'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: адвокат  (Прочитано 48199 раз)

0 Користувачів і 5 Гостей дивляться цю тему.

assia

• *
    • Перегляд профілю
Re: адвокат
« Reply #165 : 19 Липня 2013, 00:12:06 »

Вибачте, але випадково натиснув не той колір. Замість жовтого- жирним 1) Що таке будинок? 2)Що таке капітальний ремонт будинку? 3)Що таке житло? 4)Що таке квартира? 5)Що таке приміщення?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #166 : 19 Липня 2013, 12:02:37 »

Мабуть був правий
Нема сенсу витрачати час та сили на переконання людини, яка слухає лиш те, що бажає чути! Пенсіонери - особливі люди, їх важко переконати в неправоті. Суд керується вимогами законів, а не вашим глуздом. Успіхів у вашій безуспішній справі.

Хоч не звинуватили, що я є представником ЖЕКа ( як Gelo ). І то вже добре.
Та Вам, перше ніж подавати позов, самому потрібно було себе "поставити" на місце ЖЕКа і спробувати передбачити всі можливі ЖЕКівські "відмазки" та свої дії і докази на їх спростування. А не сподіватися на "Да здравствует наш советский суд...".
Подивіться темку: http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7989.0.html  - приклад, як треба готувати позов (Reply 11 - 14 ).
Пораду щодо пошуку адвоката Вам надали.
Можна далі і не продовжувати "товкти воду в ступі".
Проте я Вам відповім. Згодом, За умов наявності вільного часу.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #167 : 19 Липня 2013, 12:42:45 »

Автор: assia:
Цитувати
Чи мав КП УЖГ надавати право КП 1004 використовувати цей штемпель на договорах з співвласниками, я не можу підтвердити документально. В той же час я переконаний, що в своїх внутришніх документах це було дозволено та було практикою.
До чого тут "внутрішні документи"? Питання про цивільну правоздатність відповідно до ЦК Україньскої РСР (N 1540-VI, 18.07.1963р.). Цивільну правоздатність має юридична особа - КП УЖГ. ЖЕК 1004 - відокремлений структурний підрозділ ( тобто філія). Відповідно до "ПОЛОЖЕННЯ про порядок передачі квартир (будинків) у власність громадян" ( Наказ Державного комітету України по
житлово-комунальному господарству 15.09.1992 N 56 ( що для суду є НПА)) договір укладає Власник неприватизованого житла (райрада) або його уповноважений орган (КП УЖГ - юридична особа).  На якій підставі ЖЕК 1004 вказує себе Власником?  На якій підставі філія укладає договір самостійно, а не від імені юридичної особи ( на підставі довіреності від юридичної особи )?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #168 : 19 Липня 2013, 12:59:56 »

Цитувати
Якщо листи Міністерства регіонального розвитку та будівництва України « можуть не враховуватися» , то яким чином може суд враховувати заключення експерта? Що в Міністерстві листи в ГоловКРУ  пишуть необізнані фахівці?
Ще раз. Лист не є НПА. ( Наказ є НПА ). Експерт під час призначення експертизи письмово попереджається судом про кримінальну відповідальність.
На форумі достатньо прикладів, коли в листах МінЖНГ написана  відверта маячня.
До того ж я ж не кажу "НЕ МАЄ ВРАХОВУВАТИ", може врахувати, а може й не врахувати. В залежності від власного внутрішнього переконання. А от НПА ПОВИНЕН враховувати.
Записаний

assia

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #169 : 19 Липня 2013, 13:06:40 »

Мабуть був правий
Нема сенсу витрачати час та сили на переконання людини, яка слухає лиш те, що бажає чути! Пенсіонери - особливі люди, їх важко переконати в неправоті. Суд керується вимогами законів, а не вашим глуздом. Успіхів у вашій безуспішній справі.
Шановний , Юрію Васильовичу! Даремно Ви так!
Цитувати
Хоч не звинуватили, що я є представником ЖЕКа ( як Gelo ). І то вже добре.
Я теж цим задоволений, але Gelo зрозумів мій жарт, а Ви,мабуть, не зовсім. Що до "темки", то порівняння не доречне і вчитися там особливо не має чому. Справа доволі проста по сюжету та не має розголудження, тим більше, як я зрозумів, була допомога форуму , ще до суду. Але я теж вітаю з перемогою serg , але де продовження? Чим все скінчилось і ,що дала ця перемога?
« Останнє редагування: 06 Березня 2014, 11:15:53 від Юрій Васильович »
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #170 : 19 Липня 2013, 13:13:07 »

Ознакомьтесь с приказом №76   http://gro-za.org/forum/index.php?topic=7233.0.html
Там  найдете некоторые ответы на свои вопросы. По ремонтам в том числе.

