Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
А где прочитать эти правила? Я имею в виду подробную инструкцию, а не правила. Как общаться между собой и пр.
Вы сделали мне замечание, что я послал черновик касс. заявления на форум , а в своем деле так же послали сырое заявление в суд и просили оценить и поправить его.
Перебирать нюансы - для чего?». А для того, чтобы во всем разобраться. Ведь суть иска не изменится,
Ваш новый иск именно и должен измениться в своих требованиях. Иначе придете к старому решению.
ЦитуватиА где прочитать эти правила? Я имею в виду подробную инструкцию, а не правила. Как общаться между собой и пр. Для Вас выделяю, возможно подсказка Nimfa не совсем понятная: http://gro-za.org/index.php
На жаль тему про " припинення забов'язання" закрили.
Гело.ЦитуватиНа все вопросы ответ найдете в правилах пользования форумом. А где прочитать эти правила?
На все вопросы ответ найдете в правилах пользования форумом.
Шановні, «генерали» (маю на увазі ,у кого багато зірочок)! Є пропозиція: людина зареєструвалась, надішліть на її email поздоровлення та докладні правила користування форумом.
Питання2. Чи не бачите Ви протиріч між 2 та 3, маю на увазі « може враховувати», а « можуть їх і не враховувати»?Питання 4. Шановний, Ю.В. вивчайте посібник для студентів будівельних спеціальностей, виданий Міністерством науки та архітектури « Архітектура будівель і споруд» автор В.І. Котеньова. Модернізація дарев яного перекриття – це заміна його, скажемо, на залізобетонне чи з іншого матеріалу. Може таке бути,що пам ятка не витримає ваги такого модернізованого перекриття . тоді проводиться його заміна знов на дерев яне, але це вже робиться при капітальному ремонті. Протезування кінців пошкоджених балок – це роботи поточного ремонту , тобто « підтримання несучої спроможності конструктивних елементів».
але це вже робиться при капітальному ремонті. Протезування кінців пошкоджених балок – це роботи поточного ремонту ,
ЦитуватиПрямокутний штемпель не замінює печатки.Юрію Васильовичу, прямокутні печатки стоять на всіх договорах того часу. Закон зворотньої сили немає, тобто, якщо тоді так вважалось вірно , то треба сприймати це з урахуванням часу. Зверніть увагу, що на договорі М.П. зазначене, як під " власником будинку" так і під "співвласником", таким чином я повинен був вмакнути в. палиць в чорнило і засвідчити свій підпис. Але на штемпелі зазначений , як балансоутримувач, так і виконавець послуг. На КП Будівельна лабораторія теж прямокутний штемпель, мабуть 10 років тому , ці КП не були юридичними особами та не мали круглої печатки.
Прямокутний штемпель не замінює печатки.
32. Якщо у багатоквартирному будинку, що приватизується, не створено товариства (об'єднання) власників квартир при видачі свідоцтва про право власності на житло власником неприватизованого житла з власником приватизованої квартири укладається договір на його участь у витратах по утриманню будинку, прибудинкової території, та одержання комунальних та інших послуг (додаток 13).
1) Судом (та і Вами) якось дивним чином не враховується та обставина, що під час чинного договору вчинялися дії по відновленню несучої спроможності конструктивних елементів будинку, а не моєї квартири. В договорі немає пункту про обов язок саме мені виконувати ці роботи.
3.2.4. Провести ремонт квартири, якщо він викликаний аварією або несправністю елементів будинку, які виникли не з вини "Співвласника", після письмового повідомлення про це "Власника будинку", стягнути з нього вартість ремонту або зарахувати її при здійсненні наступних платежів.
Перелік робіт по ремонту квартир, що виконуються за рахунок коштів наймачів і власників, наведено в додатку 9.Окремі роботи повинні виконуватись за рахунок коштів експлуатаційної організації, якщо вони викликані несправністю елементів будівлі (покрівлі, технічного обладнання та ін.), технічне обслуговування і ремонт яких входить в її обов'язки.В разі невиконання організацією без поважних причин робіт по ремонту квартири в домовлений з наймачами строк, наймач має право виконати ці роботи за свій рахунок і віднести витрати на рахунок квартирної плати в обсягах, відповідних розціночному опису робіт, затверджених експлуатаційною організацією.Якщо наймач виплачує квартирну плату з врахуванням всіх витрат по технічному обслуговуванню і ремонту квартири та будинку в цілому згідно з додатком 9, всі роботи повністю виконує житлово-експлуатаційна організація.
