'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: Судова війна с житловим кооперативом.  (Прочитано 90026 раз)

0 Користувачів і 1 Гість дивляться цю тему.

Gelo

  • Досвідчений дописувач
  • ***
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 3735
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: Судова війна с житловим кооперативом.
« Reply #225 : 09 Лютого 2017, 01:31:18 »

ЖЕКи, ОСББ, ЖБК і зараз надають  "ДОВІДКА
про забезпечення житловою площею (склад сім'ї, технічні характеристики житла, розмір платежів )" для призначення субсидій.  (По регіонам в назві можуть бути варіанти.)
Законным правом выдачи указанных справок является заключенное Соглашение между ЖСК, ОСББ и центром (при ОМС) по регистрации места жительства / пребывания физических лиц. Это с апреля 2016 г. До этого должны быть ежемесячные справки от паспортистки. Все регистрация по перемещению лиц была в КП
Цитувати
ЖБК Терези виступає колективним замовником послуги ХВП (скільки можна це говорити?),  тобто отримує плату за воду від поживачів.  Тоому ЖБК ЗОБОВ'ЯЗАНИЙ вести облік мешканців - споживачів ХВП.
Вести учет обязан, но в пределах закона. Подает в центр регистрации заявление и получает информацию о прописанных и выписанных. И так каждый месяц.
Я ж просив
Автор: Gelo, Умерьте свой пыл в тиражировании бреда!
Скільки можна засмічувати чужу тему маячнею?
Я Вас услышал. Все.
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: Судова війна с житловим кооперативом.
« Reply #226 : 09 Лютого 2017, 04:19:40 »

чтобы иметь больше времени для сбора доказательств и последующей подготовке к защите в суде. "Сегодня и завтра" Тереза не в состоянии осознано определиться и готовиться к с/з. Это факт.
Ось факт
на апрель назначили.
Часу готуватися достатньо.
Вопрос не стоит о проверке самой оплаты ЖСК за воду (также и за ТБО), вопрос в том сколько было оплачено за воду, если жильцы и в том числе Тереза оплатили возможно другую сумму в ЖСК за один и тот же период времени.Это и является предметом проверки.
Ви самі зрозуміли ЩО ВИ НАПИСАЛИ? Оплата кооперативом водоканалу, оплата іншими мешканцями будинку кооперативу не є предметом цього позову. Питання, скільки Терезаповинна сплатити, вирішується не отриманням договору ЖБК з водоканалом,  а отриманням відомостей про тарифи на сайтах ОМС та НКРЕКП, показників квартирного лічильника ( за час коли він враховувався) або показників загальнобудинкового та кількості осіб на яких розподіяється різниця між квартирними та загальним.
Цитувати
Відмова витребувати платіжки ЖБК водоканалу буде законною.
Справедливо и одновременно непонятно зачем требовать платежки в водоканале если они есть в ЖСК.
Де Ви знайшли там "У"? Я не писав У ВОДОКАНАЛУ! Я написав, що вимога до ЖБК надати копії платіжних документів, за якими ЖБК здійснював перерахування коштів зі свого рахунку на рахунок водоканалу буде на законних підставах відхилена судом.
   
