Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
постанова кму 572 від 92 року http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/572-92-%D0%BF
Стаття 29. Особливості укладання договорів у багатоквартирному будинку 1. Договір на надання житлово-комунальних послуг у багатоквартирному будинку укладається між власником квартири, орендарем чи квартиронаймачем та балансоутримувачем або уповноваженою ним особою. 2. У разі якщо балансоутримувач не є виконавцем, він укладає договори на надання житлово-комунальних послуг з іншим виконавцем. 3. Процедура погодження умов договору відбувається протягом одного місяця з дня внесення проекту договору однією із сторін.
1. Предметом регулювання цього Закону є правовідносини, що виникають між виробниками, виконавцями, споживачами у процесі створення, надання та споживання житлово-комунальних послуг. 2. Суб'єктами цього Закону є органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, власники, виробники, виконавці та споживачі житлово-комунальних послуг.
ясно. я бачу ви не розумієте підстав позову аліни.
Міське комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційна контора №7»звернулось в суд з позовом до ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3, ОСОБА_4 про стягнення заборгованості.Позов мотивований тим, що Міське комунальне підприємство «Житлово-експлуатаційна контора №7»є організацією, що надає населенню послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, відповідно до умов визначених Правилами утримання житлових будинків та при будинкових територій», затверджених Наказом Державного комітету України з питань житлово-комунального господарства від 17.05.2005 року № 76, ЗУ «Житолов-комунальні послуги» від 24 червня 2004 року № 1875.Помешкання, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 де проживають відповідачі отримує комунальні та інші послуги за державними розцінками.Боржники добровільно відмовляються розрахуватись за отримані комунальні та інші послуги в означений законом час і в повному обсязі. В результаті чого виникла заборгованість за період з 01.01.2010 р. по 01.03.2012 р,, яка складається з заборгованості з утримання будинків та прибудинкових територій в розмірі 2368,51грн., чим завдано матеріальних збитків МКП «ЖЕК-7». Враховуючи викладене позивач звернувся до суду з даним позовом.
без дозволу власника будинку ніхто не може надавати послуги власнику квартири
Повноваження органів місцевого самоврядування у сфері житлово-комунальних послуг.....визначення виконавця житлово-комунальних послуг відповідно до цього Закону в порядку, затвердженому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері житлово-комунального господарства
1.4. Виконавець житлово-комунальних послуг визначається органами місцевого самоврядування, крім випадків коли власник (власники) житлових будинків бажає (бажають) визначити виконавця житлово-комунальних послуг самостійно.
thunderclap, я зрозуміла, що нічого не зрозуміла з вашого спору.Як я зрозуміла, мені потрібно тепер доказувати, що послуги я не отримувала, а жеку - доказувати, що надавали і я отримувала?
Дякую всім за відповіді!!!Сиджу переглядаю докази жка. І ось цей документ , "відчуваю" хитрий, але не можу придумати як.Власник житлового фонду - Вінницька міська рада1.1.Предметом Договору є передача „Замовником” „Виконавцю” в господарське відання житлові будинки і прибудинкові території"
Я може помиляюсь, але оскільки "Власник житлового фонду - Вінницька міська рада" то утримувати і майно і прибудинкову територію повинен власник?