'ГРО-ЗА' - ГРОмадський правоЗАхисник

Please login or register.

Увійти
Розширений пошук  

Новини:

Для того, щоб надіслати запитання, реєстрація у форумі не потрібна.

Автор Тема: адвокат  (Прочитано 48225 раз)

0 Користувачів і 8 Гостей дивляться цю тему.

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю
Re: адвокат
« Reply #105 : 05 Липня 2013, 23:31:13 »

Справа assia не зовсім з розряду справ по ЖКГ.
То зрозуміло, але ж СН - то точно з розряду.
Роками лежать в судах, це Ви маєте на увазі, що Жеки роками не беруть виконавчі листи?
Записаний

assia

• Гість
« Reply #106 : 06 Липня 2013, 00:20:42 »

Цитувати
Юрію Васильовичу, будь ласка. тоді як розуміти п.3 ст.20 ЖКП " відшкодування збитків...завданих приміщенню ...внаслідок неналежного надання або не надання житлово-комунальних послуг? Дивимся ст. 15 п.1.Мінімальні норми житлово-комунальних послуг встановлюються з метою забезпечення санітарно-гігієнічних вимог проживання людей та їх перебування в приміщеннях...підтримання несучої спроможності конструкцій... Це що не про ЖКП?
« Останнє редагування: 07 Липня 2013, 07:39:49 від Юрій Васильович »
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
  • City: Бахмут (Артемівськ)
  • io_ua: Ник
    • Перегляд профілю
« Reply #107 : 07 Липня 2013, 07:29:38 »

Автор: Nimfa:
Цитувати
Роками лежать в судах, це Ви маєте на увазі, що Жеки роками не беруть виконавчі листи?
Не беруть СН. СН сам є виконавчим документом. По СН виконавчі листи не видаються.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #108 : 07 Липня 2013, 08:15:22 »

Цитувати
Юрію Васильовичу, будь ласка. тоді як розуміти п.3 ст.20 ЖКП " відшкодування збитків...завданих приміщенню ...внаслідок неналежного надання або не надання житлово-комунальних послуг? Дивимся ст. 15 п.1.Мінімальні норми житлово-комунальних послуг встановлюються з метою забезпечення санітарно-гігієнічних вимог проживання людей та їх перебування в приміщеннях...підтримання несучої спроможності конструкцій... Це що не про ЖКП?
Яж кажу "не зовсім з...", а не "зовсім не з...". Це не "типова справа по боргам за послуги". У Вашій справі ще є питання власності.
Стосовно ст. 15. Там ще є ч. 2
Цитувати
2. Мінімальні   норми   житлово-комунальних    послуг,    які визначають мінімальний перелік,  мінімальні вимоги до кількості та якості  житлово-комунальних   послуг,   затверджуються   Кабінетом Міністрів України.
Де ці мінімальні норми?  Є "типовий перелік ..." в ПКМУ 529. Ним капітальній ремонт не внесено до складу послуг з утримання будинку. Є ще ч. 3
Цитувати
3. До   переліку  мінімально  необхідних  житлово-комунальних послуг  не  можуть  включатися   послуги,   ціни/тарифи   на   які визначаються виключно за договором (домовленістю сторін).
Капітальний ремонт фінансується не тих коштів, що збираються за послугу з утримання будинку.
Записаний

focus

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #109 : 07 Липня 2013, 14:25:35 »

Цитувати
Капітальний ремонт фінансується не тих коштів, що збираються за послугу з утримання будинку.

а якщо виконавець послуг не робив нічого, тобто не проводив поточний ремонт, внаслідок чого і утворилася шкода. То що робить?

і якще тоді правила утримання будинків? їх можна не виконувати?
Записаний

Nimfa

• *
  • City: Kyiv
    • Перегляд профілю
« Reply #110 : 07 Липня 2013, 16:36:13 »

Цитувати
а якщо виконавець послуг не робив нічого, тобто не проводив поточний ремонт, внаслідок чого і утворилася шкода. То що робить?
і якще тоді правила утримання будинків? їх можна не виконувати?
Якщо ви не інопланетятинин, то вже давно мали зрозуміти, їм можна усе, а нам - тільки платити, платити, і платити ...  >:(

Записаний

assia

• Гість
« Reply #111 : 07 Липня 2013, 21:41:18 »

Може мені хтось розтлумачити, як покроково цитувати, тим більше з різних авторів? З пояснень Гело в мене не виходить.
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #112 : 07 Липня 2013, 22:41:33 »

Може мені хтось розтлумачити, як покроково цитувати, тим більше з різних авторів? З пояснень Гело в мене не виходить.
В кожному повідомленні є кнопка "ЦИТУВАТИ". Натискаєте її і у вікні Вашого повідомлення вже стоїть цитата. Друкувати свій текст починаєте після цитати.
Нижче Вашого вікна для друку повідомлення є декілька останніх повідомлень з теми ( в скороченому вигляді - один текст без вкладень). В кожному з них теж є кнопка "ЦИТАТА". Натискаєте її і це повідомлення додається у Ваше вікно.
Це один спосіб.кщо потрібно цитувати фрагмент повідомлення, то скопіюйте його, вставте у вікно для друку тексту, потім виділіть його лівою клавішою і натисніть кнопку "ЦИТАТА", що розтащована у вигляді значка над вікном для друку - попереду і позаду цитованого тексту з'являться службові знаки цитування.
Записаний

assia

• Гість
« Reply #113 : 08 Липня 2013, 00:03:29 »