Цитувати
До питань з утримання будинку ця інформація не належить...
Причем здесь содержание дома, одна из самых  больших составляющих долга по иску является: водопоставка и водоотвод - 11 918,60 грн.
Ще раз... вимога до ЖБК надати копії платіжних документів, за якими ЖБК здійснював перерахування коштів зі свого рахунку на рахунок водоканалу буде на законних підставах відхилена судом. 1.   До питань з утримання будинку ця інформація не належить... 2. Порядок розрахунків за воду ЖБК з "жильцами" будинку не є предметом цього позову. До питання нарахування кооперативом Терезі за водопостачання теж не належить.
Можно пересчитать по тарифам. Только Тереза не владеет информацией и по всей вероятности и не узнает какие тарифы были действующими, а какие отменены в судебном порядке. Период иска с 2003 г., когда тарифы утверждались ОМС и отменялись городским судом.
По-перше, "кто хочет, тот всегда найдет".  По-друге, у Терези мета інша. В неї претензії до об'ємів води, що ЖБК нарахував. А про тарифи, то вже я казав, бо щоб робити контррозрахунок треба мати і об'єми і  тарифи.
одна из самых  больших составляющих долга по иску является: водопоставка и водоотвод - 11 918,60 грн.,
І квартплата 11 тис. , а з ліфтом майже 13,5 тис. То що?
Нет слов о зарегистрированных и ВСЕ,
В тексте договора есть, только самого договора между Тереза и водоканалом или ЖСК по воде нет. Вопрос оплаты за потребление воды фактически проживаемыми ПКМУ № 630 не предусмотрен.
Из приведенной цитаты договора следует, что потребитель обязан ....
Этим же договором не установлена ответственность за несоблюдение этого обязательства.
Где сказано в договоре, что исполнитель вправе составлять акт о фактическом проживании.
При этом, согласно договору исполнитель это водоканал, а ЖСК
Какие у него основания брать на себя функции исполнителя.
Ні не  все... "Правила..." зазначають :
Цитувати
Різниця розподіляється між споживачами, які не мають квартирних засобів обліку, пропорційно кількості мешканців квартири
МЕШКАНЦІВ, а не ЗАРЕЄСТРОВАНИХ.  Як обліковувати мешканців? В "Правилах..." окремих положень нема. Є відомчі інструкції.  Є "Типовий договір" ( обов'язковий для укладення, відсутність якого не є підставою для звільнення від оплати),  є ЦКУ  ст. 7, ст. 8....   Річ у тім, що водоканали задовільняються, як правило хоча і не завжди, інформацією про зареєстрованих. Вони роблять інвентаризацію, обходять квартири ( та не завжди застанеш вдома), але ж як і застануть, вони пишуть зі слів...Ну колись там довідку про склад  сім'ї отримають. Ніхто нікого не повідомляє на практиці про  "зайвих". А у випадку ЖБК- колективний замовник маємо таку "контору", що все знає і про зареєстрованих, і про незареєстрованих, і ще й зацікавлену за воду побільше хапнуть... Тому ж і кажу, ставте лічильник.
Відповідальність, то штраф. У нас мова не про штрафні санкції а про можливі нарахування за незареєстрованих осіб. То не є відповідальністю за неповідомлення. Не плутайтте грішне з праведним.
І не бере він на себе  в повній мірі функції виконавця. Він бере на себе функції колективного замовника.
То есть  НАКАЗ 25.12.2013  № 603 нельзя применять в ЖСК?
Чому не можна? Можна. Але ж як у випадку "могу копать, могу не копать"...  Не зобов'язаний... До того ж він тепер рекомендаційний. Але ж хоть приблизно повинно бути подібним...
« Останнє редагування: 09 Лютого 2017, 05:56:08 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

  • Супермодератор
  • *****
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 9850
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
Re: Судова війна с житловим кооперативом.
« Reply #227 : 09 Лютого 2017, 05:26:44 »

Законным правом выдачи указанных справок является заключенное Соглашение между ЖСК, ОСББ и центром (при ОМС) по регистрации места жительства / пребывания физических лиц. Это с апреля 2016 г. До этого должны быть ежемесячные справки от паспортистки. Все регистрация по перемещению лиц была в КП
В якому КП? Ви знов не розумієте про що мова.  Я ж не про довідки про склад сім'ї  (зареєстрованих) кажу, які дійсно зараз повинні видавати центри адмінпослуг. ( А до того (вже не один і не три роки)  повинні були видавати у міграційній службі, а не паспортисти ЖЕКів. Хоча паспортисти ЖЕКів видавали...  Мова про довідку від комунальної служби про об'єми послуг. Її видають водоканали, тепломережі, виконавці по ТПВ, РЕМи  обленерго і ЖЕКи. А ОСББ і ЖБК теж як ЖЕКи. Бо утримання будинку підпадає під субсидію. Надання такої довідки визначено на законодавчому рівні. Форму її зараз затверджують на обласному рівні.  Для довідки:
Цитувати
  Для  нарахування  субсидій на запит структурних підрозділів з питань  соціального  захисту  населення  у п'ятиденний строк з дня його отримання подаються відомості про:

     склад   зареєстрованих   у   житлових   приміщеннях   осіб  - житлово-експлуатаційними  організаціями  або  іншими  органами, що визначені   місцевими   органами   виконавчої  влади  та  органами місцевого  самоврядування;  у  сільській  місцевості  - сільськими (селищними)  радами;  органами  самоорганізації  населення. У разі неподання  на  запит  структурному підрозділу з питань соціального захисту  населення  у  встановлені  терміни  відомостей  про склад зареєстрованих   у   житлових  приміщеннях  осіб  для  призначення субсидії  використовуються дані, зазначені у декларації про доходи і  витрати  осіб,  які  звернулися  за  її  призначенням;  { Абзац пункту  13  в  редакції  Постанови  КМ  N  475  ( 475-2015-п ) від 26.06.2015 }

