Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
Как я понял из закона, собрание сособственников может принять два решения: 1. Передать функции управления домом Управителю. 2. Передать функции управления ОСМД. Т.е если ко мне прийдет требовать деньги Председатель ОСМД - он должен будет иметь акт прийома-передачи дома от Горисполкома к ОСМД.Если прийдет Управляющий - он должен будет иметь решение собрания сособственников о передачи ему функций по управлению домом и опять таки акт приема - передачи дома от Горисполкома к Управляющему. Или я ошибаюсь?
Чинним законодавством передбачено СПИСАННЯ З БАЛАНСУ, а не передача збалансу на баланс.Списання з балансу не обов'язково має наслідком відмову від послуг керуючої компанії. Загальні хбори співвласників будинку можуть визначити здійснювати управління будинком самостійно (тоді дійсно сплачувати потрібно буде сплачувати на рахунок ОСББ) чи залишити в управлінні керуючої компанії, або передати іншій юрособі чи ФОП. Або управління залишити за собою, а для утримання будинку "найняти" виконавя послуги з утримання будинку.Дивіться протоколи зборів....
А как же письмо № 8/9-356-16 от 08.02.16 от Министерства Регионального Развития? Там вроде ясно написано в последнем абзаце.
МІНІСТЕРСТВО РЕГІОНАЛЬНОГО РОЗВИТКУ,БУДІВНИЦТВА ТА ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНОГОГОСПОДАРСТВА УКРАЇНИЛИСТвід 08.02.2016 р. № 8/9-356-16Щодо передачі будинку в управління ОСББЗ прийняттям Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» (далі – Закон) і Закону України « Про об’єднання співвласників багатоквартирного будинку» (далі – Закон про ОСББ) положення щодо «передачі/прийняття з балансу/на баланс» ОСББ виключено.Статтею 5 Закону встановлено, що замовник будівництва або попередній власник будинку зобов’язаний передати один примірник технічної документації на будинок згідно з переліком, ..., співвласникам в особі їх об’єднання або особі, уповноваженій співвласниками у передбаченому цим Законом порядку.
Отже, після прийняття співвласниками на зборах, проведених відповідно до Закону, рішення про форму управління будинком між колишнім балансоутримувачем та співвласникам в особі їх об’єднання або особою, уповноваженій співвласниками, має бути здійснено приймання-передачу об’єкта в управління ( а не «з балансу/на баланс») з підписанням відповідного акта та передачею документації на будинок.
управитель - особа, яка за договором з власником чи балансоутримувачем здійснює управління будинком, спорудою, житловим комплексом або комплексом будинків і споруд (далі - управління будинком) і забезпечує його належну експлуатацію відповідно до закону та умов договору;
7) управитель багатоквартирного будинку (далі - управитель) - фізична особа - підприємець або юридична особа - суб’єкт підприємницької діяльності, яка за договором із співвласниками забезпечує належне утримання та ремонт спільного майна багатоквартирного будинку і прибудинкової території та належні умови проживання і задоволення господарсько-побутових потреб;
Я правда хочу разобраться.
Письмо Министерства тоже не Закон, но оно объясняет как применять Закон. Что касается Постанови 301,
Правила или Постановления( чтоб не тянуть с внесением и утверждением поправок).
К примеру, идет судебное разбирательство. Истец считает что закон в его пользу, а ответчик доказывает, что в его при этом приводя в качестве доказательства Письмо Министерства. Какую сторону примет судья? (не коррумпированный конечно)
Gelo для меня важно понять какие у меня есть права в отношении ОСМД, если я прописан в квартире с 1973г, но не приватизировал ее.
Как к примеру уверен, что с ОСМД ничего не будет, если инициативная группа не вывешивала объявления о собрании по поводу организации ОСМД, не вручали под роспись или отсылало письмом с уведомлением приглашения на собрания(уведомление про дату и место проведение не позднее чем за 10 дней ст.9 п.4 Особенности осуществления прав....),
не вручали под роспись или отправляли письмом с уведомлением НИОДНОГО уведомления о принятых решениях собраний сособственников не позднее 10 дней после их принятия ст.9 п.10 и т.п и т.п. Ничего им за это НЕ БУДЕТ, я знаю.
А вот я , судя по всему, обязан и должен всем.
Обязан оплачивать квитанции от УК и от ОСМД(хотя ни те ни другие палец о палец не ударили чтобы хоть что-то сделать по дому, особенно ОСМД), я обязан разыскивать документы подтверждающие правомерность их требований,
обязан оплачивать зарплаты высших чиновников Министерства Регионального Развития которые пишут письма и создают правила - которые не подлежат выполнению и носят рекомендательный характер и т.д и т.п.