У Вашій справі ще є питання власності. Стосовно ст. 15. Там ще є ч. 2
Про яку власність йде мова? Власник будинку , Київська міська рада, надала довідку. Вона не дійсна? Я повинен зробити запит, чи є в них «справка» з БТІ? А чи не запитають мене, чи є в мене довідка від психіатра? Щодо ст.. 15 п.п.1,2 ,3. Я розумію, що слово « мінімальні» означає, що утримувати будинок потрібно незалежно від того , чи є догові ,чи його немає і як мінімум він повинен не упасти і не покалічити людей. Для чого треба підтримувати його конструктивні елементи і ці мінімальні послуги затверджуються КМ, решту послуг замовляють та прописують в договорі. В договорі не доречно писати про те , що вже прописано в статуті балансоутримувача. У останнього є договір з власником , який забов язав бал. Підтримувати належний стан будинку. Мінімальні ж.-к. послуги це, як перша медична допомога, а далі іде лікування.
По СН виконавчі листи не видаються. Я так зрозумів, що 10 днів на оскарження я матиму після отримання під розписку СН , не залежно від дати рішення?
Де ці мінімальні норми?  Є "типовий перелік ..." в ПКМУ 529. Ним капітальній ремонт не внесено до складу послуг з утримання будинку. Є ще ч. 3
Про який капітальний ремонт йдеться? Лист Мін. Регіон. розв. №9/9-1956 цитую: якщо будівля в цілому не підлягає капітальному ремонту ( який проводиться з відселенням), комплекс робіт поточного ремонту може враховувати окремі роботи, які класифікуються як такі, що відносяться до капітального ремонту (КРІМ ЗАМІНИ ТА МОДЕРНІЗАЦІЇ КОН. ЕЛ.). Я виконував поточний ремонт - протези на кінці балок.
Юрію Васильовичу! Де оті дописувачи , які пишуть: не треба зовсім нічого платити , бо це все наше, що треба «змінювати світогляд» і т. п. Є в нас ще Монтян, яка має не погану «кришу» та може пропагувати і лобіювати ОСББ. Я щось не чув ,що б вони порекомендували « пересічному», що робити , коло прийдуть виносити майно, чи (нова муля) перекривати водовідвід? Що робити тим, в кого старий будинок, десятиліттями недоглянутий і де гарантія, що ті , кого прийдеться все одно найняти замість ЖЕК, будуть все виконувати ?

Записаний

thunderclap

• *
    • Перегляд профілю
« Reply #114 : 08 Липня 2013, 10:43:01 »

Де ці мінімальні норми?  Є "типовий перелік ..." в ПКМУ 529. Ним капітальній ремонт не внесено до складу послуг з утримання будинку. Капітальний ремонт фінансується не тих коштів, що збираються за послугу з утримання будинку.
В тому й питання. Апеляційна інстанція і послалася, що без експертизи не може встановити характер проведених робіт
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #115 : 08 Липня 2013, 11:00:45 »

Автор: assia:
Цитувати
Лист Мін. Регіон. розв. №9/9-1956 цитую: якщо будівля в цілому не підлягає капітальному ремонту ( який проводиться з відселенням), комплекс робіт поточного ремонту може враховувати окремі роботи, які класифікуються як такі, що відносяться до капітального ремонту (КРІМ ЗАМІНИ ТА МОДЕРНІЗАЦІЇ КОН. ЕЛ.). Я виконував поточний ремонт - протези на кінці балок.
1. Де посилання на розташування цього листа, наприклад, в базі даних "Законодавство" сайту ВР України?
2. Листи міністерств не є НПА, тому суди можуть їх і не враховувати.
3. "може враховувати" не значить "зобов'язано".
4. Встановлення протезів на кінці балок - це  не є модернізацією балок? Тобто модернізацією коструктивних елементів?
5. Очевидно, що Ваша відповідь на п. 4 буде, що не є. А у Вас є висновок експерта з цього питання?
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #116 : 08 Липня 2013, 11:17:04 »

Цитувати
Юрію Васильовичу! Де оті дописувачи , які пишуть: не треба зовсім нічого платити , бо це все наше, що треба «змінювати світогляд» і т. п. Є в нас ще Монтян, яка має не погану «кришу» та може пропагувати і лобіювати ОСББ. Я щось не чув ,що б вони порекомендували « пересічному», що робити , коло прийдуть виносити майно, чи (нова муля) перекривати водовідвід? Що робити тим, в кого старий будинок, десятиліттями недоглянутий і де гарантія, що ті , кого прийдеться все одно найняти замість ЖЕК, будуть все виконувати ?
1. Я не казав "не треба зовсім нічого платити". Я так не вважаю. Я вважаю, що можливо не платити за ту частину послуги, що не надається ( щоб зовсім нічого не робилося не буває), але свої неплатежі треба "підстраховувати" документально, наприклад, Актами-претензіями.
2. Перекривати водовідвід - "муля" не нова. З цим боротися дуже просто. На форумі приклади є. ( Мені, наприклад, перекрити воду і водовідвід взагалі не можливо з технічних причін. Про всяк випадок давно стоять "антимулі").
Записаний

