Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.
Справа assia не зовсім з розряду справ по ЖКГ.
Роками лежать в судах, це Ви маєте на увазі, що Жеки роками не беруть виконавчі листи?
ЦитуватиСправа assia не зовсім з розряду справ по ЖКГ.Юрію Васильовичу, будь ласка. тоді як розуміти п.3 ст.20 ЖКП " відшкодування збитків...завданих приміщенню ...внаслідок неналежного надання або не надання житлово-комунальних послуг? Дивимся ст. 15 п.1.Мінімальні норми житлово-комунальних послуг встановлюються з метою забезпечення санітарно-гігієнічних вимог проживання людей та їх перебування в приміщеннях...підтримання несучої спроможності конструкцій... Це що не про ЖКП?
2. Мінімальні норми житлово-комунальних послуг, які визначають мінімальний перелік, мінімальні вимоги до кількості та якості житлово-комунальних послуг, затверджуються Кабінетом Міністрів України.
3. До переліку мінімально необхідних житлово-комунальних послуг не можуть включатися послуги, ціни/тарифи на які визначаються виключно за договором (домовленістю сторін).
Капітальний ремонт фінансується не тих коштів, що збираються за послугу з утримання будинку.
ЦитуватиКапітальний ремонт фінансується не тих коштів, що збираються за послугу з утримання будинку.а якщо виконавець послуг не робив нічого, тобто не проводив поточний ремонт, внаслідок чого і утворилася шкода. То що робить?і якще тоді правила утримання будинків? їх можна не виконувати?
Може мені хтось розтлумачити, як покроково цитувати, тим більше з різних авторів? З пояснень Гело в мене не виходить.
Де ці мінімальні норми? Є "типовий перелік ..." в ПКМУ 529. Ним капітальній ремонт не внесено до складу послуг з утримання будинку. Капітальний ремонт фінансується не тих коштів, що збираються за послугу з утримання будинку.
Лист Мін. Регіон. розв. №9/9-1956 цитую: якщо будівля в цілому не підлягає капітальному ремонту ( який проводиться з відселенням), комплекс робіт поточного ремонту може враховувати окремі роботи, які класифікуються як такі, що відносяться до капітального ремонту (КРІМ ЗАМІНИ ТА МОДЕРНІЗАЦІЇ КОН. ЕЛ.). Я виконував поточний ремонт - протези на кінці балок.
Юрію Васильовичу! Де оті дописувачи , які пишуть: не треба зовсім нічого платити , бо це все наше, що треба «змінювати світогляд» і т. п. Є в нас ще Монтян, яка має не погану «кришу» та може пропагувати і лобіювати ОСББ. Я щось не чув ,що б вони порекомендували « пересічному», що робити , коло прийдуть виносити майно, чи (нова муля) перекривати водовідвід? Що робити тим, в кого старий будинок, десятиліттями недоглянутий і де гарантія, що ті , кого прийдеться все одно найняти замість ЖЕК, будуть все виконувати ?
Власник будинку , Київська міська рада
В тому й питання. Апеляційна інстанція і послалася, що без експертизи не може встановити характер проведених робіт
Автор: assia: ЦитуватиВласник будинку , Київська міська рада Якщо Ви так вважаєте, то чому Позов подали не до КМР по ст. 1158-1160, як до власника майна?
Автор: assia:ЦитуватиЛист Мін. Регіон. розв. №9/9-1956 цитую: якщо будівля в цілому не підлягає капітальному ремонту ( який проводиться з відселенням), комплекс робіт поточного ремонту може враховувати окремі роботи, які класифікуються як такі, що відносяться до капітального ремонту (КРІМ ЗАМІНИ ТА МОДЕРНІЗАЦІЇ КОН. ЕЛ.). Я виконував поточний ремонт - протези на кінці балок.1. Де посилання на розташування цього листа, наприклад, в базі даних "Законодавство" сайту ВР України?2. Листи міністерств не є НПА, тому суди можуть їх і не враховувати.3. "може враховувати" не значить "зобов'язано". 4. Встановлення протезів на кінці балок - це не є модернізацією балок? Тобто модернізацією коструктивних елементів?5. Очевидно, що Ваша відповідь на п. 4 буде, що не є. А у Вас є висновок експерта з цього питання?