     забезпеченість   громадян  житловою  площею  та  комунальними послугами  за  формами,  затвердженими  Радою міністрів Автономної Республіки  Крим, обласними, Київською і Севастопольською міськими держадміністраціями,  в  яких зазначається вартість послуг у межах
соціальної  норми  житла  та  соціальних  нормативів  користування комунальними  послугами в опалювальний і неопалювальний періоди, - житлово-експлуатаційними    організаціями,    житлово-будівельними (житловими)      кооперативами,     об'єднаннями     співвласників багатоквартирного    будинку    та   організаціями,   що   надають житлово-комунальні  послуги,  органами  самоорганізації населення;
{  Абзац  пункту  13  із змінами, внесеними згідно з Постановою КМ N 475 ( 475-2015-п ) від 26.06.2015 }
А у другій довідці кількість зареєстрованих/мешкаючих теж зазначаеться. А може бути і з їх ПІБ.
Вести учет обязан, но в пределах закона. Подает в центр регистрации заявление и получает информацию о прописанных и выписанных. И так каждый месяц.
Та не чудіть. Якщо кожна комунальна служба буде кожен місяць подавати запити по усім будинкам ( тобто по всім будинкам міста), то центри "позагинаються". Та і нема такої потреби в них, щоб кожен місяць.  І до того ж Ви знов плутаєте питання. Терезі нема різниці ЯК ЖБК отримав інформацію. Ми не обговорюємо питання законності.  Ми констатуємо,  раз ЖБК нараховує плату за воду, він повинен мати інформацію про кількість мешканців поквартирно. От хай і надає розрахунок вартості послуги відповідно до чисельності.

Для довідки щобо центрів:
Цитувати
  Надання органами реєстрації та центральним органом виконавчої влади,  що  реалізує державну політику у сфері реєстрації фізичних осіб,  відомостей про місце проживання особи та інших персональних даних  здійснюється  виключно  у  випадках,  передбачених законами України,  і  лише  в  інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини або за згодою самої особи.

Стаття 11. Повноваження органів реєстрації та державних  органів у сфері реєстрації фізичних осіб
     Орган реєстрації здійснює:
     формування та ведення Реєстру територіальних громад;
     реєстрацію      та      зняття     з     реєстрації     місця проживання/перебування      осіб      у      межах     відповідної адміністративно-територіальної одиниці;
     передачу  інформації  та/або внесення у встановленому законом порядку  відомостей  про  реєстрацію  та зняття з реєстрації місця проживання/перебування   до   Єдиного   державного  демографічного реєстру.
« Останнє редагування: 09 Лютого 2017, 05:42:26 від Юрій Васильович »
Записаний

Тереза

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 96
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: Судова війна с житловим кооперативом.
« Reply #228 : 09 Лютого 2017, 08:48:48 »

это приложения к договору по мусору и тарифы герц в деле на основании которых сделан расчет.
Записаний

Тереза

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 96
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: Судова війна с житловим кооперативом.
« Reply #229 : 09 Лютого 2017, 09:32:06 »

Это по воде начало из дела
Записаний

Тереза

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 96
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: Судова війна с житловим кооперативом.
« Reply #230 : 09 Лютого 2017, 09:52:34 »

По воде на сегодняшний день в деле больше ничего нет.
Записаний

Тереза

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 96
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: Судова війна с житловим кооперативом.
« Reply #231 : 09 Лютого 2017, 10:51:01 »

Цитувати
Суд першої інстанції під час розгляду справи не звернув уваги на склад осіб, зареєстрованих у квартирі, не з'ясував їх відповідальність зі сплати за спожиті послуги, а у разі такої відповідальності - залучення до участі у справі у якості співвідповідачів, відповідно до вимог статті 33 ЦПК України.

Разом з цим, позивач не позбавлений права звернутися до суду з позовом про стягнення заборгованості до усіх споживачів квартири АДРЕСА_1 .

Враховуючи зазначені обставини, апеляційний суд, відповідно до вимог пункту 2 частини 1 статті 307 ЦПК України скасовує рішення суду першої інстанції і ухвалює нове рішення по суті позовних вимог, яким відмовляє «ЖБК-98» у задоволені позовних вимог, з підстав передбачених пунктами 1, 4 частини 1 статті 309 ЦПК України.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/64522854
тут є питання,як правильно визначити кількість відповідачів за позовом?
---якщо е регістрація,то у позові мають бути усі зарегістрованні дорослі в незалежності від того вдасники чи ні.
---Якщо регістраці нема ,то тільки до власників с розрахунком на кільскість власників.
---якщо позивач хоче отримати ком.послуги у кількості більше чим власників  ,то заявляючи солідарну відповідальність має вказати у позові в якості відповідачів і на  Не зарегістрованих власників .