Перейдіть на Головну сторінку за допомогою кнопки "Початок". Знайдіть "Правила форуму"
Про «палиць», це звичайна описка, не хвилюйтесь, я і Вас спіймаю!
Юрій Васильович Питання2. Ні не бачу. 2. то про суд. Листи міністерств не є НПА, тому суди можуть їх і не враховувати.
Очевидно Ви не зовсім розумієте різницю між "МАЄ ПРАВО" і "ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ".
ЖЕК елементарно посилається на те, що ці роботи було заплановано .
На питання судді чи не могли включити ці роботи в поточний ремонт, відповідь "не зобов'язані! тай коштів на поточний ремонт на такі об'єми не вистачило б".
Форма і текст договору затверджені Наказом Держжилкомунгоспу. Який на той час був Центральним органом виконавчої влади з цих питань. Затверджена форма передбачае наявність печатки.
Бо власниками кварир бувають і юридичні особи.
А от п. 32 "ПОЛОЖЕННЯ про порядок передачі квартир (будинків) у власність громадян" передбачено, що договір Ви повинні укласти з власником неприватизованих квартир
( Для довідки: "Положення..." втратило чинність лише в грудні 2009р. )?
Щоб рай(міськ)рада укладала договори то не реально, тому в договорі передбачена "уповноважена особа". Балансоутримувач є такою особою, а от чи є структурний підрозділ (ЖЕК) балансоутримувача?Це ще питання. Чи досліджувалось воно судом? Позов то Ви подаєте до юрособи, а юрособа може заявити, що взагалі нічого не підписувала, а ЖЕКу повноважень не надавала. Чи достатньо у Вас доказів, щоб підтвердити правомочність підписанта?
До речі про сам договір, точніше про його п. 3.2.4. Ви обурюєтесь, що суд Ваші роботи з укріплення будинку вказав як "ремонт квартири". Автор: assia:
1) Судом (та і Вами) якось дивним чином не враховується та обставина, що під час чинного договору вчинялися дії по відновленню несучої спроможності конструктивних елементів будинку, а не моєї квартири. В договорі немає пункту про обов язок саме мені виконувати ці роботи.Згідно до умов договору Ви були праві3.2.4. Провести ремонт квартири, якщо він викликаний аварією або несправністю елементів будинку, які виникли не з вини "Співвласника", після письмового повідомлення про це "Власника будинку", стягнути з нього вартість ремонту або зарахувати її при здійсненні наступних платежів.ЛИШЕ КВАРТИРИ! То що Ви розповідаєте про покрівлю, горище, елементи несучих конструкцій?
Ви взагалі мали дозвіл на виконання цих робіт?
Додатково: Згідно з "Положенням про систему технічного обслуговування, ремонту та реконструкції жилих будівель в містах і селищах України КДП-204/12 Україна 193-91" (наказ 135 (діяв до 17.05.2005р.))Тобто, якщо ЖЕК доведе поважність причин, то це майже автоматично ставить під сумнів законність Ваших самостійні дій.
Строки робіт.З додатків: 1. Акт будівельної лаболаторії від 28.01.2003р. 2. Акт обстеження від ЖЕКу від 15.03.2011р. Все. Як Ви доведете, які роботи виконапі в період дії договору? Тобто в 2003, 2004, 2005 роках? Де докази по окремих роках.
Ніяких доказів проведення робіт у 2003,2004, 2005 роках я у переліку додатків до позову не побачив.
Збитки.З додатків: 1. Кошторис від "УкрНДІ..."І це все? Там є ще лист з інституту реставрації, але, здається, це не про гроші?Б). "УкрНДІ..." Вам порахував вартість робіт, а роботи Ви виконували самостійно? Можливо. Але де докази Ваших витрат ( чеки, квітанції, т.і.)?
Позовна давність.
Лист КП з "Reply #25 " не перериває строку позовної давності. Кошторис від ЖЕКу теж. Це просто жек порахував (можливо за іншою методикою, можливо і з помилками) вартість робіт, але ж він не визнавав цю суму своїм боргом.