ни слова про - владелец квартиры становится совладельцем кооперативного дома!!!

Как трудно жить? Кругом одно жулье.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #51 : 03 Вересня 2012, 20:05:17 »

Шановні друзі,
позивач просить стягнути нарахування зроблені ним з 01.01.2001р. по 01.02.2012р.
Чи буде вважатись обгрунтованним таке моє клопотання і чи не означає воно (часткове) визнання боргу?:

mata, Вам вже повідомляли:
1) Подати окрему заяву про застосування строку позовної давності (від дати подачі позову мінус 3 роки). Це самостійна підстава для відмови у задоволенні позову у зазначений період.
2) У межах строку позовної давності слід подати: а) заяву про повернення позову на підставі ч. 3 ст. 118, п. 6 ч. 3 ст. 121 ЦПК; б) заперечення на позовні вимоги по суті.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #52 : 03 Вересня 2012, 20:08:54 »

Шановні друзі,
я грунтую свій захист на підставі зареєстрованого права власності МВК на будинок (з раніше приватизованими квартирами), відсутності прибудинкової території і права власності МВК на всі земельні ділянки навколо будунка.
і ця реєстрація права власності МВК досі ніким не оскаржена і судом не скасована.
Чи не втрачено право на скасування цих рішень і реєстрації в держ реєстрі прав власності?
Чи можу я стверджувати, що тим самим порушено (скасоване) моє право співвласності на будинок?
Чи можу я стверджувати, що тим самим порушено (скасоване) моє право власності на квартиру ?

Яке це відношення має до заявлених позовних вимог (суті спору)?

Цитувати
Чи потрібно мені подати клопотання про ухвалу суду, (або подати позов) про порушення мого права співвласності на будинок, витребування мого майна з незаконного володіння МВК і ВРЕЖО і стягнення на мою користь незаконно отриманих ВРЕЖО прибутків за 10 років.

Яке відношення цей (можливий) позов має до суті спору?
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #53 : 03 Вересня 2012, 20:12:58 »

Шановні друзі,
в позовній заяві, я кажу, шо договір позивачем сфальшований і що це має ознаки право порушення означеного в ст.190 кримінального кодекса.

Чи можливо і чи потрібно це підправити подавши клопотання про визнання договору не укладенним (в додатках надати лист ВРЕЖО в якому він повідомляє, що моя пропозиція укласти договір буде розглядатись в суді і з цього приводу ВРЕЖО вже подав позов.  Суд відмовив сторонам в примусовому укладанні договору).

За ст. 190 КК -окрему заяву про злочин. У чому суть клопотання? Чого Ви хочете досягти? Якщо є спір щодо договору в іншому судовому процесі -подайте клопотання про зупинення провадження. Клопотаннями і позовними вимогами договора не укладеними не визнаються. Див. ст. 16 ЦК.
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #54 : 03 Вересня 2012, 20:16:49 »

І на останок - чи правильно буде в трьох попередніх клопотаннях просити суд прийняти окремі ухвали суду
1)ухвала - відмовити позивачу в частині нарахувань, по яким не було відмови в наказному проваджені.
2) ухвала - про скасування рішення щодо реєстраціі права власності МВК на будинок і передачі на цій підставі будинку в повне господарське відання ВРЕЖО,
а також про відновленя мого право співвласності на будинок з правом вимоги на прибутки отримані ВРЄЖО за цей період часу відповідно моєї частки майна в будинку.
3) ухвала - про визнання договору ВРЕЖО зі мною - неукладеним.

Проголошення окремих ухвал -право, а не обов'язок суду. Свої думки потрібно викладати запереченнями чи зустрічним позовом.
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #55 : 03 Вересня 2012, 20:40:35 »