Я маю на увазі,що позов у мене заявлений на двох власників,а розрахунок на 4.
Що скажите?
Записаний

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю
Re: Судова війна с житловим кооперативом.
« Reply #232 : 09 Лютого 2017, 11:44:48 »

Кількість власників житла, або зареєстрованих у ньому не тотожне кількості споживачів ЖКП у цьому житлі. Це 3 різних поняття.
Записаний

Тереза

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 96
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: Судова війна с житловим кооперативом.
« Reply #233 : 09 Лютого 2017, 11:57:37 »

Що стосується тих клятих довідок.
У нас в місті іх видають за формою№1 бухгалтера ЖКС за місцем регістряції,а не за місцем проживання.
Саме така довідка і є в моій справі. на весь склад родини з місця регістрації.
Позивач не маючи змоги отримати їі законно (підробила її)
Е в справі ще запит суду про місце регістрації  одного з відповідачів.
На всіх остальних(власників і проживаючих)не має .
Записаний

Тереза

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 96
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: Судова війна с житловим кооперативом.
« Reply #234 : 09 Лютого 2017, 12:04:54 »

Кількість власників житла, або зареєстрованих у ньому не тотожне кількості споживачів ЖКП у цьому житлі. Це 3 різних поняття.
Ви рішення читали?
Там рішення скасували,бо позов був пред явлений тільки до власника при наявності ще додаткових споживачів -не власників,а платити мають усі.
От і виникло питання,чи правильно я зрозуміла логіку суду?
Якщо зрозуміла правильно,то і мій позов предьвлений з порушенням.
Записаний

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю
Re: Судова війна с житловим кооперативом.
« Reply #235 : 09 Лютого 2017, 12:20:34 »

Терезв, Ви знаєте це:
Цитувати
ПРАВИЛА надання послуг з централізованого опалення, постачання холодної та гарячої води і водовідведення

9. У квартирі (будинку садибного типу) роботи з установлення засобів обліку води і теплової енергії (далі - квартирні засоби обліку) проводяться спеціалізованою організацією, виконавцем, виробником чи постачальником за рахунок коштів споживача.

Квартирні засоби обліку беруться виконавцем на абонентський облік.

Періодична повірка, обслуговування та ремонт (у тому числі демонтаж, транспортування та монтаж) квартирних засобів обліку проводяться за рахунок виконавця.

10. Оплата послуг за показаннями квартирних засобів обліку провадиться лише у разі здійснення обліку в усіх точках розбору холодної та гарячої води у квартирі незалежно від наявності засобів обліку на вводах у багатоквартирний будинок.

Справляння плати за нормативами (нормами) споживання за наявності квартирних засобів обліку без урахування їх показань не допускається, за винятком випадків, передбачених абзацом п'ятим пункту 15 цих Правил. Виконавець і споживач не мають права відмовлятися від врахування показань засобів обліку...
?
Якщо квартирні лічильники води у Вас встановлені спеціалізованою організацією, виконавцем, виробником чи постачальником і Ви колись писали заяву про те, щоб виконавець ЖКП взяв їх на облік, але самі не проводили їх повірку, то це не є підставою, щоб виконавець виставляв Вам нарахування за нормативами (нормами) споживання.
Все, що лічильник нарахував  - законно, навіть якщо чергова повірка покаже, що лічильник несправний! І тільки з цього моменту:
Цитувати
У разі несправності засобів обліку води і теплової енергії, що не підлягає усуненню, плата за послуги з моменту її виявлення вноситься згідно з нормативами (нормами) споживання.
Все це я перевірив особисто у своїй судовій практиці (я також не робив повірки своїх квартирних лічильників, але наполягав у суді на тому, що їх показники - законні!). А Ви просто САМІ допомагаєте виконавцю ЖКП стягнути з себе зайві кошти! Навіщо Ви це робите - не розумію...
Записаний

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю
Re: Судова війна с житловим кооперативом.
« Reply #236 : 09 Лютого 2017, 12:25:22 »

Кількість власників житла, або зареєстрованих у ньому не тотожне кількості споживачів ЖКП у цьому житлі. Це 3 різних поняття.