Цитувати
то яким чином може суд враховувати заключення експерта? Що в Міністерстві листи в ГоловКРУ  пишуть необізнані фахівці?

Об этом ясно написано в ЦПК. Суд назначает экспертизу и степень доверия к ней естественно по ЦПК.

Цитувати
На питання судді чи не могли включити ці роботи в поточний ремонт, відповідь "не зобов'язані! тай коштів на поточний ремонт на такі об'єми не вистачило б".

Ознакомьтесь с Законом Украины «О лицензировании определенных видов хозяйственной деятельности» от 01.06.2000г. № 1775- III, который определяет виды хоз. деятельности подлежащие лицензированию. В соответствии со специальными законами лицензированию подлежат такие виды хозяйственной деятельности:
 11) строительная деятельность;
Согласно этого Закона лицензированию подлежат такие виды хозяйственной деятельности:
17) централизованное водоснабжение и водоотвод;
42) производство тепловой энергии, транспортировке ее магистральными и местными (распределительными) тепловыми сетями и снабжение тепловой энергии;

Цитувати
Так , наявність печатки передбачена, але у юридичної особи. ЖЕК був структурним підрозділом КП УЖГ, який надав йому прямокутний штемпель з назвою юридичної особи. Чи мав КП УЖГ надавати право КП 1004 використовувати цей штемпель на договорах з співвласниками, я не можу підтвердити документально. В той же час я переконаний, що в своїх внутришніх документах це було дозволено та було практикою.

На Ваши рассуждения по этому поводу был дан ответ
Цитувати
Затверджена форма передбачае наявність печатки.

Цитувати
Знову помилка. Власники жилих квартир можуть бути юридичними особами поза своєї квартири, бо жилі приміщення повинні використовуватися тільки за призначенням. Те,що зараз в квартирах офіси – це правова вакханалія і неподобство. Приміщення для подібних цілей повинні мати окремий вихід і ще багато чого, щоб дотримуватись Закону.

Законом не запрещено приобретение квартир для нужд юр. лица. Которые,  на пример, могут использоваться как ведомственные жилье для своих работников на период работы у этого юр. лица.

цитата Ю.В.
Цитувати
Щоб рай(міськ)рада укладала договори то не реально, тому в договорі передбачена "уповноважена особа". Балансоутримувач є такою особою, а от чи є структурний підрозділ (ЖЕК) балансоутримувача?Це ще питання. Чи досліджувалось воно судом? Позов то Ви подаєте до юрособи, а юрособа може заявити, що взагалі нічого не підписувала, а ЖЕКу повноважень не надавала. Чи достатньо у Вас доказів, щоб підтвердити правомочність підписанта?

Из этого следует, что надо сделать запрос уточняющий кто и где является балансодержателем.
Что ответили ВЫ по этому вопросу..?

Цитувати
Може хтось поділиться досвідом, як зробити ремонт в квартирі, якщо гниле перекриття, з даху тече, на горищі  відра, на стелі 8 місць мокрі та декілька тон сміття, а балансоутримувач не хоче ні чого робити?

Во первых надо комиссию из ЖЭКа и Актом подтвердить, что действительно течет, гниет и валится. Во вторых делая самостоятельно, т.е. без лицензии на строительные работы вложенные денежки не вернуться, а главное если и дальше будут происходить обвалы, обсыпание стен или потолка, то теперь Вы будете виноваты в этом. Тронули несущие конструкции дома, а лицензии нет. Поэтому  работы выполненные Вами, не соответствуют строительным нормам и наносят вред всему дому. (радуйтесь, что не повернули в суде рассмотрение в этом направлении).   