1) Подати окрему заяву про застосування строку позовної давності (від дати подачі позову мінус 3 роки). Це самостійна підстава для відмови у задоволенні позову у зазначений період.
Клопотання про застосування строку позовної давності я подав одразу з запереченнями на позов (і в запереченнях продублював це клопотання).
2) У межах строку позовної давності слід подати: а) заяву про повернення позову на підставі ч. 3 ст. 118, п. 6 ч. 3 ст. 121 ЦПК;
Про те, що в наказному проваджені була лише частина позовних вимог з 2001р по 2011р, а позові з 2001 по 2012, я помітив тільки вчора перглядаючи судовий наказ.
Уточніть будь ласка треба подати клопотання про поверненя позову на підставі ч. 3 ст. 118, п. 6 ч. 3 ст. 121 ЦПК;,
 чи про відмову в останній частині позова (з 2011 по 2012р).
Я цей момент не розумію. Підтвердіть Вашу пораду.
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #56 : 03 Вересня 2012, 21:01:59 »

Шановні друзі,

За ст. 190 КК -окрему заяву про злочин. У чому суть клопотання? Чого Ви хочете досягти? Якщо є спір щодо договору в іншому судовому процесі -подайте клопотання про зупинення провадження. Клопотаннями і позовними вимогами договора не укладеними не визнаються. Див. ст. 16 ЦК.
Я будую захист на документах про право власності МВК на будинок і вимогах утримувати свою власність ст.322 ЦК, якщо інше не встановлено договором або законом.  Закона немає.
Отже наявність договору (про що повідомляє позивач) визначає мене боржником.
Позивач взяв одну з моїх попередніх пропозицій укласти договір (яку від відхилив), підписав і вклав в свій позов.
Я написав в запереченнях, що договір сфабриковано і привожу рішення двох судів через рік після тої моєї пропозиції і кажу що навіть наступні суди не змогли примусити сторони укласти договір.
Focus каже, що якщо підпис в договорі мій, то треба просити суд визнати договір неукладеним.
Я не розумію як правильно і боюсь помилитись - сфабрикований договір чи неукладений.
Якщо суд відмовиться визнати договір сфабрикованим, або недійсним через таку лексичну помилку, то я боржник. Я хочу щоб суд не брав цей доказ позивача до уваги. Договору немає.
« Останнє редагування: 03 Вересня 2012, 21:08:55 від mata »
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #57 : 03 Вересня 2012, 21:33:32 »

Шановні друзі,

Яке це відношення має до заявлених позовних вимог (суті спору)?

Цитувати

Яке відношення цей (можливий) позов має до суті спору?
Я не розумію, чи може суд за межами позовних вимог визнати недійсним право власності МВК на будинок і на цій підставі визнати мене співвласником будинку і споживачем послуг з утримання будинку. Тобто визнати таким чином мене боржником.
Тетяна Academia повідомляє про таку можливість.

Тому в мене питання -
може мені самомуі ініціювати скасування рішеня МВК про право власності на будинок
і визначення на цій підставі ВРЄЖО балансоутимувачем будинка?
Якжо ВРЕЖО не балансоутримувач, то ВРЕЖО і не виконавець і права вимоги в нього немає.
« Останнє редагування: 03 Вересня 2012, 21:37:14 від mata »
Записаний

Перо

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #58 : 03 Вересня 2012, 22:24:47 »

Клопотання про застосування строку позовної давності я подав одразу з запереченнями на позов (і в запереченнях продублював це клопотання).
2) У межах строку позовної давності слід подати: а) заяву про повернення позову на підставі ч. 3 ст. 118, п. 6 ч. 3 ст. 121 ЦПК;
Про те, що в наказному проваджені була лише частина позовних вимог з 2001р по 2011р, а позові з 2001 по 2012, я помітив тільки вчора перглядаючи судовий наказ.
Уточніть будь ласка треба подати клопотання про поверненя позову на підставі ч. 3 ст. 118, п. 6 ч. 3 ст. 121 ЦПК;,
 чи про відмову в останній частині позова (з 2011 по 2012р).
Я цей момент не розумію. Підтвердіть Вашу пораду.

У позові суд відмовляє своїм рішенням, коли він необгрунтований. Коли позов, умовно кажучи, обгрунтований -слід запобігти прийняттю рішенню по суті з процесуальних підстав. Щоб суд повернув позов ухвалою. На які я вище вказав. 
Записаний

mata

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #59 : 03 Вересня 2012, 22:39:35 »

Зрозумів,
подам клопотання про поверненя позову на підставі ч. 3 ст. 118, п. 6 ч. 3 ст. 121 ЦПК;
Дякую
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email