Юрій Васильович

• Супермодератор
    • Перегляд профілю
« Reply #117 : 08 Липня 2013, 11:22:44 »

Цитувати
Власник будинку , Київська міська рада
Якщо Ви так вважаєте, то чому Позов подали не до КМР по ст.  1158-1160, як до власника майна?
Записаний

assia

• Гість
« Reply #118 : 08 Липня 2013, 14:11:41 »

Цитувати
В тому й питання. Апеляційна інстанція і послалася, що без експертизи не може встановити характер проведених робіт
То  факт проведення робіт вона встановила, а характер не встановила! Дуже цікаво. Суд першої інстанції встановив ,що роботи  « які мав би виконати балансоутримувач  виконано , зазначені обставини не заперечуються та визнаються сторонами», але платити не потрібно,  бо судді такі дурні  і не освідченні,  що з двох десятків фото не розгледіли «характер проведених робіт». А що ,фото вже не доказ, а акт Будівельної лабораторії разом з фото – в смітник? А головне те , що всі подалися в мандри по моїм, буцімто, помилкам і забули головне, що ці роботи не виконав той , на кого це покладено.  Це не була моя забаганка, а мене змусили. Уявіть собі таке. Мені доручили доглядати за дитинкою.  Я пішов з нею гуляти, присів на лавочку , випив пива та трохи при курнув, а дитинка бігала-бігала  поки її не забрали сусіди, які догледіли її та нагодували.  Я прийшов до сусідів і питаю : а навіщо ви її забрали, а чим ви її годували, а ви мали від мене дозвіл на те, що б годувати її манною кашкою? Оце так і в моїй справі.
Цитувати
Власник будинку , Київська міська рада
Якщо Ви так вважаєте, то чому Позов подали не до КМР по ст.  1158-1160, як до власника майна?
Позов до КП УЖГ (ЦОС) я подавав тому , що діяв згідно договору, де є п.п. 3.2 4.та 3.2.5. Цей договір був чинним до 01.01.2006р. і обсяг робіт зазначений в кошторисі за цей період. З 2007р. підписаного договору  з КП Керуюча дирекція немає, на роботи за період з 2007 по 2008р. є окремий кошторис, але це питання ще треба дослідити.
Цитувати
Лист Мін. Регіон. розв. №9/9-1956 цитую: якщо будівля в цілому не підлягає капітальному ремонту ( який проводиться з відселенням), комплекс робіт поточного ремонту може враховувати окремі роботи, які класифікуються як такі, що відносяться до капітального ремонту (КРІМ ЗАМІНИ ТА МОДЕРНІЗАЦІЇ КОН. ЕЛ.). Я виконував поточний ремонт - протези на кінці балок.
1. Де посилання на розташування цього листа, наприклад, в базі даних "Законодавство" сайту ВР України?
2. Листи міністерств не є НПА, тому суди можуть їх і не враховувати.
3. "може враховувати" не значить "зобов'язано".
4. Встановлення протезів на кінці балок - це  не є модернізацією балок? Тобто модернізацією коструктивних елементів?
5. Очевидно, що Ваша відповідь на п. 4 буде, що не є. А у Вас є висновок експерта з цього питання?
Питання 1. Подивіться « Reply #60 Це заперечення до позову, там посилаються на лист 7/7 -401від 30. 04. 2003р.де той же текст.
Питання2. Чи не бачите Ви протиріч між 2 та 3, маю на увазі « може враховувати», а « можуть їх і не враховувати»?
Питання 4. Шановний, Ю.В. вивчайте посібник для студентів будівельних спеціальностей, виданий Міністерством науки та архітектури « Архітектура будівель і споруд» автор В.І. Котеньова. Модернізація дарев яного перекриття – це  заміна його, скажемо, на залізобетонне чи з іншого матеріалу. Може таке бути,що пам ятка не витримає ваги такого модернізованого перекриття . тоді  проводиться його заміна знов на дерев яне, але це вже робиться при капітальному ремонті. Протезування кінців пошкоджених балок – це роботи поточного ремонту , тобто « підтримання несучої спроможності конструктивних елементів».
Питання 5. На це питання я дав відповідь вище: «а ви мали від мене дозвіл на те, що б годувати її манною кашкою? Оце так і в моїй справі.»
Записаний

assia

• Гість
« Reply #119 : 08 Липня 2013, 17:33:53 »

Оце все є в справі (і ще більше). То чи потрібні ще експертизи?
Записаний

Мониторинг доступности сайта Host-tracker.com
email