Цитувати
Якщо фото ще є доказом,

Фото действительно являются доказательством и хорошим. Только должны быть оформлены соответствующим образом. Как? об этом на форуме есть информация.

Цитувати
Про позовну давність мені казали на форумі. В своїх запереченнях ЦОС просив відмовити мені в позові на цій підставі.

Об исковой давности смотрите в ЦК. ЖЭК действительно может сроком исковой давности рассматривать новый иск в пределах 3 лет. Чтобы его Вам увеличить надо хорошо покопаться в вашем деле.

Цитувати
Даруйте, якщо щось пропустив

Вы пропустили важное. Не начали составлять новый иск.
По ходу его составления обсуждайте отдельные вопросы. Сначала только напишите его весь, а потом сюда на обсуждение.

Только начните со знакомства ЦПК, ЦК и других законов. Сколько можно поднимать шум из явно написанного в законах. Читайте!!!
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #171 : 19 Липня 2013, 13:28:39 »

Цитувати
Знову помилка. Власники жилих квартир можуть бути юридичними особами поза своєї квартири, бо жилі приміщення повинні використовуватися тільки за призначенням. Те,що зараз в квартирах офіси – це правова вакханалія і неподобство. Приміщення для подібних цілей повинні мати окремий вихід і ще багато чого, щоб дотримуватись Закону.

Мова не про магазини та офіси ( то вже не квартири, там проводиться зміна призначення приміщення з "житлового" на "нежитлове").
Мова про КВАРТИРИ. Деякі юридичні особи мають у своїй власності КВАРТИРИ, які, наприклад, використовують як житло для своїх працівників.
Приклад: Міністерство власник квартири:
Цитувати
Визнано за Міністерством надзвичайних ситуацій України право власності на квартиру АДРЕСА_1.
http://reyestr.court.gov.ua/Review/21841406
Квартира була у власності ТОВ:
Цитувати
З матеріалів справи вбачається, що квартира АДРЕСА_1 належить на праві власності ОСОБА_1 на підставі договору купівлі-продажу від 27.08.2003 року, укладеного між продавцем ТОВ “Інтермес” та покупцем ОСОБА_1,
http://reyestr.court.gov.ua/Review/2016572
« Останнє редагування: 19 Липня 2013, 14:26:18 від Юрій Васильович »
Записаний

assia

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #172 : 19 Липня 2013, 13:54:35 »

Шановний ,Юрію Васильовичу! Давайте так, по людські, без ЗУ , без НПА і т. і. Якщо Ви вважаєте мої вимоги справедливими, повторюю, по людські, то тоді треба шукати можливість їх задовольнити  спираючись на ЗУ та НПА і справа вже не тільки в грошах, а в принципі. Якщо Ви вважаєте мої вимоги «котелками», то про що ми сперечаємося? Мова іде не про суди, які позаду, а про подальші дії. Те що подавати новий позов до тих же відповідачів з тими ж вимогами не можна, я розумію, але з іншими можна. Також є можливість за  тими ж  вимогами подати позов до власника будинку. Gelo своїми зауваженнями провокує мене, бо вони іноді не зовсім по темі, але я йому все одно вдячний.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #173 : 19 Липня 2013, 14:18:38 »

Цитувати
Всі фото мають дату, чи на самому паперовому екземплярі ,чи в ПК. Мабуть їх можливо надрукувати і з ПК ,що б була дата, але такого завдання не було?
А ця "фотосесія" проводилася "під протокол"? Якщо ні, то відповідач може поставити їх під сумнів і вимагати експертизи. ( Згадайте, скільки експертиз вже призначалося по плівкам Мельничека?) Звісно звукозапис і фото це різні речі. Але для людей, що розуміються на фото, відомо:
1). в фотоапаратах, що "ставлять" дату в кадрі ( в "мильницях") дата  і час установлюються самим користувачем ( як в годиннику або в мобілці). Тому можна змінити дату пред зйомкою на потрібну і "штампувати" "тепер і зараз" фотографії, начебто, "річної давнини"
2). в профессійних цифрових камерах дата не "друкується" в кадр, а зберігається в службовому файлі і доступна для перегляду у ПК. Проте, за наявності гарного програміста (простий користувач ПК сумнівно що це зможе) можна змінити дані у службовому файлі. А ще, якщо надовго вийняти елементи живлення з камери, то відлік часу може збитися, і, після поновлення живлення, навіть початися з нову ( з дати випуску камери ).
Вам пощастило, що відповідач про це не досить обізнаний.
« Останнє редагування: 19 Липня 2013, 14:30:13 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #174 : 19 Липня 2013, 14:22:08 »

