'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Перегляд судових рішень  (Прочитано 102980 раз)

0 Користувачів і 3 Гостей дивляться цю тему.

assia

• *
    • Перегляд профілю
Re: Перегляд судових рішень
« Reply #105 : 04 Лютого 2014, 20:34:03 »

Цитувати
Але в більшості справ про залиття мова йде про збитки завдані майну в квартирі.

Я з цим не згоден та можу це підтвердити прикладами. Шукаючи рішення , переглянув десятки справ. Дуже рідко в справах мова йде про пошкоджені речі, більшість справ про ремонт помешкання, пошкодженої підлоги, ремонту даху.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #106 : 04 Лютого 2014, 21:40:36 »

"ремонт помешкання, пошкодженої підлоги," а також стін, стелі, дверей, вікон  це все ремонт власного майна.
А ремонт "вражених гниттям балок міжповерхового перекриття" є ремонтом майна, яке є в сумісній власності (а Мальцев вважав це взагалі чужою власністю).
Справ про виконання ремонту даху я зустрічав небагато. Можливо  тому, що не шукав так цілеспрямовано як Ви.
Ремонт даху підходить. Ремонт будь чого в межах квартири, якщо він не стосується несучих конструкцій, не підходить.
Записаний

assia

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #107 : 04 Лютого 2014, 23:01:00 »

Цитувати
Справ про виконання ремонту даху я зустрічав небагато. Можливо  тому, що не шукав так цілеспрямовано як Ви.
Ремонт даху підходить. Ремонт будь чого в межах квартири, якщо він не стосується несучих конструкцій, не підходить.

Вибачте, про що ми говоримо? Якщо я вирішив робити ремонт в своїй квартирі, це моя справа, але якщо я вимушений його робити "внаслідок неналежного надання або ненадання житлово-комунальних послуг", це інша справа.

ст.20ч.3 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач має право на відшкодування збитків, завданих його майну або приміщенню, шкоди, заподіяної його життю чи здоров'ю внаслідок неналежного надання або ненадання житлово-комунальних послуг.
п.3.2.4.Провести ремонт квартири, якщо він викликаний аварією або несправністю елементів будинку, які виникли не з вини " Співвласника", після повідомлення про це " Власника будинку" стягнути з нього вартість ремонту або зарахувати її при здійсненні наступних платежів.
п.3.2.5. Стягнути з " Власника будинку" збиткі , понесені внаслідок неналежного виконання договірних обов,язків, що вказані в п.п. 2.1.1. та 2.1.2.
Справи. які я переглядав, стосувалися ремонту помешкань після залиття. Що стосується даху чи перекриття , то це навпаки більше підходить під ст.1158-1160, але яким чином можливо відремонтувати стелю після залиття , якщо після такого залиття обвалилася стеля разом з перекриттям ?
Записаний

ВасьОК

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #108 : 04 Лютого 2014, 23:10:00 »

Я певен на 99,6%, що немає справ (крім цієї справи), де мова іде про балки перекриття, а не про ремонт у квартирі!

ПС: Я не знаю, що таке тема "адвокат"!
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #109 : 04 Лютого 2014, 23:13:07 »

Автор: assia:
Цитувати
Вибачте, про що ми говоримо?
Ми говоримо про п. 6 Постанови ПВССУ від 30.09.2011р. №11
« Останнє редагування: 04 Лютого 2014, 23:22:05 від Юрій Васильович »
Записаний

ВасьОК

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #110 : 04 Лютого 2014, 23:16:29 »

ст.20ч.3 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» споживач має право на відшкодування збитків, завданих його майну або приміщенню, шкоди, заподіяної його життю чи здоров'ю внаслідок неналежного надання або ненадання житлово-комунальних послуг.
В рішенні Мальцева - немає посилання на докази, якими доводяться ЗБИТКИ ПРИМІЩЕННЮ. Окрім того, ви не зазначили навіть в даній темі, які саме збитки Вам нанесено?! (знищено: шпалери, водоемульсіонка, паркет, фарба на стінах, електропроводка, кахель, ноутбук, телевізор, праска, ніж, виделка тощо)
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #111 : 04 Лютого 2014, 23:17:13 »

ПС: Я не знаю, що таке тема "адвокат"!

Вам вказано шлях пошагово:
'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник > Форум >Запитання > адвокат

Або за посиланням http://gro-za.org/forum/index.php?topic=8338.0.html
Записаний

ВасьОК

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #112 : 04 Лютого 2014, 23:25:37 »

пробачте, я рідко на форум заходжу, не розібрався одразу!
« Останнє редагування: 06 Березня 2014, 16:19:21 від Юрій Васильович »
Записаний

assia

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #113 : 04 Лютого 2014, 23:34:09 »

Цитувати
Ми говоримо про п. 6 Постанови ПВССУ від 30.09.2011р. №11
Текст договору Reply 17, висновок " Будівельної лабораторії"   Reply 139 "адвокат"