Ви рішення читали?
Там рішення скасували,бо позов був пред явлений тільки до власника при наявності ще додаткових споживачів -не власників,а платити мають усі.
От і виникло питання,чи правильно я зрозуміла логіку суду?
Якщо зрозуміла правильно,то і мій позов предьвлений з порушенням.

Ось що Ви писали:
Цитувати
Суд першої інстанції під час розгляду справи не звернув уваги на склад осіб, зареєстрованих у квартирі, не з'ясував їх відповідальність зі сплати за спожиті послуги, а у разі такої відповідальності - залучення до участі у справі у якості співвідповідачів, відповідно до вимог статті 33 ЦПК України.

Разом з цим, позивач не позбавлений права звернутися до суду з позовом про стягнення заборгованості до усіх споживачів квартири АДРЕСА_1 .

Враховуючи зазначені обставини, апеляційний суд, відповідно до вимог пункту 2 частини 1 статті 307 ЦПК України скасовує рішення суду першої інстанції і ухвалює нове рішення по суті позовних вимог, яким відмовляє «ЖБК-98» у задоволені позовних вимог, з підстав передбачених пунктами 1, 4 частини 1 статті 309 ЦПК України.

http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/64522854
тут є питання,як правильно визначити кількість відповідачів за позовом?
---якщо е регістрація,то у позові мають бути усі зарегістрованні дорослі в незалежності від того вдасники чи ні.
---Якщо регістраці нема ,то тільки до власників с розрахунком на кільскість власників.
---якщо позивач хоче отримати ком.послуги у кількості більше чим власників  ,то заявляючи солідарну відповідальність має вказати у позові в якості відповідачів і на  Не зарегістрованих власників .

Я маю на увазі,що позов у мене заявлений на двох власників,а розрахунок на 4.
Що скажите?
Виділене чорним - Ваші помилкові твердження. Чому - я пояснив вище.
Виділене червоним - вірні твердження суду, які означають, що реєстрація не тотожна споживанню ЖКП.
« Останнє редагування: 09 Лютого 2017, 12:41:17 від Олександр_2015 »
Записаний

Тереза

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 96
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: Судова війна с житловим кооперативом.
« Reply #237 : 09 Лютого 2017, 13:07:56 »

Цитувати
Законом Украіни Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні , Ст6. Реєстрація місця проживання особи ,зазначається/встановлено,що « Реєстрація  місця  проживання  здійснюється  тільки за однією адресою.  У разі якщо особа проживає у двох і більше місцях, вона здійснює  реєстрацію  місця  проживання  за  однією з цих адрес за власним  вибором».
На підставі вище зазначеного
Прошу:
Розьяснити ,як проводиться нарахування та сплата комунальної послуги за вивезення ТБО ,у разі якщо особа проживає у двох і більше місцях?
написала запит,підійде?

Записаний

Тереза

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 96
    • Перегляд профілю
    • Email
Re: Судова війна с житловим кооперативом.
« Reply #238 : 09 Лютого 2017, 13:24:36 »

 Олександр,я ще нічого непоправного не зробила.У суді лишнього не казала,заперечення ще в мене на руках.
Все осттальне....я тільки намагаюся допетрати,що воно взагалі таке.
Лічильникі мені за проєктом, виробленим водоканалом, устанавлював сам водоканал ,який заключив договір(вище він є )с кооперативом.Сам водоканал ставив пломби.
Але це було давно.Акти про наявність лічильників в мене кооператив не прийняв,тому їх повторно в правленя кооперативу  здала сосідка.
То при таких обставинах,нащо писати заяву водоканалу  щоб виконавець ЖКП взяв їх на облік?

Записаний

Олександр_2015

  • *
  • Offline Offline
  • Повідомлень: 2030
    • Перегляд профілю
Re: Судова війна с житловим кооперативом.
« Reply #239 : 09 Лютого 2017, 13:29:52 »

Цитувати
Законом Украіни Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні , Ст6. Реєстрація місця проживання особи ,зазначається/встановлено,що « Реєстрація  місця  проживання  здійснюється  тільки за однією адресою.  У разі якщо особа проживає у двох і більше місцях, вона здійснює  реєстрацію  місця  проживання  за  однією з цих адрес за власним  вибором».
На підставі вище зазначеного
Прошу:
Розьяснити ,як проводиться нарахування та сплата комунальної послуги за вивезення ТБО ,у разі якщо особа проживає у двох і більше місцях?
написала запит,підійде?
Людина може споживати ЖКП одночасно (в один місяць) навіть у декількох країнах і бути взагалі "БОМЖем".
Записаний
 


Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email