Цитувати
Я теж цим задоволений, але Gelo зрозумів мій жарт, а Ви,мабуть, не зовсім.
Я то зрозумів. Це Ви не зрозуміли, що я теж пожартував.
« Останнє редагування: 27 Липня 2013, 00:02:59 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #175 : 19 Липня 2013, 14:52:04 »

Шановний ,Юрію Васильовичу! Давайте так, по людські, без ЗУ , без НПА і т. і. Якщо Ви вважаєте мої вимоги справедливими, повторюю, по людські, то тоді треба шукати можливість їх задовольнити  спираючись на ЗУ та НПА і справа вже не тільки в грошах, а в принципі. Якщо Ви вважаєте мої вимоги «котелками», то про що ми сперечаємося? Мова іде не про суди, які позаду, а про подальші дії. Те що подавати новий позов до тих же відповідачів з тими ж вимогами не можна, я розумію, але з іншими можна. Також є можливість за  тими ж  вимогами подати позов до власника будинку. Gelo своїми зауваженнями провокує мене, бо вони іноді не зовсім по темі, але я йому все одно вдячний.
ЗУ то Закон України, НПА то Нормативно-правовий акт.
Я вважаю Ваші вимоги справедливими. Не знаю чи на всі 45 тис. , чи менше, а може й більше. Але вирішити їх "по справедливості" можна було лише в часи СРСР у райкомі партії.
Я не побачив, принаймні покищо, як "перебороти" сплив строку позовної давності.
Дискусія шодо Ваших помилок, думаю, є корисною не тільки для Вас ( якщо звісно їх врахуєте надалі), а і для інших відвідувачів форуму.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #176 : 19 Липня 2013, 15:13:18 »

Цитувати
капітальний ремонт будинку ? Це ми можемо з ясувати з декількох джерел (за потреби надам адреси), але головне те, що «капітальний ремонт передбачає призупинення на час виконання робіт експлуатації будівлі в цілому або її частини ( за умов її автономності)». Тому пропоную забути це словосполучення по відношенню до всього будинку в моїй справі.

Я теж зараз не пошлюся на НПА ( за потреби мож но буде знайти), але капітальний ремонт можливий і з частковим відселенням окремих квартир почергово. А деякі роботи можно виконати й взагалі без відселення і без призупинення експлуатації.
До ЧМ-2012 в нашому місті в цетральній частині було виконано капітальний ремонт двоскатних шиферних дахів та фасадів будинків без всілякого відселення.
Зараз розпочато капремонт  м'якої покрівлі на плоских дахах в декількох будинках ( по плану на 2013р.- 8 будинків) теж без будь-якого призупинення експлуатації і відселення.
Стаття "Текущей кровле - не текущий, а капитальный" http://vpered.dn.ua/issue/531 тому в підтвердження.
« Останнє редагування: 19 Липня 2013, 22:30:39 від Юрій Васильович »
Записаний

assia

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #177 : 19 Липня 2013, 16:16:55 »