За висновками КП Будівельна лабораторія: «в приміщеннях квартири на стелі масові сліди затікання з покрівлі, штукатурний  шар стелі загрожує обваленням. У сходовій клітині на площі близько 5 кв.м. обвалився штукатурний шар стелі, дошки підшивки відшарувались, деревина вражена гниттям і деревоточильником. Дерев’яні балки в межах квартири, особливо в районі санвузла , вражені гниттям, пошкоджені до 50% поперечного перерізу. Прогини балок  в середній частині досягають 10-12 см., що значно перевищує допустимі значення. Покрівля із азбоцементних хвилястих листів при інтенсивних дощах і таненні снігу протікає. У місцях протічок деревина кроквяної системи даху, балки горищного перекриття вражені гниттям. Несучи та захисні конструкції знаходяться в непридатному для нормальної експлуатації технічному стані, а відшаровані ділянки штукатурки стелі –в аварійному стані. В санвузлі на площі близько 4 м. кв. обвалилася штукатурка стелі разом з дошками підшивки». В 2005г. В одной из комнат  в феврале обвалилась часть перекрытия и образовалась дыра на чердак.

Якщо Ви вважаєте , що це моя примха була робити черговий ремонт в квартирі , то, мабуть, це не так.
« Останнє редагування: 04 Лютого 2014, 23:38:21 від assia »
Записаний

ВасьОК

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #114 : 04 Лютого 2014, 23:54:22 »

із 17 повідомлення теми "адвокат"
Цитувати
Хіба не зрозуміло, що мова йде про роботи, які були виконані до 2006р., тобто в період  чинного договору.
О, в 139 "Адвокат" - є про збитки:
Цитувати
В санвузлі на площі близько 4 м. кв. обвалилася штукатурка стелі разом з дошками підшивки». В 2005г. В одной из комнат  в феврале обвалилась часть перекрытия и образовалась дыра на чердак.
А в 119, не маючий ніякого юридичного значення висновок експертизи....

Як Ви писали, у справі подана заява про застосування строку позовної давності.
Якщо "збитки" завдано до 2006 року, Ви вважаєте строк позовної давності не пропущено, і суд (навіть якщо Ви 10000000000000% праві), має підстави для задоволення позову?

ПС: ще раз Моя думка: справа не варта виїденого яйця!
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #115 : 05 Лютого 2014, 00:01:03 »

До чого тут "черговий ремонт"?
Цитувати
Проте, як вбачається з заяви про збільшення позовних вимог позивач вказує, що ним було виконано ремонтні роботи, пов'язані з підсиленням елементів конструкції будинку, які мав би виконати балансоутримувач. Зазначені обставини не заперечуються та визнаються сторонами.
Тобто суд прийшов до висновку, що позивачем вчинено дії в майнових інтересах іншої особи без її доручення, що регулюється положеннями глави 79 ст.ст.1158-1160 ЦК України.
Вам потрібне рішення в якому розглядався б випадок  "виконано ремонтні роботи, пов'язані з підсиленням елементів конструкції будинку", а не ремонт стелі, стін, підлоги в квартирі, але судом ст.ст.1158-1160 ЦК України не було б застосовано.
Де у Вас викладена заява про збільшення позовних вимог?
Записаний

ВасьОК

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #116 : 05 Лютого 2014, 10:29:05 »

Вау, нарешті Ви побачили :)
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #117 : 05 Лютого 2014, 10:57:09 »

Вау, нарешті Ви побачили :)
До кого Ви звертаєтесь?
Як Ви писали, у справі подана заява про застосування строку позовної давності.
ПС: ще раз Моя думка: справа не варта виїденого яйця!
Ви просто не уважно  читали тему "адвокат". Ви зараз повторюєте те, що дописувачу assia вже давно роз'яснювали. В нього своя думка.
« Останнє редагування: 05 Лютого 2014, 12:31:00 від Юрій Васильович »
Записаний

ВасьОК

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #118 : 05 Лютого 2014, 12:46:06 »

Пробачте, я не читав ту тему (крім 3х повідомлень у ній!).
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #119 : 05 Лютого 2014, 13:35:07 »

Цитувати
Але в більшості справ про залиття мова йде про збитки завдані майну в квартирі.
Я з цим не згоден та можу це підтвердити прикладами. Шукаючи рішення , переглянув десятки справ. Дуже рідко в справах мова йде про пошкоджені речі, більшість справ про ремонт помешкання, пошкодженої підлоги, ремонту даху.
Будь ласка ,перегляньте ці рішення: 32195403, 34054525, 36264675.

32195403
(click to show/hide)
34054525
(click to show/hide)
36264675
(click to show/hide)
Справа підходить по строках. Проблема - Мова йде лише про ремонт всередині квартири.
Цитувати
Згідно висновку експертної оцінки від 18.02.2013 року вартість відновлювального ремонту квартири після залиття
Дах чи перекриття позивачі не ремонтували і вимог про відшкодування за витрати на ремонт сумісної ( чи чужої) власності не заявляли. Ваші ж вимоги в остаточному варіанті викладені в заяві про збільшення вимог:
Цитувати
…відшкодування матеріальних збитків понесених при виконанні ремонтних робіт по підсиленню конструктивних елементів будинку…

« Останнє редагування: 05 Лютого 2014, 13:42:51 від Юрій Васильович »
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email