Ув. Gelo ! Когда получаю от Вас советы , то [ВИДАЛЕНО]                                                     
Цитувати
Об этом ясно написано в ЦПК. Суд назначает экспертизу и степень доверия к ней естественно по ЦПК.   
                                                                                                                              Нет времени сейчас искать источник, но, кажется, Вы спрашивали или я предоставлял суду заключение эксперта. Так где истина? Я приношу заключение, а мне говорят: мы ему не верим. Тогда я прошу суд назначить экспертизу? Но закон разрешает мне выбрать эксперта?!                                                                                                             
Цитувати
Ознакомьтесь с Законом Украины «О лицензировании определенных видов хозяйственной деятельности»…
                      Это вы про что? Подумайте раньше чем писать и если есть время еще раз прочитайте хотя бы вступительную часть « Reply #165 . Вы можете сформулировать суть моей ситуации, для того, что б выяснить, где у нас с вами разногласия.?                                                     
Цитувати
Фото действительно являются доказательством и хорошим. Только должны быть оформлены соответствующим образом. Как? об этом на форуме есть информация.     
                                                                                                             Я же написал, что фото я подал согласно форме , которую мне предложил судья.                                                         
Цитувати
Об исковой давности смотрите в ЦК. ЖЭК действительно может сроком исковой давности рассматривать новый иск в пределах 3 лет. Чтобы его Вам увеличить надо хорошо покопаться в вашем деле. )   
                                                                                                               Стаття 261. Початок перебігу позовної давності 1. Перебіг позовної давності починається від дня,  коли особа довідалася  або могла довідатися про порушення свого права або про особу, яка його порушила.
 05.07.2011г., после долгих переговоров об уменьшении мне платы за содержание дома в виду проделанных ремонтных работ , был отказ. Считаю этот отказ нарушением своего права и началом « позовної давності» .                                                                                                За зобов'язаннями,  строк  виконання  яких  не визначений або визначений моментом вимоги,  перебіг позовної давності починається від  дня,  коли  у  кредитора  виникає право пред'явити вимогу про виконання зобов'язання.  Якщо боржникові надається пільговий строк для виконання такої вимоги,  перебіг позовної давності починається зі спливом цього строку.                                                     
Цитувати
Вы пропустили важное. Не начали составлять новый иск.   
                                                                                      Для того, чтобы  его составлять, нужно определиться в главком, а в этом ,видимо, еще никто не определился, а я тем более.

« Останнє редагування: 06 Березня 2014, 11:25:23 від Юрій Васильович »
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #178 : 19 Липня 2013, 17:07:24 »

Цитувати
Нет времени сейчас искать источник, но, кажется, Вы спрашивали или я предоставлял суду заключение эксперта. Так где истина? Я приношу заключение, а мне говорят: мы ему не верим. Тогда я прошу суд назначить экспертизу? Но закон разрешает мне выбрать эксперта?!   
Скажите Вы читали ГПК? Там ведь написано когда и какой экспертизе верит суд.

В ЗУ "О лицензировании.." есть перечень работ,которые подлежат этому лицензированию. При отсутствии лицензии нельзя эти работы выполнять (и тем более официально их предъявлять). Вы делая ремонт ремонтировали несущие конструкции, перекрытие. Уверены, что эти работы не подлежат лицензированию?

Цитувати
Я же написал, что фото я подал согласно форме , которую мне предложил судья. 
Судья предложил для возможности рассмотрения фото их наклеить. Это не полностью соответствует требованиям к фото- доказательствам. Поэтому о фото и промолчал суд в решении.

Цитувати
а в этом ,видимо, еще никто не определился, а я тем более.
Никто и не собирался определяться, а Вы просто начните. Изменять, добавлять будете по ходу составления.

Цитувати
Когда получаю от Вас советы , то [ВИДАЛЕНО]     
Когда читаю я Ваши рассуждения, думаю сколько еще [ВИДАЛЕНО]надо вытянуть с этого... чтобы он перешел в нормальный диалог.
Разговор Ваш - что знаю и во что верю то и моя правда, а остальное... давайте убедите непробиваемого пенсионера. Когда уже будете почитывать перед обсуждением? Сколько можно необоснованно болтать? 

))))) К чему устраиваете такие обсуждения не читая законодательства? Пропадает интерес и думаю, что не только у меня.
« Останнє редагування: 06 Березня 2014, 11:28:26 від Юрій Васильович »
Записаний

Gelo

• Досвідчений дописувач
    • Перегляд профілю
    • Email
« Reply #179 : 26 Липня 2013, 20:15:02 »

Посмотрите, здесь кое-что о порядке проведения кап. ремонта по всему дому и в квартире, в примере из "Аналітична доповідь Міністерства з питань житлово-комунальноггосподарства України за 2007г." - http://uazakon.com/documents/date_ef/pg_gtcuoh.htm
По Киеву здесь выложен архив распоряжений, постановлений и .т.д. принимаемый Киевской администрацией.
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email